Hızlı Soru - Cevap

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Öne çıkan konu #8,861
Waxlı araç tozlu olunca yağmur yağınca su damlacıklarının biraz düzensiz olması normal mi?
10 gün önce aracı demirtozu, kil temizliği de yaparak yıkayıp fusso uygulamıştım da. Bi sorayım dedim. Kuruyken boya yüzeyini elleyince kayganlık, yumuşaklık his vardı.
fotoğraf atabilir misiniz

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Kaputta pek sorun yoktu da , bagaj kapağının üzerini pek beğenmemiştim. Tavan iyiye yakındı. Araç hem loş ortam da hem hem yasak başladı:) Çarşamba günü aksilik olmazsa aracı yıkamayı düşünüyorum. O zaman anlarım sanırım.
Kil yapmaya kaputtan başlayıp bagaja doğru mu gittiniz ? :)

thelordof

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara-Tokat
Kil yapmaya kaputtan başlayıp bagaja doğru mu gittiniz ? :)
Ya kaputtan ya tavandan başlamıştım. Kaput olabilir :) Kaputta da su damlacık görüntüsü %80 di diyebilirim.
Bina yanında fırıncı varda. Otoparkın bi kısmında odunlarını yıkmıştı. Ortamda talaş tozu vardı. Tam temizlememişti otoparkı. Bu da bi olumsuz etkisi olmuş mudur?

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Ya kaputtan ya tavandan başlamıştım. Kaput olabilir :) Kaputta da su damlacık görüntüsü %80 di diyebilirim.
Bina yanında fırıncı varda. Otoparkın bi kısmında odunlarını yıkmıştı. Ortamda talaş tozu vardı. Tam temizlememişti otoparkı. Bu da bi olumsuz etkisi olmuş mudur?
İlk aklıma gelen kaputta kendinizi verimli kullandınız bagaja doğru yorularak kil temizliğini düzgün yapamadınız. :D Tabi bu bir teori. :D Belki de talaş tozları bagaja daha fazla geldiği için boncuklanma da dengesizlik olmuştur. :)

es026

Usta Detaycı
Üye
İl
Eskişehir
Camdaki kireç lekeleri için çözüm ne önerirsiniz ? 3d eraser dışında.
Hocam neden 3D Eraser dışı dediniz? Geçen gün ön camdaki neredeyse 7 yıllık kireç lekelerini, silecek izlerini temizledim sıfır gibi oldu camlar. Ben şiddetle tavsiye ediyorum. Camda bekletmeden su püskürtüp durulama yaptım iz falan yol Allah’a şükür. Bunla alakalı yarın paylaşım yapacağım son halini çekemedim çünkü.

es026

Usta Detaycı
Üye
İl
Eskişehir
Kireç lekelerine beyaz sirke de çok etkili. Zahmetsiz iş görür. Ucuzda...
Aracı sıcak havalarda yıkadınız camları silmek için biraz geç kaldınız, su tanecikleri kirece dönüştü diyelim. Evet bu durumda hemen beyaz sirkeli su karışımı ile müdahale ediyorum lekeden eser kalmıyor. Fakat o şekilde 1-2 gün araç beklerse sirke falan hikaye çıkaramıyor. Örn. fıskiye yanında araç park halinde ise birde Güneş yediyse of off. Yeni lekelerde sirke etkili ama uzun süreli inatçı lekeler sirke ile geçmiyor.

GöKHaN 35

Uzman Detaycı
Üye
İl
İzmir
Hocam neden 3D Eraser dışı dediniz? Geçen gün ön camdaki neredeyse 7 yıllık kireç lekelerini, silecek izlerini temizledim sıfır gibi oldu camlar. Ben şiddetle tavsiye ediyorum. Camda bekletmeden su püskürtüp durulama yaptım iz falan yol Allah’a şükür. Bunla alakalı yarın paylaşım yapacağım son halini çekemedim çünkü.
Daha ucuza halletmek için. Beyaz sirke deneyeceğim eğer olmazsa zaten 3d eraser alırım. Video vs izledim başarılı ürün gerçekten.

BSI

Usta Detaycı
Üye
Aracı sıcak havalarda yıkadınız camları silmek için biraz geç kaldınız, su tanecikleri kirece dönüştü diyelim. Evet bu durumda hemen beyaz sirkeli su karışımı ile müdahale ediyorum lekeden eser kalmıyor. Fakat o şekilde 1-2 gün araç beklerse sirke falan hikaye çıkaramıyor. Örn. fıskiye yanında araç park halinde ise birde Güneş yediyse of off. Yeni lekelerde sirke etkili ama uzun süreli inatçı lekeler sirke ile geçmiyor.
İpa vs Beyaz Sirke

Şurda beyaz sirkeyi katmanlaşmış duşakabin camında denemiştim. Baya etkili olmuştu. Belki güneş etkisiyle sıcakta sertleştikçe daha da zorluyor olabilir.

Emre9110

Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Polisaj öncesi aracima kil uygulayacağım ama çeşit çeşit çıkıyor aradığımda 25 lirayada var 50 lirayada 80 lirayada 120, lirayada ne önerirsiniz marka olarak.(amatör uygulama)

Örneğin ucuz kil:
3m Kil Hamuru Clay Bar 38070 180 Gr Araç Yüzey Temizleyici - n11.com
Aman diyim bu killerden kaçın, en güzeli VP yada Bilt Hamber Killeri. Bide aracın kaç senelik ve üzerin de kille çıkacak kirler var mı? Eğer polisaj yapılmayacaksa en güvenlisi VP Turuncu yumuşak kil, dersen polisaj yapılcak Mavi sert kilden al kirlerin hepsinden kurtulursun.

Kermssl

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bunlar çiziyor diyorlardı polisaj yapılcaksa mavi valet pro alın
Aman diyim bu killerden kaçın, en güzeli VP yada Bilt Hamber Killeri. Bide aracın kaç senelik ve üzerin de kille çıkacak kirler var mı? Eğer polisaj yapılmayacaksa en güvenlisi VP Turuncu yumuşak kil, dersen polisaj yapılcak Mavi sert kilden al kirlerin hepsinden kurtulursun.
Polisaj yapicam yılların kirini sökücem, ozaman en iyisi valet pro mavi kil fiyatı da iyi

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Polisaj yapicam yılların kirini sökücem, ozaman en iyisi valet pro mavi kil fiyatı da iyi
Aynen öyle en güzeli VP mavi kil, kil kaydırıcısını dalin, fairy gibi ya da aracı yıkarken kullandığın kova şampuanı ile yapabilirsin. Dikey ve yatay yönde kili gezdirerek çizme olayını minumuma düşürebilirsin, bide 40x40 panele kili uyguladıkdan sonra kili mutlaka yoğur kirler içinde kalsın dış yüzeği temizlensin, sonra başka bir alana geçtiğinde ilk panelden aldığın kirler diğer paneli çizmesin.

Kermssl

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Aynen öyle en güzeli VP mavi kil, kil kaydırıcısını dalin, fairy gibi ya da aracı yıkarken kullandığın kova şampuanı ile yapabilirsin. Dikey ve yatay yönde kili gezdirerek çizme olayını minumuma düşürebilirsin, bide 40x40 panele kili uyguladıkdan sonra kili mutlaka yoğur kirler içinde kalsın dış yüzeği temizlensin, sonra başka bir alana geçtiğinde ilk panelden aldığın kirler diğer paneli çizmesin.
Eyvah dostum öyle yapicam

golf

Tecrübeli Detaycı
Üye
Fotoğraftaki tetik karcher makinalara olur mu yada hangi girişli olanı olur acaba? Karcherin tetik çıkıp bu takılacak yerine.