Hızlı Soru - Cevap

EKU

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Bolu
Öne çıkan konu #9,281
arkadaşlar bu ürünleri almayı düşünüyorum b33 u dablumbazlarda jantlarda vs kullanmayı düşünüyorum sizce uygunmudur

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bende birebir aynı siparişi verdim. B33 ü lastik davlumbaza kullanacağım

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
@Sercan20, bir de havlu konusunda fikrinizi almak isterim hocam. temizlik madeninden kil alacakken toplu bir sipariş geçmek istiyorum. stoklarında gyeon silk dryer ve valet pro drying towel var. Purestar Duplex towel de aklımın bir köşesinde ama satmıyorlarmış. tavsiyeniz ne yönde olur
Keremin verdiği cevaba katılıyorum, eğer para sıkıntı değilse önerdiği havludan alın. Eğer düzgünce yıkama ve bakımlarını yaparsanız en az 2 yıl kullanırsınız diye düşünüyorum, eğer bütçe de sıkıntınız var ise 3lü spark alım onu da zaten Kerem linkini atmış. Ama Keremin önerdiği purestar havluyu alın Bi, sonra aracı kurulayın dünya varmış dersiniz hiç yorulmadan ve zaman kaybetmeden kuruluyor. Eğer biraz daha bütçeniz var ise 3lü spark alın yanına kapı içleri jantlar ve etekler gibi kısımlara spark ile girişin.

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
arkadaşlar bu ürünleri almayı düşünüyorum b33 u dablumbazlarda jantlarda vs kullanmayı düşünüyorum sizce uygunmudur

Davlumbaz ve kapı içlerine 1.5 gibi oran ideal çok temiz ise 1.10 bile yapılabilir. Jantlarım ön yıkanması için kullanılıcaksa 1.5 çok iyi iş görür ancak siz her seferinde b33 ile ön yıkama yapmayın derim. Sonuçta içinde kostik var nolur nolmaz, belki kullananlar da zararı yoktur ama biz önlemimizi alalım. Eğer jantlar kirli değilse zaten normal bir koruma dostu ön yıkama şampuanı ile de yıkanabilir.

cagatay

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Keremin verdiği cevaba katılıyorum, eğer para sıkıntı değilse önerdiği havludan alın. Eğer düzgünce yıkama ve bakımlarını yaparsanız en az 2 yıl kullanırsınız diye düşünüyorum, eğer bütçe de sıkıntınız var ise 3lü spark alım onu da zaten Kerem linkini atmış. Ama Keremin önerdiği purestar havluyu alın Bi, sonra aracı kurulayın dünya varmış dersiniz hiç yorulmadan ve zaman kaybetmeden kuruluyor. Eğer biraz daha bütçeniz var ise 3lü spark alın yanına kapı içleri jantlar ve etekler gibi kısımlara spark ile girişin.
purestar dublex towel mükemmel bir kurulama havlusu vallahi arabayı kurulamak oyun haline geliyor çok zevkli

cagatay

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Davlumbaz ve kapı içlerine 1.5 gibi oran ideal çok temiz ise 1.10 bile yapılabilir. Jantlarım ön yıkanması için kullanılıcaksa 1.5 çok iyi iş görür ancak siz her seferinde b33 ile ön yıkama yapmayın derim. Sonuçta içinde kostik var nolur nolmaz, belki kullananlar da zararı yoktur ama biz önlemimizi alalım. Eğer jantlar kirli değilse zaten normal bir koruma dostu ön yıkama şampuanı ile de yıkanabilir.
genelde jantlar fazla kirlenmiyor yapısından ötürü pianoblack boyalı o yüzden yüzeyinde balata tozu vs çok birikmiyor o zaman ben b33 yerine 1litre daha ev13 alsam daha mantıklı gibi

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Hocam naptın ya :D biraz daha basit ürünler yok mu? O uygulamaları yapsam koltuğa oturmam ben kirlenmesin diye :D
Malesef, basit şekilde ürün yazarsam buna göre daha kalitesiz olur o yüzden bu listeden başka bir tavsiyem yok. Belki başka fikri olan vardır yardımcı olur. Biraz da arabadaki deriye göre yazdım ama siz bilirsiniz.

Ttfor1

Amatör Detaycı
Üye
İl
Denizli
genelde jantlar fazla kirlenmiyor yapısından ötürü pianoblack boyalı o yüzden yüzeyinde balata tozu vs çok birikmiyor o zaman ben b33 yerine 1litre daha ev13 alsam daha mantıklı gibi

Hocam haftada bir düzenli jant temizliği yapıyorsanız belki olabilir ama ben gene de düşünmüyorum ev13 un jant icin uygun olduğunu. Aracın üstünde çok trafik filmi olduğu zamanlarda bile kaportada ev13ün hafif kaldiği zamanlar oluyor..R1 alıp bakın keyfinize derim ben

cagatay

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Hocam haftada bir düzenli jant temizliği yapıyorsanız belki olabilir ama ben gene de düşünmüyorum ev13 un jant icin uygun olduğunu. Aracın üstünde çok trafik filmi olduğu zamanlarda bile kaportada ev13ün hafif kaldiği zamanlar oluyor..R1 alıp bakın keyfinize derim ben
R1 bana yeter o zaman jantları düzenli olarak temizliyorum araç zaten sıfır olduğu için hiç biriktirmiyorum kirleri jantlar için R1 on yıkama için ev13 alayim

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
R1 bana yeter o zaman jantları düzenli olarak temizliyorum araç zaten sıfır olduğu için hiç biriktirmiyorum kirleri jantlar için R1 on yıkama için ev13 alayim

Eğer jantlara sprey şeklinde temaslı yıkama da kullanmak için ürün arıyorsanız her türlü R1 derim, 1.5 yağın keyfinize bakın. Balata tozu oluşmadığını söylemişsiniz ancak piona black olduğu için gözükmüyordur, bende de piona black jantlar var neredeyse her rutin yıkamada demir tozu temizliği yapsam bile her zmaan kan gibi akıyor. Ayrıca piona black jantlar yapısı gereği çizilmeye daha fazla meğilliler ve çizildiklerinde çok kötü durabilir. Dikkat edelim her seferinde ön yıkama yapalım jantlarımıza ardından temaslı yıkama da bol ürün kullanıp yünlü jant fırçaları tercih edelim.

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Eğer jantlara sprey şeklinde temaslı yıkama da kullanmak için ürün arıyorsanız her türlü R1 derim, 1.5 yağın keyfinize bakın. Balata tozu oluşmadığını söylemişsiniz ancak piona black olduğu için gözükmüyordur, bende de piona black jantlar var neredeyse her rutin yıkamada demir tozu temizliği yapsam bile her zmaan kan gibi akıyor. Ayrıca piona black jantlar yapısı gereği çizilmeye daha fazla meğilliler ve çizildiklerinde çok kötü durabilir. Dikkat edelim her seferinde ön yıkama yapalım jantlarımıza ardından temaslı yıkama da bol ürün kullanıp yünlü jant fırçaları tercih edelim.
Eklemeyi unutmuşum, ön yıkama için eğer jantlarınızda 1 haftalık toz var ise normal bir ön yıkama olur ancak çok kirliyse mecbur b33 gibi şampuan lazım, gelecek rutin yıkamam da R10'u 1.4 gibi sulandırıp ön yıkama amacıyla sıkıp test edicem takip de kalın. :)

cagatay

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Eklemeyi unutmuşum, ön yıkama için eğer jantlarınızda 1 haftalık toz var ise normal bir ön yıkama olur ancak çok kirliyse mecbur b33 gibi şampuan lazım, gelecek rutin yıkamam da R10'u 1.4 gibi sulandırıp ön yıkama amacıyla sıkıp test edicem takip de kalın. :)
o zaman ben bı b33 alayım dursun dediğiniz gibi pianoblackler hassas çok fazla kirli olduğu zaman b33 ile ön yıkama yapıp R1 ile temaslı yıkama yaparak işi bitiririm

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
o zaman ben bı b33 alayım dursun dediğiniz gibi pianoblackler hassas çok fazla kirli olduğu zaman b33 ile ön yıkama yapıp R1 ile temaslı yıkama yaparak işi bitiririm

Aynen öyle, zaten 1 kaç jant yıkamadan sonra hangi ürünü nasıl kullanıcağınıza dair fikir ediniyorsunuz. :) zaten b33 de gerekli ev 13de

Kermssl

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
daha yeniyim bilmediğim için soruyorum hocam, diğerinin fiyatı 160₺ iken bu niye 30₺(tekli). nasıl bu kadar fark oluyor madem ikiside twisted pile havlu ise
Yani bu konuda çok bilgim olmasada (üstadlar daha net açıklama ve doğru açıklamayı yapar) benim kendi şahsi düşüncem üretim yeri ithalatı vergi gibi konuların etkisinin olduğunu düşünüyorum..

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
@qonrul aslında işin içine @Kermssl 'in dediği şeyler giriyor, birde birisi tek büyük bir havlu 2 aracı rahat kuruluyor. Spark ise teklisiyle forumda ki üyelerimizin bazıları bir araba kurularken bazıları ise çok iz bıraktığını söylediler aşırı detaylı bir yorumum yok ama ikisi de farklı yerler de kullanılıyor.

Umut Aksoy

Acemi Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Merhaba Arkadaşlar, demir tozu temizliği için Valet Pro Dragon Breath aldım bunu aracım kaportasında da kullanmak istiyorum fakat aracımda çok fazla dodik yani plastik aksam bulunmakta gelmiş olsa renginde solma yapabilirmi konu hakkında bilgisi olan ya da deneyimleyen varmıdır.

Aracım Toyota C-HR'dir.