Hızlı Soru - Cevap

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Arabayı yıkadıktan sonra bez izleri , kireç gibi şeyleri engellemek için hızlı cila düşünüyorum. Arabanın üstünde fusso var. Fussoya takviye olarak flowey x50 kullanmaya başlayacağım. Flowey fussoyu perdeleyecek olsa da camlarda yağmur kaydırıcı işlevini yapıyor. Çok uzun ömürlü olmasa da fazlasıyla basit uygulama şekliyle her yıkama uygulayabilirim. Hızlı cila olarakta soft 99 luxury gloss , af finale ve 3d final touch arasında kaldım. İstediğim hızlı bir şekilde bez izlerini felan almak ve parlaklık istiyorum. Tavsiye edeceğiniz hangisi olur? Yada başka bir ürün tavsiye eder misiniz?
Flowey X50 malesef camlarda çok çabuk hayatını kaybediyor. Camlarda yağmur kaydırıcı etkisi malesef zayıf.
Fusso üzerine flowey uygulamayın derim.
Fusso Speed Coat&Barrier uygulamanız ve şampuan olarak da Soft99 Extra Gold kullanmanız Fusso'yu fazlasıyla besleyecektir. Bez izlerini Fusso Speed Coat &Barrier ile de alabilirsiniz.

Respect3578

Uzman Detaycı
Üye
İl
Aliağa/izmir
Sanayi bölgesine gidemediğim için mecburen apartman altlarında oluyor oda ister istemez üst kattaki daire ile komşu olacağım anlamına geliyor. Aylardır bakıyorum üst katı dükkan olan veya bu işe uygun oh be burda sorun olmaz dediğim bir dükkan çıkmadı. Karcher yıkama makinesini hiç canlı dinleme fırsatım olmadı günde 3-5 yıkama yapıp kovulmalık bir sesi yoktur umarım :)
Karcher puzzi kullandım 8/1 olandan baya sesli bir makina. gece geç saatlerde baya sesi duyulur. çünkü emiş gücü yüksek performansı gayet iyi makinanın.

Ömer88

Usta Detaycı
Üye
Benimde naçizane bir sorum olacak Soft99 fusso nun beyazı ile siyahı arasında ne fark var?
Siyah olan biraz daha parkalkık sağlaması için ekstra yağ var galiba. İkiside birbirnde kullanılabiliyor. Bende beyazda siyah da var beyaza kullanıyorum pek bir fark da gözlemlemedim.

bryn

Çaylak Detaycı
Üye
İl
ankara
Sprey wax
Katı wax
Seramik

Bunlar üzerinde demir tozu temizleyicilerin etkisi gözlemleriniz nelerdir?

Şimdiye kadar magma ve fb kullandım, sprey waxı sanki bir tık etkisizleştiriyor,

Acaba seramik yada katı wax üzerinde etkisi var mı görüşlerinizi merak ediyorum?
Hocam bende magma kullandım. Tercihen yüzeyi temizledikten sonra uyguluyorum. Bu ürünlerde bana oldukça sert kimyasal içeriyorlar ve katı waxa mutlaka zarar verecektir diye düşünüyorum, gene de üstadlar daha doğru tecrübelerini paylaşacaktır. Takipteyim bende :)

bryn

Çaylak Detaycı
Üye
İl
ankara
Aracın iç temizliğinde önceden kullandığım AG interior shampoo bitmek üzere yeni bir ürün alacağım. Aynı ürünün büyük hacimde satılan ürününün adı interior cleaner bende yetkili satıcısına sorduğumda seyreltilerek kullanıldığını aynı ürün olduğunu belirtti. Sizce interior cleaner alıp seyrelterek mi kullanayım? Yoksa farklı bir ürüne mi geçmeliyim? Önerilere açığım.

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Aracın iç temizliğinde önceden kullandığım AG interior shampoo bitmek üzere yeni bir ürün alacağım. Aynı ürünün büyük hacimde satılan ürününün adı interior cleaner bende yetkili satıcısına sorduğumda seyreltilerek kullanıldığını aynı ürün olduğunu belirtti. Sizce interior cleaner alıp seyrelterek mi kullanayım? Yoksa farklı bir ürüne mi geçmeliyim? Önerilere açığım.

Benimde kullandığım beğendiğim ürünlerden,konsantre ürünler her zaman daha ekonomik bahsettiğinize ek olarak flowey interior cleanerda önerebilirim,köpürmesi az fakat temizliği tatminkar bi ürün :)

bryn

Çaylak Detaycı
Üye
İl
ankara
Benimde kullandığım beğendiğim ürünlerden,konsantre ürünler her zaman daha ekonomik bahsettiğinize ek olarak flowey interior cleanerda önerebilirim,köpürmesi az fakat temizliği tatminkar bi ürün :)
Yorumunuz için teşekkürler, bazı ürünler okuduğum kadarı ile plastiklerde beyaz lekeler bırakabiliyormuş. Flowey ürününde hiç böyle bir şey ile karşılaştınız mı? Birde sitesinden incelediğimde PH nötr diyor sanırım daha güvenli kullanım demek oluyor buda? ayrıca 1:10-1:50 gibi seyretme oranları da cezbetmedi değil yani :)
fiyatda kendi sitesinde 70TL Flowey I2 Hoş Kokulu İç Genel Temizleyici Interior Cleaner 1L

Muratcan

Usta Detaycı
Üye
İl
Antalya
Yorumunuz için teşekkürler, bazı ürünler okuduğum kadarı ile plastiklerde beyaz lekeler bırakabiliyormuş. Flowey ürününde hiç böyle bir şey ile karşılaştınız mı? Birde sitesinden incelediğimde PH nötr diyor sanırım daha güvenli kullanım demek oluyor buda? ayrıca 1:10-1:50 gibi seyretme oranları da cezbetmedi değil yani :)
fiyatda kendi sitesinde 70TL Flowey I2 Hoş Kokulu İç Genel Temizleyici Interior Cleaner 1L
Beyaz leke bırakabilecek ürün apc. Sık kullanım ve uygun olmayan seyreltme oranı ile apcler iz bırakabilir. İ2yi kir durumuna göre sulandırırsanız problem yaşamazsınız. Geçenlerde 1/20 sulandırarak kullandım. İz bırakma problemi ile karşılaşmadım.

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Diğer yorumda gerekli durumlar açıklanmış fakat her ürünü kullanmadan spot bir alanda görünmeyecek bir yerde test etmek her zaman sağlıklı. Araçların saklandığı koşullar,yıpranma payları,iklimleri vs. her durumda farklı olabiliyor :)

bryn

Çaylak Detaycı
Üye
İl
ankara
Beyaz leke bırakabilecek ürün apc. Sık kullanım ve uygun olmayan seyreltme oranı ile apcler iz bırakabilir. İ2yi kir durumuna göre sulandırırsanız problem yaşamazsınız. Geçenlerde 1/20 sulandırarak kullandım. İz bırakma problemi ile karşılaşmadım.
Doğrudur hocam apc kısmına ben dikkat etmemiş olabilirim. Sizin önere bileceğiniz köpükde yapabilecek güvenle iç mekanda kullanabileceğim bir ürün var mı? Teşekkürler.

Muratcan

Usta Detaycı
Üye
İl
Antalya
Doğrudur hocam apc kısmına ben dikkat etmemiş olabilirim. Sizin önere bileceğiniz köpükde yapabilecek güvenle iç mekanda kullanabileceğim bir ürün var mı? Teşekkürler.
Nanolex interior cleaner de güzel ama tuzlu olabilir onun fiyatı. Çok köpük çok temizlik değildir, bunu es geçmeyin derim :)

bryn

Çaylak Detaycı
Üye
İl
ankara
Nanolex interior cleaner de güzel ama tuzlu olabilir onun fiyatı. Çok köpük çok temizlik değildir, bunu es geçmeyin derim :)
185tl ve konsantre olmadığını görünce kısa bir kalp çarpıntısı yaşadım :) sanırım flowey interior cleaner daha uygun benim için, varsın köpürmesin canı saolsun :):)

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Koch chemie polstar da tercih edebilirsiniz konsantredir iyi köpürür. Hey yüzeyde kullanabilirsiniz.

bryn

Çaylak Detaycı
Üye
İl
ankara
Koch chemie polstar da tercih edebilirsiniz konsantredir iyi köpürür. Hey yüzeyde kullanabilirsiniz.
Hocam aracın koltuklarının ortası alcantra o yüzden ilk aldığım ürünlerden biri pol star ancak plastik aksamda açıkcası hiç denemedim verimli olur mu bilemedim? Birde bu beyazlatma işinden çekiniyordum açıkcası ama bu ürün apc olmadığı için sorunda çıkarmaz o anlamda sanırım.

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Hocam aracın koltuklarının ortası alcantra o yüzden ilk aldığım ürünlerden biri pol star ancak plastik aksamda açıkcası hiç denemedim verimli olur mu bilemedim? Birde bu beyazlatma işinden çekiniyordum açıkcası ama bu ürün apc olmadığı için sorunda çıkarmaz o anlamda sanırım.
Polstarda şimdiye kadar öyle bir sorun yaşamadım ph nötr formülü var güvenli bir üründür. Floweye alternatif olarak söyledim siz hangisini isterseniz onu tercih edebilirsiniz.

Hocam pol star deri temizleyici, genel temizleyici green star
Polstar deri ve tekstil-alkantara temizleyici. Yani plastik yüzeylerde green star mı kullanın demek istiyorsunuz?

Muratcan

Usta Detaycı
Üye
İl
Antalya
185tl ve konsantre olmadığını görünce kısa bir kalp çarpıntısı yaşadım :) sanırım flowey interior cleaner daha uygun benim için, varsın köpürmesin canı saolsun :):)
Seçenek çok. Sizin öncelikleriniz alınacak ürünü belirler :) Bize memnun kaldığımız, fiyat-performans ürünlerini paylaşmak düşer. :)