Hızlı Soru - Cevap

fletner

Amatör Detaycı
Üye
Ön cam sanki böyle yağlı gibi ne kadar silersem bi yerden bir yere geçiyo o bulanıklık bunun için ne önerirsiniz.Camın tertemiz olması için hangi ürünü kullanmalıyım.Flowey s3 ile sildim yine tam temizlenmedi güneş vurunca bakıyorum belli oluyor.

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Ön cam sanki böyle yağlı gibi ne kadar silersem bi yerden bir yere geçiyo o bulanıklık bunun için ne önerirsiniz.Camın tertemiz olması için hangi ürünü kullanmalıyım.Flowey s3 ile sildim yine tam temizlenmedi güneş vurunca bakıyorum belli oluyor.
Günaydın, ipa var mı elinizde? ipa ile denediniz mi? bir de içten mi dıştan mı? içtense ipa'dan başka bir şey gelmiyor aklıma, dıştan her türlü aşındırıcıyı deneyebilirsiniz zaten

fletner

Amatör Detaycı
Üye
Günaydın, ipa var mı elinizde? ipa ile denediniz mi? bir de içten mi dıştan mı? içtense ipa'dan başka bir şey gelmiyor aklıma, dıştan her türlü aşındırıcıyı deneyebilirsiniz zaten
İpa ile denemedim bugün hemen sipariş vereyim o zaman dışarıdan sanırım kurularken yağlı bezle falan mı silmişler anlamadım teşekkürler.

değişik

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
.
Merhabalar araç içi koku seçiminde yardımcı olabilecek bu konuda deneyimli ustalardan yardım rica ediyorum.yıllardır aradığımı bulamadım yıllar önce bir arkadaşımın arkadaşının aracında çikolata aromalı koku vardı inanılmaz hoşuma gitmişti şekerli hiç değildi ama onuda birtürlü bulamadım farklı markaların kokusunu almama rağmen .würth araç kokularına da baktım ama çok hoşuma gitmediler oda spreyi gibi geldi. Aynaya asılan bargello vs kokularda hoşuma gitmiyor şekerli ve çok baharatlı olmayan kokulardan öneri yapabilirmisiniz

Mrt

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Merhabalar araç içi koku seçiminde yardımcı olabilecek bu konuda deneyimli ustalardan yardım rica ediyorum.yıllardır aradığımı bulamadım yıllar önce bir arkadaşımın arkadaşının aracında çikolata aromalı koku vardı inanılmaz hoşuma gitmişti şekerli hiç değildi ama onuda birtürlü bulamadım farklı markaların kokusunu almama rağmen .würth araç kokularına da baktım ama çok hoşuma gitmediler oda spreyi gibi geldi. Aynaya asılan bargello vs kokularda hoşuma gitmiyor şekerli ve çok baharatlı olmayan kokulardan öneri yapabilirmisiniz
Selamlar. Bu konu forumumuzda daha önce ele alınmıştı. Linkini bırakıyorum. İncelerseniz yardımcı olacaktır.

Araç Kokusu Tavsiyesi

Mrt

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Baktım bu konu mutlaka vardır diye ama bulamamıştım gözümden kaçmış teşekkür ederim
Rica ederim. Bu arada o konu içinde paylaştığım mesajda Tekzen'den aldığım odunsu koku hakkında bir ekleme yapayım. Severek kullandığım bir kokudur kendisi ama yazın çokta etkili değilmiş. Kışın daha etkili ve insanı bunaltmayan bir aroması var.

Emre9110

Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Ön yıkamayı Secho ile yapmanızda herhangi bir sorun yok ancak Citrus Pre yapısı gereği APC'ye benzediği için korumaya zarar veriyor. Ona göre kullanın EV13 ise güvenli bir ürün olduğu için bazı zorlu trafik filmlerini çıkaramayabilir, önerim VP ANSF. Zaten Flowey EV13 makina ürünü olduğu için tam bir ön yıkama köpüğü olarak üretilmemiş diyebilirim, en azından Flowey'in sitesinden ve distribütörü Erkan abiden aldığım bilgiler neticesiyle.
Su lekesi kalıyorsa gölge de kurulanmadığından, aracın karoseri sıcak olduğundan, kurulama beziniz Twisted olmadığından olabilir bu sorunların bir kaçı. Eğer lekeler su lekesi gibi değilde trafik filmi gibiyse dediğim gibi ANSF gibi daha etkili Ön yıkama şampuanı çözücektir.
Turtle Wax'ın bazı ürünleri Seramiği destekliyordu, hatta bir tane ürünü vardı sanırsam ismi Ice Seal N Shine idi.
Gyeon Silk Dryer eğer bu havludan memnunsanız Purestar Dublex alın ve farkı hissedin derim, ben şimdiye kadar eziyet çekmişim dersiniz.
Ev13 için ansf den daha iyi yorumları okumuştum önceden. Basınçlı pompa ile EV13 kullanıyordum. Bir sonraki ön yıkama şampuanını ANSF seçeyim o halde bende.

ravenous

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Pff kaplamayla ilgili bilgili bir arkadaş yardımcı olabilir mi?

Kaput+çamurluklar+tampon mu yapılmalı
Kaput+çamurluklar+tavan mı
Başka seçeneğe param yetmiyor:)

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Evet Ev12 ph nötr. Bu arada yeri gelmişken hem size hem de değerli forum üyelerine bir soru sormak istiyorum. Aracımı mecbur benzinlikte yıkıyorum. Genelde secho ile ön yıkama şampuanı( Flowey ev13 ve valet pro citrus pre-was( 1e10) ürünlerini denedim) attıktan sonra tek kova-çok ped ile yıkarım. 2-3 yıkamada bir Gyeon wet coat ile seramiği desteklerim. Bazen istediğim temizliği elde edemiyorum ve yıkama sonrası su lekesi vb. izler oluyor. Hatta bazen hafif trafik filmi kaldığı bile oluyor. Sert temizleyici ürünler kullanmadığımdan veya benim beceriksizliğimden olabilir :). Son adım olarak başka ne yapabilirim? Quick detailer tarzı ürünler seramik kaplamaya zarar veriyor diye biliyorum. Koruma dostu quick detailer ürün var mı? :)
Polytop velox shine kullanın zarar vermez, koruma dostudur.

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Çok teşekkürler hocam. Ürünü listeme ekleyeceğim.
Rica ederim, kuyu suyundan kaynaklı bez izi kalıyor bende de bazen, bu ürünü kullanıyorum. Öyle çok boncuklanma performansı beklemeyin ama bez izlerini korumaya zarar vermeden almak için ideal ürün. Velox care var bide onunla karışmasın. Bendeki velox shine

Onur40

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Kırşehir
Detay fırçası mı? Ziyan etmeye değmez, yerli bir fırça var, konusu vardı daha ekonomik ondan alabilirsiniz. Daha uygun fiyatlı fırçalar alın bence. VP güzel fırça, tabi daha iyileri de var o ayrı
Aracimin içi yumuşak plastik yerli detay fırçası kullandınız mı herhangi bir eksisi var mı yoksa work stuff mu bakayım