Hızlı Soru - Cevap

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
Öne çıkan konu #12,921
Yakınca çinden alışeriş yapan var mıydı, araç için birkaç ürün almayı planlıyorum. Tek satıcıdan toplam 38 $ civarı bi miktar tutuyor. Acaba vergi durumları ne alemde olur ?

Yada vergisiyle o kadar tutacağına Burdan mı almak mantıklı olur ?

Atasev

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
linkini bıraktığım bezi aldım bakalım spark performası varmı yada görüntüdeki ürün mü değil mi görcez.fiyatı ebadına baktığımda denemeye değer gördüm.alan gören bilen var mı acaba.

Omniclean 50x70 cm Siyah Mikrofiber Oto Cila ve Kurulama Bezi 45,00 TL yerine 29,99 TL
Omniclean 50x70 cm Siyah Mikrofiber Oto Cila ve Kurulama Bezi Fiyatları ve Özellikleri

SM-N950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bu fotoğraf Purestar'ın fotoğrafı

bahtitopal

Usta Detaycı
Üye
Bende bugün gördüm... iplik yapısı benziyor.. yakından bakmak lazım... gelince yorum bekliyorum
hepsiburada daki linkinde faklı normal mikrofiber bez resmi vardı iptal ettim.mağaza ya ilettim bakalım.alacaklar da almasın

SuperClean

Firma Yetkilisi
Üye
İl
Istanbul
hepsiburada daki linkinde faklı normal mikrofiber bez resmi vardı iptal ettim.mağaza ya ilettim bakalım.alacaklar da almasın

Biz yorulduk firmalara bizim ürün resimlerimizi kullanmayin demekten. Artık başedemiyoruz maalesef.

Detailing sektörüne ürün satiyorlar ama 1 ürün resmi cekecek kadar detaycı değiller maalesef .

architect_baki

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Ben bir kaç sefer kullandım ama kumaş koruyucular pek iş görmüyor, 1 ay içinde hiç oluyorlar genelde. Bence boşa uygulama gibi bişi o.
CG'nin koruyucusuna para verme hatasını yapıp temizlikten sonra uygulamıştım. Tenteli aracınız varsa belki bir kaç çeşit denenebilir ancak normal koltuklar veya paspaslar için gereksiz kalıyor. 130 liraya almıştım galiba 500ml komple gitti zaten 1 aracın koltuklarına. Biraz suyu itiyordu ancak kesinlikle videolarda göründüğü kadar değil. Kim yapmıştı tam olarak hatırlamıyorum ancak tenteye 303 fabric guardı kaba döküp kestirme fırça ile uygulamıştı. Galiba düzgün diyebileceğimiz bir koruma için koltuklara 1L ürün gidiyor. O kadar vermeye bence gerek yok çünkü sürekli kullanılan şoför koltuğu gibi yerlerde belirtilen sürenin 4/1 anca dayanır diye düşünüyorum.

tecrübelerinizi aktardığınız için teşekkürler :) o zaman bütçeyi baska ürünlere ayıralım. Araca temiz binen bir insanım zaten, çoluk çocukta yok ailede şükür :D

Erkin1970

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Arkadaşlar sorumu sanırım tam anlatamıyorum.
Polisaj işlemlerinde ipa uygulanır.
Üzerine wax (cila) yapıyorum.

Araç şuan cilalı ben bu durumu biraz daha korumak için ayrıca boya koruma yapmak istiyorum. Bu aşama yanlış yada saçma olabilir bilemiyorum. Ozaman polisaj sonrası wax (cila) yerine direkt boya korumamı yapmalıyım.
Çünkü wax (cila) yapıldıktan sonra yüzey temiz kaygan üzerine boya koruma sürülebilir mi bu nedenle wax (cila) sonrası ipa yapıp boya koruma uygulaması yapabilir miyim diye sormuştum. Kaldıki bana biraz mantıksız geldi ama bilmiyorum da buna cevap verebilirseniz çok sevinirim.
İlginize teşekkürler

Boya koruma öncesi ipa kullanıldığı zaman wax sealent vb ne kullanacaksanız yüzeye daha iyi yapışmasını sağlıyorsunuz. Wax üzerine ipa yapılmaz o zaman ürünün ömrünü çok kısaltırsınız. Kil diskini orbital ile atasansanız minimum hızda çalıştırabilirsiniz makinenizi :)
Hayır söylediğim şeyi anlamadınız sadece wax veya korumadan önce ipa kullanmanız yeterlidir. 400 den sonra değil 3800 den sonra kullanın yeterli gelir

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara

Araç şuan cilalı ben bu durumu biraz daha korumak için ayrıca boya koruma yapmak istiyorum. Bu aşama yanlış yada saçma olabilir bilemiyorum. Ozaman polisaj sonrası wax (cila) yerine direkt boya korumamı yapmalıyım.
Çünkü wax (cila) yapıldıktan sonra yüzey temiz kaygan üzerine boya koruma sürülebilir mi bu nedenle wax (cila) sonrası ipa yapıp boya koruma uygulaması yapabilir miyim diye sormuştum. Kaldıki bana biraz mantıksız geldi ama bilmiyorum da buna cevap verebilirseniz çok sevinirim.
İlginize teşekkürler
Merhabalar sorunuzu soyle cevap vereyim

Polisaj isleminden sonra İpa ile yuzeyi temizlerseniz Wax veya Sealant (Boya Koruma) in tutunmasi daha iyi olur.

Suan ki araciniz da koruma var ise uzerine wax uygulayabilirsiniz problem olmaz normal boya korumanin uzerine wax uygulayip destekleyebilirsiniz.

Polisaj isleminden sonra İpa ile yuzeyi Temizleyip boya koruma (sealant) uygulamasi yaparsaniz daha guzel olur hatta Coat (Seramik Kaplama) yaparsanizda daha da guzel olur.

Son olarak ta cilali dediginiz korumanizin uzerine ipa uygulayip wax atacaksaniz ipa cilanin etkisini azaltir.

İyi detaylar

Son düzenleme:

Ömer88

Usta Detaycı
Üye

İlginize teşekkürler
Hocam merhaba, kafanız karışmış biraz cila dediğiniz şey polisaj işleminin son aşaması, yani parlaklığın zirve yaptığı durumu anlattığı için finish işlemi diye tabir ediliyor.
Bu işlem yani finiş işlemi bir finish pasta yardımıyla yapılacağı gibi all in one tarzı yani hem koruma hem parlatma hem doldurucu özelliği bulunan ürünler tarzında olabilir. Sizin buradaki terciğiniz finiş yapılmış yani cilalanmış boya sonrası wax uygulamak yada bir başka değişle boya koruma uygulamak zaten yapılması gereken birşey, yani olmazsa olmaz bir durum. Tabi son aşamada kullandığınız ürün hem finish hem koruma sağlıyorsa tercih etmeyebilirsiniz.
Cila sonrası yüzeyde kalan pasta yağları diye tabir ettiğimiz durum oluşur. Bunun üzerne wax yada herhangi bir koruma uygulanması wax yada boya koruma ürününün tutunmaması anlamına gelir.
Bunu temizlemek için ise kimi polisaj işlemi sonrası ipayla temizler sonra aracı yıkar sonra m700 yada control cleaner tarzı ürünlerle tekrar tekrar siler sırf boya koruma ürünü daha iyi tutunsun diye. Sorunuza cevaben evet cila işlemi sonrası kesinlikle ipa control cleane yada m

Erkin1970

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Hocam merhaba, kafanız karışmış biraz cila dediğiniz şey polisaj işleminin son aşaması, yani parlaklığın zirve yaptığı durumu anlattığı için finish işlemi diye tabir ediliyor.
Bu işlem yani finiş işlemi bir finish pasta yardımıyla yapılacağı gibi all in one tarzı yani hem koruma hem parlatma hem doldurucu özelliği bulunan ürünler tarzında olabilir. Sizin buradaki terciğiniz finiş yapılmış yani cilalanmış boya sonrası wax uygulamak yada bir başka değişle boya koruma uygulamak zaten yapılması gereken birşey, yani olmazsa olmaz bir durum. Tabi son aşamada kullandığınız ürün hem finish hem koruma sağlıyorsa tercih etmeyebilirsiniz.
Cila sonrası yüzeyde kalan pasta yağları diye tabir ettiğimiz durum oluşur. Bunun üzerne wax yada herhangi bir koruma uygulanması wax yada boya koruma ürününün tutunmaması anlamına gelir.
Bunu temizlemek için ise kimi polisaj işlemi sonrası ipayla temizler sonra aracı yıkar sonra m700 yada control cleaner tarzı ürünlerle tekrar tekrar siler sırf boya koruma ürünü daha iyi tutunsun diye. Sorunuza cevaben evet cila işlemi sonrası kesinlikle ipa control cleane yada m
@Ömer88, çok teşekkür ederim

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Merhaba arkadaşlar, Cilalı şampuan arayışındayım. Sizlerin yardımını bekliyorum. İkisi arasında kaldım hangisini tavsiye edersiniz ? aracımda seramik koruyucu vs hiç bir şey yok, kovayla sünger ile yıkıyorum sürekli. Aracım beyaz renk.

1 ) Valet Pro Advanced Poseidon
2 ) Meguiars Ultimate Wash&Wax
Kullandığım en iyi cilalı şampuan açık ara CG extrem wash and wax.
Sizin dediğiniz seçeneklerlerden ikisi arasında tercihim vp poseidon olur.

porsuk_y

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
Hocam tek satıcıdan almanız daha mantıklı ayrı ayrı gelen her paket için en az 16 TL vergi ödersiniz daha üstü şans işi gümrükteki elemanın insafına kalmış.. Palet büyükse dikkat çekiyor açıp bakıp kafalarına göre vergi yazıyorlar.. Ben yakın zamanda Kasım indiriminden baya birşeyler aldım bu vergi muhabbetine millet baya korkmuş anlaşılan çok hızlı geldi ürünler en geç geleni 20 günde geldi. Aldıklarım hep 3-5 dolarlıktı 16 17 TL vergi ödedim. Yalnızca 90 dolarlık araç kamerası aldım o pahalıydı satıcıya yazdım 20 dolar yaz üstüne diye 19 dolar yazmış toplam 55tl vergi ödedim.. Ve paket açılmış kontrol edilmişti. Yani kafalarına göre vergi alıyorlar..
Yakınca çinden alışeriş yapan var mıydı, araç için birkaç ürün almayı planlıyorum. Tek satıcıdan toplam 38 $ civarı bi miktar tutuyor. Acaba vergi durumları ne alemde olur ?

Yada vergisiyle o kadar tutacağına Burdan mı almak mantıklı olur ?

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Arkadaslar soyle bir durum var suna dikkat edin yuksek fiyatli urun aldiginiz zaman dikkat edin 100 dolarlik urune 30 dolar vs gibi yazdirdiginiz zaman bu sekilde tebligatla karsilasiyorsunuz ben orbital polisaj makinasi aldim normal fiyatini yazdirdim 120 Tl odedim vergi Makina 635 Tl ye gelmisti.

Sonra Adimlari takip ettim aldigima dair Aliexpress Siparis Fisini ve Kredi Karti ekstresini gonderdim urunu gonderdiler bu konuda dikkat edin geri gidebilir.

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
Hocam tek satıcıdan almanız daha mantıklı ayrı ayrı gelen her paket için en az 16 TL vergi ödersiniz daha üstü şans işi gümrükteki elemanın insafına kalmış.. Palet büyükse dikkat çekiyor açıp bakıp kafalarına göre vergi yazıyorlar.. Ben yakın zamanda Kasım indiriminden baya birşeyler aldım bu vergi muhabbetine millet baya korkmuş anlaşılan çok hızlı geldi ürünler en geç geleni 20 günde geldi. Aldıklarım hep 3-5 dolarlıktı 16 17 TL vergi ödedim. Yalnızca 90 dolarlık araç kamerası aldım o pahalıydı satıcıya yazdım 20 dolar yaz üstüne diye 19 dolar yazmış toplam 55tl vergi ödedim.. Ve paket açılmış kontrol edilmişti. Yani kafalarına göre vergi alıyorlar..
Hocam valla teşşekkürler ,açıkçası hepsini tek satıcı bulana kadar gözlerim biraz pörsüdü ama umarım daha kolay olur benim için

@Sefa46 hocam açıkçası 2/3 büyük bez , 3/5 küçük bez birkaç tane de fırça var.Yani aşırı büyük bi paket gelmeyecek. Hemde elektronik ürün olmadığı için çok sorun olmaz gibime geliyor

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Hocam valla teşşekkürler ,açıkçası hepsini tek satıcı bulana kadar gözlerim biraz pörsüdü ama umarım daha kolay olur benim için

@Sefa46 hocam açıkçası 2/3 büyük bez , 3/5 küçük bez birkaç tane de fırça var.Yani aşırı büyük bi paket gelmeyecek. Hemde elektronik ürün olmadığı için çok sorun olmaz gibime geliyor
Yok sorun olmaz hocam gelir :)

porsuk_y

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
Hocam bezden korkmayın bizim şirkette bir arkadaş peluş oyuncak almış türkiyede yokmuş baya büyük birşey kocaman pakette geldi 16tl ödedi gümrükte işlerin derdi elektronikle el aletleriyle pahalı şeylerle..

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
Valla tekrardan çok sağolun, insan toplamda 2 elin sayısı kadar bez alırken bile bi düşünüyor açıkçası, Vergiler sağolsun bazen ülke içinden alınsa daha uyguna geliyor. Artık sipariş gelince ilk fotolarla sonra etkilerini karşılaştırmadan olmaz

Erkin1970

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
@Ömer88, Ömer kardeşim cevabına yürekten teşekkürler. Mesajın son kısmı çıkmamış anladığım kadarıyla finish yada wax sonrası boya koruma yapacaksak bu finish ten sonra da ipa geçmemiz gerekiyor doğrumu anlamışım
POWER LOCK ULTIMATE PROTECTION - Menzerna
İlgili linkte alt kısma gittiğimizde proses sırası yazıyor. Ama anlayamadığım wax yada finish yapıp parlattığımız aracımızı ipayla parlaklığı tekrar alıyoruz bu kısım benim için handikap oldu.