Hızlı Soru - Cevap

kartal45

Acemi Detaycı
Üye
İl
van
Basınçlı köpük yapan pompalar dan almak istyorum genelde kuwazar alınıyor sanırım. Sedan bir araç için kaç lt almak gerekir, kuwazar dışında önerisi olan varmı. Detay işlerine yeni başlıyorum acemiye yardımcı olursanız sevinirim

ugurus

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir-Antalya
Basınçlı köpük yapan pompalar dan almak istyorum genelde kuwazar alınıyor sanırım. Sedan bir araç için kaç lt almak gerekir, kuwazar dışında önerisi olan varmı. Detay işlerine yeni başlıyorum acemiye yardımcı olursanız sevinirim
Türkiye şartlarında kwazar alabilirsin. 2lt olanı yeter Onun dışındaki büyüğü 2 katı olduğu İçin çok gerekli değil . 2lt lik kwazar ucu ucuna yeter .
Onun dışında ik marka var daha pahalı ama bence bi fark yok hemde daha küçük. Onun dışında normal pompa alıp modifiye edebilirsin Forumda anlatımları var Oda bi seçenek.

kartal45

Acemi Detaycı
Üye
İl
van
Türkiye şartlarında kwazar alabilirsin. 2lt olanı yeter Onun dışındaki büyüğü 2 katı olduğu İçin çok gerekli değil . 2lt lik kwazar ucu ucuna yeter .
Onun dışında ik marka var daha pahalı ama bence bi fark yok hemde daha küçük. Onun dışında normal pompa alıp modifiye edebilirsin Forumda anlatımları var Oda bi seçenek.

cerrah

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Sayın hocalarım. Sayfalarca konusu var tabi ama özet bir cevap bulamadim. Bagajda durmalık, aaa buraya ne olmuş dediğimizde el ile lokal alanda kullanmalik, her bagaja lazım dediğiniz pasta ne olabilir? Ben uzun suredir megiuars ultimate compound kullanıyordum ve ufak tefek yerlerde elle gayet memnundum ve şişeyi bitirdim yıllar sonra. Bu konuda önerinizi alabilir miyim?

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Sayın hocalarım. Sayfalarca konusu var tabi ama özet bir cevap bulamadim. Bagajda durmalık, aaa buraya ne olmuş dediğimizde el ile lokal alanda kullanmalik, her bagaja lazım dediğiniz pasta ne olabilir? Ben uzun suredir megiuars ultimate compound kullanıyordum ve ufak tefek yerlerde elle gayet memnundum ve şişeyi bitirdim yıllar sonra. Bu konuda önerinizi alabilir miyim?
İşinizi görüyorsa Ultimate compound a devam etmenizi önerrim benim dolabımda olmaz sa olmazımdır.İyi iş görür fiyat olarak son kurlardan etkilendi malesef distrübörün sitesin de 182 tl bazı firmaların elinde 1 2 tane kalan olanlar oluyor piyasanın altında satanlar var 130 150 tl ye bulabilirsiniz Alternatifleri de degerlendirebilirsiniz.

cerrah

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
@cerrah, @Sefa46, El ile ne yapıyorsunuz bu pasta İle nasıl yapıyorsunuz ? Bi kaç örnek yazar mısınız ?
Örneğin biri geçerken saatini değdirmiş ufak bir çizik olmuş hanımın arabasinda. Elle ufak bir müdahale ediyorum ben. Yada biri tamponunu surttu ve boya transferi oldu pasta ile elle alıyorum gibi. Yanlış mi yapıyorum?

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
@cerrah, @Sefa46, El ile ne yapıyorsunuz bu pasta İle nasıl yapıyorsunuz ? Bi kaç örnek yazar mısınız ?
Ufak kılcal hologramları el pedi yardımıyla giderebilirsiniz örnek olarak kapı kollarının içinde kullanabilirsiniz genelde tırnak izleri oluyor veya bez izleri oluyor kılcal harelenme örnek verecek olursak bu gibi basit işlemlerde kullanabilirsiniz Normal çizikleri alamazsınız el pedi ile az evel uygulama yaptım Forum için

Uygulama Aşaması

resmi jpg yapma

Öncesi

Sonrası

Orbital Makina İle uygulama

Öncesi

Sonrası

cerrah

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Ufak kılcal hologramları el pedi yardımıyla giderebilirsiniz örnek olarak kapı kollarının içinde kullanabilirsiniz genelde tırnak izleri oluyor veya bez izleri oluyor kılcal harelenme örnek verecek olursak bu gibi basit işlemlerde kullanabilirsiniz Normal çizikleri alamazsınız el pedi ile az evel uygulama yaptım Forum için

Uygulama Aşaması

resmi jpg yapma

Öncesi

Sonrası

Orbital Makina İle uygulama

Öncesi

Sonrası

Oh yapmış kadar oldum. Ellerinize sağlık :)

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
arkadaşlar kafama takılıyor. kürleşme süresi 24 saat yazan. meguiars top coat var seramik bakım spreyi diye geçiyor. akşam hava kararınca yada sabaha karşı arabanın çiğ düşerse eksi bi etkisi olur mu ?
Olabilir hocam yani 1 gün kapalı alanda bekletin uygulama ve yıkama kesinlikle yapmayın Kapalı Otopark işinizi görür yakın cevrede varsa uygulamasını zaten paylaşmıştım.
Renault Talisman Seramik Kaplama Sonrası Bakım

Son düzenleme:

kartal45

Acemi Detaycı
Üye
İl
van
Yıkama eldiveni olarak gyeon düşünmüştüm biraz pahalı geldi benzer kalitede farklı önerisi olan arkadaş varmı feynlab, work Stuf nasıldır mesale yada autoglym kuzu postu. Veya daha uygun(20_50tl) fiyatlı alsam araçta çizilme olurmu önerilerinizi bekliyorum

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Yıkama eldiveni olarak gyeon düşünmüştüm biraz pahalı geldi benzer kalitede farklı önerisi olan arkadaş varmı feynlab, work Stuf nasıldır mesale yada autoglym kuzu postu. Veya daha uygun(20_50tl) fiyatlı alsam araçta çizilme olurmu önerilerinizi bekliyorum
Yün eldiven tavsiye etmiyorum, gerek temizliği gerekse formunu koruyamaması biraz sıkıntılı. WS aldım alırken piyasada Gyeon yoktu. Gyeonun içerisindeki sünger daha kalın diye biliyorum. İlk sırayı Gyeon ve Klin'e verirsek 2. sırada da WS kesinlikle alınır.

İdris

Usta Detaycı
Üye
İl
Bursa