Hızlı Soru - Cevap

bahtitopal

Usta Detaycı
Üye
Öne çıkan konu #12,941
Selamlar
Forumdan alabildiğimce bir takım bilgiler edinmeye çalıştım. Bende aracıma orbital makinayla polisaj yapmayı düşünüyorum. Sizlerle paylaşmak istiyorum. Ayrıca en son aşama olan boya korumada bir sorum olacak onunda cevabını verebilirseniz çok sevinirim.
Aracımda çok fazla çizik olduğunu düşünmediğimden az aşındırıcıyı tercih ettim

1 Yıkama
2 Demir tozu uygulama
3 Kil uygulama Divortex Nano Kil Diski 150 Mm
Divortex Nano Kil Diski 150 MM - DVX6504 Fiyatları ve Özellikleri
4 Farecla Sarı Pasta süngeri, Menzerna 1000 polisaj
5 İPA İsopropil alkol
6 Farecla Sarı Pasta Süngeri, Menzerna 2500 hare giderme
7 İPA İsopropil alkol
8 Farecla Cila Süngeri Siyah, Menzerna 3800 wax
Bu aşamadan sonra boya koruma Menzerna Power Lock Kullanacağım?????? İPA İsopropil alkol KULLANILIYOR MU
9 Farecla Cila Süngeri Siyah, Menzerna Power Lock Ultimate Protection

*8. aşamadan sonra wax üzerine İPA yapılacak mı bu konuyu bulamadım. Yapılması pek mantıklı gelmedi, ama cila üzerine de koruma nasıl yapılacak onu kendim çözemedim.
* Ayrıca kil işlemi çok uğraştıracağını düşündüğümden orbital makine ile divortexin nano kil diskini kullanacağım bununla ilgilide bilgi verebilirseniz çok makbule geçecektir.

Arkadaşlar sizden istirhamım bu yazdıklarımla ilgili varsa yanlışım yada öneriniz paylaşırsanız çok sevinirim.
Saygılar
kil diski kullanan görmedim ne forumda ne de bu işi profosyonel anlamda yapan arkadaşlarımda, belki vardır ama ben bilmiyorum forumda kullanan.eğer çok kötü durumda değilse araç yüzeyiniz kil eldiveni kullanabilirsiniz uğraşmak istemiyorsanız. menzerna 1000 yerine de 400 daha mantıklı. gelelim 8 ci soruya 3800 sizin 2 ci polisaj işleminiz sonrası kalan hare ve son finnish parlaklığı yakalamak için uyguladığınız aşama. cila olarakta kullanılır ama siz sonrasında boya koruma yapacağım dediğiniz için yüzeyi kalan artıklardan ipa ile temizleyip boyanın üstünde uygulayacağınız ürünün iyi tutunması için birşey bırakmamalısınız. o nedenle 3800 sonrası ipa temizliği ve sonrasında fusso mu atarsınız koruma için yada menzerna powerlock mu orası size kalmış. şimdiden size kolay gelsin.umarım yardımcı olabilmişimdir.

SM-N950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
@Ömer88, Ömer kardeşim cevabına yürekten teşekkürler. Mesajın son kısmı çıkmamış anladığım kadarıyla finish yada wax sonrası boya koruma yapacaksak bu finish ten sonra da ipa geçmemiz gerekiyor doğrumu anlamışım
POWER LOCK ULTIMATE PROTECTION - Menzerna
İlgili linkte alt kısma gittiğimizde proses sırası yazıyor. Ama anlayamadığım wax yada finish yapıp parlattığımız aracımızı ipayla parlaklığı tekrar alıyoruz bu kısım benim için handikap oldu.
İpayla silince parlaklığı niye alasınız? Waxın üzerine neden boya koruma yapacaksınız?
Bunları düşünmeniz için yazdım, yeterli tavsiyeler zaten verilmiş size.
Polisaj nedir önce iyice araştırmanızı ve acele etmemenizi öneririm.
Aşağıdaki linkler biraz yardımcı olabilir
Hızlı Soru - Cevap(Mentalfeed)
Polisaj (Pasta Cila) Nedir ? Zararlı mı ? Nasıl Yapılır ?

burax44

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Malatya
Arkadaşlar bu sulandırma olayı nasıl oluyor koch green star ve valet pro carpet var elimde tavan koltuk ve plastik aksamları temizleyeceğim nasıl sulandırmalıyım 1:20 gibi şeyler ne anlama geliyor?

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli

Ömer88

Usta Detaycı
Üye
@Ömer88, Ömer kardeşim cevabına yürekten teşekkürler. Mesajın son kısmı çıkmamış anladığım kadarıyla finish yada wax sonrası boya koruma yapacaksak bu finish ten sonra da ipa geçmemiz gerekiyor doğrumu anlamışım
İlgili linkte alt kısma gittiğimizde proses sırası yazıyor. Ama anlayamadığım wax yada finish yapıp parlattığımız aracımızı ipayla parlaklığı tekrar alıyoruz bu kısım benim için handikap oldu.
Rica ederim.
Mesajın son kısmında m609 m700 diye yazmıştım çıkmamış hocam.

Proses sıralaması ile anlatayım hocam.

Polisaj dediğimiz işlem 3 aşamadan ibaret. Cizikleri al harelenmeyi al hologramı gider gibide belirteniliriz.

1.aşama: “Heavy cut”işlemi, Menzerna 400 ürünü ile yapılır, yani kalın pasta tabir edilen ürün bu işlem ile araç yüzeyinde oluşan çizikler gideriliyor.

2.aşama: proseste belirtilmeyen, “polishing” işlemi, menzerna 2500 ürünü yani ara kesim pasta, bu işlem ile kalın pastanın (menzerna400) oluşturduğu harelenme giderilir belli bir yere kadar çizikte alır ve hologramlar giderilir.

3. Aşama: “finishing” sizin burada biraz kafanız karışıyor menzerna 3500 veya menzerna 3800 ürünü ile yapılır yine sanayi diliyle cilalama işlemi.

Bu aşamalardan sonra araca kesinlikle uygulanması “gereken genel tabirle”boya koruma ürünleri gelir. Boya korumanın amacı zaten bellidir tekrar 3 aşamalı polisaja gerek kalmasın aracımızı kontaminasyona karşı korusun vs.

Wax bir cila değildir ayrı bir koruma ürünüdür cila diye finish işlemine denir.
Genel boya koruma ürünleri (wax, sealent, seramik vs vs)

3 aşamalı polisaj işlemi sonrası boya korumanın tutunması için yüzeyn polisaj yağlarından temizlenmesi gerekir, bu işemi ise ipa, m600, m700, control cleaner ürünleri ile yapılır.

Tekrar proses e dönersek süper “finish” kısmından sonra yani 3500 ürününü uyguladık bu aşamadan sonra yüzeyin temizlenmesi gerekiyor işte 3500 ürünüde bir pastadır cilama yapar.

Sonraki aşama boya koruma ürünü yani proseste belirtilen power lock ultimate protection ürünü bu ürünün tutunması için menzerna 3500sonra ipa ile temizlenip öyle uygulanması gerekir.

Boya koruma ürünleri özelliğini yitirdiğinde tekrar tekrar yapılabilir her tekrarlanmada daha iyi tutunması için yüzeyin hazırlanması gerekir.
Demir tozu, kil, m600 yada m700 ile temzilenip öyle uygulanması gerekir.

En temel mantıkla böyledir polisaj işleminden yani finish işleminden sonraki temizlenme amacıda boya korumanın daha iyi tutunması içindir.

Edit: eklemek istediğim her koruma yenilenmesi yada uygulaması öncesi demirtozu ve kil gerekmeyebilir, demirtozu ve kil yüzey durumuna göre uygulanır.
Her boya koruma (wax, sealant, glaze, seramik vs) uygulaması öncesi kesin uygulanması gereken m600 m700 yada yüzey temizleyici ürünlerdir.

Son düzenleme:

bahtitopal

Usta Detaycı
Üye
@bahtitopal, ilginize teşekkürler
3800 finish olarak kullanılıyor. Zaten linkte alt kısımda proses sıralamasında finish sonrası koruma diye geçiyor.
ben de aynı şeyi söylüyorum yani 3800 sonrası ipa ile temizlik yapacaksınız. illa powerlock kullanmak zorunda değilsiniz.başka bir koruyucu kullanabilirsiniz wax ta kullanabilirsiniz cancoat ta kullanabilirsiniz moonlight ta kullanabilirsiniz.Sonuç olarak bir wax boya koruyucu vb yüzeye iyi tutunması için boya ile ürün arasında bir katman kalmamalı.Ben hafta sonu ag srp uygulamadan önce ipa ile aracı sildim ki bir önceki cila yüzeyden almış olayım diye.Net olarak söylüyorum powerlock uygulayacaksanız 3800 sonrası ipa ile aracı temizlemeniz gerekiyor.

bahtitopal

Usta Detaycı
Üye

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Arkadaşlar bu sulandırma olayı nasıl oluyor koch green star ve valet pro carpet var elimde tavan koltuk ve plastik aksamları temizleyeceğim nasıl sulandırmalıyım 1:20 gibi şeyler ne anlama geliyor?
Forum ana ekran sağ tarafta Karışım Oranı Hesapla bölümü var oradan karışım oranını hesaplayabilirsiniz.

Son düzenleme:

ShineSportage

Amatör Detaycı
Üye
İl
Giresun
Bugün biraz şanslıydık. Çekilişte koch chemie so.02 çıktı. Nasıl bir üründür?Uygulama olarak pede sıkan var, hızlı cila gibi bezle silip parlatan var. Biraz yardımcı olabilir misiniz?☺️

Duman123

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Merhaba arkadaşlar bugun aracımı carpro hydroFoam ile yıkadım fakat elle yıkamada, kovada köpürmesi azdı normal mi?

KiokHun

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Bursa
Herkese merhaba,
Aracıma wax uygulamak istiyorum ancak soft99 authentic premium pure carnauba ile auto finesse desire arasında kaldım tecrübelerinize dayanarak hangisini tavsiye edersiniz?

ShineSportage

Amatör Detaycı
Üye
İl
Giresun
Herkese merhaba,
Aracıma wax uygulamak istiyorum ancak soft99 authentic premium pure carnauba ile auto finesse desire arasında kaldım tecrübelerinize dayanarak hangisini tavsiye edersiniz?
Aralarında çok fazla kalite ve fiyat farkı var. Tabiki desire

Redmi Note 9S cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Herkese merhaba,
Bence af'ye o paraya değmez. Authentic alırdım. Tavsiye edebileceğim hızlı cilalar bile daha iyi boncuk yapar desireden.

bahtitopal

Usta Detaycı
Üye
Herkese merhaba,
bende af temptation var bence parasının karşılığı olan wax değil.af spritz harici beğendiğim ürünü yok.af tripple de var elimde.ben olsam soft 99 alırdım.desireye o para verilmez.