Hızlı Soru - Cevap

yasin.simsek.146

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İzmir
F/P Ürün ü Abi O Paraya Orbital yok Cizik Alamazsin Araci Parlatirsin yani Polish ve Wax vs atarsin.
Çizikten kastınız derin çizik mi ? Bende var vonroc bir kapıda denedim sadece şuana kadar. Bez çiziklerini hareleri güzel alıyor doğru ped pasta kombinasyonuyla. Ancak ilk defa orbital kullanımım normal mi bilmiyorum biraz uzun sürüyor rotarye göre

Mi Note 10 Lite cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Çizikten kastınız derin çizik mi ? Bende var vonroc bir kapıda denedim sadece şuana kadar. Bez çiziklerini hareleri güzel alıyor doğru ped pasta kombinasyonuyla. Ancak ilk defa orbital kullanımım normal mi bilmiyorum biraz uzun sürüyor rotarye göre

Mi Note 10 Lite cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Evet Hocam Derin Cizikleri alamazsiniz.Bez ve Havlu Ciziklerini alirsiniz.Uygun Pasta-Ped veya Kece Kombinasyonuyla

Son düzenleme:

zapotaryus

Çaylak Detaycı
Üye
İl
denizli
Tercih meselesi hocam ona birşey diyemem. Ben sadece fiyatın nasıl 1014 TL düştüğünü söyledim :gulumsemex:
çok teşekkür ederim. bu arada ben hepsiburada kullanan bir tanıdık üzerinden siparişi verdim. fiyat gerçekten çok iyi. artık kafamı daha fazla yormama da gerek yok. ver elini polisaj cila :))

Adam’s Garage

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
çok teşekkür ederim. bu arada ben hepsiburada kullanan bir tanıdık üzerinden siparişi verdim. fiyat gerçekten çok iyi. artık kafamı daha fazla yormama da gerek yok. ver elini polisaj cila :))
Güzel günlerde kullanın hocam keşke her şey makina ile bitse daha yeni başlıyorsunuz :)

zapotaryus

Çaylak Detaycı
Üye
İl
denizli
Güzel günlerde kullanın hocam keşke her şey makina ile bitse daha yeni başlıyorsunuz :)
sağolun başlamak işin yarısıdır derler hayırlısı bakalım :)
bu arada bir sorum olacak arkadaşlara. attlas att 180mm olan polisaj makinasının 1200 ve 1300 watt gücünde olan iki ayrı modeli var. fiyat farkı da var kimi yerde 1200 watt olan, başka yerde 1300 watt olan daha pahalı. satıcılara sordum farkını bilmiyorlar veya aynı cihazdır efenim tek fark gücü deyip çıkıyorlar. aradaki farkı bilen bir arkadaş var mı acaba?

Adam’s Garage

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
sağolun başlamak işin yarısıdır derler hayırlısı bakalım :)
bu arada bir sorum olacak arkadaşlara. attlas att 180mm olan polisaj makinasının 1200 ve 1300 watt gücünde olan iki ayrı modeli var. fiyat farkı da var kimi yerde 1200 watt olan, başka yerde 1300 watt olan daha pahalı. satıcılara sordum farkını bilmiyorlar veya aynı cihazdır efenim tek fark gücü deyip çıkıyorlar. aradaki farkı bilen bir arkadaş var mı acaba?
Hocam makinaları kullanmadım ama siz sorunca sadece göz attım üç fark var güç devir ve ağırlık. Güç ve devir belki tartışılabilir ama 1300 modeli 3.68 kg ağırlıkla yanına yaklaşılmayacak bir makina. Dewalt’ın bile en büyük sorunu 3 kg olması bu makina ondan bile 700gr ağır :) makina ağırlığı dikey panellerde eziyete dönüşebiliyor :gulumsemex:

Nobran

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
Ankara
Motul marka antifiriz iyidir. Febi marka antifiriz de kullanabilirsiniz. Ben olsam ilk yazdığım iki markadan birini tercih ederim. Goodyear' ın antifirizini kullanmadığım için bir şey diyemiyorum ama bu ürün su katılmadan direkt kullanılacağı için aracınızın soğutma sistemini tamamen boşaltıp o şekilde kullanmanız gerekiyor.

zapotaryus

Çaylak Detaycı
Üye
İl
denizli
Hocam makinaları kullanmadım ama siz sorunca sadece göz attım üç fark var güç devir ve ağırlık. Güç ve devir belki tartışılabilir ama 1300 modeli 3.68 kg ağırlıkla yanına yaklaşılmayacak bir makina. Dewalt’ın bile en büyük sorunu 3 kg olması bu makina ondan bile 700gr ağır :) makina ağırlığı dikey panellerde eziyete dönüşebiliyor :gulumsemex:
sağolun varolun bilgilendirme için ustam. insanlar nasıl farklı düşünüyor. ben ise hep ağır olanı tercih ederim içi metaldir, az plastik kullanılmıştır, içinde kaliteli döküm çelik malzeme falan vardır diye ama her zaman öyle olmuyormuş demek ki :) aslında ben hobi amaçlı spor olsun diye merak sardığım için sanırım benim için sorun olmaz dicem ama şimdi biraz tereddütte kaldım.

Deniz akseki

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İzmir
yok hocam vonroc 1014 liraya hiç görmedim. sizin baktığınız direksiyon simidi gibi olan modeli olmasın? benim dediğim orbital modeli.
Orbital vonroc bende aldım hocam geçen sene 600 liraydı . Uzun uzun kullanamadım daha ama denemelerimde 1. Kademede bayılma yaptığını gördüm onun dışında fena alet değil iş görür o fiyatlara orbital bulmak çok zor zaten .

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

zapotaryus

Çaylak Detaycı
Üye
İl
denizli
vonroc polisaj makinası geldi. sadece boşta çalıştırdım ve küçük bir ahşap sehpa üzerinde çalıştim. ilk izlenimlerimi anlatayım dedim belki bilgi sahibi olmak isteyen vardır. öncelikle tutamaç yok bu sorun. çünkü alet çok güçlü titreşimli ve oynak çalışıyor. ayrıca dikkat edin ilk çalıştırma anında şalteri açıktı parmağımı yaraladım. çok daha kötü olabilirdi belki kopabilirdi bile parmak dönen rotasyonun içinde olsaydi. çok dikkatli olun.

makineyi tek elle boşta kontrol etmek çok zor. belki de ben yeterince tecrübe ve güce sahip değilimdir bilemiyorum. çok güçlü biri değilim ama pek zayıf da sayılmam aslında. epey zorlandım ancak iki elle kontrol etmek mümkün. sol elle tutacak bir kol olmadiğından polisaj yaparken baya bir güç harcanacak sanırim.

cihazı boşta ve sehpayı polisaj yaparken toplam belki 2-3 dakka kullandım ama kolum boynum tutuldu resmen. çok güzel titreşimli masaj olarak da kullanilabilir bence ayrıca. spor ve masaj amaçlı titreşimli birçok medikal ve sportif cihazlar denedim ama cidden bu kadar az zamanda bu kadar etkilisine hiç denk gelmedim.

havalar soğuk ve yağmurlu olduğundan polisaj yapamıyorum malesef. yapınca haber ederim. iyi günler herkese.