Size tavsiyem aracınızı kostik vb şeylerden öncelikle uzak tutmanız. Boya koruma için her wax iş görür ama ömür ve sizin uğraşma isteğiniz burda ürünleri değilştirir.
Aracın durumuna göre kendiniz belirleyebilirsiniz, yaz aylarında araba çamur toprak pek olmadığı iççin kirlenme etek altlarında oluyor genelde. Ön yıkamada kirlerin çoğu (%75 civarı) gittiyse tek kovayla yıkarken zaten çok az kirleniyor eldiven o yüzden tek kova yeterli geliyor etek altlarınıda en son başka bir eldivenle geçtiğimiz için asıl kirli eldiven sonlara doğru kovaya giriyor. Umarım anlatabilmişimdir
Size tavsiyem aracınızı kostik vb şeylerden öncelikle uzak tutmanız. Boya koruma için her wax iş görür ama ömür ve sizin uğraşma isteğiniz burda ürünleri değilştirir.
Hocam beni çok mutlu ettiniz bu haberle. Tek derdim toz. Pazar günü yıkanan araba pazetesiden itibaren toz yumağı oluyor hatta çamur oluyor ben anlayamadım Kırşehir’in iklimini. Daha önce Van’da ikamet ediyordum. Kullandığım ürünler aynı ürünler. Çok fazla olmamakla birlikte yine toz tutuyordu ama gerek wetcoat, gerek pw, gerek tw hibrit gerekse bsd...araba toz yumağı boya üzerinde sadece cancoat varken böyle toz tutmuyordu. Sağlaştıralım derken daha kötü yapıyoruz resmen. Reload için ben de umutluyum. Bakalım ]
Hocam siparisimi iptal ettim. Nedenine gelecek olursak bu ürünün de tıpkı hibrit wax gibi iz yaptığını okudum. Forumumuzda da bununla ilgili bir konu var. CG Instawax ve Carpro Reload aldım. Aynı klasmanda olmasalar da toz tutma performanslarını karsılastıracağım. Gözlemlerimi yorumlaycağım mutlaka.
Hocam siparisimi iptal ettim. Nedenine gelecek olursak bu ürünün de tıpkı hibrit wax gibi iz yaptığını okudum. Forumumuzda da bununla ilgili bir konu var. CG Instawax ve Carpro Reload aldım. Aynı klasmanda olmasalar da toz tutma performanslarını karsılastıracağım. Gözlemlerimi yorumlaycağım mutlaka.
Sanırım Amerika versiyonlarında böyle bir durum söz konusu değil. Avrupa’ya gelen modellerin içeriklerinde oynamalar yapılmış bazı standart ve normlardan dolayı, zira bazı ürünlerde ad değişikliğine bile gidilmiş.
Bulabilirseniz Turtlewax tar and sap removerı tek geçerim zamanında 9 tl gibi bir rakama satılıyordu. Ufak bir araştırma ile 2 yerde bulabildim hepsi burada 49 tl otogold 17.5 tl. Ama yanlış hatırlamıyorsam bu otogold ellerinde olmayan ürünleri bile satışa çıkartıyordu. Almadan önce iletişime geçmenizi tavsiye ederim.
Linkleri Otogold Hepsiburada
Eğer saklayacağımız lastikler jantla beraber ise havalarını boşaltmadan yatay şekilde, sadece lastik ise dik şekilde saklanmalı diye biliyorum. En azından ben öyle saklıyorum.
Arada bir de kontrol ediyorum ve yerlerinden şöyle bir oynatıyorum.
Bende ayni sekilde (jantli) sakliyorum yatay yani fakat ben havalarini 10 psi dusuruyorumki yanaklardaki cikan fazlalik yerler birbirine basmasin diye birde her ay hem ters duz yapiyorum hemde komple yer degistiriyorum mesela en alttakini en uste en usttekini en alta dogrumu yapiyorum acaba