Hızlı Soru - Cevap

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Öne çıkan konu #9,061
Anladım hocam çok geçmiş olsun. Kendinizin değiştiriyor olmanızdan anladığım, kışlık için komple jantlarınız da var sanırım zaten en güzeli de o ama değiştirecek yer yok. Böyle güzel bir müstakil evin garajın olacak yapılacakların sınırı yok:)
Müstakil ev ve bahçesi tabii ki çok daha iyi ancak ben bir yıkamacı ile güzel kafa barıştırdım ve bu zamana kadar hep onun mekanında aracımı yıkadım. Yıkadıktan sonra ya da önce de jantları değiştirdim. Eğer imkanınız var ise siz de böyle bir ortam yaratabilir siniz.

Hatta bununla ilgili şöyle bir konum da vardı.

Aslan'ın Kışa Hazırlığı (Dikkat Detay İçerir)

afkazankayaa

Usta Detaycı
Üye
İl
Kırşehir
Müstakil ev ve bahçesi tabii ki çok daha iyi ancak ben bir yıkamacı ile güzel kafa barıştırdım ve bu zamana kadar hep onun mekanında aracımı yıkadım. Yıkadıktan sonra ya da önce de jantları değiştirdim. Eğer imkanınız var ise siz de böyle bir ortam yaratabilir siniz.

Hatta bununla ilgili şöyle bir konum da vardı.

Aslan'ın Kışa Hazırlığı (Dikkat Detay İçerir)
Konunuzu inceliyorum hocam ellerinize sağlık.

Mrt

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
İyi akşamlar. Flowey w7 genel temizleyiciyi motor temizliğinde kullanabilir miyiz? Birde anladığım kadarıyla bu genel temizleyiciyi uygun sulandırma oranlarıyla iç temizlikte (koltuk, tavan-taban halısı, torpido vs.) de kullanabiliyoruz. Bu durumda tasarruf açısından İ2 iç genel temizleyici ürününü sipariş etmeme gerek yok. Yoksa bu iç temizlik ürünleri daha mı yumuşak oluyor?

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
İyi akşamlar. Flowey w7 genel temizleyiciyi motor temizliğinde kullanabilir miyiz? Birde anladığım kadarıyla bu genel temizleyiciyi uygun sulandırma oranlarıyla iç temizlikte (koltuk, tavan-taban halısı, torpido vs.) de kullanabiliyoruz. Bu durumda tasarruf açısından İ2 iç genel temizleyici ürününü sipariş etmeme gerek yok. Yoksa bu iç temizlik ürünleri daha mı yumuşak oluyor?
W7'yi bilmiyorum ancak İ2'yi koltuk, taban halısı, torpido, taban halısı gibi yerler de kullanabiliyorsunuz. Ancak büyük kirleri veya yoğun kirleri çıkarmaz rutin temizlik de kullanırsanız daha güvenli oluyor, yani GS gibi Verso gibi temizlik yapamayabilir.

Mrt

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
W7'yi bilmiyorum ancak İ2'yi koltuk, taban halısı, torpido, taban halısı gibi yerler de kullanabiliyorsunuz. Ancak büyük kirleri veya yoğun kirleri çıkarmaz rutin temizlik de kullanırsanız daha güvenli oluyor, yani GS gibi Verso gibi temizlik yapamayabilir.
Eyvallah. Cevap için teşekkürler.

golf

Tecrübeli Detaycı
Üye
Sercan hocam forumda herkese yetişiyorsunuz, bravo gerçekten. :tesekkurr:Forumda Ayın Üyesi yarışması olmalı.

ccibb

Uzman Detaycı
Üye
İl
Kırklareli
@Kermssl
Havlu olarak şu an foruma özel kampanyada olan mikromarket sitesini ziyaret edebilirsiniz
Spark marka twisted havlular çok uygun fiyata, klin de kullanmış biri olarak f/p açısından spark tavsiye ederim
60*40 ölçüsünde üç bez purestarın neredeyse üçte biri fiyata ve tek havlu sizin aracı çok rahat kurular
Kampanya konusu var bir inceleyin derim
@Berkay
3d wash pad i ben n11 de en ucuz bulduğum satıcıdan aldım, bir problem yaşamadım
Hangisinde ucuz bulursan alabilirsin bence
Link de bırakacaktım ama stok bitmiş gözüküyor benim satıcıda

Kermssl

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
@Kermssl
Havlu olarak şu an foruma özel kampanyada olan mikromarket sitesini ziyaret edebilirsiniz
Spark marka twisted havlular çok uygun fiyata, klin de kullanmış biri olarak f/p açısından spark tavsiye ederim
60*40 ölçüsünde üç bez purestarın neredeyse üçte biri fiyata ve tek havlu sizin aracı çok rahat kurular
Kampanya konusu var bir inceleyin derim
@Berkay
3d wash pad i ben n11 de en ucuz bulduğum satıcıdan aldım, bir problem yaşamadım
Hangisinde ucuz bulursan alabilirsin bence
Link de bırakacaktım ama stok bitmiş gözüküyor benim satıcıda
Üstad iyice kafamı karıştırdın valla :komik: ne yapsam bilemedim ama kullanıp tecrübe etmişsiniz sanırım sizin tavsiyenize uyuycam:taraa:

Shirb13

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Hayırlı akşamlarınız olsun,

Cam temizleyiciler içinde bütçe ayırmak ne kadar doğru arkadaşlar. Mesela 5 tl'lik cam sil ile 50 tl'lik cam sil arasındaki farklar nedir? Cama parlaklık mı veriyor buna ek olarak tozlanmayımı geçleştiriyor
@Sercan20 ve @mustafacagri arkadaşlarımız tecrübelerini aktarmış bende onlara katılmakla birlikte amatör bir uygulamacı olarak cam sil ile cam silerken bez izini geçirmeye çok uğraşıyordum. İpa kullanmaya başladıktan sonra rahatlamıştım izler konusunda. Geçen temizlediğim Honda Civicte KC Glass Cleaner da olayın farkını canlı canlı gördüm LE monster ile sıfır iz mükemmel parlaklık ve buğulanma sonrası bez izi de yok.

Cam temizleyicileri @omrslhmms abi karşılaştırmıştı bence hemen karar vermeden konuyu bir inceleyin. Ben Amway’i tavsiye edebilirim. Fiyat problem değilseniz Koch Chemie de tercih edilebilir. Hatırladığım kadarıyla S3 Ömer abinin karşılaştırmasında sıralamada sonlardaydı.

Son düzenleme:

Cavraoğlu

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
Ağabey'lerim bu Flowey ürünleri ngi kargo ile gönderiyo 1 hafta oldu nerdeyse daha gelmedi sitede kargo numaram var ama hangi kargo oldugunu bilmedigim icin takip edemiyorum

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Ağabey'lerim bu Flowey ürünleri ngi kargo ile gönderiyo 1 hafta oldu nerdeyse daha gelmedi sitede kargo numaram var ama hangi kargo oldugunu bilmedigim icin takip edemiyorum
Cuma günü Flowey bayisi ile kargo hakkında görüşmüştüm, kargolar şubeye verilse dahi kargocular bayramda tatil olduğu için gönderim yapmıyorlarmış. Sitede kargo takip bulunmuyorsa cidden ayıp etmişler.

Cavraoğlu

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
Cuma günü Flowey bayisi ile kargo hakkında görüşmüştüm, kargolar şubeye verilse dahi kargocular bayramda tatil olduğu için gönderim yapmıyorlarmış. Sitede kargo takip bulunmuyorsa cidden ayıp etmişler.
Evet kargo takibi sitede yok malesef numarası var sadece o zaman bizim kargolar anca bu hafta sonu gelir ağabey

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Hayırlı akşamlarınız olsun,

Cam temizleyiciler içinde bütçe ayırmak ne kadar doğru arkadaşlar. Mesela 5 tl'lik cam sil ile 50 tl'lik cam sil arasındaki farklar nedir? Cama parlaklık mı veriyor buna ek olarak tozlanmayımı geçleştiriyor
Buna zamanında kafası çok takılan birisi olarak cevap vereyim. Ben ne zaman camsil ile otomobil camı temizlemeye kalkışsam hep geride iz kaldı, hep işi uzattı. Vileda'nın da camsilin de su kaydırıcı etkili olanlarını kullandım gerçekten hiçbiri beni memnun etmedi ve aradığımı bulamadım.
Ne zaman meguairs'ın ve chemical guys'ın alkolsuz cam temizleyicisini kullandım o zaman işte geride iz kalmadı ve işim uzamadım. Dönüp bir daha temizlik yapmam gerekmedi. Soft99'un cam temizleyici ürünlerini de kullandım. Glaco De cleaner hem tek seferde temizlik sağlayabiliyor hemde 1 hafta etkili olan yağmur damlası kaydırma özelliği de sağlıyor.
Demem şu ki, otomobil için üretilen ürün ile ev için üretilen ürün arasında dağlar kadar fark var. Benimde bazen elim cam temizleyici için tomarla para ödemeye gitmiyor ama malesef camsil sadece ev camını temizleyebiliyor. Otomobilde sigara da içmeseniz illaki camlarda buğunun veya nefes alıp vermenin hatta klimanın da etkisi ile zamanla bir film tabakası oluşuyor. O film tabakasını da malesef camsil ile temizlemek bir eziyete dönüyor. Tabi birde yoğun alkol kokusuda cabası oluyor. Ben o nedenle kimin ne dediğini kafaya takmadan paraya kıyıp kullanıpta beğendiğim bir temizleyiciyi tercih ediyorum.

P.S: Oha ya, biraz daha uzatsam cam temizleyici için roman yazacaktım :D :D

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
@SubaruOutback, Benim için iyi oldu yazdıkların. Ben çok karşılaştırma yapamadığım içim farkı anlayamamıştım Gerçi okuyordum forumda yer yer. Ama siz baya içli yazmışsınız :)
Rica ederim. 20 yıldan fazladir, ürün kullanıyorum. Bu hobiye blue coral, tw , sonax ile başladım. Sonra diğer markalarla tanışmaya başladım. İlk zamanlarda mahalle baskısı çok oluyordu. Cilalı şampuan görenler bana uzaylı muamelesi yapıyordu. Lastiğe arap sabunu yerine parlatıcı surdugumde yahu yigeniim ne gireh va arap sabunu gullanive diyenler çok oluyordu ki hiçbirini sallamamistim. Sırf bu tipler yüzünden zaman zaman acaba boşu boşuna para mı harciyorum dediğim anlar da olmustu ama yine bildiğimi okumustum. Camsil konusunda direncimi kirabilmislerdi ama birkaç sefer otomobilde denedikten sonra cam temizliği için de paraya kıymak gerektigi ortaya çıkmıştı. Bu kadar parayı malesef kur farkı ve bir tomar vergiden dolayı ödüyoruz.
Otomobile dünyanın parasını bayılıp yani denizi geçmeyi başarıp bir kaşık suyu gecememeye benzetiyorum. Eğer otomobiline değer veriyorsan ve bakmak istiyorsan el mahkum paraları bayilacagiz. :(
Cam temizleyici için çok fark ödemek istemeyenlere de saygım sonsuz. Neticede hepimiz ekonomik arayışlara giriyoruz. Bu bir çoğumuz için bir hobi ve malesef her hobi gibi bu da pahalı bir hobi :(

ugurus

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir-Antalya
@SubaruOutback, teşekkürler yazı İçin. Ben hiç bilgim olmadan aldım meguiars cam temizleyici. Ondan önce de orjinal cam sil aldım 5 liraya . İkisini de kullandığımda ne gibi bi faydası oluyor gözlemleyecemedim. Çünkü bunun İçin kullanıp vakit harcamak Gözlemlemek lazım . Onu 1 senedir yapamadım :):). Elimde şimdi 3D cam temizleyici de var Birde clin de var Artık biraz daha vaktim var maalasef kullanıp gözlemlemek için .

eksiği bitmiyor bu arabanın 1 karış farklı yeri için bile ayrı bi malzeme kullanmak gerekiyor temiz olmadı için

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
@SubaruOutback, teşekkürler yazı İçin. Ben hiç bilgim olmadan aldım meguiars cam temizleyici. Ondan önce de orjinal cam sil aldım 5 liraya . İkisini de kullandığımda ne gibi bi faydası oluyor gözlemleyecemedim. Çünkü bunun İçin kullanıp vakit harcamak Gözlemlemek lazım . Onu 1 senedir yapamadım :):). Elimde şimdi 3D cam temizleyici de var Birde clin de var Artık biraz daha vaktim var maalasef kullanıp gözlemlemek için .

eksiği bitmiyor bu arabanın 1 karış farklı yeri için bile ayrı bi malzeme kullanmak gerekiyor temiz olmadı için
Meguiars'in tek sevdiğim ürünü diyebilirim. Hem güzel kokusu var, hem alkolsüz olduğundan cam filmleri üzerinde de kullanılabilir, hem de geride iz bırakmadan temizlik yapabiliyor.
Camsilde yoğun bir alkol kokusu bulunuyor. Fisfis başlığı genelde tükürür gibi atım yapar, istemediğin yüzeylere de ürün gider. İllaki yüzeyde az da olsa köpük yapar. Meguiars'in böyle dertleri yok :)
Clin'i de kullanmıştım hatırladığım kadarıyla nispeten kokusunun keskinliği camsilde göre daha azdı. Ama clin kullanmayali çok zaman oldu. Son üretimler değişmiş olabilir.

Kermssl

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Dostlar merhaba, workstuff yıkama eldiveni ve workstuff wash ped arasında kararsız kaldım. Ne gibi farklılıkları vardır ikiside aynı yapıda diye düşünüyorum yapısı vs olarak ama biri 20 lira pahalı biri 20 lira ucuz :dusun: