Öne çıkan konu
#17,501
iyi dilekleriniz için teşekkürler. alta foam 2000 normal kullanıcı için yeterli midir? benim tabancalı ürünler derken internette hazne aparatı ve tabancanın ayrı ayrı satıldığını gördüğüm için öyle yazmıştım.bu arada aracı 55 kmde iken aldım.ikinci el ama sıfır gibi.araca serviste ön kaput ve iki ön çamurluğa koruma filmi yapılmış.ayrıca seramik uygulama yapılmış.seramik uygulama yapılmış araçlar için farklı şampuan kullanmak gerekiyor mu?
Eğer makineniz yoksa ve benzinlikte vs. köpük atmak için kullanabileceğiniz bir ürün. Normalde lokal alanlarda çalışmak için daha uygun ancak ülkemiz şartları malum olduğundan tüm aracı köpüklemek için de kullanılıyor. Pompalamak biraz yorucu olsa da neticede günde 10 araba yıkamıyoruz. İsteğe bağlı olarak pompa modifiye edilerek pompalamak yerine şarjlı lastik şişirme pompaları ile de kullanılabilir ancak tercih meselesidir. Eğer elinizde yıkama makineniz var ise foam lance aparatı almanız yeterlidir.
Normalde seramik kaplamalı araçlarda cilalı şampuanlar kullanılmaz ki seramiğin kendi hidrofobisini maskelemesin. Genelde cilasız veya seramik içerikli şampuanlar ile kullanılması tavsiye edilir. Ancak bayilerin bir standardı yok, bayiler fiyat endeksli çalıştıkları için kalite arka planda kalıyor. Ne kalitede bir seramik yapıldı ki 55.000 km olmuş bol bol yıkamacılarda kostikli köpük ile yıkanmıştır, açıkçası araçta seramik kaldığını pek sanmıyorum. Kaldıysa bile en azından hidrofobisi kalmamıştır.