Hızlı Soru - Cevap

bahtitopal

Usta Detaycı
Üye
Öne çıkan konu #9,621
1 e 50 yapmak ne demek mesela 1 litre i2 ile mesela 50 litre i2 yapmak su katarak
50 litre ürünü tek seferde kullanmayacağınıza göre 1 lt toplam ürün için yazdım :) 1 lt ürün 49 lt su ile 50 litrelik 1/50 seyreltilmiş i2 niz olur ..

SM-N950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
1 e 50 yapmak ne demek mesela 1 litre i2 ile mesela 50 litre i2 yapmak su katarak
1:10 ile 1/10 aynı oran değildir, çok büyük fark yaratır mı yaratmaz ama 1:10 1 birim kimyasal, 10 birim su demektir.
1/10 ise adı üstünde 10'da 1'dir. 10 birim karışım içerisinde 1 birim kimyasal olmalı demektir ki bu da 1:9 yapar aslında.

Çoğu ürünün sulandırması : ile ifade edilir.

Ayrıca çok zorlanıyorsanız şurada hesaplayıcı var, kullanabilirsiniz;

Detail Forum - Karışım Oranı Hesapla

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
@tgykya abim yanlış yönlendirme yapmamak için adminimiz sulandırma hesaplayıcı oluşturdu, en güzel linkini atıp hesaplamak.

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
50 litre ürünü tek seferde kullanmayacağınıza göre 1 lt toplam ürün için yazdım :) 1 lt ürün 49 lt su ile 50 litrelik 1/50 seyreltilmiş i2 niz olur ..

SM-N950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Dediğiniz yapılır ise 1:49 oluyor, 1 bölü 50 gibi yanlış anlaşılıyor oranlar aslında 1 ürün ve 50 su ilave etmek demek.

srknatmn

Usta Detaycı
Üye
Verdiğimiz tavsiyeşler için çok teşekkürler arkadaşlar.koch almaktan vazgeçtim çünkü ürün bana çok azla gelir miktar olarak.n11 de bölünmüş 500ml vp apc ve vp carpet cleaner alacağım.Dediğiniz gibi senede max 1 kere yaparım detaylı temizlik çünkü aacımı herdaim temiz turuyorum zaten.meg iç aksam temizlik ve koruyucu olan ürünümde var zaten inter deterior du sanırım adı.

son sorum,jantlar için demir tozu temizliği için ne önerirsiniz yine vp dragon iyi iş görürmü?
onca malzeme aldım ancak döşeme temizliği işin hangi fırçadan alsaydım acaba,valet proyu sıkıp ardından direk mikrofiber bez ile sildirsem ve ardından vakum işe çektirsem?kendi aracımın koltukları az kirli ancak annemin fiestası bej rengi döşemeler epey kirlenmiş

Kermssl

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Ustaların yorumu ve geçen gün Onur abinin yanın da konuşulan konuların üstüne Alta Foam diyorum, Kwazar alıp modifiye edilip daha iyi atım yapılmak isteniliyorsa bana kalırsa Secho al kendin modifiye yap. Tabi ki sonuçta Kwazar'a daha az uğraşılıyor ancak Secho'ya daha fazla uğraşıp daha uyguna gelebilir.
Modifiye de kendime guvenmiyorum el becerim çok iyi değildir veya parçaları nerden temin ederim çok kestiremedigim için hiç uğraşmadan pompala köpük püskürtme şeklinde bişey düşünüyorum dostum :)

caner92

Usta Detaycı
Üye
İl
istanbul
apc dediği o pompada polstar var. Polstar zaten deriye uygun. Eğer öyle bir ifade kullandıysa yanlış ifade etmiştir. Kendisi de deride deri temizleyici kullanıyor videolara bakarsanız. Bu konu defalarca yazıp çizildi, apc deriye uygun değildir.
dk 4.30 suni deri ise apc gerçek deri ise derir temizleyici kullanın diyor. yine videonun ortasındada dedi.

Cavraoğlu

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
Beklemeyi sevmediğimden türkiyeden almayı düşünüyorum.

PHOTON W5W T10 PH7021 modelini 2 defa aldım. Malesef ikiside 2-3 ay sonunda mefta oldular uzun süre kullanıp sorun yaşamadığınız tavsiyelere açığım.
Bende Astra J için photon almayı düsunuyordum ama siz böyle söyleyince ben biraz daha araştırayım

sekomeko

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
dk 4.30 suni deri ise apc gerçek deri ise derir temizleyici kullanın diyor. yine videonun ortasındada dedi.
Temizleyici ürünlerin çoğu bana göre aynı. Sadece belirli alanlarda kullanımda zarar vermeme amaçlı belli değerleri düşürüyorlar. Ben aracın içinde komple Koch Chemie PO kullanıyorum. Direksiyon/vites deri, koltuklarda alcantra. Şimdi onlara ayrı zemine ayrı plastiğe ayrı ürün bana manasız geliyor.

es026

Usta Detaycı
Üye
İl
Eskişehir
Rutin olarak her yıkama sonrası Flowey S3 kullanımı, camda bulunan su itici/yağmur kaydırıcı Gtechniq G5’e zarar verir mi?

bcmen38

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Nevşehir
İyi akşamlar
Soru 1: kwazar köpük yapan ürünüme hangi marka sabun önerirsiniz ?
Soru 2: fırçasız ot sabunu araç kuru iken uygulanırsa daha başarılı oluyor muş bana çok mantıklı gelmedi siz ne düşünüsünüz ?

Mi 9T cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

bsalih

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Sakarya
Flowey R10 kaporta üzerinde kullanılabiliyor muydu? Yoksa sadece jantlar için mi?

Ayrıca lastik parlatıcı olan R4 torpido gibi iç aksam plastiklerinde kullanabiliyor muyduk?

Teşekkürler