Hızlı Soru - Cevap

Pro-K

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Kayseri
Hocam demirtozu temizliği yaptınız mı?

Birde kil öncesi kili sıcak suda bekleterek kolayca yoğurup lekeleri de yine hafif sıcak suyla yumuşatıp bol kaydırıcı ile de deneyebilirsiniz.
Evet demirtozu temizliği yaptım yaklaşık 1 ay önce falan galiba
Kil konusunda ise dediğiniz gibi deneyeyim o zaman bu gün birde
Teşekkür ederim ☺️

İissoo

Amatör Detaycı
Üye
İl
Mugla
Corolla 2021 aracim var koltuklarini ve plastik aksamlar temizlemek icin Koch chemie gs aldim en guvenli sekilde kaca kac sulandirma yapmam gerekiyor

Wander41

Usta Detaycı
Üye
İl
Kocaeli
Corolla 2021 aracim var koltuklarini ve plastik aksamlar temizlemek icin Koch chemie gs aldim en guvenli sekilde kaca kac sulandirma yapmam gerekiyor
Merhaba, iç aksam temizliğinde benim önerim koch chemie mzr veya nanolex interior cleaner olurdu. Gs nemli bir bezle üstünden güzelce geçilmezse bazen beyaz leke yapabiliyor.

architect_baki

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
GS yi aldığınız için üzülmeyin çok harika bir ürün. Paspasları bu kadar temiz yapan ürün görmedim. Davlumbaz ve lastikleri harika temizliyor.aracınız sıfır motor kirli değildir ama kirli motorda da harika.. İç mekanda gs biraz ağır kaçar hele koltukta aman aman. İç mekanda eğer çok istenirse kullanmak dediğim gibi paspaslara ve pedallaraiyi gider. Kapı eşikleri çok çok kirlendiyse en fazla oralarda kullanın derim.

herseyden önce aracınız sıfır km. Bu denli kimyasallarla sürekli temizlemeyin zaten. Bende de 2020 si var 3-4 ayda bir falan koch chemie pol star ile temizliyorum. Rutinde spritz kullanıyorum. Nemli bez bile kullanabilirsiniz.

elimde iç mekan ürünü isterseniz pol star deri temizleyici diye geçer ama trimlerde harika iş görüyor. Direksiyon ve vites topuzu da deriyse oralarda da kullanılır.

Ek olarak flowey i2, valet pro apc, nanolex interior cleaner gibi ürünler temizleyicidir.

hem koruyucu hem temizleyici bir ürün isterseniz spritz tercih edilebilir. Daha bir çok ürün var forumda araştırırsanız bulabilirsiniz

İissoo

Amatör Detaycı
Üye
İl
Mugla
GS yi aldığınız için üzülmeyin çok harika bir ürün. Paspasları bu kadar temiz yapan ürün görmedim. Davlumbaz ve lastikleri harika temizliyor.aracınız sıfır motor kirli değildir ama kirli motorda da harika.. İç mekanda gs biraz ağır kaçar hele koltukta aman aman. İç mekanda eğer çok istenirse kullanmak dediğim gibi paspaslara ve pedallaraiyi gider. Kapı eşikleri çok çok kirlendiyse en fazla oralarda kullanın derim.

herseyden önce aracınız sıfır km. Bu denli kimyasallarla sürekli temizlemeyin zaten. Bende de 2020 si var 3-4 ayda bir falan koch chemie pol star ile temizliyorum. Rutinde spritz kullanıyorum. Nemli bez bile kullanabilirsiniz.

elimde iç mekan ürünü isterseniz pol star deri temizleyici diye geçer ama trimlerde harika iş görüyor. Direksiyon ve vites topuzu da deriyse oralarda da kullanılır.

Ek olarak flowey i2, valet pro apc, nanolex interior cleaner gibi ürünler temizleyicidir.

hem koruyucu hem temizleyici bir ürün isterseniz spritz tercih edilebilir. Daha bir çok ürün var forumda araştırırsanız bulabilirsiniz
Cevabiniz icin tesekkurler , alirken yorumlarda hali vs ic mekanda kullanildigi yaziyordu ondan almistim hata yapmisim o zaman , peki lastik , paspas vs temizlerken ne kadar sulandirmam gerekiyor jantlarda is gorur mu

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
Cevabiniz icin tesekkurler , alirken yorumlarda hali vs ic mekanda kullanildigi yaziyordu ondan almistim hata yapmisim o zaman , peki lastik , paspas vs temizlerken ne kadar sulandirmam gerekiyor jantlarda is gorur mu
Genelde 1:15 şeklinde sulandırma uygundur.
Fakat pis değilse 1:20, çok kirli ise de 1:10 gibi değiştirebilirsiniz

Bu arada @architect_baki ye tamamen katılıyorum. GS içerisi için ağır bir ürün. Dışta gayet güzel çalıştığını söyleyebilirim

Resimdeki gibi lastik - davlumbaz lara köpük formda sıkıp fırçalıyorum. Ama sprey şekilde de gayet güzel çalışıyor fakat köpük kısmı tabi biraz fantazi

architect_baki

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
benim iç mekanda da kullandığım oldu ama hiç temizlenmemiş bir arabaydı anca gs kesti. Sizin aracınız daha sıfır. Bırakalım gs’yi daha soft bir temizleyiciye bile ihtiyaç yok :) 3-4 ayda bir yapılabilir o da kirlenme sıklığına vs bağlı.

architect_baki

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Arkadaşın golf 6’ya uygulama yapmayı düşünüyorum. Hakkıyla cıkması için kesinlikle 3 kat yapılması gerekli bence lakin araca çok önemseyerek binilmiyor. Ben uygulamasını yaptıktan sonra biraz daha fazla bilinçli olması için uyaracağım ama şuan kaportaya 3 kat işlem yapmak istemiyorum, ki arkadaşımın da isteği biraz eli yüzü açılsın kılcal cizikler harelenmeler azalsın tamamen gitmese de olur.

Şimdi bu konuda da demir tozu ve kilden sonra ya taşlama makinasına ped alıp onunla ya da takoz ve el yardımı ile koch chemie p3 gibi bir ürün kullanıp işi tek kalemde bitirmek istiyorum. Bunun gibi bir ürünle dediğim şekilde bir verim alınabilir mi? Bu kalemde bildiğiniz hangi ürünler var?

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Arkadaşın golf 6’ya uygulama yapmayı düşünüyorum. Hakkıyla cıkması için kesinlikle 3 kat yapılması gerekli bence lakin araca çok önemseyerek binilmiyor. Ben uygulamasını yaptıktan sonra biraz daha fazla bilinçli olması için uyaracağım ama şuan kaportaya 3 kat işlem yapmak istemiyorum, ki arkadaşımın da isteği biraz eli yüzü açılsın kılcal cizikler harelenmeler azalsın tamamen gitmese de olur.

Şimdi bu konuda da demir tozu ve kilden sonra ya taşlama makinasına ped alıp onunla ya da takoz ve el yardımı ile koch chemie p3 gibi bir ürün kullanıp işi tek kalemde bitirmek istiyorum. Bunun gibi bir ürünle dediğim şekilde bir verim alınabilir mi? Bu kalemde bildiğiniz hangi ürünler var?
Demirtozu+Kil den sonra Cizikler cok önemli degilse Glaze+Meg 3 in 1 Wax kullanin veya Demirtozu+Kil+3D Speed Polish işinizi görür.

Taşlama makinasi dediginiz alet Polisaj Makinasidir degil mi

architect_baki

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Demirtozu+Kil den sonra Cizikler cok önemli degilse Glaze+Meg 3 in 1 Wax kullanin veya Demirtozu+Kil+3D Speed Polish işinizi görür.

Taşlama makinasi dediginiz alet Polisaj Makinasidir degil mi
Çizikler biraz fazlaca Aracın hakkı 3 kat + boya koruma ama ertesi hafta özensiz bir şekilde yıkanacağından çok uğraşmaya gerek olmayacağını düşünüyorum. İsteğimiz hafiften kılcalları azaltıp, parlaklık katmak..

dediğiniz ürünleri de bir inceleyim. Teşekkürler bilgi için.

makine de araçta görseldeki gibi, devir oranları falan var buna bir ped alabilirim veya el ile yaparım diye düşünüyorum.

Detail 35

Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
İzmir
Kesinlikle boşa alınmış bir ürün degil ben garajımda ic detaya gelen tüm araçları 1/30 1/15 araliginda gs ile temizliyorum herhangi bir problem yaşamıyorum. Hatta mzrden kokusu daha iyi gs’nin bence

Kyuzo

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Merhaba öncelikle, aracımı yıkadıktan sonra ne kadar kurularsam kurulayayım yinede ıslak kalıyor bu herkeste mi böyle yoksa kullandığım kuruluma havlum düşük kalitede olduğu için midir?

usurer

Usta Detaycı
Üye
İl
izmir
Merhaba öncelikle, aracımı yıkadıktan sonra ne kadar kurularsam kurulayayım yinede ıslak kalıyor bu herkeste mi böyle yoksa kullandığım kuruluma havlum düşük kalitede olduğu için midir?
Kurulama havlunuz kalitesiz olduğu için bu şekilde oluyor, daha iyi bir havlu alırsanız tek seferde zahmetsizce halledersiniz, alacağınız sonuç sizi bile şaşırtacaktır. Forumdan @Tonyukuk07 ve @Brindabella tam da bu iş için yapılmış havlular satıyor, maddi olarak zorlamaycaksa kesinlikle almanızı tavsiye ederim.
Satılık Wizard Of Gloss Kurulama Havlusu ve diğer ürünler

Time_Shift

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Konya
Kurulama havlunuzun kalitesi düşüktür bu iş için kaliteli iyi bir havlu temin ederseniz elinizin altında olması sizi oldukça rahat ettirir

Wander41

Usta Detaycı
Üye
İl
Kocaeli
Araca ıslakken sık sil şeklinde uygulanan hızlı cilalardan kullanıyorsanız. Havlunuzun su emiş gücünü de düşürmüş olabilir. Diğer bir ihtimal ise havlu kalitesi @Brindabella ’ dan bu iç işin biçilmiş kaftan olan havlulardan temin edebilirsiniz. Kurulama işi ekstra zevkli hale geliyor