Hızlı Soru - Cevap

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Öne çıkan konu #9,501
Karcher tamamen marka olarak bildiğim ürün. Bosch u da inceleyeyim. Teşekkürler

Edit: Uygun fiyata buldum gibi. BOSCH Easy Aquatak 120 Basınçlı Yıkama - 06008A7901 Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor

Yanında ki köpük aparatı da iş görür gibi.
Köpük aparatının videolarını izleyebilirsiniz internetten, sandığınız şey değil, köpük atmıyor, sulu ve tazyikli şampuan atıyor. Onu bir avantaj gibi görmeyin. Bir foam lance değil yani o, her ne alırsanız alın köpük aparatı almak durumundasınız, markaların standart köpük aparatları çok kötü, buna karcher fj6 de dahil. Kaliteli foam lanceleri 600 TL üzeri fiyatlarla satılıyor, hem boschta hem karcherda. Bu nedenle yurt dışından alışveriş tek seçenek.

Atasev

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Arkadaslar 2.kattan asagi hortum uzatarak bahce aparatiyla yikama yapma niyetim var. Yanliz musluk surekli acik kalmali ve aparattin tetigiyle su acilmali. Mumkun mudur? Stantart hortumla bu yapilir mi yoksa basinca dayanikli hortum mu gerekir?

HTC_U-3u cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
İtalyan malı, 5 katmanlı, 50 bar basınca dayanaklı, kırılmaz, bükülmez, alabileceğiniz en iyi hortum, fitt markasının en üst seviye (6 ncı) hortumu. Avrupa'da falan 100 Euro gibi fiyatlara satılıyordu, eski seri olduğu için Koçtaş da şu an 200 TL 50 metre. Ama stok kaldı mı bilemiyorum.

eryayli

Usta Detaycı
Üye
İl
Kurtköy
İtalyan malı, 5 katmanlı, 50 bar basınca dayanaklı, kırılmaz, bükülmez, alabileceğiniz en iyi hortum, fitt markasının en üst seviye (6 ncı) hortumu. Avrupa'da falan 100 Euro gibi fiyatlara satılıyordu, eski seri olduğu için Koçtaş da şu an 200 TL 50 metre. Ama stok kaldı mı bilemiyorum.

Tesekkur ederim. Benim ihtiyacimi 25mt gorur gibi. Butce olarak da 100tl limit koymustum kendime. Bahsettiginiz hortum 20mt olarak sinirli sayida gorunuyor.

Bahçe Hortumu Nts Plus 1/2 20 metre

Bugun tekzene ugradim, yaprak marka hortum dikkatimi cekti. Hakan plastik uretmis. Sertlik olarak hosuma gitti.

Yaprak Marlin Garden Örgülü Bahçe Hortumu 30 m Fiyatı

Sizin onerdiginiz hortum ile yarisamaz ama isimi gorur gibi duruyor.

Tabanca olarak koctastan asagidaki urunu aldim. Metal degil ama saglam ve kaliteli duruyor.

HTC_U-3u cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Karabat51

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Isparta
Merhabalar. Soft99 kiwami wax var elimde içinden çıkan ped gözüme yeterli gelmedi.Daha kaliteli ve ürünü çok emmeyen bi uygulama pedi öneriniz var mı ?

CemPektaş

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Merhabalar. Soft99 kiwami wax var elimde içinden çıkan ped gözüme yeterli gelmedi.Daha kaliteli ve ürünü çok emmeyen bi uygulama pedi öneriniz var mı ?
SGCB Hand Wax Polish El İle Uygulama Cila Pedi Aplikatör
https://www.parlatanadamlar.com/index.php?route=product/product&product_id=2475
Flexipads El İle Uygulama Süngeri 10cm 3lü Paket yamaclardetailing.com'da | Araç Bakım Ve Temizlik Ürünleri

Bu ürünlerden birini alabilirsiniz. Son linkteki ürün tükenmiş gözüküyor ancak bilgi amaçlı ekledim.

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım.
Uzun zamandır merak saldığım bu sevdaya çeyiz düzmek anca nasip oldu. :)

Forumdan okuduklarım ile hem maddi olarak fazla yıpranmamak hemde tecrübe kazanmak için aşağıdaki ürünleri alarak başlamayı düşünüyorum.
Birde kafama takılan bir soru var. Wax bulunan yüzeye kuş pisliğinden v.s. bölgesel temizlik yapılması gerekirse quick detailer wax'ı aşındırır mı acaba? Değerli tecrübe ver görüşlerinizi esirgemezseniz çok sevinirim.

Flowey B33 (ağır yıkama yapılacağı zamanlar için)
Flowey EV13 pH Nötr (ön yıkama için)
Flowey EV12 pH Nötr (çift kova yöntemi için)
ValetPro Beading Marvellous Wax
Auto Finesse Iron Out
Sarp Legend Protectant Deri Ve Viril Koruyucu
Kuş pisliği eğer tazeyse şampuanlı su ile temizleyebilirsiniz. Quick wax sizin waxınıza bir miktar zarar verir ancak kuş pisliğinin vereceği zarara göre çok masumdur. Kullanmanızda sakınca yok.

Ben valet proyu soft99 kiwami ile, iron outu flowey r10 ile değiştirmenizi tavsiye ederim.

gky

Acemi Detaycı
Üye
İl
İzmir
Kuş pisliği eğer tazeyse şampuanlı su ile temizleyebilirsiniz. Quick wax sizin waxınıza bir miktar zarar verir ancak kuş pisliğinin vereceği zarara göre çok masumdur. Kullanmanızda sakınca yok.

Ben valet proyu soft99 kiwami ile, iron outu flowey r10 ile değiştirmenizi tavsiye ederim.
Forumda soft99 kiwami gerçekten çok tavsiye ediliyor fakat fiyat olarak şu aşamada yüksek geldiği için başlangıcı daha uygun bir ürünle yapmak durumunda kaldım. Hocam birde waxın dayanıklı olması için yaz kış ayrımı var mı? Mesela yaz şartları için kiwami kış için farklı bir wax v.s. gibi?

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Forumda soft99 kiwami gerçekten çok tavsiye ediliyor fakat fiyat olarak şu aşamada yüksek geldiği için başlangıcı daha uygun bir ürünle yapmak durumunda kaldım. Hocam birde waxın dayanıklı olması için yaz kış ayrımı var mı? Mesela yaz şartları için kiwami kış için farklı bir wax v.s. gibi?
Hepsi yaz kış kullanılabilir ama dayanıklılık açısından ayrım oluyor haliyle. Kiwami kışın çok dayanacak bir ürün değil onun yerine fusso daha mantıklı.

golf

Tecrübeli Detaycı
Üye
Waxlarda araç rengi önemli mi? Aracın rengine göre mi almak lazım waxı.
Bir de fiyatı uygun yada az gramajlı alabileceğim wax önerisi verebilir misiniz?

CemPektaş

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Waxlarda araç rengi önemli mi? Aracın rengine göre mi almak lazım waxı.
Bir de fiyatı uygun yada az gramajlı alabileceğim wax önerisi verebilir misiniz?
Bazı üreticilerin, açık ve koyu renkli araçlar için waxları var. Ancak genel olarak böyle bir ayrım yok, belirleyici unsur daha çok dayanım ve parlaklık oluyor. Carnauba içeriği fazla olan waxlar genel olarak daha ıslak, daha derin görünüm sunarken, sentetik waxlar daha fazla dayanım vaad ediyor. Kiwami gibi, hem parlak hem görece daha uzun ömürlü hibrit waxlar da yok değil.
Aracınız koyu renkli ise carnauba oranı yüksek waxları tercih ederseniz, dayanımları az olsa da yaz aylarında güzel tercih olur.
Uygun fiyatlı wax için @Murat abiye bir danışın isterseniz, elinde varsa yardımcı olacaktır.
Bölünmüş waxlara daha önceleri ulaşabiliyorduk ancak şu an hem üreticilerin kısıtlamaları hem de bölme işlemi ısıtılarak yapılırsa waxın özelliğini kaybetmesi gibi durumlar yüzünden orijinal ambalajında, yüksek gramajlı wax tercih etmek gerekiyor.
Bazı markaların sample kitleri var ama birden fazla ürün olduğundan fiyatları yüksek oluyor. Tek tek satılan sample ben göremedim, bilen arkadaş varsa link paylaşacaktır.

gky

Acemi Detaycı
Üye
İl
İzmir
Arkadaşlar Secho Fx2 modifi için detaylı anlatım bulamadım yardımcı olabilecek arkadaş var mı acaba?

gky

Acemi Detaycı
Üye
İl
İzmir
Hocam forumda bununla ilgili yüzlerce mesaj ve bir kaç konu var, detaylı bir arama ile hepsine ulaşabilirsiniz :)
O kadar çok mesaj var ki ana konuyu bulamıyorum. :( Başlık olarak belli kelimeleri arıyorum çıkan en faydalı başlık
"Secho fx2 modifikasyonla ilgili sorun" ondada yapılışı anlatılmıyor arkadaşımız bir sorunu hakkında açmış.

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
O kadar çok mesaj var ki ana konuyu bulamıyorum. :( Başlık olarak belli kelimeleri arıyorum çıkan en faydalı başlık
"Secho fx2 modifikasyonla ilgili sorun" ondada yapılışı anlatılmıyor arkadaşımız bir sorunu hakkında açmış.
Bu video size yardımcı olabilir sanırım :)

shovery

Acemi Detaycı
Üye

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye

Nokta atışı, link direk konuya götürür. @ege Üstad'a selamlar;

Ege's Garage ( Ege'nin Garajı)

gky

Acemi Detaycı
Üye
İl
İzmir
Bu video size yardımcı olabilir sanırım :)

Bulabileceğiniz en iyi kaynak. :)

Daha sonra otomasyona geçmek isterseniz bir başka değerli kaynak;
Alta Foam 2000 Modifiye - Xiaomi Mijia Taşınabilir Hava Pompası
Nokta atışı, link direk konuya götürür. @ege Üstad'a selamlar;

Çok sağolun tam aradığım anlatımlar.
@ege hocamda tam bir başyapıt şeklinde anlatmış emeğine sağlık. :alkis: