Hızlı Soru - Cevap

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Öne çıkan konu #15,281
Merhaba öncelikle, aracımı yıkadıktan sonra ne kadar kurularsam kurulayayım yinede ıslak kalıyor bu herkeste mi böyle yoksa kullandığım kuruluma havlum düşük kalitede olduğu için midir?
En iyi havluyu da kullansanız gece nem oranı yüksek olduğunda kurulama yaparsanız normaldir. Yüzey düzensizse yani ciddi polisaj ihtiyacı varsa düzgün kurulanmaz. Yüzeyde koruma yoksa yine kurulamak zorlaşır. Nerede sıkıntı olduğunu bulmak sonra çözüme gitmek lazım

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Corolla 2021 aracim var koltuklarini ve plastik aksamlar temizlemek icin Koch chemie gs aldim en guvenli sekilde kaca kac sulandirma yapmam gerekiyor
GS sulandırma oranına göre iç plastiklerde gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz. Ben devamlı kullanıyorum. Herhangi bir sorun yaşamadım.

Modi

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Arkadaşlar benzinlik yıkamacısıyım, bir adet jant temizleyici alacağım, jantımın modeli cms 608 modeli 1 aylık jant. Son yıkamamda AF Versoyu 1:6 sulandırıp denedim ancak pek kir çıkaramadı. Jant fırçası olarak sgcb jant fırçası bir tanede noname velet pro benzeri detay fırçası var elimde.

Aklımda Flowey r1 5lt ilk almak var. (1 Lt ilk stoklar da yok) R1 mantıklı mıdır forumu araştırdım CG signature tavsiye edilmiş ancak 470ml 117 TL gözüküyor. r1 çok daha ekonomik. Başka tavsiyesi olan var mı?

Birde Floweyin 4.3 Jant Waxı ürününü de almayı düşünüyorum ancak hiç inceleme bulamadım. Normalde her yıkamada janta KC PW sıkıp geçiyorum. Böyle bir ürün almam KC PW den bariz bir fark yaratır mı acaba?

Dr HCD

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Arkadaşlar benzinlik yıkamacısıyım, bir adet jant temizleyici alacağım, jantımın modeli cms 608 modeli 1 aylık jant. Son yıkamamda AF Versoyu 1:6 sulandırıp denedim ancak pek kir çıkaramadı. Jant fırçası olarak sgcb jant fırçası bir tanede noname velet pro benzeri detay fırçası var elimde.

Aklımda Flowey r1 5lt ilk almak var. (1 Lt ilk stoklar da yok) R1 mantıklı mıdır forumu araştırdım CG signature tavsiye edilmiş ancak 470ml 117 TL gözüküyor. r1 çok daha ekonomik. Başka tavsiyesi olan var mı?

Birde Floweyin 4.3 Jant Waxı ürününü de almayı düşünüyorum ancak hiç inceleme bulamadım. Normalde her yıkamada janta KC PW sıkıp geçiyorum. Böyle bir ürün almam KC PW den bariz bir fark yaratır mı acaba?
Af verso daha çok iç mekan için bir apc, jantta zayıf kalır dediğiniz gibi
Standart jant temizleyici olarak Flowey R1 tavsiye ederim 1/4 1/5 sulandırma ile iyi iş görür. Hatta cg signature dan daha iyi temizlik kabiliyeti bana göre
Koruma olarak dediğiniz jant waxını kullanmadım koch pw pratiktir kullanabilirsiniz

Adam’s Garage

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara

Shiny Garage EF Whell Cleaner kullanabilirsiniz. 1:20 oranında sulandırılabiliyor LT si 77 TL. Bence R1 den temizlik ve f/p olarak daha iyi bir ürün.
Jant için Auto Finesse Mint kullanıyorum ama bittikten sonra bende PW yada Turtle sealant ile devam etmeyi düşünüyorum parlaklık harici kalıcılıkta bariz bir fark olduğunu düşünmüyorum :)

Modi

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Teşekkür ederim hocam R1 in 1 LT liği olsaydı düşünebilirdim ama SG EF WC de mantıklı geldi sanırım bu ürünü tercih edeceğim. Dediğiniz gibi Verso jantlara yeterli gelmedi.

Wax koruması olarakta PW den devam etmeye karar verdim cünkü hakikaten benzinlikte cok pratik oluyor, dayanamını test edemedim jantlarda ama umuyorum ki 2-3 hafta dayanıyordur. 1 aya yıkıyorum zaten genelde @Dr HCD @occan

usurer

Usta Detaycı
Üye
İl
izmir
Auto Finesse spritz 5lt 380TL
AutoBrite pink Sheen 5tl 330TL

Arada 50tl fark var, müşteri arabaları için kullanacağım, cüzdanım AutoBrite diyor ama daha önce hiç kullanmadım, testlere baktım ilk günden sonraki matlığı hoşuma gitti. Aslında ilk başta biraz koyu renk bırakması müşterilerin gözünde daha iyi temizlenmiş intibası da bırakır diye düşünüyorum

Spritz ise her zamanki tanıdık, koruması matlığı güzel ama kokusunu sevmiyorum,

Sizce hangisini almalıyım?

Mertcankbr

Usta Detaycı
Üye
İl
Manisa

Arada 50tl fark var, müşteri arabaları için kullanacağım, cüzdanım AutoBrite diyor ama daha önce hiç kullanmadım, testlere baktım ilk günden sonraki matlığı hoşuma gitti. Aslında ilk başta biraz koyu renk bırakması müşterilerin gözünde daha iyi temizlenmiş intibası da bırakır diye düşünüyorum

Eğer yüzeyi temizleyip koruma yapmayı düşünüyorsanız AB
Direk uygulama düşünüyorsanız spritz
Çünkü spritz in temizleme özelliğide bulunuyor

Brindabella

Uzman Detaycı
Üye

Abi şöyle söyleyeyim, Pink sheen silikon bazlı ürün ve durum böyle olduğunda uzun vade de toz tutmama özelliği ile öne çıkıyor. Kokusu harika bence bu arada.

MagicofOz

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
hem foamlance hem de kwazar kullanımı için Superfoam/EV13/Foamula1 den hangisini tavsiye edersiniz? (Magifoamu sadece kışın kullanmayı düşünüyorum)

forzaGilles

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
hem foamlance hem de kwazar kullanımı için Superfoam/EV13/Foamula1 den hangisini tavsiye edersiniz? (Magifoamu sadece kışın kullanmayı düşünüyorum)
3 üründe yazın hafif kirli araçta kullanmak amaçlı ürünler içlerinden F/P olarak EV13 veya Foamula1 olabilir., bütçe sorun değil ise VP ANSF öneririm temizliği daha başarılıdır aynı zamanda korumaya zararı yoktur ama fiyat anlamında biraz tuzlu

SKaplan

Amatör Detaycı
Üye
Selamlar, yeni bir hızlı cila arayışındayım fakat kararsız kaldım.
Carpro elixir, Meguairs Quikwax V2, Soft99 Luxury Gloss ürünleri arasından sizce hangisini almalıyım?
Yüksek Parlaklık ve toz tutmaması benim için önemli, 150 TL ye kadar başka marka tavsiyeleriniz de olabilir bu arada.

Mertcankbr

Usta Detaycı
Üye
İl
Manisa
Carpro elixir, Meguairs Quikwax V2, Soft99 Luxury Gloss ürünleri arasından sizce hangisini almalıyım?
Yüksek Parlaklık ve toz tutmaması benim için önemli, 150 TL ye kadar başka marka tavsiyeleriniz de olabilir bu arada.
Tac system shine wax ı da tercih edebilirsiniz

usurer

Usta Detaycı
Üye
İl
izmir
Toz tutmama konusunda Carpro elixir yada Tac system shinee wax ikilisinden birini tercih etmelisiniz, tac system parlaklık olarak bir tık daha iyi elixir'e göre

Son düzenleme:

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Net tac system shinee wax derim.