Hızlı Soru - Cevap

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Öne çıkan konu #15,961
Merhabalar,
Aracımın üstünde en son Autoglym hd wax vardı su kaydırıcılığı ve parlaklı tatminkar olsada kalıcığı soğuk kış şartlarında daha karı görmeden yıkama görmeden sanırım 3 hafta anca idare edebildi (öncesindekil,demirtozu,pasta ve ipa ile zemin hazırlığı yapılmasına rağmen) sonrasında @Sefa46 hocadam aldığım turtle wax sealant hydrophobic waxı uyguladım ama kar kış derken ne binebildim ne takip edebildim.. sonunda kaşındım ve katı wax almaya karar verdim bu sefer de kararsız kaldım.. 2 3 hafta kalsın tabiki istemiyorum 1 ayı ne kadar geçerse beni okadar mutlu eder kalıcığın yanında su itişi benim için önemli deyince direk fusso coata gidiyor akıl lakin parlaklığa hiç etkisi olmadığını arkadaşımda deneyimlediğim için kiwami ve Vonixx blend ceramic arasında kaldım nispeten kalıcılık benim için önemli açık otoparkta kaldığı için, buna istinaden yardımlarınızı rica ediyorum.
Hocam Selamlar Hazir indirimdeyken Direk Vonixx al yani benim testimde 7 Yikama ya kadar cok rahat dayandi Yaz gunu Su itiş ve parlaklik gercekten iyiydi Aslinda Fiyat Ucuz degil Gramaj olarak düsük fakat makul bir secenek olarak degerlendiriyorum.

MagicofOz

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
Merhabalar,
Aracımın üstünde en son Autoglym hd wax vardı su kaydırıcılığı ve parlaklı tatminkar olsada kalıcığı soğuk kış şartlarında daha karı görmeden yıkama görmeden sanırım 3 hafta anca idare edebildi (öncesindekil,demirtozu,pasta ve ipa ile zemin hazırlığı yapılmasına rağmen) sonrasında @Sefa46 hocadam aldığım turtle wax sealant hydrophobic waxı uyguladım ama kar kış derken ne binebildim ne takip edebildim.. sonunda kaşındım ve katı wax almaya karar verdim bu sefer de kararsız kaldım.. 2 3 hafta kalsın tabiki istemiyorum 1 ayı ne kadar geçerse beni okadar mutlu eder kalıcığın yanında su itişi benim için önemli deyince direk fusso coata gidiyor akıl lakin parlaklığa hiç etkisi olmadığını arkadaşımda deneyimlediğim için kiwami ve Vonixx blend ceramic arasında kaldım nispeten kalıcılık benim için önemli açık otoparkta kaldığı için, buna istinaden yardımlarınızı rica ediyorum.
Merhabalar. Tw sealent spray wax ortalama 1.5 ay bir korumaya sahip. Ben zemini iyi durumda olmayan dedemin arabasında kullanmıştım onda bile 1.5 ay dayanım sağladı. Ancak çizikleri giderilmiş, hazırlığı yapılmış bir zemine katı wax çok yakışır. Dediğiniz gibi fusso akla geliyor. Üzerine gyeon wet coat veya soft99 luxury gloss uygularsanız parlaklığa fayda sağlayabilirler. Ama kiwami veya blend parlaklık ön planda olan waxlar. Sefa abimin de söylediği gibi blend şuan uygun fiyatlı. Dayanımı da 3 ay yaklaşık. Kış şartlarında 1.5 aya inse bile (inmez zaten de) blend spray ile destek yaparsınız sorun kalmaz. Siz blend alın bence

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Merhabalar,
Vonixx de olabilir double speed wax da olabilir. 2 kat atıldığında 2 ay rahat dayanıyor.

HellraiserTR

Çaylak Detaycı
Üye
İl
KONYA
7 8 yıkamasıysa beni sanırım 3 4 ay çok rahat çıkarır gayet tatminkar. Düşündüren gramajı olmuştu lakin 1 seneyi her halükarda devirecek gibi görünüyor fazla fazla yeter :) güzel ve bilgilendirici yorumlarınız için teşekkür ederim.

SKaplan

Amatör Detaycı
Üye
carbon cam bezi gerçekten güzel herkesin çeyizinde olması gerekli ama çok para vermek istemiyorum dersen FLINK & SAUBER MIKROFIBER CAM BEZI TEKLI, 40X40 CM bu ürün de güzeldir.
Bende de bu bezden var, cam bezleri böyle mi oluyor yapısında dolayı bilmiyorum ama cama yapışıp kalıyor, deli ediyor beni silerken, zapetmesi çok zor. 3d final touch ile silerken dahi öyle. Normal mi sizce?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Muratcan

Usta Detaycı
Üye
İl
Antalya
Perşembe günü askere gidiyorum. Araba bir ay yatacak. Komşu her hafta 1 gün tur atarsa araba hareket edecek anca. Bu süre zarfı için yapmam gereken bir şey var mı ?

Mertcankbr

Usta Detaycı
Üye
İl
Manisa
Perşembe günü askere gidiyorum. Araba bir ay yatacak. Komşu her hafta 1 gün tur atarsa araba hareket edecek anca. Bu süre zarfı için yapmam gereken bir şey var mı ?
Hafta da bir tur atarsa 1 aylık bir sürede hiçbirşey olmaz
Yarım saat gezse akü ömrü açısından iyi olur
Garajda değil ise kuş pisliğinede dikkat etmekte fayda var
Hayırlı teskereler

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Hayırlı tezkereler.
Tur atmaya da gerek yok aslında, haftada 2 gün 15dk motor çalışsın en azından aküyü korumuş olursun. Atıyorum Pztsi,Perşembe gibi aralıklar ile çalıştırsın bence başka bir şey yapmasına da gerek yok. Ya da sök kutup başlarını geldiğinde takarsın.

memory

Amatör Detaycı
Üye
İl
antalya
Bende de bu bezden var, cam bezleri böyle mi oluyor yapısında dolayı bilmiyorum ama cama yapışıp kalıyor, deli ediyor beni silerken, zapetmesi çok zor. 3d final touch ile silerken dahi öyle. Normal mi sizce?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
waffle bezlere nazaran yüzeyde hareket etmesi biraz daha zor. Ama ürünü bu rossmandaki beze yada carbon beze sıkınca hareket kabiliyeti biraz daha artıyor. Yani önce beze bir miktar ürün sıkın biraz da yüzeye böylelikle daha kolay oluyor. En azından böyle yapıyorum.

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Chemical guys markası waffle öneriyordu sizce hangisi abi Carbon mu?
Waffle olsun, o olsun bu olsun cam bezi oalrak bulabildiğim markaları kullandım. Carbon'dan önce bauhaus'tan kağıt gibi incecik bir bez almıştım onu kullanıyordum. Carbon'a geçtim geçeli, yok anam ben bunca zaman cam silmemişim dedim. Kesinlikle carbon al derim :)