Hızlı Soru - Cevap

gokhanbulut

Acemi Detaycı
Üye
İl
Bursa
Öne çıkan konu #17,361
arkadaşlar Kwazar venus 2 litre köpük pompası içinde ~1 litre su kalınca içine hava basamıyorum, kol geri sekiyor. O-ringlerini değiştirdim yine aynı.

Çözümü konusunda yardımcı olabilecek var mı :/

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
arkadaşlar Kwazar venus 2 litre köpük pompası içinde ~1 litre su kalınca içine hava basamıyorum, kol geri sekiyor. O-ringlerini değiştirdim yine aynı.

Oring lere silikon yag damlatin hocam kuru kaldigi icin yukari atiyor kendini,zaten boyle bir sorunu oldugu icin Kwazar yaninda Silikon yag gonderiyor bunum kutu içeriginden cikmasi lazimdi eger sifir aldiysaniz.

gokhanbulut

Acemi Detaycı
Üye
İl
Bursa
Oring lere silikon yag damlatin hocam kuru kaldigi icin yukari atiyor kendini,zaten boyle bir sorunu oldugu icin Kwazar yaninda Silikon yag gonderiyor bunum kutu içeriginden cikmasi lazimdi eger sifir aldiysaniz.
o ringleri değiştirmeden öncede iyice yıkayıp kuruladıktan sonra içinden çıkan yağ ile yağlayarak denedim yine olmadı :/ yeni o ringleri de yağlayarak taktım ama yine içindeki su 1litre ye düşünce hava basamıyorum :/

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
o ringleri değiştirmeden öncede iyice yıkayıp kuruladıktan sonra içinden çıkan yağ ile yağlayarak denedim yine olmadı :/ yeni o ringleri de yağlayarak taktım ama yine içindeki su 1litre ye düşünce hava basamıyorum :/
O zaman baska bir sikinti var hocam bendeki bu sekilde yaptigimda duzeldi :)

Cilacı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul

Aynı sorun bendede mevcuttu ne yaptıysam olmadı dediğiniz gibi 1 litrenin altına düştüğü an pompa kolu sekip boşa çıkıyordu en sonunda modifiye ettim o şekilde kullanıyorum yedek olarak alta foam aldım

gokhanbulut

Acemi Detaycı
Üye
İl
Bursa
Aynı sorun bendede mevcuttu ne yaptıysam olmadı dediğiniz gibi 1 litrenin altına düştüğü an pompa kolu sekip boşa çıkıyordu en sonunda modifiye ettim o şekilde kullanıyorum yedek olarak alta foam aldım
Modifiye etmek 700-800₺ ye çıktığı için artık mantıklı gelmemeye başladı

BerkcanK

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İzmir
Merhabalar. Detay hakkında hiçbir bilgim yok denebilir merak ettiğim bir şey var wax dediğimiz ürün ile normal sıvı cila veya hızlı cila gibi ürünlerle farkı nedir. Uygulama sıklığı nedir wax üstüne hızlı cila uygulanır mı, uygulanmasında bir sıra, dikkat etmemiz gereken bir şey var mıdır. Yanıtlarınız için şimdiden teşekkürler

eminkilic61

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
abiler, az çok beni bilenler vardır. buralarda yeni sayılırım.

Hyundai i20N performans mavisi için, katı wax olarak ne önerirsiniz?
evde polish cut yapacak makinem vs yok, o işe de girmek istemiyorum. araçta hiçbir uygulama yok

demir tozu temizliği ve güzel bir yıkama sonrası ne sürsem rengi parlatıp hidrofobiyi canlandırırım?

mirafiori

Uzman Detaycı
Emektar Detaycı
Üye
İl
İstanbul

evde polish cut yapacak makinem vs yok, o işe de girmek istemiyorum. araçta hiçbir uygulama yok

demir tozu temizliği ve güzel bir yıkama sonrası ne sürsem rengi parlatıp hidrofobiyi canlandırırım?
Katı waxtan ziyade Vonixx Blend hızlı cila öneririm hem uygulaması kolay hem hidrofobi ve parlaklığı çok çok iyi

mirafiori

Uzman Detaycı
Emektar Detaycı
Üye
İl
İstanbul

soner

Çaylak Detaycı
Üye
İl
edirne
merhabalar. detail cılar için gerçek bir efsane kasım yok mu acaba. neredeyse her yer kandırmaca indirimler yapmış

eddy35

Amatör Detaycı
Üye
İl
izmir

Katı wax lar sıvı olan ürünlere göre daha dayanıklıdır, istisnaları söylemiyorum. Katı wax keyfi bir başkadır, eğer yaparım uğraşırım derseniz kesinlikle tavsiye ederim, Ama uğraşamam zamanım kısıtlı derseniz sıvı ürünlere yönelebilirsiniz.
Wax alacaksanız sio2 li waxları tercih edin, marka sorarsanız da fireball tavsiye ederim. Sıvı alırım derseniz tac system, fireball veya gyeon grubu kaliteli sıvı ürünleri var tavsiye edebileceğim.
Yeni başladığınız için ürün detaylarına çok girmiyorum ama kafana takılırsa yine yazarız, kolay gelsin:)

eminkilic61

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Katı wax lar sıvı olan ürünlere göre daha dayanıklıdır, istisnaları söylemiyorum. Katı wax keyfi bir başkadır, eğer yaparım uğraşırım derseniz kesinlikle tavsiye ederim, Ama uğraşamam zamanım kısıtlı derseniz sıvı ürünlere yönelebilirsiniz.
Wax alacaksanız sio2 li waxları tercih edin, marka sorarsanız da fireball tavsiye ederim. Sıvı alırım derseniz tac system, fireball veya gyeon grubu kaliteli sıvı ürünleri var tavsiye edebileceğim.
Yeni başladığınız için ürün detaylarına çok girmiyorum ama kafana takılırsa yine yazarız, kolay gelsin:)
öneriler için teşekkürler, inceleyeceğim

Adam’s Garage

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
vonixx link abi bunlardan hangisi dediğiniz acaba? bunu da deneyeyim

birde ben işin arabayı okşama ve ovalama kısmını denemek istiyorum :D
o yüzden katı sormuştum
Emin hocam işin okşama ve ovalama kısmını en güzel Zymöl’de yaşarsın ama malesef Türkiye’de satılmıyor. Satılsada bu kur ile çok faiş rakamlara geliyor. Çok daha iyileri var Zymol de ama fiyat performans olarak glasür olabilir. Forumda zaman zaman arkadaşlar satışa çıkartıyor uygun fiyatlar ile en azından aklında kalabilir
Piyasa bulabileceğin ürünlerden de fireball brazil (şu anki fiyatını bilmiyorum biz çok uyguna 5 li setini almıştık daha önce ) yada vonixx ceramic&carnauba waxı kullanabilirsin katı wax deneyimlemek için

eminkilic61

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Emin hocam işin okşama ve ovalama kısmını en güzel Zymöl’de yaşarsın ama malesef Türkiye’de satılmıyor. Satılsada bu kur ile çok faiş rakamlara geliyor. Çok daha iyileri var Zymol de ama fiyat performans olarak glasür olabilir. Forumda zaman zaman arkadaşlar satışa çıkartıyor uygun fiyatlar ile en azından aklında kalabilir
Piyasa bulabileceğin ürünlerden de fireball brazil (şu anki fiyatını bilmiyorum biz çok uyguna 5 li setini almıştık daha önce ) yada vonixx ceramic&carnauba waxı kullanabilirsin katı wax deneyimlemek için
teşekkürler, bi ara bakayım

Cilacı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Katı waxtan ziyade Vonixx Blend hızlı cila öneririm hem uygulaması kolay hem hidrofobi ve parlaklığı çok çok iyi
+1 toplamda 4 adet stoğum var muazzam bir ürün blend serisinin katı waxı ve vonixx hybrid carnauba wax buda iyi bir seçenek pişman olcağınız ürünler değillerdir ama katı wax alcaksanız sıvı olarak blend ürününü kesinlikle alınız hem desteklemek için hemde bazen katı wax uygulamaya gerek bile kalmıyor bu ürünü kullanınca @eminkilic61

Son düzenleme: