Hızlı Soru - Cevap

Cavraoğlu

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
Öne çıkan konu #10,181
@omrslhmms ağabey müsadenle burdan soru sormak istedim sana. Aldığınız TW Sealent'lar anladığım kadarı ile korumasız araca kullanılıyor. Bunların araç üzerinde dayanimları nasıldır ağabey? Sık sil şekinlinde kullanılıyor bildiğim kadarıyla. Yada korumalı aracı desteklemek içinde kullanılırmı? Amacı parlatmak mı yoksa yağmurlu havalarda hidrofobi özelliğimi? Çok sordum ağabey kusuru bakma :)

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
@omrslhmms ağabey müsadenle burdan soru sormak istedim sana. Aldığınız TW Sealent'lar anladığım kadarı ile korumasız araca kullanılıyor. Bunların araç üzerinde dayanimları nasıldır ağabey? Sık sil şekinlinde kullanılıyor bildiğim kadarıyla. Yada korumalı aracı desteklemek içinde kullanılırmı? Amacı parlatmak mı yoksa yağmurlu havalarda hidrofobi özelliğimi? Çok sordum ağabey kusuru bakma :)
Koruma da desteklenir, tek başına da kullanılır. Parlaklık ve kayganlık verirken aynı zamanda su iticilik de sağlar. Müthiş boncukları yoktur ama kimyasal dayanımı iyidir. Ben bundan kullanmadım, ben de yeni aldım ama bu ürün daha önce kullandığım seal n shine model olanın Avrupa versiyonu. Onur Abi'nin karşılaştırma konusunu inceleyebilirsin, orada vardı.

Güzel üründür yani gönül rahatlığıyla alıp cam, kaporta, jant her yerde kullanabilirsin. Kokusu da güzeldir. Yani seal n shine'ın güzel en azından bu da öyledir tahminim.

21 Quick Wax Karşı Karşıya Büyük Test

@onurçiko

Cavraoğlu

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
@Cavraoğlu,
Koruma da desteklenir, tek başına da kullanılır. Parlaklık ve kayganlık verirken aynı zamanda su iticilik de sağlar. Müthiş boncukları yoktur ama kimyasal dayanımı iyidir. Ben bundan kullanmadım, ben de yeni aldım ama bu ürün daha önce kullandığım seal n shine model olanın Avrupa versiyonu. Onur Abi'nin karşılaştırma konusunu inceleyebilirsin, orada vardı.

Güzel üründür yani gönül rahatlığıyla alıp cam, kaporta, jant her yerde kullanabilirsin. Kokusu da güzeldir. Yani seal n shine'ın güzel en azından bu da öyledir tahminim.

21 Quick Wax Karşı Karşıya Büyük Test

@onurçiko
Çok teşekkür ederim ağabey yardımcı olduğun için.
( Ben alana kadar tükenmiş fiyat artmış. Şans. )

Caner

Amatör Detaycı
Üye
Abiler daha önce bu padlerden alıp tecrübe eden oldu mu acaba? Finish aşaması için ve sıvı cila uygulayabilmek için düşünüyorum iş görür mü acaba?

cerrah

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Abiler daha önce bu padlerden alıp tecrübe eden oldu mu acaba? Finish aşaması için ve sıvı cila uygulayabilmek için düşünüyorum iş görür mü acaba?

yanlış görmüyorsam mikrofiber. Ben chemical guysın siyah mikrofiber bir pedini almıştım ve fazlasıyla aşındırıcı olabileceğini görmüştüm bence yumuşak klasik bir sünger ped daha mantıklı olabilir(amatör yorumu) :)

Caner

Amatör Detaycı
Üye
yanlış görmüyorsam mikrofiber. Ben chemical guysın siyah mikrofiber bir pedini almıştım ve fazlasıyla aşındırıcı olabileceğini görmüştüm bence yumuşak klasik bir sünger ped daha mantıklı olabilir(amatör yorumu) :)
Evet hocam mikrofiber açıklama kısmında aşındırma yapmadığını ve çok yumuşak olduğunu yazmışlar ama ben de bilemedim valla :) Aynı markanın klasik sünger padleri daha ucuza geliyor ama bunun fiyatının fazla olmasının bir numarası var mı diye merak etmiştim. Uzun ömür veya daha iyi performans gibi. Yorumunuz için teşekkürler hocam.

US $2.83 42% OFF|3/4/5/6/7inch Microfiber Polishing Pad Polishing Buffer Pads Buffing Pad Kits Micro Fiber For DA/RO Car Polisher|Waxing Sponge| - AliExpress

Atasev

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
1-Makineyi kova suyu ile kullanan var mı, bir kaç yorumda bu hortumun sorun çıkardığını, öncelikle hortumun içine su koyulması gerektiği, hortum içerisinde hava bırakılmadan makineye takılması gerektiği, bazen su çekmediği ve makinenin susuz çalıştığından bahsedilmiş.

2-Diğer bir sorumda, makine su girişi 3/4, buraya 1/2' lik hortum bağlarsak her hangi bir sakıncası olur mu....

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
1-Makineyi kova suyu ile kullanan var mı, bir kaç yorumda bu hortumun sorun çıkardığını, öncelikle hortumun içine su koyulması gerektiği, hortum içerisinde hava bırakılmadan makineye takılması gerektiği, bazen su çekmediği ve makinenin susuz çalıştığından bahsedilmiş.

2-Diğer bir sorumda, makine su girişi 3/4, buraya 1/2' lik hortum bağlarsak her hangi bir sakıncası olur mu....

Yani onlar der herşeyi desem. Ben direk hortum bağlayıp çektirdim 1 yıl öyle kullandım herhangi bir sorun olmadı. Bendeki karcher k5 idi. Aparat filanda kullanmadım.

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli

Makinanın su girişi normalde de öyle zaten, su çekme yerinde de aynı olmasında bir problem yok.

Ttfor1

Amatör Detaycı
Üye
İl
Denizli
İç deri ve kokpit için mat görünümlü koruyucu ne önerebilirsiniz? Araç yeni olunca ve yazın cam açmadığım için ilk kez kullanacağım :)

axellus1

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Bursa
Yani sıradan 3-4 metrelik bir hortum da kullansak (kova ile) sorun olmaz, doğru anladım sanırım
Ben normal hortum ile denedim su çekti. K2 kullanıyorum. Fakat ilk sorunuzda belirttiğiniz gibi hortum su dolu iken çekti. Boş hortum ile çekme yapamadı. Makinanın gücü ile alakalı olabilir.

COL-L29 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
İç deri ve kokpit için mat görünümlü koruyucu ne önerebilirsiniz? Araç yeni olunca ve yazın cam açmadığım için ilk kez kullanacağım :)
Sert plastik için Süleyman abiyi anarak kullandığı bir ürünü öneriyorum. Sanırsam ambalajı değişmiş, incelemesini de bıraktım. :)

Sonax Torpido Temizleyici Matt Fresh Fiyatı - Taksit Seçenekleri

Sonax cockpit matt effect sport fresh test

Ama bir öneri daha AF Spritz, forumca beğenilen ürün. Aslında önerdiğim 2 ürün de aynı türde diyebiliriz.

İç deri için malzeme listesini @Berkay abiye bırakıyorum. :)

Son düzenleme:

Ttfor1

Amatör Detaycı
Üye
İl
Denizli
Sert plastik için Süleyman abiyi anarak kullandığı bir ürünü öneriyorum. Sanırsam ambalajı değişmiş, incelemesini de bıraktım. :)

Sonax Torpido Temizleyici Matt Fresh Fiyatı - Taksit Seçenekleri

Sonax cockpit matt effect sport fresh test

Ama bir öneri daha AF Spritz, forumca beğenilen ürün. Aslında önerdiğim 2 ürün de aynı türde diyebiliriz.

İç deri için malzeme listesini @Berkay abiye bırakıyorum. :)
Sercancim aslinda aradığım hem sert plastik hemde yumuşak plastik aksamlar için kullanabileceğim bir ürün. Var mıdır böyle bir şey? Yani biliyorsun alt taraflar sert üst dokunulan yerler yumuşak sayılabilecek düzeyde.

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Sercancim aslinda aradığım hem sert plastik hemde yumuşak plastik aksamlar için kullanabileceğim bir ürün. Var mıdır böyle bir şey? Yani biliyorsun alt taraflar sert üst dokunulan yerler yumuşak sayılabilecek düzeyde.
Evet abi plastikleri biliyorum da sanki üst taraflar vinil gibi veya suni deri gibi. Bilemedim ki. :rolleyes: Berkay abi son kasa Civic de torpido kısımları nasıl ?

Ttfor1

Amatör Detaycı
Üye
İl
Denizli
Evet abi plastikleri biliyorum da sanki üst taraflar vinil gibi veya suni deri gibi. Bilemedim ki. :rolleyes: Berkay abi son kasa Civic de torpido kısımları nasıl ?
Torpido ve altı sert plastik ama biraz üstü çakma dikiş ve bastırmaya gelen yumusak plastik. Ön camın altı tamamen yumuşak vinil.