Hızlı Soru - Cevap

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Öne çıkan konu #11,501
M700 ortak alım konusu açılsa iyi olacak zira 5 litrelikten düşük satılmıyor.
Evet 5 lt olarak satışı mevcut. Zaman zaman forumda toplu alım oluşturuyor alınıyor. Sizin gibi almak isteyenler de vardır, dilerseniz konu açın toplu alımla alakalı.

Flora Lavabo Ve Küvet Fırçası Beyaz Fiyatları ve Özellikleri

Flora F367 Trendy Bulaşık Fırçası Pembe Fiyatları ve Özellikleri

Flora Lavabo Ve Küvet Fırçası-Kırmızı Fiyatı - Taksit Seçenekleri

şunlar davlumbaz fırçası olarak iş görür mü acaba?
Upcare fırça almıştım hocam geçen yaz 40 tl civarına. İlk attığınız tarzda fırçaları Bi milyoncu diye tabir ettiğimiz yerlerde daha uyguna bulabilirsiniz, sizi bir süre idare edecektir yine :)

thelordof

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara-Tokat
Evet 5 lt olarak satışı mevcut. Zaman zaman forumda toplu alım oluşturuyor alınıyor. Sizin gibi almak isteyenler de vardır, dilerseniz konu açın toplu alımla alakalı.

Upcare fırça almıştım hocam geçen yaz 40 tl civarına. İlk attığınız tarzda fırçaları Bi milyoncu diye tabir ettiğimiz yerlerde daha uyguna bulabilirsiniz, sizi bir süre idare edecektir yine :)
Bu m700 tiner, ipa vs ev boyası satan dükkanlarda da satılıyor mudur?

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
M700 hem bu dönemde daha uygun hem de yüzeyde zift kaldıysa onları da aradan çıkarmış oluyorsunuz. Ufak tefek boya işlerinde yüzeyleri boya öncesi temizleyebilirsiniz. Ben daha kalıntı bıraktığını görmedim ancak seramik vs. gibi çok uzun süreli korumalar kullanmayacaksanız en fazla bir daha uygularsınız o kadar. Seramik sürecekseniz 1 kat 700 1 kat ipa geçersiniz gönlünüz ferah olur ancak ben hep tek kat 700 geçiyorum yüzeyde bir kalıntı kaldığını görmedim. Bazen koruma uygularken camlara vs. taşınca temizlemek için elde 1l ipa bulundursanız size uzun süre gidecektir diye tahmin ediyorum.

thelordof

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara-Tokat
Bütün yıkama işlemleri bitince, en son araç kurudukdan sonra bir bez yardımıyla karosere 2-3 fıs ile silmeye başlayın. Hızlı cila sıkarmış gibi uygulayın zaten bezle silmemizin amacı yüzeydeki yağ gibi kalıntıları beze emdirip temizlemek. Yoksa m700 sıksanız uçup gidicek. :D Bu işlemi yaptıkdan sonra en az 10-15 dk açık alan bekleyin ki m700 uçsun. 1 litre halinde satılıyor mu hiç bilmiyorum, araç başına herhalde 20 ml bile gitmiyordur.
Hocam bu arada ağustos başında araç uzun yolda bazı yerler zift olduğu için gazyağı ile temizlemiştim. Gerçi bagajın üstü vs zift olmadıydı. Gazyağının kalıntısı vs o zamandan beri durmuş mudur? Birden aklıma geldi. Genelde kapılar bölge bölge zift olmuştu.

bahtitopal

Usta Detaycı
Üye
Corona İpa fiyatını nasıl çok etkiliyor anlamak güç. Bu gidişle artırırlar daha da.
Teşekkürler.
izopropil alkol dezenfektan yapımında da kullanıldığı için etkiliyor hatta benzin katkısı olarak kullanıllan etil alkol de hükümet tarafından benzin içerisinden çıkarılmıştı dezenfektan üretimi için.Sağlık herşeyden önemli bizim araba yüzeyini temizlememiz ile karşılaştırılamaz bile ;)

thelordof

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara-Tokat
M700 hem bu dönemde daha uygun hem de yüzeyde zift kaldıysa onları da aradan çıkarmış oluyorsunuz. Ufak tefek boya işlerinde yüzeyleri boya öncesi temizleyebilirsiniz. Ben daha kalıntı bıraktığını görmedim ancak seramik vs. gibi çok uzun süreli korumalar kullanmayacaksanız en fazla bir daha uygularsınız o kadar. Seramik sürecekseniz 1 kat 700 1 kat ipa geçersiniz gönlünüz ferah olur ancak ben hep tek kat 700 geçiyorum yüzeyde bir kalıntı kaldığını görmedim. Bazen koruma uygularken camlara vs. taşınca temizlemek için elde 1l ipa bulundursanız size uzun süre gidecektir diye tahmin ediyorum.
Zift işinde elimde gazyağı olduğu için onla yapıyordum. Boya koruma için M700 yeterli olur sanırım? İkisine de bakarım, hesaplı hangisiyse artık. :)

thelordof

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara-Tokat
izopropil alkol dezenfektan yapımında da kullanıldığı için etkiliyor hatta benzin katkısı olarak kullanıllan etil alkol de hükümet tarafından benzin içerisinden çıkarılmıştı dezenfektan üretimi için.Sağlık herşeyden önemli bizim araba yüzeyini temizlememiz ile karşılaştırılamaz bile ;)
Hmm doğru. Devlet öyle bir şeyler yapmıştı.
Teşekkürler. Evet, önce insan sağlığı. :)

mscelik

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Kütahya

Hocam benim mesaj kısıtım olduğu için konu açamıyorum. Müsait birisi açsa da alsak çok güzel olacak da.

AithX

Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Jant fırçası önerebilir misiniz şuan piyasada bulunanlardan? Günlerdir araştırıyorum, adam akıllı bir şey bulamadım. Çok kollu jantlarım var, iç temizliğini yaparken zorlanmayacağım ve çizmeyeceğim bir şey arıyorum. Forumun jant fırçalarına bayılmıştım fakat hiç kalmamış :(

emboli

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Çanakkale
Jant fırçası önerebilir misiniz şuan piyasada bulunanlardan? Günlerdir araştırıyorum, adam akıllı bir şey bulamadım. Çok kollu jantlarım var, iç temizliğini yaparken zorlanmayacağım ve çizmeyeceğim bir şey arıyorum. Forumun jant fırçalarına bayılmıştım fakat hiç kalmamış :(

Gyeon önerebilirim eğer bütçe varsa. Ben forum fırçası dışında onu kullanıyorum kalitesi çok yüksek. Yumuşak dar yerlere de kolaylıkla giriyor. Parlatanadamlar'da mevcut şu anda. Work Stuff'da mevcut aynı zamanda.

https://www.parlatanadamlar.com/index.php?route=product/product&path=93_108&product_id=1776

AithX

Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Gyeon önerebilirim eğer bütçe varsa. Ben forum fırçası dışında onu kullanıyorum kalitesi çok yüksek. Yumuşak dar yerlere de kolaylıkla giriyor. Parlatanadamlar'da mevcut şu anda. Work Stuff'da mevcut aynı zamanda.

https://www.parlatanadamlar.com/index.php?route=product/product&path=93_108&product_id=1776
Fiyat çok öğrenci yanlısı değil gibi :lezzetlix: Ama bu gidişle gözü karartıp böyle bir şey alacağım. Jantın temizlenmesi çok zor oluyor çünkü.

Bir de hocam, valet pro detailing fırçasını janta değdikten sonra başka bir yerde kullanabilir miyim yoksa birden fazla alıp kullanım yerlerine göre ayırmalı mıyım?

emboli

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Çanakkale
Fiyat çok öğrenci yanlısı değil gibi :lezzetlix: Ama bu gidişle gözü karartıp böyle bir şey alacağım. Jantın temizlenmesi çok zor oluyor çünkü.

Bir de hocam, valet pro detailing fırçasını janta değdikten sonra başka bir yerde kullanabilir miyim yoksa birden fazla alıp kullanım yerlerine göre ayırmalı mıyım?
2 sene önce ilk jant fırçamı bunlar pahalı diyerek ucuz olandan almıştım. Şu anın parasıyla 50tl'yi çöpe atmış oldum. Fırçada kaliteden şaşmayın derim ama bütçe hep önce gelir. Tschibo ( Üniversal Temizlik Fırçası) ve SGCB ( SGCB Jant Temizleme Fırçası ) bunlara bakabilirsiniz f/p ürünleri olarak. Fırçaları iç ve dış olarak ayırın elbette. Bir iki tane fırçayla dönmez olay. Hem fırçanın ömrü kısalır hem de istemediğiniz sonuçlarla karşılaşabilirsiniz. İlk hevesi anlıyorum ama naçizane tavsiyem sabrederek kaliteli malzemelere yönelmeniz.

AithX

Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul
2 sene önce ilk jant fırçamı bunlar pahalı diyerek ucuz olandan almıştım. Şu anın parasıyla 50tl'yi çöpe atmış oldum. Fırçada kaliteden şaşmayın derim ama bütçe hep önce gelir. Tschibo ( Üniversal Temizlik Fırçası) ve SGCB ( SGCB Jant Temizleme Fırçası ) bunlara bakabilirsiniz f/p ürünleri olarak. Fırçaları iç ve dış olarak ayırın elbette. Bir iki tane fırçayla dönmez olay. Hem fırçanın ömrü kısalır hem de istemediğiniz sonuçlarla karşılaşabilirsiniz. İlk hevesi anlıyorum ama naçizane tavsiyem sabrederek kaliteli malzemelere yönelmeniz.
Mesaj alındı hocam :) Jantlarımı yeni değiştirdim, eski sahibinden dolayı önceki jantlar çok kötü durumdaydı. O yüzden kullandığım fırçanın çok bi önemi yoktu. Yeni jantlara uygun bir fırça bulmadan da temizliğini yapmak istemedim. Şimdilik sabredip güzel bir fırça alalım o zaman :)

Nakamura

Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul

Arkadaşlar abimin aracı dün köyde zifte bulaşmış bu araca önümüzdeki pazartesi yada salı günü m700 ile çıkarmaya çalışacağım çok geç kalmış olurmuyum acaba tecrübe eden varsa cevaplarsa çok sevinirim.