Hızlı Soru - Cevap

qonrul

Amatör Detaycı
Üye
İl
Muğla
deri temizliği ve bakımı için auto finesse nin temizleyici ve bakım sütünü almıştım. özellikle kol dayama ve direksiyonda kullanıyorum.

ama çoğu yerde denk geliyorum, colorlock ürünlerini tavsiye ediyorlar. auto finesse bu konuda kötü müdür. kullanmaya devam edeyim mi bırakayım mı bilemedim. bu konuda fikriniz ne yönde olur.

bahsettiğim kullandığım ürün şu

BERAT

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Zonguldak
Alta Foam'a sibop monte etmek için delerken matkabı kaydırmam ile malesef delik çapı baya büyük oldu. :aglax:
Alta'nın tetik mekanizmasının pasolarına uyan ilaçlama pompası varmıdır acaba?
Silikon basalirsin diye düşünüyorum Dyson diye bsy var mermeri yapıştırıyor valla sudanda etkilenmiyor dene derim

golf

Tecrübeli Detaycı
Üye
Çoğu yabancı detailingçiler basınçlı yıkamada bu motor gibi olan şeyi kullanıyor, acaba nasıl bir sistem bilen var mı?

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Çoğu yabancı detailingçiler basınçlı yıkamada bu motor gibi olan şeyi kullanıyor, acaba nasıl bir sistem bilen var mı?

Bizim yıkama tipi satılan makinelerin motoru ile benzer bir motora benziyor. Ekstra olarak arıtma sistemi bağlanmış gibi duruyor. Büyük ihtimalle 150-200 bar civarı basınçlı yıkama motoru yani çok özel bir şey olduğunu sanmıyorum.

golf

Tecrübeli Detaycı
Üye
Bizim yıkama tipi satılan makinelerin motoru ile benzer bir motora benziyor. Ekstra olarak arıtma sistemi bağlanmış gibi duruyor. Büyük ihtimalle 150-200 bar civarı basınçlı yıkama motoru yani çok özel bir şey olduğunu sanmıyorum.
Özel bir şeye benzemiyor evet, belki maliyeti ve performansı çok uygundur bu sistemin.

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Özel bir şeye benzemiyor evet, belki maliyeti ve performansı çok uygundur bu sistemin.
Motorun kendisi 2000 tutar diye tahmin ediyorum, 200 bar motor diye baktığımda buna yaklaşık fiyatlar var. Onun haricinde bir kaç ıvır zıvırı var. Pano, 380v kablo çekilmesi tesisata bağlanması gibi. Elektrikçiler çok zorlanmadan halleder diye umuyorum. Bunun kurulumunu belki yıkamam makinesi tamir edenler yaparlar. Ankarada bir yer var geçen motoru bakımı diye götürdüm subap o ringleri ve yağı değişti. Şuan makine yağ kaçırıyor götürmesem daha iyiydi. :terlisırıtan: Aslında bu arıtmadan bana da lazım ancak filtre vs. maliyetli olur diye hiç bulaşmadım.

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
deri temizliği ve bakımı için auto finesse nin temizleyici ve bakım sütünü almıştım. özellikle kol dayama ve direksiyonda kullanıyorum.

ama çoğu yerde denk geliyorum, colorlock ürünlerini tavsiye ediyorlar. auto finesse bu konuda kötü müdür. kullanmaya devam edeyim mi bırakayım mı bilemedim. bu konuda fikriniz ne yönde olur.

bahsettiğim kullandığım ürün şu

Bende ilk başta deri için bunlardan almıştım ancak hide yumuşak bir temizleyici, çoğu kiri çıkaramıyor. İş görüyor mu dersen eh işte, tam istenileni vermiyor

qonrul

Amatör Detaycı
Üye
İl
Muğla
Bende ilk başta deri için bunlardan almıştım ancak hide yumuşak bir temizleyici, çoğu kiri çıkaramıyor. İş görüyor mu dersen eh işte, tam istenileni vermiyor
evet diğerleri gibi köpürmüyor da. peki bakım ürünü hide conditioner i kullandınız mı. bunla deriyi koruma altına alabilirmiyim.

ayrıca sizin tavsiye ettiğiniz ürün var mı deri temizliği ve bakımı için.

akko

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
merhaba herkese;
cam temizleyici için bez ve temizleyici ürünü önerebilir misiniz?
Adam's vardı bitti, baya memnundum ama şuan piyasada sadece bir yerde var o da 95 tl civarı

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
evet diğerleri gibi köpürmüyor da. peki bakım ürünü hide conditioner i kullandınız mı. bunla deriyi koruma altına alabilirmiyim.

ayrıca sizin tavsiye ettiğiniz ürün var mı deri temizliği ve bakımı için.
Ben colourlock ürünlerini kullanıyorum memnunum.

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
merhaba herkese;
cam temizleyici için bez ve temizleyici ürünü önerebilir misiniz?
Adam's vardı bitti, baya memnundum ama şuan piyasada sadece bir yerde var o da 95 tl civarı
Premium cam temizleyici olarak
Forumda beğenilen ürün olarak Meguiars Perfect Plarity Glass Cleaner öneriyorum, uygun fiyatlı olarak Flowey S3.

Cam bezi olarak ise forumda beğenilen kullanan memnun olan Mikrotex Cam Bezi var gayet güzel, ben ise Spark baklava dokulu cam bezini kullanıyorum gayet güzel.

ravenous

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Bir konuyu netleştirelim :)
Direksiyon hariç, arabanın göğsüne-torpidoya-kapı içlerine vs nanolex interior cleaner sıkıp bezle siliyoruz.
Daha sonra aynı yerlere af spritz sıkıp siliyoruz.
Piano black kısımları ya çizik bırakıyoruz ya da megiarus plast x sürüyoruz.
Direksiyona colorlock vinil temizleyici üstüne de vinil koruyucu sürüyoruz.

Var mı eksik? :)

değişik

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
.
Yıkama şampuanı ve ön yıkama köpüğü önerisinde bulunabilirmisiniz valet pro ansf dşünüyorum 5l alıcam fakat memnun kalmazsam diye emin olamadım.

Son düzenleme: