Hızlı Soru - Cevap

ShineSportage

Amatör Detaycı
Üye
İl
Giresun
Öne çıkan konu #12,381
Polstarda şimdiye kadar öyle bir sorun yaşamadım ph nötr formülü var güvenli bir üründür. Floweye alternatif olarak söyledim siz hangisini isterseniz onu tercih edebilirsiniz.

Polstar deri ve tekstil-alkantara temizleyici. Yani plastik yüzeylerde green star mı kullanın demek istiyorsunuz?[/QU
Evet

bryn

Çaylak Detaycı
Üye
İl
ankara
Polstarda şimdiye kadar öyle bir sorun yaşamadım ph nötr formülü var güvenli bir üründür. Floweye alternatif olarak söyledim siz hangisini isterseniz onu tercih edebilirsiniz.
En iyisi ufak bir bölgede gene de deneyeyim sorun olmaz sanki ama iyi bir temizlik çıkartır mı onu deneyerek göreyim zaten elimde mevcut.

Polstar deri ve tekstil-alkantara temizleyici. Yani plastik yüzeylerde green star mı kullanın demek istiyorsunuz?
Seçenek çok. Sizin öncelikleriniz alınacak ürünü belirler :) Bize memnun kaldığımız, fiyat-performans ürünlerini paylaşmak düşer. :)
Teşekkürler hocam, sizlerin tecrübeleri ile bizde yeni yeni öğreniyoruz bakalım :)

ShineSportage

Amatör Detaycı
Üye
İl
Giresun
@Kia Sportage 2019
İç mekanda plastiklerde greenstar olmaz. Yarın plastikleri beyazlarsa ne deriz adama?

Ben polstarı her yüzeyde kullanabileceğini söyledim, polstarın genel temizleyici olduğunu söylemedim. Hangisinin ne olarak satıldığını çok iyi biliyorum :)
Hocam bende valetpro apc var onda bir sorun olur mu? Gs almayı düşünüyordum plastikler için zararlı mı?

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Hocam bende valetpro apc var onda bir sorun olur mu? Gs almayı düşünüyordum plastikler için zararlı mı?
Gs uygun sulandırma oranıyla birkaç kullanımda hemen zarar vermez ama düzenli kullanıma uygun değil. Vp apc de aynı şekilde. Vp apc kullanıp plastiklerinde beyazlama olanlar oldu. Birkaç mesaj önce tavsiye edilen interior cleaner tarzı ürünleri kullanırsanız sizin için daha sağlıklı olur.

ShineSportage

Amatör Detaycı
Üye
İl
Giresun
Gs uygun sulandırma oranıyla birkaç kullanımda hemen zarar vermez ama düzenli kullanıma uygun değil. Vp apc de aynı şekilde. Vp apc kullanıp plastiklerinde beyazlama olanlar oldu. Birkaç mesaj önce tavsiye edilen interior cleaner tarzı ürünleri kullanırsanız sizin için daha sağlıklı olur.
Bilmiyordum:confused: Bilgi için teşekkürler

drerdogan

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
ısparta
@Dragstar öncelikle süleyman abi yeni tip mjjc sipariş verince eskiyi bakıma aldım. Sulu gibi köpük atıyordu. (orjinal olmayan şişe ile) belki şişeden belki başka kafadan diye kafayı söktüm. Siz bir ara söküp içinde metal süngeri temizlemiştiniz ben o parçayı bulamadım. Şu ortadaki uzun parçanın içinde ni acaba?
photo image of

forzaGilles

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Geçenlerde ingiltere 'den foam lance sipariş vermiştim., alırken dodo juice wax'larını deneyimlemek için 3 tane sample boy wax aldım., wax'ların kapaklarını açtığımda kurumuş, pul pul olmuş vazitette olduklarını farkettim, kalıp sabun gibi kavanozun içinde hareket ediyor :confused:

Fikirlerinizi alabiir miyim arkadaşlar...? @Dragstar @ege @onurçiko @Murat

Resimler;

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
@Dragstar öncelikle süleyman abi yeni tip mjjc sipariş verince eskiyi bakıma aldım. Sulu gibi köpük atıyordu. (orjinal olmayan şişe ile) belki şişeden belki başka kafadan diye kafayı söktüm. Siz bir ara söküp içinde metal süngeri temizlemiştiniz ben o parçayı bulamadım. Şu ortadaki uzun parçanın içinde ni acaba?
photo image of
Soruyu cevaplamak isterim

Evet o siyah uzun parçayla, pirinç parça arasında kalıyor örgü. Kullanılmayan bir cezvede sirkeyle kaynatırsanız içindeki pislikler iplik iplik çıkacaktır. Ve durulayıp yerine takınca eski performansına kavuşur.

Tekrar toplarken vananın oradaki delikleri teflon bantla hava almaz hale getirirseniz vana hangi konumda olursa olsun en koyu köpüğünü yapacaktır. Birde dişlere teflon sarmanızda olası hava kaçaklarını engelleyecektir. :)

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Geçenlerde ingiltere 'den foam lance sipariş vermiştim., alırken dodo juice wax'larını deneyimlemek için 3 tane sample boy wax aldım., wax'ların kapaklarını açtığımda kurumuş, pul pul olmuş vazitette olduklarını farkettim, kalıp sabun gibi kavanozun içinde hareket ediyor :confused:

Resimler;

Benimkilerde aynı vaziyette bu şekilde kullanılıyor ama israf çok oluyor. @Dragstar pîrim benmari usulü eritip dondurup kullanılabileceğini belirtmişti

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Peki koch chemie top star ile iç plastikleri koruma altına alabilir miyim?
Tabi ki kullanılır. Amacı o zaten. Bütçenize uygunsa eğer kullanılabilir. Ama tavsiyem koch rcc, sonax matt efect ve flowey 5.1 matlık olarak müthiş ürünler. Bir tık parlak isterseniz spritz çok cüzi fiyata işinizi görür :)
Referans olarak koyayım. Zaten okumuşsunuzdur :)
Plastik ürünleri karşılaştırması (iç mekan)
İç Trim Koruyucu Karşılaştırma (Flowey 5.1, AutoFinesse Spritz, Mothers Protectant, AutoBriteDirect Pink Sheen)

Detail 35

Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
İzmir
@Kia Sportage 2019
İç mekanda plastiklerde greenstar olmaz. Yarın plastikleri beyazlarsa ne deriz adama?

Ben polstarı her yüzeyde kullanabileceğini söyledim, polstarın genel temizleyici olduğunu söylemedim. Hangisinin ne olarak satıldığını çok iyi biliyorum :)
1/30 kullanıyorum greenstar bu güne kadar ne kendi aracımda ne müşteri araçlarında beyazlaşma yaşamadım. Ama sert bir ürün 1/20 altı bence içte çok riskli

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
photo image of
Mjj de ortadaki uzun parçanın içerisinde olması lazım.

DENİZLİ

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli

Resimler;

Dodonun waxları biraz kuru kıvamlı oluyor. Benimde hybrid waxda olmuştu o zaman durumu dodo ya yazmıştım sorun teşkil etmez ama yinede yeni wax gönderelim demişlerdi. Bir kutu daha hybrid wax göndermişlerdi.

DENİZLİ

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
1/30 kullanıyorum greenstar bu güne kadar ne kendi aracımda ne müşteri araçlarında beyazlaşma yaşamadım. Ama sert bir ürün 1/20 altı bence içte çok riskli
Aslında internio Cleaner almak yerine 1.50 falan yapsak daha faydalı olur diye düşünüyorum, içine de koku bastıkmı miss. Tabikide ekonomik olarak iyi.

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Müşteri arabası kirlidir 1:30 gs kaldırır doğal olarak ama fransız arabaları veya herhangi bir arabanın yumuşak plastiklerinde özellikle range roverların gögüs ve kapı üstleri çok riskli. Ben pedallar, kapı eşikleri haricinde arabanın içine apc sokmuyorum ne arabası kimin arabası olursa olsun. Sonuçta her malzemenin bir dayanımı ve ömrü var. Bide sizin uygulama şeklinizle amatör birinin uygulama şekli farklı olabilir siz fırçaya sıkar uygular nemli bezle silersiniz, amatör biri yüzeye sıkar kuru bezle siler, sıkarkende gider başka bir yere sıçrar vs. O yüzden iç mekanda özellikle apc olmaz diye yazıyorum. En kötü araba 200.000 olmuşken interior cleanera acımam :):)

Murat

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
Ankara

Resimler;

İşteyken fotoğraflar açılmıyor. Yarın cevaplayacağım. Aldığın yer ile irtibata geçtin mi?