Hızlı Soru - Cevap

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Öne çıkan konu #9,641
Flowey R10 kaporta üzerinde kullanılabiliyor muydu? Yoksa sadece jantlar için mi?

Ayrıca lastik parlatıcı olan R4 torpido gibi iç aksam plastiklerinde kullanabiliyor muyduk?

Teşekkürler
R10 kaportaya da uygulanabiliyor ancak W25 sadece kaportaya özel olarak üretilmiş bir demir tozu temizleyicisi.
İyi akşamlar
Soru 1: kwazar köpük yapan ürünüme hangi marka sabun önerirsiniz ?
Soru 2: fırçasız ot sabunu araç kuru iken uygulanırsa daha başarılı oluyor muş bana çok mantıklı gelmedi siz ne düşünüsünüz ?

Mi 9T cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Herhangi bir ön yıkama şampuanı olabilir. Güvenli ve koruma dostu olarak VP ansf veya ph naturel de olabilir ama ph natureli forum pek sevmiyor çünkü kirleri pek çıkartamıyor. Ev13 de alabilirsiniz uygun fiyata kaliteli olarak. Agrasif isterseniz VP sc2 veya b33 var.

Fırçasız ot sabunundan kastetiğiniz ürün nedir ?

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
@bsalih 2. soruyu cevaplamayı unutmuşum. :D R4 lastik parlatıcısı olduğu için biraz kaygan ve haliyle elle dokunulmayacak bir kimyasal. Sürerken her seferinde olmasa da eldiven kullanmaya çalışıyorum, zaten böyle koruma ürünleri her yere özel olarak üretiliyor eğer ortak kullanılsaydı illa ki bir kaç dezavantajı olurdu.

bsalih

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Sakarya
R10 kaportaya da uygulanabiliyor ancak W25 sadece kaportaya özel olarak üretilmiş bir demir tozu temizleyicisi.
Teşekkürler hocam. R10 aldım kampanya ile birlikte. Sulandırarak kullanacağım.

Son soru: b33 ü duruladıktan sonra demir tozu kullanıp daha sonra ev12 ile yıkamak mantıklı mıdır? Sıralaması bu şekilde midir?
Teşekkürler

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Teşekkürler hocam. R10 aldım kampanya ile birlikte. Sulandırarak kullanacağım.

Son soru: b33 ü duruladıktan sonra demir tozu kullanıp daha sonra ev12 ile yıkamak mantıklı mıdır? Sıralaması bu şekilde midir?
Teşekkürler
Ne demek rica ederim. :)

Ön yıkama(Ön yıkama köpük şeklinde ise detaylara girebilirsiniz.) > Durulama > Çift kova > Durulama > Islakken Demir tozu temizleyicisi sıkımı > Durulama > Islakken kil işlemi > Durulama > Kurulama > M700-M600 veya 1:1 ipa ile yüzey temizliği Hayırlı olsun boya korumaya aracınız hazır. :D

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
İyi akşamlar
Soru 1: kwazar köpük yapan ürünüme hangi marka sabun önerirsiniz ?
Soru 2: fırçasız ot sabunu araç kuru iken uygulanırsa daha başarılı oluyor muş bana çok mantıklı gelmedi siz ne düşünüsünüz ?

Neden mantıksız geldi, gayet mantıklı aslında.

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
sabah aracımda martı pislikleri vardı aracı yıkadım b33 le üstüne bastırmadan hafifçe.ama baktığımda vernik yanıkları vardı.gündüz işte olunca akşama kadar güneşin altında kalmış 1 gün kadar.nasıl bir yol izlemeliyim.zımpara olarak ne kullanayim sonrasında hard mi medium cut bir pasta ile mi başlayayım.einhell polisaj makinesi var elimde.

SM-N950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Zımpara işinde tecrübeli değilseniz eğer ilk önce hurda bir panelde denemenizi tavsiye ederim.

bahtitopal

Usta Detaycı
Üye
Zımpara işinde tecrübeli değilseniz eğer ilk önce hurda bir panelde denemenizi tavsiye ederim.
Dün akşam biraz inceledim ince bir pasta ile geçtim lekeler derine inmemiş sanırım yanığın bir kısmı gitti gibi ancak duruyor yine.pasta işlemi ile sanırım leke ve yanığın çoğu gider gibi.zımparalık birşey olsa da o riske girmeyeceğim.daha önce rötüş yaptığım 2-3 taş izlerinde zımpara yapmıştım elim yatkın bu konularda.teşekkürler tavsiye için.

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Dün akşam biraz inceledim ince bir pasta ile geçtim lekeler derine inmemiş sanırım yanığın bir kısmı gitti gibi ancak duruyor yine.pasta işlemi ile sanırım leke ve yanığın çoğu gider gibi.zımparalık birşey olsa da o riske girmeyeceğim.daha önce rötüş yaptığım 2-3 taş izlerinde zımpara yapmıştım elim yatkın bu konularda.teşekkürler tavsiye için.

Polisajla görünürlüğünü önemli ölçüde alabiliyorsanız zımparaya hiç gerek yok tabii. Geçmiş olsun şimdiden.

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Rutin olarak her yıkama sonrası Flowey S3 kullanımı, camda bulunan su itici/yağmur kaydırıcı Gtechniq G5’e zarar verir mi?
Tecrübe etmedim ancak içinde alkol olmadığını resmi sitesi söylüyor. yüksek ihtimalle çıkarmıyacağını umuyorum.
G5 özelinde bilgim yok fakat sonucta cam su itici diye dusunerek genelleme yapayim, glaco ve nasiol tecrube ettim daha once. Bu su iticiler ipa ile bile gitmiyor s3 falan hikaye gelir yani. Sokmek icin pasta gerekli.

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
G5 özelinde bilgim yok fakat sonucta cam su itici diye dusunerek genelleme yapayim, glaco ve nasiol tecrube ettim daha once. Bu su iticiler ipa ile bile gitmiyor s3 falan hikaye gelir yani. Sokmek icin pasta gerekli.

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kesinlikle doğru. İpa bazı durumlarda su iticileri canlandırdığı bile oluyor.

bcmen38

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Nevşehir

Herhangi bir ön yıkama şampuanı olabilir. Güvenli ve koruma dostu olarak VP ansf veya ph naturel de olabilir ama ph natureli forum pek sevmiyor çünkü kirleri pek çıkartamıyor. Ev13 de alabilirsiniz uygun fiyata kaliteli olarak. Agrasif isterseniz VP sc2 veya b33 var.

Fırçasız ot sabunundan kastetiğiniz ürün nedir ?
Önerileriniz için teşekkür ederim
Oto yazmıştım klavyem ot olarak değiştirmiş

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
Kirli olduğu için cizilir gibi düşünüyorum

Araç yüzeyi kuruyken köpük şampuan sıkmaktan bahsediyorsunuz değil mi ?

Yüzey kuru olduğu için uygulanan köpük yüzeyde daha uzun süre kalıyor ve kirleri daha iyi çözüyor, sonrasında durulama yapıp eldivenli yıkama aşamasına geçmelisiniz.

bsalih

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Sakarya
Ne demek rica ederim. :)

Ön yıkama(Ön yıkama köpük şeklinde ise detaylara girebilirsiniz.) > Durulama > Çift kova > Durulama > Islakken Demir tozu temizleyicisi sıkımı > Durulama > Islakken kil işlemi > Durulama > Kurulama > M700-M600 veya 1:1 ipa ile yüzey temizliği Hayırlı olsun boya korumaya aracınız hazır. :D
Çok sağolun hocam.

bcmen38

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Nevşehir
Araç yüzeyi kuruyken köpük şampuan sıkmaktan bahsediyorsunuz değil mi ?

Yüzey kuru olduğu için uygulanan köpük yüzeyde daha uzun süre kalıyor ve kirleri daha iyi çözüyor, sonrasında durulama yapıp eldivenli yıkama aşamasına geçmelisiniz.
Teşekkürler dediğiniz gibi yapıcam

tgykya

Acemi Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Camlarda Bimden aldığım sirkeli camsili kullanıyorum sorun olurmu ? camlarda yağmur kaydırıcı olarak soft99 glaco var

tgykya

Acemi Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Tekrar sormak istiyorum elimde 1 litrelik sprey boş şişe var içerisine 100 ml İ2 koyacağım gerisini full su

tgykya

Acemi Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bazı arkadaşlar İ2 köpük yapma şişesine uygun demişlerdi bazı arkadaşlarımızda uygun değil diyor anlamadım ben tam bu konuyu

narcobs

Acemi Detaycı
Üye
İl
Eskişehir
Bazı arkadaşlar İ2 köpük yapma şişesine uygun demişlerdi bazı arkadaşlarımızda uygun değil diyor anlamadım ben tam bu konuyu
i2 yapısı gereği köpüren bi malzeme değil (oranını fazla koyarsanız az biraz tabi köpürür), köpük yerine fısfıs şişede kullanmanız daha doğru olacaktır.