Hızlı Soru - Cevap

ercan_wrc

Acemi Detaycı
Üye
İl
ankara
Öne çıkan konu #13,681
Arkadaşlar merhaba

Geçen hafta Flowey`den 5kg EV13 aldım, Bende araba 2020 model olduğu için ve motor temiz olduğu için burada sadece tozlardan arındırabileceğim zararsız bir ürün tavsiyesi istedim.. Onlarda sağolsunlar yanında İ2 interior cleaner gönderdiler denemem için.

Ürünü motorda kir olmadığı için 1:50 oranında sulandırdım ve birkaç yerde deneme yaptım. Lakin kuruduktan sonra aşağıdaki gibi bulanık bir iz kalıyor. Sonra nemli bezle silersem geçiyor ama el girmeyen yerlerde fırça ile temizledikledikten sonra bu iz kalınca kötü görünecek. Daha önce bu ürünü kullanan oldu mu acaba? Ben mi bir yerde hata yapıyorum anlamadım.

Son düzenleme:

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
Bu lastik hava işlerini benim aklım almıyor. Zaten fındık kadar beynim var, bir de bunu bir türlü çözemedim. Benim lastikler 215/50/17 araba kapısında ekonomi için 40 Psi konfor için 32 Psi diyor. 40 Psi kullanıyorum ve araba aynı bizim Akçaabat dolmuşları gibi.
Yani lastiği o iki basınç arasına kullanabilirsiniz, konfor az basınçla lastiğin esnemesiyle olur, ekonomi ise basıncı arttırıp lastiğin bütün tabanını eşit yere düzgün bastırıp minimum sürtünme ile. Ortalama 36/35 hava vurup da bi deneyebilirsiniz. büyük iht araba her açıdan biraz rahatlayabilir

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Arkadaşlar merhaba

Geçen hafta Flowey`den 5kg EV13 aldım, Bende araba 2020 model olduğu için ve motor temiz olduğu için burada sadece tozlardan arındırabileceğim zararsız bir ürün tavsiyesi istedim.. Onlarda sağolsunlar yanında İ2 interior cleaner gönderdiler denemem için.

Ürünü motorda kir olmadığı için 1:50 oranında sulandırdım ve birkaç yerde deneme yaptım. Lakin kuruduktan sonra aşağıdaki gibi bulanık bir iz kalıyor. Sonra nemli bezle silersem geçiyor ama el girmeyen yerlerde fırça ile temizledikledikten sonra bu iz kalınca kötü görünecek. Daha önce bu ürünü kullanan oldu mu acaba? Ben mi bir yerde hata yapıyorum anlamadım.

Uygulama eksik. Bu sorunun çözümü forumda susuz motor temizliği başlıklı konuda mevcut.

Detail 35

Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
İzmir
Arkadaşlar merhaba

Ardından dressing ürünlerinden biri ile geçseniz iyi olur yüzey temiz ancak korumasız olmuş. Susuz motor temizleyici ürünler var ardında koruma da bırakıyor o tip bir ürün tercih edilebilir...

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Arkadaşlar merhaba

Hocam yanlış hatırlamıyorsam motor temizliği konusunda öneri istediniz daha önce. Üstüne başka muhabbet de döndü. Yine de uzun uzun anlattık. Tüm aşamalardan bahsettik. Evet aracınız sıfır olabilir, yepyeni olabilir. Fakat bahsi geçen temizlik alanı "motor". Hani araç dışında kalan yol tozuna vs direk maruz kalan bir alan. Fazla narin görüyorsunuz bence. Çünkü araç içi için olan bir temizleyiciyi bile 1:50 gibi astronomik bir sulandırma oranıyla (ki bence sulu temizleyici olmuş direk bu karışım) "temizlemeye"(!) çalışıyorsunuz. Ek olarak da açıklama yapan herkes koruyucu ürün kullanın dedi bu sorunu yaşamamanız için. Hani tavsiye istiyorsunuz, veriliyor uzun uzadıya tüm adımlarıyla. Bunun üstüne tartışma yapıyorsunuz. Ve sonuçta yine kafanızdakini okuyorsunuz :) leke kalmaması adına ben de şöyle son kez tavsiyede bulunayım. Motorda 1:50 sulandırılmış interior cleaner yerine direk su fısfıslayıp silin bence. 0 risk.

Selcuk45

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Balıkesir
Sağlam detay fırçası olarak ne kullanabilirim valetpro tırt workstuff serisinden hangisi iyidir sağlamdır?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

ercan_wrc

Acemi Detaycı
Üye
İl
ankara
Hocam yanlış hatırlamıyorsam motor temizliği konusunda öneri istediniz daha önce. Üstüne başka muhabbet de döndü. Yine de uzun uzun anlattık. Tüm aşamalardan bahsettik. Evet aracınız sıfır olabilir, yepyeni olabilir. Fakat bahsi geçen temizlik alanı "motor". Hani araç dışında kalan yol tozuna vs direk maruz kalan bir alan. Fazla narin görüyorsunuz bence. Çünkü araç içi için olan bir temizleyiciyi bile 1:50 gibi astronomik bir sulandırma oranıyla (ki bence sulu temizleyici olmuş direk bu karışım) "temizlemeye"(!) çalışıyorsunuz. Ek olarak da açıklama yapan herkes koruyucu ürün kullanın dedi bu sorunu yaşamamanız için. Hani tavsiye istiyorsunuz, veriliyor uzun uzadıya tüm adımlarıyla. Bunun üstüne tartışma yapıyorsunuz. Ve sonuçta yine kafanızdakini okuyorsunuz :) leke kalmaması adına ben de şöyle son kez tavsiyede bulunayım. Motorda 1:50 sulandırılmış interior cleaner yerine direk su fısfıslayıp silin bence. 0 risk.
Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Evet daha önce sormuştum ve genelde APC kullanılıyor diye forumda araştırdığım kadarıyla da gördüğüm bu. Ayrıca söylediğiniz gibi motor temizleyicileri de satılıyor, Daha önceki aracımda bazı temizleyicileride kullanımdım. Bazıları fabrika etiketleri ve işaretlerini de sildiği için biraz temkinli yaklaşıyorum elbette. Ama şu var ki ben bu sulandırma oranını vs kafama göre uygulamadım tabiki. İ2 bildiğim kadarıyla APC diye geçiyor ve üreticiye de durumu anlatıp sulandırma oranını sorduğumda bana yüksek konstratre ürün olduğunu ve bu oranda sulandırma yapabileceğimi söylediği için bende böyle bir deneme yaptım. Ürünün açıklamasınında da zaten aşağıdaki gibi yazıyor.

Flowey I2 Hoş Kokulu İç Genel Temizleyici Interior Cleaner Detaylı temizlik için geliştirilmiş pH Nötr, yüksek konsantre(1:50) ve
yoğun parfümlü (yeşil çay) genel temizlik ürünüdür. Detaylı temizlikte Flowey I2 kullanılan yüzeylerde lekeler ve kötü kokular geri gelmez.

Uygulama:
  • Kimyasal ürünlerin kullanımı için olan güvenlik talimatlarına uyun ve uygun kişisel koruyucu ekipman kullanın.
  • Interior Cleanerı suyun sertlik derecesine göre 1/10-1/50 oranında temizlenecek yüzeyin kirlilik durumuna göre seyreltin.
  • Yüzeye sprey ile püskürtün ve silin, sonrasında kurulayın.

En nihayetinde nerede kullandığımdan daha çok sonucun ne olduğu önemli diye düşünüyorum. Şimdi aynı oranda ben iç trimde de kullansam yine bu tarz izler kalacaktı. 1:50 yide dediğim gibi ne yazıyorsa onu uyguladım.

bahtitopal

Usta Detaycı
Üye
Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Evet daha önce sormuştum ve genelde APC kullanılıyor diye forumda araştırdığım kadarıyla da gördüğüm bu. Ayrıca söylediğiniz gibi motor temizleyicileri de satılıyor, Daha önceki aracımda bazı temizleyicileride kullanımdım. Bazıları fabrika etiketleri ve işaretlerini de sildiği için biraz temkinli yaklaşıyorum elbette. Ama şu var ki ben bu sulandırma oranını vs kafama göre uygulamadım tabiki. İ2 bildiğim kadarıyla APC diye geçiyor ve üreticiye de durumu anlatıp sulandırma oranını sorduğumda bana yüksek konstratre ürün olduğunu ve bu oranda sulandırma yapabileceğimi söylediği için bende böyle bir deneme yaptım. Ürünün açıklamasınında da zaten aşağıdaki gibi yazıyor.

Flowey I2 Hoş Kokulu İç Genel Temizleyici Interior Cleaner Detaylı temizlik için geliştirilmiş pH Nötr, yüksek konsantre(1:50) ve
yoğun parfümlü (yeşil çay) genel temizlik ürünüdür. Detaylı temizlikte Flowey I2 kullanılan yüzeylerde lekeler ve kötü kokular geri gelmez.

Uygulama:
  • Kimyasal ürünlerin kullanımı için olan güvenlik talimatlarına uyun ve uygun kişisel koruyucu ekipman kullanın.
  • Interior Cleanerı suyun sertlik derecesine göre 1/10-1/50 oranında temizlenecek yüzeyin kirlilik durumuna göre seyreltin.
  • Yüzeye sprey ile püskürtün ve silin, sonrasında kurulayın.

En nihayetinde nerede kullandığımdan daha çok sonucun ne olduğu önemli diye düşünüyorum. Şimdi aynı oranda ben iç trimde de kullansam yine bu tarz izler kalacaktı. 1:50 yide dediğim gibi ne yazıyorsa onu uyguladım.
araç içerisinde aynı sulandırma oranı ile kullanıyorum iz bırakmıyor.motor için uygun olan temizleyicileri kullanmak ve üstüne de kc motorplast gibi ürünlerle koruyarak daha güzel sonuç alırsınız.Özellikle kumaş döşemelerde güzel sonuç veriyor İ2.

forzaGilles

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
yurtdisindan hangi siteden alım yapiyorsunuz ve birde su eldiveni alicam gyeon smoothie kullanicisiyim ama şu tarz urunler daha guvenli olduğunu düşünüyorum bu arada

gelirse alacagim smoothie yerine dusunceniz nedir ?

bu eldiveni bulamadim turkiyede daha veya bu sekilde daha kaliteli birsey gyeon smoothieden kaliteli

Meguiar's Hybrid Wash Mitt, Extremely Plush Microfiber Wash Mitt for Gently Waxing While Washing, X210200 | Meguiar's

bu urunun bakımını bilen varmi makinaya vs atılırmı ? yada tam olarak bakımı ve ömrü nedir diger mikrofiberlere göre nasıl

Sam's Detailing Lambswool Wash Mitt - Kuzu Postu Yıkama Eldiveni
Koyun yünü eldivenler çizme riski daha az olur fakat ömrü kısadır, bakımı zordur. ve kaliteli olanları pahalı olurlar, amacınız yıkama aşamasında aracı çizmemekse 3-4 eldivenle yıkama yapmanız daha doğru bir yöntem olacaktır., koyun yünü de olsa 1 tane eldivenle araç yıkadığınızda çizilmenin önüne geçemezsiniz., çinli amca aliexpress ten 3-4 tane mikrofiber eldiven alın., isterseniz yine bi tane koyun yünü elinizin altın da olması iyidir., verdiğiniz linkteki meguiars gibi makarna tipi eldivenlerden uzak durmanızı öneririm., makarna tipi eldivenler çizmeye en müsait tipidir.

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
araç içerisinde aynı sulandırma oranı ile kullanıyorum iz bırakmıyor.motor için uygun olan temizleyicileri kullanmak ve üstüne de kc motorplast gibi ürünlerle koruyarak daha güzel sonuç alırsınız.Özellikle kumaş döşemelerde güzel sonuç veriyor İ2.
i2 iç temizlikte iz bırakmaz evet I2 iyi bir malzeme. Doğru uygulamada motorda da bırakmaz. Uygulama eksik olursa her şey her yerde iz bırakır zaten.

Mertcankbr

Usta Detaycı
Üye
İl
Manisa

Mertcankbr

Usta Detaycı
Üye
İl
Manisa
Sağlam detay fırçası olarak ne kullanabilirim valetpro tırt workstuff serisinden hangisi iyidir sağlamdır?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Orta sert istiyorsanız workstuff klasik seri
Eğer kimyasala dayanıklı istiyorsanız
Albino , orange ve black kullanabilirsiniz
Soft fırcada iste carbon collective ve sams öneririm

forzaGilles

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Orta sert istiyorsanız workstuff klasik seri
Eğer kimyasala dayanıklı istiyorsanız
Albino , orange ve black kullanabilirsiniz
Soft fırcada iste carbon collective ve sams öneririm
kimyasala dayanıklı olan black ve albino serisi kıllarının sertlik derecesi nasıl klasik seri ile aynı mı?