Hızlı Soru - Cevap

DropX

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
73
Beyaz sirke yi direk mi kullanmak lazım yoksa sulandırmak gerekiyor mu?
Geç kaldım Konuya ama başıma gelen olay ile anlatayım, yaz sıcağında güneşin altında sağolsun bi tanıdık iyilik olsun diye kuyu suyuyla arabamı komple yıkamış, cam tavan falan inanılmaz kötüydü, tüm camlar sert ve tırnağa takılacak kadar kiraçti, sorunumu Autoglym glass Polish ile çözdüm ve inanılmaz memnun kaldım hala da kullanırım. Basit ve kolay tertemiz yapmıştı tavsiye ederim

Nonane

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
@onurçiko @Paian @Sercan20 @Respect3578 @omrslhmms @Tonyukuk07 @Dragstar @Shirb13 arkadaşlar polisaj için bulunduğum şehrin küçük olması, bu işlerin azlığı, ve müşterinin olmaması sebebiyle tecrübeli yer bulmak imkansız. Az biraz görüp beğendiğim bir yere polisajı yaptırmayı düşünüyorum, fiyat olarak rakam çok düşük burada böyle zaten fiyatlar, şimdi birde ne kadar ekmek okadar köfte durumu olmasından da korkuyorum. Uzatmayayım, sorum şu; fotoda kullanacağı ürünler ve pedler var, makinasıda makita, bunlarla kasap işi olurmu benim polisaj? Polisajı üç aşamalı yapacağım diyor, araba golf, hiç polisaj yapılmamış şimdiye kadar, ama öyle derin çizik yok denecek kadar az. Sizce yaptırayım mı ? Yada neye dikkat edeyim?

hizliresim.com/i8pEnl]
[/url]

Edindiğim tecrübe ile kötü işçiliği iyi malzemenin kapattığını gördüm. Bulunduğunuz yerde bu tip işleri yapanların az olduğunu belirtmişsiniz. Kullandığı pedlere bakılırsa orbital makinesi mevcut. Pedlerin durumu yıpranmış fakat çok büyük yer olmadığı için sanayi usulu ücret aldığından pedlerin durumu gayet normal. Siz kişiyle anlaşırken “kullanacağınız pedler bumu ? Peki yeni ped açarsan kaç para fark alırsın” gİbi teklifte bulunabilirsiniz. Menzerna ürünleri f/p gayet güzel ürünler biraz geç yazmış olabilirim şimdi dikkatimi çekti

golf

Tecrübeli Detaycı
Üye
Edindiğim tecrübe ile kötü işçiliği iyi malzemenin kapattığını gördüm. Bulunduğunuz yerde bu tip işleri yapanların az olduğunu belirtmişsiniz. Kullandığı pedlere bakılırsa orbital makinesi mevcut. Pedlerin durumu yıpranmış fakat çok büyük yer olmadığı için sanayi usulu ücret aldığından pedlerin durumu gayet normal. Siz kişiyle anlaşırken “kullanacağınız pedler bumu ? Peki yeni ped açarsan kaç para fark alırsın” gİbi teklifte bulunabilirsiniz. Menzerna ürünleri f/p gayet güzel ürünler biraz geç yazmış olabilirim şimdi dikkatimi çekti
Ben bir ped alsam en azından keçe alsam bende kalır sonrada. Bir de orbital makinası yok, rotary ile yapacak sadece.

tgykya

Acemi Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Geç kaldım Konuya ama başıma gelen olay ile anlatayım, yaz sıcağında güneşin altında sağolsun bi tanıdık iyilik olsun diye kuyu suyuyla arabamı komple yıkamış, cam tavan falan inanılmaz kötüydü, tüm camlar sert ve tırnağa takılacak kadar kiraçti, sorunumu Autoglym glass Polish ile çözdüm ve inanılmaz memnun kaldım hala da kullanırım. Basit ve kolay tertemiz yapmıştı tavsiye ederim
Aracımı iş yerinde yıkayabiliyorum garajım yok evin önünde de yıkamam mümkün değil iş yerindeki suda kuyu suyu geceleri yıkıyorum genelde aracımı güneş altında yıkayınca dediğiniz gibi çok iz oluyor geçen yıkamak zorunda kaldım hep iz oldu. bazı camlarımda çizik var içten mi dıştan mı tam anlamadım ama bu çizikleri nasıl giderebilirim. bu sirkeyi sulandırmak gerekiyor mu ?

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
Aracımı iş yerinde yıkayabiliyorum garajım yok evin önünde de yıkamam mümkün değil iş yerindeki suda kuyu suyu geceleri yıkıyorum genelde aracımı güneş altında yıkayınca dediğiniz gibi çok iz oluyor geçen yıkamak zorunda kaldım hep iz oldu. bazı camlarımda çizik var içten mi dıştan mı tam anlamadım ama bu çizikleri nasıl giderebilirim. bu sirkeyi sulandırmak gerekiyor mu ?
Sirkeyi saf kullanın izler çoksa. Geçirmeyedebilir su izlerini. Cam çiziklerini gidermek zordur. Dış yıkamadan sonra quick detailer kullanırsanız o kireç izlerinin bir çoğunun önüne geçebilirsiniz. Autofinesse finale gibi yada ona benzer ürün.

Pro

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
Kuyu suyunda yıkamamalısınız, kireç olayı bir yana su ile birlikte aracın üzerine ince kum taneleride gelecektir ve kurulama esnasında bez ile birlikte güzel bir zımpara yapmanıza olanak sağlar o tanecikler sonrasında kaçınılmaz çizikler görmeye başlarsınız :) Sirkeyi saf olarak kullanabilirsiniz camlarda,camda cizik almak baya zor iştir seryum oksit ve rayon ped ile sabırlı bir şekilde çalışmanız gerekmekte.

tgykya

Acemi Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Kuyu suyunda yıkamamalısınız, kireç olayı bir yana su ile birlikte aracın üzerine ince kum taneleride gelecektir ve kurulama esnasında bez ile birlikte güzel bir zımpara yapmanıza olanak sağlar o tanecikler sonrasında kaçınılmaz çizikler görmeye başlarsınız :) Sirkeyi saf olarak kullanabilirsiniz camlarda,camda cizik almak baya zor iştir seryum oksit ve rayon ped ile sabırlı bir şekilde çalışmanız gerekmekte.
Malesef başka yerde yıkama gibi bir durumum söz konusu değil kuyu suyu ile yıkamak zorundayım başka alternatifim yok :( cam pastaları satılıyor onlar işe yaramaz mı ? saf sirkeyi boyalı ve plastik yüzeyde de kullanabilir miyim ve beyaz sirke olmalı dimi ?

Pro

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
Malesef başka yerde yıkama gibi bir durumum söz konusu değil kuyu suyu ile yıkamak zorundayım başka alternatifim yok :( cam pastaları satılıyor onlar işe yaramaz mı ? saf sirkeyi boyalı ve plastik yüzeyde de kullanabilir miyim ve beyaz sirke olmalı dimi ?
Camda çizik almanız o pastalarda hayli zor seryum oksitle bile bi nebze çizik alabilirsiniz tamamen çiziksiz yüzey elde etmek hayli zor. :confused:

tgykya

Acemi Detaycı
Üye
İl
İstanbul

ugurus

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir-Antalya
Araba gümüş rengi camlarda yok ama geçen yaz aracı yıkayıp kurulamadım . Birçok kez. Kireç lekeleri geçti ama zorlarsam ışık ile biraz görüyorum . Şimdi. Kwazar köpük ile Sirke ve su ve 50 ml köpük şampuanı koyayım diye düşündüm. Sizce nasıl olur ? Olursa nasıl bi oran olsun ? Bi işe yarar mı ? Zararı olur mu ? Köpüğü sıkıp durulayacağım . Yoksa zamanla kaybolur mu ? Arabayı 10 kere yıkamadım daha .

thelordof

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara-Tokat
İlk aklıma gelen kaputta kendinizi verimli kullandınız bagaja doğru yorularak kil temizliğini düzgün yapamadınız. :D Tabi bu bir teori. :D Belki de talaş tozları bagaja daha fazla geldiği için boncuklanma da dengesizlik olmuştur. :)
Kimse olmayıp zaman sıkıntım olmadığı için yavaş yavaş keyifle yapmıştım. :)

smail14

Tecrübeli Detaycı
Üye
Forum arama kısmında karakter sınırı var sanırsam b33 için bilgi almak için aramayaç alıştım fakat hata veriyor.

Sorum şu arkadaşlar, yağmurlu havalardan sonra arabayı yıkamak işkence oluyor benzinlikte. 500 ml sprey şişe ile sıkıp kiri sökebilen bir şampuan var mı? B33 bunlardan birisi mi?

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Forum arama kısmında karakter sınırı var sanırsam b33 için bilgi almak için aramayaç alıştım fakat hata veriyor.

Sorum şu arkadaşlar, yağmurlu havalardan sonra arabayı yıkamak işkence oluyor benzinlikte. 500 ml sprey şişe ile sıkıp kiri sökebilen bir şampuan var mı? B33 bunlardan birisi mi?
Evet esnek seyreltme oranıyla güvenli kir söken bir ürün sprey pompayla daha rahat kullanıp sonrasında temaslı yıkamaya büyük yardımı dokunur. Yapısı gereği koruma olan araçlarda zayıflatma söz konusu olabilir güçlü karışım oranlarıyla yinede çizik ihtimalindense koruma zayıflatmak bence daha cazip :)

smail14

Tecrübeli Detaycı
Üye
Evet esnek seyreltme oranıyla güvenli kir söken bir ürün sprey pompayla daha rahat kullanıp sonrasında temaslı yıkamaya büyük yardımı dokunur. Yapısı gereği koruma olan araçlarda zayıflatma söz konusu olabilir güçlü karışım oranlarıyla yinede çizik ihtimalindense koruma zayıflatmak bence daha cazip :)
Cevabınız için teşekkür ederim modum aynen öyle.. Sprey pompa alana kadar 500ml'lik sprey şişeye ne kadar b33 koymalıyız sizin tecrübe edindiğiniz ml söyleyebilirmisiniz şimdi b33 siparişi geçiyorum.

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Cevabınız için teşekkür ederim modum aynen öyle.. Sprey pompa alana kadar 500ml'lik sprey şişeye ne kadar b33 koymalıyız sizin tecrübe edindiğiniz ml söyleyebilirmisiniz şimdi b33 siparişi geçiyorum.
Hiç 500 ml için karışım hazırlamadım ama 1:20-1:30 oranlarla ideal olur gibi. Hırdavatçılardan,yapı marketlerdende temin edebilirsiniz yakınınızda varsa :) davlumbaz temizliğinde de güzel iş yapıyor aklınızda bulunsun :)