Hızlı Soru - Cevap

MagicofOz

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
Öne çıkan konu #15,941
Hepimiz biliyoruz ki Detay ürünlerinin olmazsa olmazı sulandırma değerleri. Peki bu konsantre değerlerini uygulamak için nasıl bir ölçü kabı kullanıyorsunuz? örğneğin 15 ml ürün eklerken ölçüyü nasıl ayarlıyorsunuz? ben şırınga kullanıyorum ancak yoruyor. Daha pratik bir tavsiyeniz var mı?teşekkürler :)

Rodosto59

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
TEKİRDAĞ
Hepimiz biliyoruz ki Detay ürünlerinin olmazsa olmazı sulandırma değerleri. Peki bu konsantre değerlerini uygulamak için nasıl bir ölçü kabı kullanıyorsunuz? örğneğin 15 ml ürün eklerken ölçüyü nasıl ayarlıyorsunuz? ben şırınga kullanıyorum ancak yoruyor. Daha pratik bir tavsiyeniz var mı?teşekkürler :)
İsolab beher ölçü kaplarından kullanıyorum gayet güzel tavsiye ederim.

MagicofOz

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
Evde kedimden dökülen tüyleri ruloyla toplarken aklıma çok ilginç bir şey geldi sizinle paylaşmak istedim. Tüy toplama ruloları var belki görmüşsünüzdür yapışkanlı bir şey. Dökülen tüylerin üzerine gezdirince yapışıyor, sonra diğer kata geçiyorsunuz rulo yenileniyor. İnternette iki tıkla bulursunuz zaten. Bu ruloyu araç içinde de kullansak nasıl olur sizce? Göğüs ve kapı içi kısımlar bazen çok tozlu olduğunda, koltuklar için aynı şekilde toz alma anacımla falan kullanılabilir sanki gibi düşündüm. Merak etmeyin temas edilen yüzeyde yapışkanlık bırakmıyor. Aklıma geldi sizinle de paylaşmak istedim. Yüzeyleri çizecek bir malzeme de değil

Son düzenleme:

cagatay

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Herkese iyi hafta sonları şöyle camları çiçek gibi çıkartacak kol kası yaptırmayacak güzel bi cam bezi tavsiyeniz varmıdır acaba?

Ayazkahraman

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Evde kedimden dökülen tüyleri ruloyla toplarken aklıma çok ilginç bir şey geldi sizinle paylaşmak istedim. Tüy toplama ruloları var belki görmüşsünüzdür yapışkanlı bir şey. Dökülen tüylerin üzerine gezdirince yapışıyor, sonra diğer kata geçiyorsunuz rulo yenileniyor. İnternette iki tıkla bulursunuz zaten. Bu ruloyu araç içinde de kullansak nasıl olur sizce? Göğüs ve kapı içi kısımlar bazen çok tozlu olduğunda, koltuklar için aynı şekilde toz alma anacımla falan kullanılabilir sanki gibi düşündüm. Merak etmeyin temas edilen yüzeyde yapışkanlık bırakmıyor. Aklıma geldi sizinle de paylaşmak istedim. Yüzeyleri çizecek bir malzeme de değil
Deneyiminizi bekliyorum hocam

MagicofOz

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
Denedim kapı içi üst plastiklerde ve koltuklarda. Gayet güzel sonuç verdi acelem vardı çekim yapamadım ama şimdilik ilk izlenim böyle. Rulonun birini kapıdaki eşya gözüne koydum artık :)
Ancak bir not düşeyim. Şuan iç plastiklerde koruma ürünü yok. Koruma varken kullanmanızı pek tavsiye etmem ne olur ne olmaz

hüdaverdi

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
Eğer elinde varsa shaker yada benzeri tapperware onları da değerlendirebilirsin alternatif olarak.

MagicofOz

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
Eğer elinde varsa shaker yada benzeri tapperware onları da değerlendirebilirsin alternatif olarak.
Şurup ölçeği çözüm oldu :). Shaker vs ürünler ya da genel olarak ölçü kabları 100 ml den başlıyor ancak şampuan koyarken falan bize 10-20 ml lazım oluyor. Benim de aklıma şurup ölçeği geldi :D

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
Sıvı deterjan alırken persil ölçeği vardı ben de onu kullanıyorum 5 ml aralıklı 100ml den fazlasıni olcebiliyor toplamda

ihsanayna

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
kastamonu
Ben beslenme sırıngaları var 50 ml onları kullanıyorum. Fazla yerde kaplamıyor. Detay çantasının gözünde sabit duruyor.

mirafiori

Uzman Detaycı
Emektar Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Şurup ölçeği çözüm oldu :). Shaker vs ürünler ya da genel olarak ölçü kabları 100 ml den başlıyor ancak şampuan koyarken falan bize 10-20 ml lazım oluyor. Benim de aklıma şurup ölçeği geldi :D
Bende aynı şekilde şurupların ölçeklerini kullanıyorum. Gayet işimi görüyor :)

HellraiserTR

Çaylak Detaycı
Üye
İl
KONYA
Merhabalar,
Aracımın üstünde en son Autoglym hd wax vardı su kaydırıcılığı ve parlaklı tatminkar olsada kalıcığı soğuk kış şartlarında daha karı görmeden yıkama görmeden sanırım 3 hafta anca idare edebildi (öncesindekil,demirtozu,pasta ve ipa ile zemin hazırlığı yapılmasına rağmen) sonrasında @Sefa46 hocadam aldığım turtle wax sealant hydrophobic waxı uyguladım ama kar kış derken ne binebildim ne takip edebildim.. sonunda kaşındım ve katı wax almaya karar verdim bu sefer de kararsız kaldım.. 2 3 hafta kalsın tabiki istemiyorum 1 ayı ne kadar geçerse beni okadar mutlu eder kalıcığın yanında su itişi benim için önemli deyince direk fusso coata gidiyor akıl lakin parlaklığa hiç etkisi olmadığını arkadaşımda deneyimlediğim için kiwami ve Vonixx blend ceramic arasında kaldım nispeten kalıcılık benim için önemli açık otoparkta kaldığı için, buna istinaden yardımlarınızı rica ediyorum.