Hızlı Soru - Cevap

kartal45

Acemi Detaycı
Üye
İl
van
Sudan koruyacak tipteki brandalar ağır ve kalın olduğu için sermesi ve toplaması zor, bu sırada da çiziyor. Tozlu bir arabayı kuru bezle sildiğinizi düşünün aynı etkiyi yapar. Ama kedi çok problem oluyorsa araba yıkandıktan sonra temizken yarım branda olabilir ama yine de çizecektir burda zarar-fayda oranına bakmak lazım. Araba kirliyken zaten kullanamazsınız. Kediye en güzel çözüm şeffaf folyo yaptırmak.
anladım berkay hocam kaput ve ve çamurluklarda var tamamına yaptırmak istedim ppf benden 15 bin gibi bir fiyat istendi acıkcası bu fiyat bana çok geldi bende seramak yaptırdım . ama yine de kedi çizince (fotoğrafı (gecen gün atmıştım foruma) farklı alternatifler aramaya başladım acıkcası. kendimde biraz titiz olunca mümkün olduğunca korumak isrtiyorum. ama sakınan göze çöp batar diye bir söz var ya tamda öyle oluyor yani aynı yerde 3 tane arac var kedi benim aracı ciziyor:) diğer arkadaşlarda çok önemsemezler araclarını .bende önemsemeyeyim diyecem ama olmuyor zaten bu foruma üye olupda önemsemeyen nadirdir sanırım :).

kartal45

Acemi Detaycı
Üye
İl
van

ShineSportage

Amatör Detaycı
Üye
İl
Giresun
Arkadaşlar merhaba,
Elimde meguiars66, 3d carnauba paste wax, koch chemie pw var. Bunları araca uygulamak istiyorum. Ömürleri az olacak ama olsun. Sıralaması nasıl olmalı?

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Dolu Koruyucu Branda - Darbeye Dayanıklı Su Geçirmez Fiyatları ve Özellikleri
@Berkay hocam bu ürünü araştırıyordum ama çizme durumu ,aracın siyah oluşu, sizin öneri ve tecrübeleriniz acıkcası beni endişelendirdi kararsız kaldım . ürünün acıklamasında çizmez diyor ama sererken dediğiniz gibi çizme durumu olur gibi geliyor bana da 700-800 verip birde aracı çizerse o daha da kötü
Dediğim gibi arabayı yıkadıktan sonra temizken örterseniz çok problem yok ama branda kirlendiğinde araba temiz olsa da çiziyor. Eziyeti çok fazla değmiyor yani. Fiyatı bana çok geldi

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Arkadaşlar merhaba,
Elimde meguiars66, 3d carnauba paste wax, koch chemie pw var. Bunları araca uygulamak istiyorum. Ömürleri az olacak ama olsun. Sıralaması nasıl olmalı?
Söylediğiniz ürünlerin 3'ü de farklı uygulama şekilleri var ve ne amaçla uyguladığınıza bağlı. Mesela 3D'nin ürününü sürdükden sonra Meg'in qd'nı uygularsanız waxı bozabilirsiniz, çünkü Meg'in içinde temizleyici bir özellik var diye biliyorum.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Arkadaşlar merhaba,
Koch Chemie PW Digerlerine gore uygulamasi Sık Sil seklinde kolay ve zaman avantajli

Meguiars ve 3D Aplikator Ped yardimi ile arac a uygulayip kurlesmesini bekleyip silmeniz gerekiyor.

1 KC PW
2 3D
3 M 66 Polisaj Sonrasi uygulanirsa daha iyi sonuc alabilirsiniz Hizli Cila niyetine kullanacaksaniz pek performans alamazsiniz.

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Peki koch un üstüne 3d uygulasam 3d nin ömrüne etki eder mi?
Pw'nin üstüne wax uygulamak kötü bir seçenek. Wax Pw'ye tutunacağı için hem perdeleme yapıcaktır hemde dayanımı çok az olucaktır. Benim düşüncem ise Pw'yi ya saf olarak uygula ya da waxın ömrü bitmeye yakın son yıkama durulama işleminde PW'yi sıkarak aracı korumasız bırakmamak.
m66 için ise Sefa abi daha iyi yorum yapmış.

Kermssl

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Herkese iyi forumlar ipayi sulandirirken çeşme suyumu içme suyumu saf suyla mi sulandiriyorsunuz? Birde IPA malum uçucu saklama olarak nasıl saklıyorsunuz ?

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Herkese iyi forumlar ipayi sulandirirken çeşme suyumu içme suyumu saf suyla mi sulandiriyorsunuz? Birde IPA malum uçucu saklama olarak nasıl saklıyorsunuz ?
Ben uzun süre kullanmak için saf su ile sulandırıyorum, illa ki saf su alman gerekmiyor. Klimadan çıkan su veya kombinin yoğuşma suyundan da kullanabilirsin. İPA'yı ise orjinal şişesinde saklıyorum, sulandırılmış olanı ise kolanya fısfıslarına koydum daha uçan kaçan olmadı. :)

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Keyifli forumlar kireçsiz su kullanmaya dikkat ediyorum arıtma suyu damacana suyu gibi.

DENİZLİ

Kermssl

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Ben uzun süre kullanmak için saf su ile sulandırıyorum, illa ki saf su alman gerekmiyor. Klimadan çıkan su veya kombinin yoğuşma suyundan da kullanabilirsin. İPA'yı ise orjinal şişesinde saklıyorum, sulandırılmış olanı ise kolanya fısfıslarına koydum daha uçan kaçan olmadı. :)
Keyifli forumlar kireçsiz su kullanmaya dikkat ediyorum arıtma suyu damacana suyu gibi.

DENİZLİ
Teşekkür ederim cevaplar için yani çeşme suyu veya içme suyu önermiyorsunuz :)

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Ben çeşme suyunu kullanmama taraftarındayım, ancak hemen kullanıp bitireceğiniz bir ürün ise neden olmasın. :) Mesela 1:1 R10'a olabilir, jantlara sıkıp duruluyoruz sonuçta. Ancak damacana suyu veya da arıtma suyuda kullanabilirsin.

Selcuk45

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Balıkesir

Tchibo jant fırçam bugün komşumun 3008 ine detaylı uygularken kırıldı burkuluyordu zaten çok memnun değildim yeni fırça tavsiyesi alabilir miyim

Workstuff Squall
Valetpro Jant fırçası
Gyeon medium brush

Baska önerilerede açığım

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye

Tchibo jant fırçam bugün komşumun 3008 ine detaylı uygularken kırıldı burkuluyordu zaten çok memnun değildim yeni fırça tavsiyesi alabilir miyim

Workstuff Squall
Valetpro Jant fırçası
Gyeon medium brush

Baska önerilerede açığım

Bütçe probleminiz yoksa Ez Detail olabilir ancak jant tipine göre karar vermek gerek. Bütçenize uygunsa Wheel Woolies de olabilir tabi ki. Bu fırçayı da atmayın sakın pahalı fırçaları L şeklinde bükmeye korkuyorum ben. :smilex: Valet Pro Twisted de güzel fırça en ulaşılabilir ve ucuz olanlardan biri, sadece biraz fazla küçük gibi kullanmadım ama Ez Detail Miniye daha yakın olabilir.

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator

Workstuff Squall
Valetpro Jant fırçası
Gyeon medium brush

Baska önerilerede açığım

WS ve Gyeon her aracın kaliper ve jant aralığına girmeyebiliyor,VP Long reach kullanıyorum bu durumlarda oldukça dayanıklı ve işlevsel tavsiye edebilirim

yunusaktas91

Acemi Detaycı
Üye
İl
İstanbul
on numara neden böyle vanda olmaz anlamıyorum aslında yapsalar hem bizim için onnumara olur hemde onlar iyi para kazanır ama pek girişimciliik yok
Arz-talep mevzusu hocam. Oralarda böyle bir ihtiyacın olduğunu düşünüyorsanız imkanınız da varsa siz değerlendirebilir, o iyi parayı siz kazanabilirsiniz. İstanbul gibi bir yerde mutlaka kazandıracaktır ama Van’daki durumu siz daha iyi biliyorsunuz.