Hızlı Soru - Cevap

BSI

Usta Detaycı
Üye
Öne çıkan konu #9,661

Emre Mert

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Konu dışı t10 plaka ledi kullanıp f/p ürünü öneriniz var mı arkadaşlar
Beklemeyi sevmediğimden türkiyeden almayı düşünüyorum.

PHOTON W5W T10 PH7021 modelini 2 defa aldım. Malesef ikiside 2-3 ay sonunda mefta oldular uzun süre kullanıp sorun yaşamadığınız tavsiyelere açığım.
Bende Astra J için photon almayı düsunuyordum ama siz böyle söyleyince ben biraz daha araştırayım
Philips 5000k T10 kullanıyorum ben. Maviye çalmadan sarımtrak beyaz. Çok oem görüntüsü var.
T10 ledler plakalarda 2-3 aydan fazla gitmiyor. Çin'den aldıklarım hep o şekilde oldu. Ben linkteki üründen kullanıyorum. Rahat 1 yıl dayanıyor. Fotoğrafta parlak görünüyor ama gerçek görüntüsü gayet yeterli.
US $6.43 35% OFF|2 adet CANbus beyaz Toyota Yaris/Vitz Camry Corolla Prius C Ractis Verso S Led lisans numarası plaka LED lamba ışığı OEM yerine|Araba Işık Tertibatı| - AliExpress

Sizin araçlarınız için de linkteki ürünler uyumlu sanırım.
US $8.92 6% OFF|2 adet araba araba styling için LED plaka ışıkları Vauxhall Opel Astra H J Corsa C D Insignia Tigra B Twintop Vectra C Zafira B OPC|Sinyal Lambası| - AliExpress
US $8.89 11% OFF|2 adet Hyundai Tucson için uyuyor 2015 2016 2017 2018 beyaz süper parlak Led arka plaka numarası aydınlatma ışıkları lamba|Sinyal Lambası| - AliExpress

Cavraoğlu

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Camlarda Bimden aldığım sirkeli camsili kullanıyorum sorun olurmu ? camlarda yağmur kaydırıcı olarak soft99 glaco var
Bana kalırsa öyle bimden alınan camsilleri kullanmayın, tabiki de her şey maliyet ancak araba için üretilen cam temizleyicilerini kullanmak her zmaan daha mantıklı. Hem parlaklık katıyor hemde noname veya bimden alınan cam sillerden daha iyi trafik filmi söküyor ve araca zarar vermiyor.
Tekrar sormak istiyorum elimde 1 litrelik sprey boş şişe var içerisine 100 ml İ2 koyacağım gerisini full su
Eğer böyle yaparsanız 1:9 oran olur, 1:10 yapmak için 90 ml civarı ürün koymanız lazım. Forumun en üstün de oran hesaplayıcı var.
Bazı arkadaşlar İ2 köpük yapma şişesine uygun demişlerdi bazı arkadaşlarımızda uygun değil diyor anlamadım ben tam bu konuyu
KÖpük yaptırmak için belki 1:5 falan koymanız lazım ki yoğun olup köpürsün.

srknatmn

Usta Detaycı
Üye
1:10 ile 1/10 aynı oran değildir, çok büyük fark yaratır mı yaratmaz ama 1:10 1 birim kimyasal, 10 birim su demektir.
1/10 ise adı üstünde 10'da 1'dir. 10 birim karışım içerisinde 1 birim kimyasal olmalı demektir ki bu da 1:9 yapar aslında.

Çoğu ürünün sulandırması : ile ifade edilir.

Ayrıca çok zorlanıyorsanız şurada hesaplayıcı var, kullanabilirsiniz;

Detail Forum - Karışım Oranı Hesapla
valet pro carpet celaner için 1:15 karışım oranı toplamda 500ml ürün için hesapla dediğimde örneğin sonuç bu şekilde çıkmakta.

Atibay

Acemi Detaycı
Üye
İl
Kayseri
Karcher uyumlu foam lance nin şişesi zarar gördü, yeni şişe sipariş vereceğim, belki üst seriden bir takım ve yedek şişe de sipariş verebilirim. Üst seriden alan oldu mu? Gözle görünür fark varmı?

US $22.9 |MJJC with High Quality Foam Gun for Karcher K2 K7, Snow Foam Lance for all Karcher K Series pressure washer Karcher|mjjc karcher|mjjc snow foam lancemjjc foam lance - AliExpress

Bir de autobrite foam Lance alayım dersem nerden bulabilirim, şöyle bir baktım göremedim.
Hocam bende yeni k5 aldim beklemek istemedigim den foam lance aradim detay marketim rıfat olması lazım arkadaşın sağ olsun ondan auto glym buldum aldım hafta sonu denedim mükemmel bir köpük sağlıyor

srknatmn

Usta Detaycı
Üye
Selamlar, cam için en iyi yağmur kaydırıcı hangisidir acaba?
Birçok çeşitli ürün var,forumlarda çok farklı yorumlarda var.başlıca olanlar g5,glaco,nasional vs daha birçok marka var.alıp denemeden sonucu tecrübe etmek çok zor.ben en son glaco aldım bakalım nasıl performans gösterecek kışa

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Bana kalırsa öyle bimden alınan camsilleri kullanmayın, tabiki de her şey maliyet ancak araba için üretilen cam temizleyicilerini kullanmak her zmaan daha mantıklı. Hem parlaklık katıyor hemde noname veya bimden alınan cam sillerden daha iyi trafik filmi söküyor ve araca zarar vermiyor.

Eğer böyle yaparsanız 1:9 oran olur, 1:10 yapmak için 90 ml civarı ürün koymanız lazım. Forumun en üstün de oran hesaplayıcı var.

KÖpük yaptırmak için belki 1:5 falan koymanız lazım ki yoğun olup köpürsün.
valet pro carpet celaner için 1:15 karışım oranı toplamda 500ml ürün için hesapla dediğimde örneğin sonuç bu şekilde çıkmakta.

1 litrelik bir şişe için 1:10 sulandırma oranı ile 90 ml, 1/10 sulandırma oranı ile 100 ml ürün konulması gerekiyor .Hesaplamayı aradaki : veya / belirliyor.

es026

Usta Detaycı
Üye
İl
Eskişehir
Philips bu konuda çok başarılı 10 yıl garanti verdiği ürünü bile var. Öncesinde palaklıklarda Photon vardı 4 yıl kullandım patlamadı şu an makyaj aynalarında takılı vaziyette. Aşağıya link bırakıyorum ama ben aldığımda 60 tl gibi fiyatı vardı şu an neredeyse iki katına çıkmış benim kulandığım 5000K idi. @smail14

Philips X-treme Led Vision T10 Park Ampulü 6000k 127996000kx2 - n11.com

srknatmn

Usta Detaycı
Üye
1 litrelik bir şişe için 1:10 sulandırma oranı ile 90 ml, 1/10 sulandırma oranı ile 100 ml ürün konulması gerekiyor .Hesaplamayı aradaki : veya / belirliyor.
Aradaki 10ml çok fark yaratırmı kullanımda,bence etmez çok hassasiyet yok bana göre bu değerlerde ama elbette üstadlar daha net yorum yapar.1 litrede 90 yerine 100ml ürün olması çol fark yaratırmı?

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Aradaki 10ml çok fark yaratırmı kullanımda,bence etmez çok hassasiyet yok bana göre bu değerlerde ama elbette üstadlar daha net yorum yapar.1 litrede 90 yerine 100ml ürün olması çol fark yaratırmı?
Kullanılacak ürüne bağlı olmakla beraber bana kalırsa çok fark yaratmaz.

caner92

Usta Detaycı
Üye
İl
istanbul
arkadaşlar ilk sorum;
rutin yıkamaya nasıl başlamalı? Jant-davlumbaz temizliliği ile başlayıp ön yıkama ve çift kova ile mi devam etmeli yoksa ön yıkama ile başlayıp çift kova ve jant davlumbaz temizliği şeklinde mi devam etmeli?

2) Polisaj işleminde polisaj öncesi en zararsız maskeleme şekli nasıl olmalıdır? elinde örnek görsel veya herhangi bir forum gönderisi olan var ise paylaşabilir misiniz? kiminin kapı aralarına maske yaptığını kiminin yapmadığını, kiminin çamurluk tampon kesişimlerine yaptığını kiminin yapmadığını gördüm. benim gibi polisaja yeni başlayacaklar için yararlı bir bilgi olacaktır.

3) Köşelerde dikkatli çalışılmalı ve boya ince olduğundan yanma olabileceği bilgisi sıkca söyleniyor. bu köşeler hangi yerlerdir nasıl dikkat etmeli buralara?

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
arkadaşlar ilk sorum;
rutin yıkamaya nasıl başlamalı? Jant-davlumbaz temizliliği ile başlayıp ön yıkama ve çift kova ile mi devam etmeli yoksa ön yıkama ile başlayıp çift kova ve jant davlumbaz temizliği şeklinde mi devam etmeli?

2) Polisaj işleminde polisaj öncesi en zararsız maskeleme şekli nasıl olmalıdır? elinde örnek görsel veya herhangi bir forum gönderisi olan var ise paylaşabilir misiniz? kiminin kapı aralarına maske yaptığını kiminin yapmadığını, kiminin çamurluk tampon kesişimlerine yaptığını kiminin yapmadığını gördüm. benim gibi polisaja yeni başlayacaklar için yararlı bir bilgi olacaktır.

3) Köşelerde dikkatli çalışılmalı ve boya ince olduğundan yanma olabileceği bilgisi sıkca söyleniyor. bu köşeler hangi yerlerdir nasıl dikkat etmeli buralara?
İlk sorunun cevabı için link bırakıyım.
Detay Ürünleri Seçim Rehberi

Yapılması gereken:
Ön yıkama > Durulama > Jant-Davlumbaz-Lastik (İmkan var ise her jantı fırçaladıkdan sonra durulayın.) > Çift Kova > Durulama Ön yıkama jantlar için de gereklidir, jant da temassız şekilde çamur,kum,kir gibi şeyleri akıtmak temaslı yıkamayı güvenli hale getirir.

GöKHaN 35

Uzman Detaycı
Üye
İl
İzmir
arkadaşlar ilk sorum;

Şahsen önce jant ve davlumbaz temizliği yapıyorum. Sonra ön yıkama yapcaksam onu devamında çift kova ile yıkamaya başlıyorum.

caner92

Usta Detaycı
Üye
İl
istanbul
İlk sorunun cevabı için link bırakıyım.
Detay Ürünleri Seçim Rehberi

Yapılması gereken:
Ön yıkama > Durulama > Jant-Davlumbaz-Lastik (İmkan var ise her jantı fırçaladıkdan sonra durulayın.) > Çift Kova > Durulama Ön yıkama jantlar için de gereklidir, jant da temassız şekilde çamur,kum,kir gibi şeyleri akıtmak temaslı yıkamayı güvenli hale getirir.
Şahsen önce jant ve davlumbaz temizliği yapıyorum. Sonra ön yıkama yapcaksam onu devamında çift kova ile yıkamaya başlıyorum.
ben şu an başlamadan heroic boranın videolarını izliyorum bitirmek üzereyim 1-2 video kaldı. kendisi önce jant ve davlumbaz temizliği yapıp sonra ön yıkamaya geçiyor. forumdaki cogu kisininde direk ön yıkama ile başladığını gördüm. kararsız kaldım o yüzden.

maskeleme olayı ile ilgilide bir bilgilendirme konusu göremedim. yeni başlayanlar için maskeleme nasıl olmalı aslında bu konuda bir gönderi olmalı.

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
ben şu an başlamadan heroic boranın videolarını izliyorum bitirmek üzereyim 1-2 video kaldı. kendisi önce jant ve davlumbaz temizliği yapıp sonra ön yıkamaya geçiyor. forumdaki cogu kisininde direk ön yıkama ile başladığını gördüm. kararsız kaldım o yüzden.

maskeleme olayı ile ilgilide bir bilgilendirme konusu göremedim. yeni başlayanlar için maskeleme nasıl olmalı aslında bu konuda bir gönderi olmalı.
Eğer aracınız 1 hafta önce yıkadıysanız aşırı temiz ise sadece üstünde toz varsa, direk janta girişilebilir. Tabi mevsim yaz ise. Dediğim gini jantlarımız kirli olduğu için direk temaslı yıkama da hem çizme riski artıyor hem de fazla ürün sıkmak zorunda kalıyoruz, ön yıkama yaparak kirlerin çoğunluğu akıyor hele bide bizim araçlarımız da çok az kir kalıyor.

Maskeleme tecrübem sadece geçen hafta Onur abiyi izleyerek oldu. Kapı aralarına bantlamayı fitilleri korumak amaçlı yaptı ama çamurluk birleşim yerlerine yapmadı, sadece fitil veya plastik aksamı ya da krom aksamı korumak amaçlı yaptı.

Mugzy

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
arkadaşlar ilk sorum;

Ön yıkama sonrası jantlar üzerinde çalışılacağı sırada araç kuruyup su lekesi olabileceği için önce jant-lastil-davlumbazdan başlanmalı diye düşünüyorum. Malum çoğumu açık alanda yıkama yapıyoruz.

Maskeleme işi yapılan uygulamaya, kullanılan ürüne (ağır-hafif aşındırma) ve riske göre değişir. Kesin kuralları yok. Örneğin çamurluk ve kapıda hare giderici veya finish çalışılacaksa bitişme yerini maskeleme yapmaya gerek yok. Cutting-compounding işleminde yapmayı tercih ederim şahsen.

caner92

Usta Detaycı
Üye
İl
istanbul
Ön yıkama sonrası jantlar üzerinde çalışılacağı sırada araç kuruyup su lekesi olabileceği için önce jant-lastil-davlumbazdan başlanmalı diye düşünüyorum. Malum çoğumu açık alanda yıkama yapıyoruz.

Maskeleme işi yapılan uygulamaya, kullanılan ürüne (ağır-hafif aşındırma) ve riske göre değişir. Kesin kuralları yok. Örneğin çamurluk ve kapıda hare giderici veya finish çalışılacaksa maskeleme yapmaya gerek yok. Cutting-compounding işleminde yapmayı tercih ederim şahsen.
Menzerna 400 2500 3800 ve 4 serisi sealant ile yapacağım ben mesala. Kapı arası fitiller icin sanırım gerekli? Ben kapı kenarlarındaki boyayı yakma durumu olabilir mi acaba diye maskeliyorlar diye düşündüm.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi