Hızlı Soru - Cevap

cgt

Çaylak Detaycı
Üye
İl
DENİZLİ
Öne çıkan konu #10,321
Merhaba. Tecrübeli arkadaşların yardımını rica ederim.
Auto glym LIQUID CLAY Sıvı Kil ve Demir Tozu Sökücü, her yıkamadan önce uygulasam boya korumaya zararı olur mu? İçeriğindeki sıvı kil den dolayı zift reçine boya serpmesi kireç lekesi harelenme kuş pisliği sanayi atığı gibi şeyleri temizleyip cila öncesi istenilen kayganlık ulaşıp temizlemiş olurmuyuz

afkazankayaa

Usta Detaycı
Üye
İl
Kırşehir
ansf ye göre kir sökme özelliği daha güzel koku daha güzel. kovada kullanılabiliyor hemde. izmir ekibi olarak 5 litre bölüşmüştük :)
Kutas bey her soruma yetişiyorsunuz teşekkür ederim :) ben numune geleni kullandım köpük oranı çok daha fazlaydı ama leke sökücülüğünü gözlemleyemedim :) siz ansf den daha iyi söküyor diyorsanız öyledir. Beş litrelik alayım hemen bir iki sene yerer bana :) peki tamamen güvenli değil mi ansf sf gibi? Mesela MR.pink de güvenli ama cila kalıntısı bırakıyor. Tuga tamemen seramik&wax hedefli bir ürün?

afkazankayaa

Usta Detaycı
Üye
İl
Kırşehir
Terndyol kampanyasından almış olduğunuz kaplumbağalar nasıl hocalarım? Memnun kaldınız mı?bufflarken yapışkan mı kolay siliniyor mu? Ben de furyaya dahil oldum verdim siparişimi.

Emre Mert

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Merhaba. Tecrübeli arkadaşların yardımını rica ederim.
Auto glym LIQUID CLAY Sıvı Kil ve Demir Tozu Sökücü, her yıkamadan önce uygulasam boya korumaya zararı olur mu? İçeriğindeki sıvı kil den dolayı zift reçine boya serpmesi kireç lekesi harelenme kuş pisliği sanayi atığı gibi şeyleri temizleyip cila öncesi istenilen kayganlık ulaşıp temizlemiş olurmuyuz
Kil görevi görmez malesef o ürün. Sadece demir tozlarını temizler. İnatçı demir tozlarında ise 2-3 defa tekrar gerekebilir. Ziftler için gaz yağı, diğer yabancı maddeler için ise kil hamuru edinmelisiniz.

caner92

Usta Detaycı
Üye
İl
istanbul
Kuzenimde de aynı problem olmuştu. Makinenin sıkmadığından şikayetçiydi. Aynı bezi alıp kendi makinemde yıkadığımda kuru çıktığını gözlemledim. Sorun çok yüksek ihtimalle az parça ürün yıkanması ve @Mugzy 'nin dediği gibi makinenin sıkma işlemini tamamlamamasından kaynaklanıyor. Bir dahaki sefere daha fazla ürün ile birlikte yıkamayı deneyin.
Ben bezleri, makinenin "spor kıyafetler" programında yıkıyorum. Bu program yumuşatıcı almadığı için boşa su harcamamış oluyor. Bu şekilde bir kaç yıkamadan sonra kısa programda yumuşatıcı gözüne beyaz sirke ekleyerek yıkıyorum.
ben yumusatıcı kısmına sirke koydum deterjan sarı perwoll mod pamuklu. 2 kerede yalnız sıkma yaptım ona rağmen kurumadı. fazla ürün koyalım desen, bunlar kimyasalla temas ettiği için normal çamaşırlada atamazsın. nasıl fazla ürün yapacağız bilmiyorum :)

Aynen hocam makine Bosch galiba :) ben de spor kıyafetleri programını sevdim. Zaten kuzulama bezleri ve yıkama eldivenleri çok kirlenmediği için yeterli geliyor. Bir kaç yıkamadan sonra sentetikler programı ile sirkeli şekilde yıkıyorum.
benim makina samsung. spor giysileri vs. var. olmadı onda denerim ama yumuşatıcı almıyorsa sirke kullanılamayacak.

bahtitopal

Usta Detaycı
Üye
Sağ arka lastiğimin yanağında küçük bir yarık oluşmuş lastiklerimi bu sezon son kullanacaktım ama bu şekilde kullanmak istemiyorm ailemin güvenliğini riske atmak istemem. 225 45 17 ebatta.goodyear asy 5 ile michelin pilot sport 4 arasındayım. 2 si arasında fiyat farkı olarak lastik başına 100 tl michelin daha pahalı.

SM-N950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

okancevik23

Çaylak Detaycı
Üye
İl
ELAZIĞ
Cümleten selamun aleyküm yakın zamanda boyassi.com dan alışveriş yapan oldu mu acaba ? Dün yaptığım alışveriş için iletişime geçmeye çalıştım whatsapptan ve numaralarından dönüş yapmadılar . Bilgisi olan yazabilir mi acaba.

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Terndyol kampanyasından almış olduğunuz kaplumbağalar nasıl hocalarım? Memnun kaldınız mı?bufflarken yapışkan mı kolay siliniyor mu? Ben de furyaya dahil oldum verdim siparişimi.
Ben Sealant almıştım, en son ki yıkama konumda mevcut. Gayet güzel ve tatmin edici. Parlaklığı ön planda ancak dayanımı az olucaktır diye tahmin ediyorum.
Cümleten selamun aleyküm yakın zamanda boyassi.com dan alışveriş yapan oldu mu acaba ? Dün yaptığım alışveriş için iletişime geçmeye çalıştım whatsapptan ve numaralarından dönüş yapmadılar . Bilgisi olan yazabilir mi acaba.
Aleyküm selam, boyassiden 2 kere alışveriş yapmıştım kargosu sorunsuz geldi. Ama hiç iletişim kurmayı denemedim.

Cavraoğlu

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
Biraz geç cevap veriyorlar whatsapp'dan

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Merhabalar. Farecla g3 wax var elimde. Makine ile mi atmam gerekiyor elle mi? Hangisi daja iyi olur
El ile pad yarımıyla atılabiliyor ancak makina ile atımda gözle görülebilir bir parlaklık yakalanıyor. Ancak kalitesini bilemiyorum yani diğer waxlar gibi verniği koruyor mu bilmiyorum.

afkazankayaa

Usta Detaycı
Üye
İl
Kırşehir
Ben Sealant almıştım, en son ki yıkama konumda mevcut. Gayet güzel ve tatmin edici. Parlaklığı ön planda ancak dayanımı az olucaktır diye tahmin ediyorum.

Aleyküm selam, boyassiden 2 kere alışveriş yapmıştım kargosu sorunsuz geldi. Ama hiç iletişim kurmayı denemedim.
Konunuz gözümden kaçmış Sercan hocam hemen bakıyorum. Ben seramik üstüne destek niteliğinde iki haftada bir uygularım normalde hydro2 uyguluyorum. Bir de buna bakalım. Benim tek unsurum toz. Kırşehir yeni yapılanan bir yer, her yer toz toprak, rüzgarı da çok zaten araba leş gibi toz oluyor. Sık sil statik elektriklenme ihtimalini arttırdığı için sık durula ürünlere göre mantıken daha çok toz çekiyor o yüzden sormuştum. Bakalım gelsin deneyelim :)

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Konunuz gözümden kaçmış Sercan hocam hemen bakıyorum. Ben seramik üstüne destek niteliğinde iki haftada bir uygularım normalde hydro2 uyguluyorum. Bir de buna bakalım. Benim tek unsurum toz. Kırşehir yeni yapılanan bir yer, her yer toz toprak, rüzgarı da çok zaten araba leş gibi toz oluyor. Sık sil statik elektriklenme ihtimalini arttırdığı için sık durula ürünlere göre mantıken daha çok toz çekiyor o yüzden sormuştum. Bakalım gelsin deneyelim :)
Evet durulamayla yapılan cilalar daha faydalı olucak gibi, ben 1-2 hafta içinde tecrübelerimi dile getiririm. :)

Detail 35

Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
İzmir
Kutas bey her soruma yetişiyorsunuz teşekkür ederim :) ben numune geleni kullandım köpük oranı çok daha fazlaydı ama leke sökücülüğünü gözlemleyemedim :) siz ansf den daha iyi söküyor diyorsanız öyledir. Beş litrelik alayım hemen bir iki sene yerer bana :) peki tamamen güvenli değil mi ansf sf gibi? Mesela MR.pink de güvenli ama cila kalıntısı bırakıyor. Tuga tamemen seramik&wax hedefli bir ürün?
rica ederim ne demek. Tuga da cila yok, kalıntı renk bırakma vb yok. Korumaya zarar verdiğini gözlemlemedim. Ansf yerine tazyikli su sıksam zaten aynı şey o yüzden tuga tabi ki daha etkili :D Olması gerektiği gibi koruma eklemeyen/ellemeyen ürün :)

afkazankayaa

Usta Detaycı
Üye
İl
Kırşehir
rica ederim ne demek. Tuga da cila yok, kalıntı renk bırakma vb yok. Korumaya zarar verdiğini gözlemlemedim. Ansf yerine tazyikli su sıksam zaten aynı şey o yüzden tuga tabi ki daha etkili :D Olması gerektiği gibi koruma eklemeyen/ellemeyen ürün :)
Harika cevabınız için çok teşekkür ederim tuga siparişimi vereyim hemen :)

EKU

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Bolu
Sağ arka lastiğimin yanağında küçük bir yarık oluşmuş lastiklerimi bu sezon son kullanacaktım ama bu şekilde kullanmak istemiyorm ailemin güvenliğini riske atmak istemem. 225 45 17 ebatta.goodyear asy 5 ile michelin pilot sport 4 arasındayım. 2 si arasında fiyat farkı olarak lastik başına 100 tl michelin daha pahalı.

@bahtitopal hocam bende aracıma lastik bakıyorum. Michelin pilot sport4 ve continental contipremium contact 6 arasında kaldım. Goodyearıda araştırmıştım. Aşağıdaki linkte hem video hem yorumlar var. Buna göre karar vermeniz kolaylaşacaktır. Şimdiden hayırlı olsun..

Pilot Sport 4 VS Asymmetric 5 VS Premium Contact 6 - Tyre Tests and Reviews @ Tyre Reviews

bahtitopal

Usta Detaycı
Üye
@bahtitopal hocam bende aracıma lastik bakıyorum. Michelin pilot sport4 ve continental contipremium contact 6 arasında kaldım. Goodyearıda araştırmıştım. Aşağıdaki linkte hem video hem yorumlar var. Buna göre karar vermeniz kolaylaşacaktır. Şimdiden hayırlı olsun..

Pilot Sport 4 VS Asymmetric 5 VS Premium Contact 6 - Tyre Tests and Reviews @ Tyre Reviews
çoğu videoları ve test sonuçlarını inceledim 3 lastikte birbirine çok yakın ve bazı başlıklarda birbirine üstün yönleri var.Fiyat performans olana yönelecek gibi duruyorum. Yeni ev aldım valla masraf masraf üstüne geliyor malesef.16 bin tl tapu parası verince 100 tl hesabı yapmaya başladım :(