Hızlı Soru - Cevap

bahtitopal

Usta Detaycı
Üye
Peki ts dış kapı plastiklerine uygulama yapılabilir mi, sorun olmaz demi.
uygularsında kalıcılığı olurmu bilemem.kullanmadım diş plastiklerde.ben bir tane ürün alayım içe dışa uygulayayım istiyorsun sanırım.bunun için illaki ürün vardır burda kullanan arkadaşlar olabilir.

SM-N950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Onur40

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Kırşehir
uygularsında kalıcılığı olurmu bilemem.kullanmadım diş plastiklerde.ben bir tane ürün alayım içe dışa uygulayayım istiyorsun sanırım.bunun için illaki ürün vardır burda kullanan arkadaşlar olabilir.

SM-N950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Aynen hocam bir ürün alıp hem kapı eşiği hemde iç mekan icin kullanmak istiyorum

İissoo

Amatör Detaycı
Üye
İl
Mugla
Aracımı yıkadıgım yerin suyu kireçli ne kadar silsemde kaporta jant ve camlarda kireç lekeleri kalıyor , bu kireç lekelerini nasıl geçirebilirim ? Yıkama kovama sirke koyupta yıkasam faydası olur mu

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Aracımı yıkadıgım yerin suyu kireçli ne kadar silsemde kaporta jant ve camlarda kireç lekeleri kalıyor , bu kireç lekelerini nasıl geçirebilirim ? Yıkama kovama sirke koyupta yıkasam faydası olur mu
Faydası olmaz, quick detailer dediğimiz ürünlerle yeni oluşmuş kireç lekelerini alabilirsiniz. Auto finesse finale bu konuda etkilidir. Koch chemie fse daha da iyidir.

DropX

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
73
Cümleten saygılar. Uzun süredir severek sıkı bir forum takipçisiyken bir süredir iş durumları nedeniyle çok nadiren foruma girebiliyorum. Haliyle eskisi gibi de konu okuyamıyorum bu yüzden sorduğum bazı sorular konu olarak muhakkak mevcuttur ama vaktim olmadığı için araştıramıyorum bu yüzden kusura bakmayın.
Şu an yaşadığım şehirden önce yaşadığım yerde garajım ve vaktim vardı doya doya aracımla uğraşıyor elimden geldiğince de konu açıyordum. Ama işim nedeniyle tayin ile geldiğim şehirde ne garajım ne de kuyudan çıkmayan bir su kaynağı var. Bu yüzden Audi a3 (profilde ve eski konularımda bahsettiğim) aracımı satman zorunda kalıp mecburen koyu füme bir fluence aldım. Fakat eskisi gibi detay işi yapamıyorum ne yazık ki, bunun için ne imkan, ne fırsat, ne yer ne de mekan var:( aracımı yıkayıp silmeden üstünde hemen kapkalın bir toz tabakası oluşuyor. Benim sorunum asıl olarak şu şekilde;
Bulunduğum yerde ortalama sıcaklık 40-45 derece, aracın güneşte apaçık kaldığını düşünerek araç üstünde 50 dereceyi geçiyordur rahatlıkla. Ben 1 ay önce kadar fusso 12 aylık wax uyguladım aracıma sadece çünki başka bir şey yapmaya imkanım olmadı. Birde içine detaylı giriştim sadece. Benim aracımı gölgede bile saklama şansım yok. Fusso bi nebze belki korur dedim ama bu sıcakta sanmıyorum koruyacağını. Sizlerin aracımın güneş yanığı olmamasını sağlayacak fikir ve tavsiyeler istiyorum. Çünki 1 ayda tavanda sadece kuş pisliği olan iz şu an baya baya güneş yanığı gibi çatlamalı bir hal alıp rengi bir hayli açıldı. Muhtemelen böyle giderse tüm reçine ve kuş pisliği izleri de bu hale gelecek. Hava şartlarını önceden bildiğim için pasta atmadım aracıma ama önceden bir kasap atmış muhtemelen az bi hologram gözüme çarpıyor bazen.
Güneş yanığına mani olmak adına ne yapabilirim?

bir soruyu bile konu gibi yazmışım artık forumu nasıl özlediysem :sevilenx::utandımx:

Saint_33

Amatör Detaycı
Üye
Shine mate 15mm 21 salınımlı orbital makinasından alıp duruma göre 125 mm’lik tabladan takıp kullansak ne gibi sorunlar olur?
Normalde ayrı olarak 125mm 15 salınım olarak satılıyor.
Acaba 150mm’lik makinaya 125 mm lik tabla taktığımızda salınım kaç olur?

ugurus

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir-Antalya
@DropX, Pek tavsiye edilmiyor. Ama Yarım branda alıp. Güneşten korunabilirsiniz. Ama araba üstünde toz vs olmaması lazım . Branda biraz daha zahmetli ve nem vs yaptığından boyaya zarar veriyor .
Pek tavsiye etmez forumdaşlar ama bi ara düşündüm ben .

onun dışında katı wax yaz yaparsanız 2-3 ay 2-3 kere en azından. Faydası olur . Zaten kalmış şurada 2-3 ay Yakıcı güneş. Sonra güneş çok zararlı olmuyor .

DropX

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
73
@DropX, Pek tavsiye edilmiyor. Ama Yarım branda alıp. Güneşten korunabilirsiniz. Ama araba üstünde toz vs olmaması lazım . Branda biraz daha zahmetli ve nem vs yaptığından boyaya zarar veriyor .
Pek tavsiye etmez forumdaşlar ama bi ara düşündüm ben .

onun dışında katı wax yaz yaparsanız 2-3 ay 2-3 kere en azından. Faydası olur . Zaten kalmış şurada 2-3 ay Yakıcı güneş. Sonra güneş çok zararlı olmuyor .
Burası Suriye sınırı bilmiyorum güneş ne zaman etkisini azaltır ama katı wax 2 aya bir uygularım bi şekilde en kötü bsd ile beslerim de ara ara, branda konuşun da ise güzel ince penye bi branda belki iş görür ama tozdan kurtulma şansım olmadığından çizik epey bi artar günlük de kullanmak zorunda olunca son çare branda olarak listeme ekledim.

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
Shine mate 15mm 21 salınımlı orbital makinasından alıp duruma göre 125 mm’lik tabladan takıp kullansak ne gibi sorunlar olur?
Normalde ayrı olarak 125mm 15 salınım olarak satılıyor.
Acaba 150mm’lik makinaya 125 mm lik tabla taktığımızda salınım kaç olur?
Salınım tabla boyutuyla alakalı bir durum değil. Mekanik olarak olan bir eksenden kaçma durumu. 150 mm de ikende 21mm salınım olur 125mm ikende 21mm salınım olur. Alıcağınız makinayi bilmem ancak flex xfe7-15 gelirken 150mm tabla ile geliyor ancak 125mm tabla takılabiliyor

Saint_33

Amatör Detaycı
Üye
Salınım tabla boyutuyla alakalı bir durum değil. Mekanik olarak olan bir eksenden kaçma durumu. 150 mm de ikende 21mm salınım olur 125mm ikende 21mm salınım olur. Alıcağınız makinayi bilmem ancak flex xfe7-15 gelirken 150mm tabla ile geliyor ancak 125mm tabla takılabiliyor
Çok teşekkür ederim üstad 125mm 15mm salınım bizim her türlü işimizi görür.ben düz mantık düşünmüştüm 150’lik 21 salınıma 125 takınca 15 salınım yapar diye düşünmüştüm.Ama öyle değilmiş.
Flex bizi aşar şu durumda Üstad.

KILIÇARSLAN

Usta Detaycı
Üye
Burası Suriye sınırı bilmiyorum güneş ne zaman etkisini azaltır ama katı wax 2 aya bir uygularım bi şekilde en kötü bsd ile beslerim de ara ara, branda konuşun da ise güzel ince penye bi branda belki iş görür ama tozdan kurtulma şansım olmadığından çizik epey bi artar günlük de kullanmak zorunda olunca son çare branda olarak listeme ekledim.
Wax vs de bir yere kadar. Zira en fazla güneşten etkilenen tavan ve kaputta bile koruma ürünlerinin dayanım süresi nerdeyse yarı yarıya düşüyor. Bahsettiğiniz olay benimde başıma geldi aracım lacivertin bir tonu. Ne kadar dikkat etseniz bile kuş pisliklerine her zaman anında müdahale etme şansı olmuyor. Benim aracımın tavanında bir yerde taş vuruğu gibi hasar meydana geldi kuş pisliğinden dolayı. Baktım arkası gelecek bir iki yere daha yeni kuş pisliği izi var, bu kısımlara erken müdahale edip kurtardık ve tavana Stek DynoBlack (Parlak Siyah) koruma filmi çektirdim. Film 7 yıl garantili ve oluşan kılcal çizikleri kendi kendine onarabiliyor. 100-140 mikron civarı bir kalınlığı var. Baştan söyleyeyim pahalı bir ürün.

İissoo

Amatör Detaycı
Üye
İl
Mugla
aşagı yukarı 2-3 hafta aracımı yıkıyorum , her yıkama sonunda pw sıkıp su ile duruluyorum , her zaman kullanmanın bi zararı olur mu ? bide ön cama sıkmıyorum fakat sileceklerim bozuluyor 3 takım silecek degiştirdim atlama yapıyor

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
aşagı yukarı 2-3 hafta aracımı yıkıyorum , her yıkama sonunda pw sıkıp su ile duruluyorum , her zaman kullanmanın bi zararı olur mu ? bide ön cama sıkmıyorum fakat sileceklerim bozuluyor 3 takım silecek degiştirdim atlama yapıyor
Herhangi bir zararı olmaz. Ben gözlemlemedim bende her yıkamada kullanıyorum. Silecek içinse silbak marka silecek öneririm deneyin hem yerli ürün hemde atlama vb şeyler yapmadı.

DropX

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
73
Wax vs de bir yere kadar. Zira en fazla güneşten etkilenen tavan ve kaputta bile koruma ürünlerinin dayanım süresi nerdeyse yarı yarıya düşüyor. Bahsettiğiniz olay benimde başıma geldi aracım lacivertin bir tonu. Ne kadar dikkat etseniz bile kuş pisliklerine her zaman anında müdahale etme şansı olmuyor. Benim aracımın tavanında bir yerde taş vuruğu gibi hasar meydana geldi kuş pisliğinden dolayı. Baktım arkası gelecek bir iki yere daha yeni kuş pisliği izi var, bu kısımlara erken müdahale edip kurtardık ve tavana Stek DynoBlack (Parlak Siyah) koruma filmi çektirdim. Film 7 yıl garantili ve oluşan kılcal çizikleri kendi kendine onarabiliyor. 100-140 mikron civarı bir kalınlığı var. Baştan söyleyeyim pahalı bir ürün.
Filmde düşündüm ama renk çok saçma olacak gibi geldi uygun denk gelirse yaptırayım diyorum ama daha kötü sonuç alanlar da olmuş sanırım bir kaç kişiden duymuştum sıkıntı yaşandığını

KILIÇARSLAN

Usta Detaycı
Üye
Filmde düşündüm ama renk çok saçma olacak gibi geldi uygun denk gelirse yaptırayım diyorum ama daha kötü sonuç alanlar da olmuş sanırım bir kaç kişiden duymuştum sıkıntı yaşandığını
Renk tonuna birşey diyemem ama koruma filminde zarar görüp görmemesi tamamen para çokomel ilişkisine bağlı :)

Saint_33

Amatör Detaycı
Üye
Satıcı bilmiyor abi bu arada ki farkı bana dediği sadece devir diyor.Baktım devirler aynı,kg aynı,güç aynı.

Celal

Uzman Detaycı
Üye
@Berkay ın dedikleri en güzel yöntemler bende fse kullanıyorum,ancak bu hafta bir arkadaşımın tavsiyesine uyup ön cam ve tavanda oluşan kireç lekelerini başka türlü söktüm..kireçli cama camsil fısladım bol bol,ardından mikrofiber beze bildiğimiz yumoş(çamaşırlar için kullanılan yumuşatıcı)döküp camı ovalayarak sildim.ardından temiz bezle kuruladım.en ufak kireç lekesi bile kalmadı yalnız burda şöyle bir şey var bendeki lekeler çok yeni lekelerdi ve iyi sonuç aldım,ama uzun süredir duran kireç lekelerine fayda edermi bilmiyorum

gky

Acemi Detaycı
Üye
İl
İzmir
Alta Foam'a sibop monte etmek için delerken matkabı kaydırmam ile malesef delik çapı baya büyük oldu. :aglax:
Alta'nın tetik mekanizmasının pasolarına uyan ilaçlama pompası varmıdır acaba?