Hızlı Soru - Cevap

UmutcanE

Acemi Detaycı
Üye
İl
Trabzon
Öne çıkan konu #8,681
hocam benimkinde 2 in 1 yazmıyor. elimdeki üründe silicon free protection sealant yazıyor 2 in 1 de high gloss finish and wax yazıyor. ayrıca bunu lake country siyah pedle mi uygulamalıyım makinede yoksa elimdeki meguiars sarı el cila pedi ile mi uygulamalıyım?
Facebook kullanıyorsanız berk akgünlü diye aratıp Sorunuzu belirtirseniz gerekirse teknik şeflerine sizi aratıp sorularınızı yanıtlıyorlar

DMR

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir
Bir araç başına kaç ml pasta gider acaba? Bir yerde araç başına her aşamada araç başına 250-300ml gider diye duydum ama bu miktar bana biraz fazla geldi. Sizler ne düşünüyorsunuz?

emirhan2000

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Bursa
Cam temizleyici için rutin olarak Chemical Guys Glass Cleaner mi, yoksa Gyeon Glass mı? Yoksa daha uygun valet pro ya da 3d mi? keyfe mi kaçar yoksa önemli mi cam temizliği? teşekkürler

Nonane

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Bir araç başına kaç ml pasta gider acaba? Bir yerde araç başına her aşamada araç başına 250-300ml gider diye duydum ama bu miktar bana biraz fazla geldi. Sizler ne düşünüyorsunuz?
250 ml bölünmüş koch chemie h8 almıştım. tam 3 araba ( 1 suv - 2 hb) çıkardı. belirtilen rakam aşırı fazla

GöKHaN 35

Uzman Detaycı
Üye
İl
İzmir

UmutcanE

Acemi Detaycı
Üye
İl
Trabzon
Menzerna’nın kendimce ortalama gideri böyle artar ama azalmaz :)
100-150ml 400
100ml 2500
50ml 3800

Gyepestp

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
@Gyepestp temizledikten sonra biraz iz kalacak, elle ince pasta geçmeniz gerekecek bilginiz olsun. Yakın zamanda benzin falan alırsanız peçeteye mazot damlattırıp temizlemeyi deneyebilirsiniz. Reçine film üzerindeyse çok geniş alanda çalışıp filme çok temas etirmeyin bu tür çözücü ürünleri.
Hiç bilmediğim işler. :) 2 araca uygulayacağım. Birisi 6 aylık, diğeri 12 senelik.
Umarım olabildiğince az zarar vererek çıkarırım. Gitmişten pasta da bakmam gerekir mi?
Ne almam gerekir?

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Flowey fine cut polish alabilirsiniz, ufak tefek kireç lekelerinde, kuş pisliği ve reçineden kalan izlerde kullanırsınız. Hatta ben iç pianoblack polisajını yaptım bununla. Hobiotomda olması lazım İzmir'de
Düzenleme:autoglym srp de olur ama fine cut daha iyi temizliyor gibime geldi

Kermssl

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Selamlar dostlar, aracın gögusune kapılarina (hepsi sert plastik) sırayla valet pro apc 1:10 ardından flowey i2 1:10 uyguladım detay fırçası ile birlikte. dokunuş hissi olarak matlasti renk olarak da parlamasinda azalma oldu Fakat tam istediğim temizliği vermedi gibi tatmin olmadım yani sizce ürünlerin sulandırma oranlarını daha agresif yapıp yeniden mi girismeliyim doğrumu olur yoksa ikinci kat olarak yeniden mi detay fırçasiyla uygulama yapmak lazım.

İkinci sorum ise parlamış bir direksiyonum.var ona apc kullanmak istemedim direkt 1:10 flowey i2 interior cleaner uyguladım parlaklık gitmedi ama dokunuş hissi daha iyi oldu yağlı tabaka gitmiş gibi oldu yani ne önerirsiniz daha agresiflik mi?

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Selamlar dostlar, aracın gögusune kapılarina (hepsi sert plastik) sırayla valet pro apc 1:10 ardından flowey i2 1:10 uyguladım detay fırçası ile birlikte. dokunuş hissi olarak matlasti renk olarak da parlamasinda azalma oldu Fakat tam istediğim temizliği vermedi gibi tatmin olmadım yani sizce ürünlerin sulandırma oranlarını daha agresif yapıp yeniden mi girismeliyim doğrumu olur yoksa ikinci kat olarak yeniden mi detay fırçasiyla uygulama yapmak lazım.

İkinci sorum ise parlamış bir direksiyonum.var ona apc kullanmak istemedim direkt 1:10 flowey i2 interior cleaner uyguladım parlaklık gitmedi ama dokunuş hissi daha iyi oldu yağlı tabaka gitmiş gibi oldu yani ne önerirsiniz daha agresiflik mi?
torpidoya apc ile bidaha girin ama 1:10 olsun yine, uzun uzun çalışın ve nemli bezle silin. Eski direksiyonda deri temizleyici kullanmadan parlaklığı almak biraz zor. Orası için deri temizleyici bir ürün temin edin, apc ile zarar verme olasılığınız yüksek ve yine deri temizleyici kadar iyi temizlemez. Valet pro leather soap kullanıyorum ben ama biraz pahalı olabilir, alternatif olarak @onurçiko abi flowey leather cleanerı beğeniyordu bir bakın isterseniz
Flowey 6.3 Deri Temizleyici Leather Cleaner 250ml - n11.com

emirhan2000

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Bursa
Abiler kurulama havlularımızı nasıl yıkamalıyız? Konusu açılmış inceledim ama perwoll mavi yada sarı şişe de parfüm olduğundan dolayı bebe şampuanıyla yıkayın diyende var. Mavi şişeyle yıkasak bir sorun yaşar mıyız Purestar havluyu

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
hocam benimkinde 2 in 1 yazmıyor. elimdeki üründe silicon free protection sealant yazıyor 2 in 1 de high gloss finish and wax yazıyor. ayrıca bunu lake country siyah pedle mi uygulamalıyım makinede yoksa elimdeki meguiars sarı el cila pedi ile mi uygulamalıyım?
El pedi ile uygulayabilirsin. Herhangi bir sorun olmaz. Sadece bazı ürünler makine ile daha güzel sonuç veriyor.

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Abiler kurulama havlularımızı nasıl yıkamalıyız? Konusu açılmış inceledim ama perwoll mavi yada sarı şişe de parfüm olduğundan dolayı bebe şampuanıyla yıkayın diyende var. Mavi şişeyle yıkasak bir sorun yaşar mıyız Purestar havluyu
Ben önem verdiğim havlularımı elde yıkıyorum. Eğer vaktiniz ve sabrınız var ise siz de öyle yapabilirsiniz.

Yok makinede yıkayacağım derseniz eğer mavi olan da uygundur. Yumuşatıcı gözüne beyaz sirke koymayı unutmayın.

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri

Hatırladığım kadarıyla kokpitin kep kısmı böyle kaplamasız yoğun sünger gibi birşeydi yanlışım varsa düzeltin. Ürünleri uygularken emmiş olabilir buda istediğimiz sonucu vermemiş olabilir. Resimlerinizi bekliyoruz hele 50-50:mutlu: