Hızlı Soru - Cevap

yazgi

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Öne çıkan konu #15,981
Arkdaşlar selamlar,

aracımın kaportasının her kısmında ufak ufak sarımsı noktalar var 2 3 tane yıkamacıya sorduğumda bunlar reçine kil uygulaması gerekli diye yanıt aldım. Bende uzun zamandır kaportaya demir tozu temizliği düşünüyordum ve kil uygulanasını da kendim yapmaya karar verdim fakat hangi ürünleri tercih edeceğimi bilemedim sizlere danışmak istedim değerli bilgileriniz ile yardımcı olabilir misiniz

Muratcan

Usta Detaycı
Üye
İl
Antalya
Hafta da bir tur atarsa 1 aylık bir sürede hiçbirşey olmaz
Yarım saat gezse akü ömrü açısından iyi olur
Garajda değil ise kuş pisliğinede dikkat etmekte fayda var
Hayırlı teskereler
Teşekkür ederim. Yarım saat gezmesi zor olur. Otoparkta tente var kuş pisliği problem olmayacak şükür.

1 ay da birsey olmaz Hayirli Tezkereler :)
Sağolasın abi. Akü için dedim sonra uğraşmayalım :D

Öncellikle hayırlı teskereler. Tavsiyem yakıt deposunu tam dolu bırakmanız.
Teşekkür ederim. Gitmeden yakıt deposunu fullemek biraz zor gibi :D Soğukla alakalı ise bu depo doldurma Antalyada problem olmuyor.

Hayırlı tezkereler.
Tur atmaya da gerek yok aslında, haftada 2 gün 15dk motor çalışsın en azından aküyü korumuş olursun. Atıyorum Pztsi,Perşembe gibi aralıklar ile çalıştırsın bence başka bir şey yapmasına da gerek yok. Ya da sök kutup başlarını geldiğinde takarsın.
Teşekkür ederim abi. Kutup başı ile uğraşamayacağım gibi, alarm falan bağlı üstüne. Tur atmasına gerek yoksa 10-15 dk çalıştırsın o zaman olduğu yerde.

kassah

Çaylak Detaycı
Üye
İl
karabük
Arkadaşlar merhaba. Ön yıkama için tüm araca tek seferde köpük atacak pompa arayışındayım. Resimlerini paylaştığım şu iki ürün arasında kararsız kaldım. Bu ürünleri deneyimleyen, fikir sahibi olan arkadaş varsa görüşlerini rica ederim.
1) Kwazar orion köpük yapan pompa 6lt
2)Marolex axell 7000 köpük yapan pompa 7lt

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Arkadaşlar merhaba. Ön yıkama için tüm araca tek seferde köpük atacak pompa arayışındayım. Resimlerini paylaştığım şu iki ürün arasında kararsız kaldım. Bu ürünleri deneyimleyen, fikir sahibi olan arkadaş varsa görüşlerini rica ederim.

Foamer tüm araca tek seferde köpük atamaz. Kullandım oradan biliyorum.

Bu tip ürünler hava ile köpük atımı yaptığı için basınç kaybı fazla oluyor. O sebeple tek seferde aracı dönmek istiyorsanız ya köpükten vazgeçip normal sıvı atanlara yönelmeniz gerekiyor ya da bir lastik şişirme pompası ile modifiye etmeniz gerekiyor.

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Arkdaşlar selamlar,

aracımın kaportasının her kısmında ufak ufak sarımsı noktalar var 2 3 tane yıkamacıya sorduğumda bunlar reçine kil uygulaması gerekli diye yanıt aldım. Bende uzun zamandır kaportaya demir tozu temizliği düşünüyordum ve kil uygulanasını da kendim yapmaya karar verdim fakat hangi ürünleri tercih edeceğimi bilemedim sizlere danışmak istedim değerli bilgileriniz ile yardımcı olabilir misiniz
Sorunuz bu başlığa taşındı.
Reçineler eğer taze ise yüksek ph şampuan ve zift temizleyici işinizi çözer. Biraz beklediyse sert kil kullanmalısınız valet pro mavi gibi. Ama yüzeyi çizeceksiniz bilginiz olsun. Demirtozu temizleyici çok fark etmez bilindik markaları tercih ettiğiniz sürece.

kassah

Çaylak Detaycı
Üye
İl
karabük
Foamer tüm araca tek seferde köpük atamaz. Kullandım oradan biliyorum.

Bu tip ürünler hava ile köpük atımı yaptığı için basınç kaybı fazla oluyor. O sebeple tek seferde aracı dönmek istiyorsanız ya köpükten vazgeçip normal sıvı atanlara yönelmeniz gerekiyor ya da bir lastik şişirme pompası ile modifiye etmeniz gerekiyor.
Ürünler 6lt ve 7lt lik versiyonlar olduğu için yeterli olacağını düşünmüştüm. Yine de ürünlerin birini almayı düşünüyorum. Sizdeki hangi modeldi hocam? Çok kez pompalama ihtiyacı dışında şikayetiniz var mıydı üründen?

DetayDeposu

Tonyukuk07
Firma Yetkilisi
Üye

Bunların fiyatları ne durumda bilmiyorum. Ancak aracınız binek veya SUV ise bu denli büyük bir pompa almanız yer sorunu teşkil edebilir. Onun yerine Alta Foam 2000-Marolex 3000 veya Kwazar gibi 2-3 litrelik köpük yapan pompalardan alıp şarjlı pompa ile modifiye ederek pompalama sorununa çözüm bulabilirsiniz.

Enusic veya Xiaomi şarjlı pompa alarak bunu yapabilirsiniz.

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Ürünler 6lt ve 7lt lik versiyonlar olduğu için yeterli olacağını düşünmüştüm. Yine de ürünlerin birini almayı düşünüyorum. Sizdeki hangi modeldi hocam? Çok kez pompalama ihtiyacı dışında şikayetiniz var mıydı üründen?
Ben 6 litrelik olanını kullandım. En az 5-6 kez pompalama ihtiyacı oluyordu. Basınç düştükçe köpük perdesi de azalıyor bu yüzden sık sık pompalamak gerekiyor. Aşağıdaki linkte benim kwazar ile ilgili bir videom var isterseniz bakabilirsiniz.

Kwazar Orion Pro+ Foamer İlk İzlenim, Secho İle Ceviz Uyumu, Fusso Coat'ın Kış İle İmtihanı, Aslan'ın Yıkama Günü

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Smartbee havlular hakkında da yorumunuzu bekliyorum yerli markalar ayrı ilgimi çekiyor :):)
@HellraiserTR Hocam Selamlar Smart Bee nin bu Bezi güzel hosuma gitti Ekonomik oldu biraz Kuponla Aldim Tanesi 30₺ gelmiş oldu.

Yani Rutin Kullanimda güzel Wax silmede felan iş görür Kurulama vs icin kullanilmaz.

Kurulama için En Makul Secenekler Twisted @Adam’s Garage ürünleri.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Güzel ürünler almışsınız yine güle güle kullanın:)
Shiny garage black interior detailer ürününü kullandığınız zaman bir yorum yaparsanız memnun olurum, viski kokuluymuş merak uyandırdı :)

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Hocam Tesekkur ederim En Kisa Zaman da Test Edip Forumu bilgilendireyim :)

MagicofOz

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
Michelin Jant Temizleyici 650 Ml
Michelin jant temizleyici 29,95₺ olarak gözüküyor. Sırf denemek için bile alınabilir diye düşünüyorum:)
Ben kullanıyorum. Gözlemlerim şu şekilde:
Çok güzel limon kokusu var, pH değeri çok yüksek değil bence, ölçmedim. Temassız uygulamada kir sökücülüğü kuvvetli değil ancak temaslı kullanırsanız gayet yeterli bence. Başka bir jant temizleyici deneyimim olmadı fakat bence alınır :)

Wander41

Usta Detaycı
Üye
İl
Kocaeli
Ben kullanıyorum. Gözlemlerim şu şekilde:
Çok güzel limon kokusu var, pH değeri çok yüksek değil bence, ölçmedim. Temassız uygulamada kir sökücülüğü kuvvetli değil ancak temaslı kullanırsanız gayet yeterli bence. Başka bir jant temizleyici deneyimim olmadı fakat bence alınır :)
Bilgiler için teşekkürler hocam :) geçen yıl sonaxlar da A101 de bu fiyatlara gelmişti o zaman da çok cazipti. Michelinler de trendyolda vs 80₺ civarlarına görünce 29₺ bedava :sırıtan1:

Saban46

Usta Detaycı
Üye
İl
Kahramanmaraş
Merhaba. Kaporta ve jant için uygulanabilen . Demir tozu sökücü almak istiyorum. Konsantre olan ürün var mıdır ? Flowey R10 almak istedim stokta yok şimdiden teşekkürler. :)

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Merhaba. Kaporta ve jant için uygulanabilen . Demir tozu sökücü almak istiyorum. Konsantre olan ürün var mıdır ? Flowey R10 almak istedim stokta yok şimdiden teşekkürler. :)
K2 Pro Roton almani tavsiye ederim Harika :) Konsantre 1/1 sulandirabilirsiniz. @Tonyukuk07 mesaj atabilirsiniz

gokhanbulut

Acemi Detaycı
Üye
İl
Bursa

orhann490

Usta Detaycı
Üye
İl
AYDIN