Hızlı Soru - Cevap

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Öne çıkan konu #11,401
Teşekkür ederim geri dönüş için :) gördüğüm kadarıyla parlaklık odaklı bir ürün, güzel bir derinlik katmış. Su itişi parlaklığa oranla Bi tık zayıf gibi. Dayanımı nasıl ürünün, ortalama ne kadar gün gidiyor?
Hocam 1 Ay ömrü var Haftada 2 defa araç yıkandıgını kabul edersek Su itici özelliği çok fazla yok Amaç Boyaya derinlik kazandırmak

Chaotre

Çaylak Detaycı
Üye
Merhaba, Yeni araç aldım. Ancak üzerinde ufak vernik atmaları mevcut ve büyürse sıkıntı yaratacağını düşünüyorum. Boyama dışında başka bir teknikle düzeltilebilir mi?

shovery

Acemi Detaycı
Üye
Merhaba, Yeni araç aldım. Ancak üzerinde ufak vernik atmaları mevcut ve büyürse sıkıntı yaratacağını düşünüyorum. Boyama dışında başka bir teknikle düzeltilebilir mi?
Fotoğraf paylaşmadan kimse sağlıklı yorum yapamaz hocam fakat kaliteli PPF folyo ile belki önünü alabilirsiniz.

Henkoner

Amatör Detaycı
Üye
İl
İzmir

cagatay

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
lastikleri parlatmak için sarp'mı alayım yoksa sonax lastik parlatıcı jel mi hangisini tavsiye edersiniz uzun ömürlü olması açısından

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
lastikleri parlatmak için sarp'mı alayım yoksa sonax lastik parlatıcı jel mi hangisini tavsiye edersiniz uzun ömürlü olması açısından
Meguiars Enduranje Jel i de önerebilirim sürekli kullandıgım bir ürün yalnız Sonax ve Sarp e göre pahalıdır Sonax ta iyi dir daha önce kullanmıştık Sarp ı hiç kullanmadım.

cagatay

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Meguiars Enduranje Jel i de önerebilirim sürekli kullandıgım bir ürün yalnız Sonax ve Sarp e göre pahalıdır Sonax ta iyi dir daha önce kullanmıştık Sarp ı hiç kullanmadım.
endurance elimde var ancak pahalı olduğu için sürekli onu kullanmak istemiyorum yanina bir alternatif arıyorum

Celal

Uzman Detaycı
Üye
Bende hem endurence hemde sonax var ama ben sonaxı daha çok beğeniyorum,az sarfiyatı,dayanımı ve uygulamadan sonra araç hareket edince hiç sıçrama yapmıyor ,enduranceyi çok dikkatli uygulamayınca yada iyi yedirmeyince sıçrama yapıyor..Ayrıca bence sonax daha pahalı 250 ml i 80 tl civarı,endurance 473 ml 105 ,110 tl bandında diye hatırlıyorum

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Sonax tavsiye ederim. Ben zamanında büyük boy almıştım. Tahminen 3-4 yıl önce. Bitmek bilmiyor. Bozulmuyor.

Kermssl

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Selamlar dostlar, wax lazım da bana Nişan arefesindeyim maddi durum sıkıntılı yani biraz :) fiyat performans olarak ne onerirsiniz parlaklık severiz bu arada :)

DropX

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
73
Selamlar dostlar, wax lazım da bana Nişan arefesindeyim maddi durum sıkıntılı yani biraz :) fiyat performans olarak ne onerirsiniz parlaklık severiz bu arada :)
Bence kullanmayı düşündüğün bir wax’ı bölünmüş almak daha ekonomik olur gibi. Tam olarak beklentin ne o önemli üstadlar hep bunu diyor bana da demişlerdi zamanında :) parlaklık mı dayanım mi hidrofobi mi ? Ben AG HD wax kullandım parlaklık güzeldi dayanım da fena değildi uygulaması da kolay

caner92

Usta Detaycı
Üye
İl
istanbul
150mm yün pedlerime esnek cırtlı taban arıyorum kullanıpta memnun olanlar tavsiye verirseler sevinirim.
Elimde 125mm lake country esnek tabla var abd den getirmiştim fazladan. düşünürseniz yardımcı olurum en iyisidir

Wax değilde sealant düşünürseniz %50-60 dolu 1 lt orjinal şişede menzerna power protect ultra boya koruma var bende.

Kermssl

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bence kullanmayı düşündüğün bir wax’ı bölünmüş almak daha ekonomik olur gibi. Tam olarak beklentin ne o önemli üstadlar hep bunu diyor bana da demişlerdi zamanında :) parlaklık mı dayanım mi hidrofobi mi ? Ben AG HD wax kullandım parlaklık güzeldi dayanım da fena değildi uygulaması da kolay
Açıkçası parlaklik beklentim var beyaz renkli Aracım. Bölünmüş olması tabi ki ekonomik ama kiwami iyi derler genelde hiç bölünmüş bulamadim goremedim.

Elimde 125mm lake country esnek tabla var abd den getirmiştim fazladan. düşünürseniz yardımcı olurum en iyisidir

Wax değilde sealant düşünürseniz %50-60 dolu 1 lt orjinal şişede menzerna power protect ultra boya koruma var bende.
Wax daha iyi olur benim için dostum sağol yinede :)

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
bende kararsız kaldım ped yıkama kovası vs mı alsam yoksa elle temizleyebilir miyim diye. kimisi diş fırçası ile makinayı döndürerek temizliyorum falan yazmış. hangisi daha iyi olur bilemedim
Hocam dün akşam dan Keçe ve Ped ler Ç.Makina da yıkandı tertemiz oldu

Keçe yi ve Ped i test ettim herhangi bir sıkıntı olmadı Sadece bilgi amaçlı paylaştım İllaki Makina da yıkansın demiyorum.