Hızlı Soru - Cevap

hfurkan

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Öne çıkan konu #12,461
Çok teşekkür ederim Soft99 rehberi oldu resmen. Distiribütörlerde keşke ürünlerine karşı biraz bilgili olsalar. Yurtdışı sitelerinden alıp translate ile çevir altına yapıştır geç. Sen bu işten para kazanıyorsun biraz özen göster bari :( Gyeon View'a o fiyatı vermek istiyor muyum bilemedim ama performansı müthişmiş.

Teşekkür ederim son zamanlarda uygulamacılarda Gtechnic G5 görüyorum ama son kullanıcılarda pek görmedim :D
2 ay önce glaco ultra uyguladım. Uygulaması ve silmesi kolay.
Su iticiliği güzel ama 70 kmhden sonra başlıyor 80 gibi istenen düzeye geliyor.
İstanbul tıkalı olmayan, yavaş-orta akan sabah trafiğinde birçok kez bu hızlara ulaşamadığım için faydasını görmeyebiliyorum.
Bir önceki denememde gtechiq G5 kullanmıştım. O 60 gibi başlıyordu ve daha iyi itiyordu. Onu uygulamadan önce elle g4 glass polish de yapmıştım onun faydasından mıdır bilmiyorum. Ama glaco ultradan daha memnundum.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Muhammed DEMİR

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
iyi geceler üstadlar. Elimde koch pw ve bsd var. Aracım 6 aylık çizik durumu iyi denilebilir. Acaba kış aylarında kullanmak amaciyla sonax npt veya soft 99 luxury gloss almam mantıklı olur mu?
Saygılar

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
iyi geceler üstadlar. Elimde koch pw ve bsd var. Aracım 6 aylık çizik durumu iyi denilebilir. Acaba kış aylarında kullanmak amaciyla sonax npt veya soft 99 luxury gloss almam mantıklı olur mu?
Saygılar
Bunlar arasında en iyi dayanımı npt gösterecektir diye düşünüyorum diğer ürünlerinizlede zayıflama görürseniz ürünü destekleyebilirsiniz :)

Gokkur

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Merhaba arkadaşlar birşey soracaktim, gyeon cure mu yoksa gyeon c2v3 mu, bu iki ürün arasında nasil bir fark var, aramizda kullanan varsa tecrübelerini aktarabilir mi, c2v3 için 8 aya kadar dayanım deniliyor. Son olarak Anadolu yakasında bölünmüş ürün satan yerler var mi, birkac farklı ürün almak istiyorum da.

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Merhaba arkadaşlar birşey soracaktim, gyeon cure mu yoksa gyeon c2v3 mu, bu iki ürün arasında nasil bir fark var, aramizda kullanan varsa tecrübelerini aktarabilir mi, c2v3 için 8 aya kadar dayanım deniliyor. Son olarak Anadolu yakasında bölünmüş ürün satan yerler var mi, birkac farklı ürün almak istiyorum da.
C2V3 benim kendi adıma beğendiğim bi ürün değil,o süreleri çıkarabileceğini hiç zannetmiyorum :) cure yerine tac system quartz max önerebilirim toz tutma olarak daha başarılı buluyorum kendisini

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Saygılar
Soft99 Luxury Gloss'un etkisi 1 aydır. Kış aylarında npt kullanmanız daha doğru olur. Onun dayanımı çok daha uzundur. BSD ise bu yoğun yağışlı aylarda özellikle trafik filmini mıknatıs gibi boyaya çekecektir. Bende öyle olmuştu. :(

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Bu tip hızlı uygulanabilen ürünler genelde en fazla 3 ay dayanım sergiler. Gyeon Cure fena ürün değil ama etkisi aylarca giden bir ürün değil. pH değeri yüksek şampuanlara da pek dayanımı yok.
Benzer şekilde crystal concept hydraX ve crystalline ürünleri var. Onlarda pH değeri yüksek ürünlere karşı dayanıklı değiller. Yani, bu yoğun yağışlı ve hava sıcaklığı düşük aylarda saydığınız ürünlerden özellikle Cure ancak 2-3 haftayı kurtaracaktır.

Cure'u yaklaşık 4 sene önce uygulamıştım. Uygulama öncesi-sonrası ve 2 hafta sonrasına ait videolarımı aşağıya bırakıyorum :)

Gokkur

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
C2V3 benim kendi adıma beğendiğim bi ürün değil,o süreleri çıkarabileceğini hiç zannetmiyorum :) cure yerine tac system quartz max önerebilirim toz tutma olarak daha başarılı buluyorum kendisini
Teşekkür ederim bilgi verdiğiniz için, tac system cok duydum onuda listeme koydum, arastirip ona göre alacagim

Gokkur

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bu tip hızlı uygulanabilen ürünler genelde en fazla 3 ay dayanım sergiler. Gyeon Cure fena ürün değil ama etkisi aylarca giden bir ürün değil. pH değeri yüksek şampuanlara da pek dayanımı yok.
Benzer şekilde crystal concept hydraX ve crystalline ürünleri var. Onlarda pH değeri yüksek ürünlere karşı dayanıklı değiller. Yani, bu yoğun yağışlı ve hava sıcaklığı düşük aylarda saydığınız ürünlerden özellikle Cure ancak 2-3 haftayı kurtaracaktır.

Cure'u yaklaşık 4 sene önce uygulamıştım. Uygulama öncesi-sonrası ve 2 hafta sonrasına ait videolarımı aşağıya bırakıyorum :)
Teşekkür ederim bilgi için, tac system quartz max, cure veya c2v3 bu üç üründen hangisi tercihiniz olurdu,

Muhammed DEMİR

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
Soft99 Luxury Gloss'un etkisi 1 aydır. Kış aylarında npt kullanmanız daha doğru olur. Onun dayanımı çok daha uzundur. BSD ise bu yoğun yağışlı aylarda özellikle trafik filmini mıknatıs gibi boyaya çekecektir. Bende öyle olmuştu. :(
Cevap içinteşekkür ederim. Acaba npt üzerine bsd uygulasak trafik filmini çekme konusunda aynı problem yaşanır mı

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Teşekkür ederim bilgi için, tac system quartz max, cure veya c2v3 bu üç üründen hangisi tercihiniz olurdu,
Aralarında en kolay uygulanan Cure'u tercih ederdim ama dediğim gibi en zayıf halka da cure. Tac System'ı ben malesef beğenmedim. Silmesi zordu. Konusu forumda olması lazım :)

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Aralarında en kolay uygulanan Cure'u tercih ederdim ama dediğim gibi en zayıf halka da cure. Tac System'ı ben malesef beğenmedim. Silmesi zordu. Konusu forumda olması lazım :)
Beze sıkıp silmek gerekiyor,başka bir yüzle veya havluyla da buff yapılırsa diğer rakiplerine göre bence daha başarılı abi dayanım,su iticilik,ve toz kir durumu :)

kartal45

Acemi Detaycı
Üye
İl
van
Arz-talep mevzusu hocam. Oralarda böyle bir ihtiyacın olduğunu düşünüyorsanız imkanınız da varsa siz değerlendirebilir, o iyi parayı siz kazanabilirsiniz. İstanbul gibi bir yerde mutlaka kazandıracaktır ama Van’daki durumu siz daha iyi biliyorsunuz.
Malesef işim gereği değerlendirmem imkansız ama imkanı olsa düşünebilirdim

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
c2v3 1-2 hafta dayanır, koruması hidrofobik etkisi oldukça düşük bir ürün. Biraz kalmıştı elimde çöpe attım öyle söyleyeyim.

Cure en fazla 2 hafta dayanıyor, çok fazla toz çeker. Parlaklığı iyidir rengi biraz daha koyu doygun gösterir. En iyi kullanım şekli 1:1 sulandırarak olduğunu düşünüyorum.

Cure yerine alternatif tac system quartz max tavsiye ederim 2-3 hafta civarı dayanır daha az toz çeker.

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Beze sıkıp silmek gerekiyor,başka bir yüzle veya havluyla da buff yapılırsa diğer rakiplerine göre bence daha başarılı abi dayanım,su iticilik,ve toz kir durumu :)
Yüzeyde su varken bile denedim. Yüzey seçiyor olabilir. X3de güzel uyguladim. Volvo'da eziyet olmuştu. Firmanın vaadi 3 ay'a kadar etkisini sürdürüyor yönünde. Öyle ya da böyle 3 ay falan dayanımı yok. :( Hele otomobili hiç kapalı ortamda muhafaza edemiyorsan etkisi hepten zayıflıyor.
Bir daha o nedenle almadım. Başka ürünün de yaptığı şey için gidip quartzmax'a bir dünya para vermem. Shineewax kat ve kat kolay uygulanıyor. İsimler çok janjanli ama etkileri malesef öyle değil.

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Yüzeyde su varken bile denedim. Yüzey seçiyor olabilir. X3de güzel uyguladim. Volvo'da eziyet olmuştu. Firmanın vaadi 3 ay'a kadar etkisini sürdürüyor yönünde. Öyle ya da böyle 3 ay falan dayanımı yok. :( Hele otomobili hiç kapalı ortamda muhafaza edemiyorsan etkisi hepten zayıflıyor.
Bir daha o nedenle almadım. Başka ürünün de yaptığı şey için gidip quartzmax'a bir dünya para vermem. Shineewax kat ve kat kolay uygulanıyor. İsimler çok janjanli ama etkileri malesef öyle değil.
O konuda haklısın abi etiket,vaad,beklenti biraz karmaşık olabiliyor :)

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Merhabalar. Elimde Tchibo jant fırçası mevcut. Ancak bana sanki jantı çizecek gibi geliyor nedense. Aşağıdaki ürünlerden veya alternatif tavsiyeleriniz ne olur acaba?? Teşekkürler.

Jantlar ;

Fırçalar ;

Murat hocam selamlar hepsi bu jantlarda iş görecek diye tahmin ediyorum ama en alttaki seçenek jantlarınıza daha uygun diye düşünüyorum. 16” yada farklı jant tiplerinde etli fırçalar bazı alanlara giremiyor. Eskişehir’deydiniz sanırım,uğrayıp deneyebilirsiniz :)