Hızlı Soru - Cevap

TarıkZS

Usta Detaycı
Üye
Öne çıkan konu #9,341
kil ile deneyin geçmez ise bildiğim kadarıyla zımpara yapılması gerekiyor

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hocam kil ile uygulama yaptıktan sonra polisaja gerek Yok değil mi wax ile koruma yapabiliriz ?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Cavraoğlu

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
Ağabeylerim iki tane elimde bu tür 2lt lik bir pompa mevcut sera marketimden 06 nozul siparis etsem bu pompaya uyum saglarmı acaba saygılar

SM-A520F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Arkadaşlar aracımın marşpiyelini boyattım sonra yıkadım bir baktım ki aracın üzerine boya tozu veya vernik gibi toz halinde birşeyler yapışmış gözle zor görülüyor fakat aracı havluyla kurularken havlunun rahat kaymadığı çok açık bu sorunu nasıl halledebilirim en kısa yoldan?

Kil ile uygularsanız geçeceğini umuyorum, patronun aracında vardı 1-2 dakikalık işemde boya sıçramalarını almıştım. :)

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Arkadaşlar aracımın marşpiyelini boyattım sonra yıkadım bir baktım ki aracın üzerine boya tozu veya vernik gibi toz halinde birşeyler yapışmış gözle zor görülüyor fakat aracı havluyla kurularken havlunun rahat kaymadığı çok açık bu sorunu nasıl halledebilirim en kısa yoldan?

Ben aracın tamponu boyanması için sanayiye vereceğimde aracı kirli vermiştim bilerek. O halde dahi boyaya işlediğinden yıkamayla çıkmamıştı. VP Turuncu kil ve bol kaydırıcıyla bütün boya tozunu almıştı.

afkazankayaa

Usta Detaycı
Üye
İl
Kırşehir
Hocalarim merhaba, sizlerin değerli tecrübelerinize istinaden bir soru sormak istiyorum. Dünkü haftalık yıkamamda Silk Dryer resmen aracın yarısından itibaren suyu çekmedi. Kurulayamadım aracı. Kasım ayından bu yana ilk defa böyle bir şey oldu. 30 derecede yıkıyorum. Yumuşatıcı kullanmlıyorum. Deterjan olarak sarı perwoll ve beyaz sirke kullanıyorum. Yıkarken de 10 dakika yıkatıyorum sonra durulamaya alıyorum takriben 15 dakka da durulama sıkma olsa totalde 25 dakka yıkanıyor. Neden böyle bir şey yapmış olabilir?

Bir de dün bır kaç resim eklemek istedim beceremedim. Sadece link usülü mü resim eklenebiliiyor?

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Hocalarim merhaba, sizlerin değerli tecrübelerinize istinaden bir soru sormak istiyorum. Dünkü haftalık yıkamamda Silk Dryer resmen aracın yarısından itibaren suyu çekmedi. Kurulayamadım aracı. Kasım ayından bu yana ilk defa böyle bir şey oldu. 30 derecede yıkıyorum. Yumuşatıcı kullanmlıyorum. Deterjan olarak sarı perwoll ve beyaz sirke kullanıyorum. Yıkarken de 10 dakika yıkatıyorum sonra durulamaya alıyorum takriben 15 dakka da durulama sıkma olsa totalde 25 dakka yıkanıyor. Neden böyle bir şey yapmış olabilir?

Bir de dün bır kaç resim eklemek istedim beceremedim. Sadece link usülü mü resim eklenebiliiyor?
Arabanın koruma durumu nedir? Koruma zayıflamış olabilir mi? Korumasız araçta yetmiyor, ama korumalı araçta beğeniyorum ben bu havluyu, hafif ve pratik büyük olsa da :)

Yani daha önceden yetiyor olup da şimdi yetmemesi korumanın zayıfladığını getiriyor aklıma bir tek. Yıkama talimatlarına da uyduğunuzu görüyorum böyle bir sorun bez yapısı kaynaklı değil bence.

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.

Daha önce hızlı cila vb ürünleri yıkama sonrası bu bezle uyguladiniz mı? 60 derece de bi yıkama yapmanızı ve sonrasında iyice bezi çırpıp sonrasında kurutun , kuruma sonrasında bezi fırça ile tarayıp sonrasında kullanın

afkazankayaa

Usta Detaycı
Üye
İl
Kırşehir
Arabanın koruma durumu nedir? Koruma zayıflamış olabilir mi? Korumasız araçta yetmiyor, ama korumalı araçta beğeniyorum ben bu havluyu, hafif ve pratik büyük olsa da :)

Yani daha önceden yetiyor olup da şimdi yetmemesi korumanın zayıfladığını getiriyor aklıma bir tek. Yıkama talimatlarına da uyduğunuzu görüyorum böyle bir sorun bez yapısı kaynaklı değil bence.
Hocam cevabınız için teşekkür ederim, aracıma geçen ay fusso uygulamıştım. Şampuan olarak da bathe+ kullanıyordum. Dün normal bathe kullandım ancak şu an aklıma şöyle bir şey geldi, boncuklamayı net görebilmek için eğik atış yapacak şekilde spreylemiştim basınçlı suyu yani üzerin çok fazla su vardı ondan olabilir mi acaba diye düşünüyorum. Haftaya bir bakacağım eğer yine kurulamaz ise purestar alacağım inşallah gerek kalmaz :)

afkazankayaa

Usta Detaycı
Üye
İl
Kırşehir
Daha önce hızlı cila vb ürünleri yıkama sonrası bu bezle uyguladiniz mı? 60 derece de bi yıkama yapmanızı ve sonrasında iyice bezi çırpıp sonrasında kurutun , kuruma sonrasında bezi fırça ile tarayıp sonrasında kullanın
Cevabınız için teşekkür ederim hocam. Sorunuza cevaben daha önce hızlı cila olarak Wetcoat kullandım Onun da kullanım prensibi gereği bir problem yaratmaz diye düşünüyorum çünkü durulama sonrası kurulama bez kullanıyorum ilave olarak wetcoatı Zaten aylardır kullanmadım bu süreçte De böyle bir sorun yoktu. Dün yine 30 da yıkadım çırpma ve tarama işlemimi de yaptım. Bakalım haftaya tekrar bir bakacağım inşallah ömrü dolmamıştır :)

afkazankayaa

Usta Detaycı
Üye
İl
Kırşehir
Ben hiç karşılaşmadım böyle bir durumla tecrübesi olan üyelerimiz yazacaktır, sirkeli suda bekletmeyi denediniz mi ?

Fotoğraf paylaşımı için şöyle link bırakıyım, isterseniz İmgyükle sitesini de kullanabilirsiniz.

Öneri - Hızlıresim ile forumda fotoğraf paylaşımı nasıl yapılır ?
Teşekkür ederim hocam. Stokları serelime cephanemi paylaşacaktım sanırım forumun kendi veri tabanı yok resimler için ayrı olarak. Artık link usulü paylaşırız.

Normal bezlerimi bekletiyorum bi 20 dakka sirkeli ve deterjanlı suda yıkama öncesi ama twisted havlularıma gözüm gibi bakıyorum ne olur ne olmaz diye sirkeli suda bile bekletmedim.

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
Cevabınız için teşekkür ederim hocam. Sorunuza cevaben daha önce hızlı cila olarak Wetcoat kullandım Onun da kullanım prensibi gereği bir problem yaratmaz diye düşünüyorum çünkü durulama sonrası kurulama bez kullanıyorum ilave olarak wetcoatı Zaten aylardır kullanmadım bu süreçte De böyle bir sorun yoktu. Dün yine 30 da yıkadım çırpma ve tarama işlemimi de yaptım. Bakalım haftaya tekrar bir bakacağım inşallah ömrü dolmamıştır :)
Ilık su- beyaz sirke karışımı yapıp 1 gün boyunca bezi bekletebilirsiniz. Bu da işe yaramazsa ömrü dolmuş olabilir.

afkazankayaa

Usta Detaycı
Üye
İl
Kırşehir
Ilık su- beyaz sirke karışımı yapıp 1 gün boyunca bezi bekletebilirsiniz. Bu da işe yaramazsa ömrü dolmuş olabilir.
Hazır bugün de evdeyken dediğiniz işlemi yaptım hocam. Beklesin bir kaç saat daha sonra 60 derecede bir yıkayayım sonuçlara bakarız artık teşekkür ederim. Yoksa dediğiniz gibi purestar yolu göründü :)

kaan67

Acemi Detaycı
Üye
Dış plastik ve fitiller de kullanmak üzere koruyucu yenileyici bir ürün arıyorum çok fazla seçenek var elbette.Dış kısımda zaten ayna dipleri ve sileceklerin olduğu kısım var aracımda plastik olan ama o kısımların gri gibi durmasını sevmiyorum.Cinli seramik kullandım ama dayanımı pek iyi gelmedi o bölgelerde bana.Birde kapı fitillerini güzel temizleyip yine alacağım ürünü kullanabilmeliyim bu anlamda şu ürünlerden hangisi daha iyidir.Gerci koch ürünlerinin arasındaki farkı anlayamadim bu ürünlerden hangisi iyidir yada farklı bir ürün olarak ne tavsiye edersiniz.
1-koch chemine Nano Macit plast care
2-Kochchemine pas
3-auto glim plastic conditioner

afkazankayaa

Usta Detaycı
Üye
İl
Kırşehir
Dış plastik ve fitiller de kullanmak üzere koruyucu yenileyici bir ürün arıyorum çok fazla seçenek var elbette.Dış kısımda zaten ayna dipleri ve sileceklerin olduğu kısım var aracımda plastik olan ama o kısımların gri gibi durmasını sevmiyorum.Cinli seramik kullandım ama dayanımı pek iyi gelmedi o bölgelerde bana.Birde kapı fitillerini güzel temizleyip yine alacağım ürünü kullanabilmeliyim bu anlamda şu ürünlerden hangisi daha iyidir.Gerci koch ürünlerinin arasındaki farkı anlayamadim bu ürünlerden hangisi iyidir yada farklı bir ürün olarak ne tavsiye edersiniz.
1-koch chemine Nano Macit plast care
2-Kochchemine pas
3-auto glim plastic conditioner
merhaba, ben kc nano ve pss ürünlerinin ikisini de kullandım. Aralarında gerçekten hiç bir fark yok. Pss daha uygun olduğu için onu tercih edebilirsiniz. Dediğiniz gibi ön silecek kanalından Tampon altlarına kadar bu ürünü kullanıyorum. Silikon içermediğinden dolayı toz tutmuyor. Ve çok uzun ömürlü. İki ay gidiyor her hafta ph dengeli şampuanlar ile yıkadığımda.

thelordof

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara-Tokat
3M, Slopes, Meguiars markalarının pastaları nasıldır? Merzerna en iyileri biliyorum da bir yere sordum dediğim 3 markayı kullanıyorlar sanırım.

axellus1

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Bursa
Merhaba, arkadaşlar bugün site içinde çocuklar bisiklet ile sağ ön kapıyı çizdiler. Kapı boydan boya çizik. Bazı yerlerinde tırnak takılıyor. Derin yani. Bazı yerlerini polisaj ile kurtarabilirim gibi ama tırnak giren yerlere nasıl bi işlem gerekebilir ? Araç sedefli beyaz.

COL-L29 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Merhaba, arkadaşlar bugün site içinde çocuklar bisiklet ile sağ ön kapıyı çizdiler. Kapı boydan boya çizik. Bazı yerlerinde tırnak takılıyor. Derin yani. Bazı yerlerini polisaj ile kurtarabilirim gibi ama tırnak giren yerlere nasıl bi işlem gerekebilir ? Araç sedefli beyaz.

COL-L29 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Şöyle bir link atıyım, yardımcı olucaktır. :)

Derin Çiziklere Rötuş Nasıl Yapılır