Arkadaşlar sorumu sanırım tam anlatamıyorum.
Polisaj işlemlerinde ipa uygulanır.
Üzerine wax (cila) yapıyorum.
Araç şuan cilalı ben bu durumu biraz daha korumak için ayrıca boya koruma yapmak istiyorum. Bu aşama yanlış yada saçma olabilir bilemiyorum. Ozaman polisaj sonrası wax (cila) yerine direkt boya korumamı yapmalıyım.
Çünkü wax (cila) yapıldıktan sonra yüzey temiz kaygan üzerine boya koruma sürülebilir mi bu nedenle wax (cila) sonrası ipa yapıp boya koruma uygulaması yapabilir miyim diye sormuştum. Kaldıki bana biraz mantıksız geldi ama bilmiyorum da buna cevap verebilirseniz çok sevinirim.
İlginize teşekkürler
Hocam merhaba, kafanız karışmış biraz cila dediğiniz şey polisaj işleminin son aşaması, yani parlaklığın zirve yaptığı durumu anlattığı için finish işlemi diye tabir ediliyor.
Bu işlem yani finiş işlemi bir finish pasta yardımıyla yapılacağı gibi all in one tarzı yani hem koruma hem parlatma hem doldurucu özelliği bulunan ürünler tarzında olabilir. Sizin buradaki terciğiniz finiş yapılmış yani cilalanmış boya sonrası wax uygulamak yada bir başka değişle boya koruma uygulamak zaten yapılması gereken birşey, yani olmazsa olmaz bir durum. Tabi son aşamada kullandığınız ürün hem finish hem koruma sağlıyorsa tercih etmeyebilirsiniz.
Cila sonrası yüzeyde kalan pasta yağları diye tabir ettiğimiz durum oluşur. Bunun üzerne wax yada herhangi bir koruma uygulanması wax yada boya koruma ürününün tutunmaması anlamına gelir.
Bunu temizlemek için ise kimi polisaj işlemi sonrası ipayla temizler sonra aracı yıkar sonra m700 yada control cleaner tarzı ürünlerle tekrar tekrar siler sırf boya koruma ürünü daha iyi tutunsun diye. Sorunuza cevaben evet cila işlemi sonrası kesinlikle ipa control cleane yada m