Hızlı Soru - Cevap

müsaitbiyerde

Çaylak Detaycı
Üye
Öne çıkan konu #13,101

Hayırlı geceler orjinal jant alacağım satıcı jantlara sıfır diyor sıfır jantta balans taşı olur mu ürünün fotoğrafları bunlar bilen cevaplayabilir mi?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Jantlar orijinal gibi görünüyor. Sıfır jantta da balans kurşunu olur. Fiyat ne kadar? Ben de almayı düşünüyorum.

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli

Hayırlı geceler orjinal jant alacağım satıcı jantlara sıfır diyor sıfır jantta balans taşı olur mu ürünün fotoğrafları bunlar bilen cevaplayabilir mi?

Hiç lastik takılmamış diyorsa o yalan, he lastikleri ayrı sattıysa bilemem ama orjinal lastik setlerinde de balans olduğundan kurşun olur.

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul

Benim bildiğim bunca senedir gördüğüm 0 km jantta olmaz. Lastik ile beraber balans test yapılır. Lastik takılmadan jantta balans ağırlığının ne işi olur ki.

Bir bilgiyi de şuraya bırakayım. Lastiklerde de yanaklarda renkli büyük nokta olur. O nokta ile janttaki sibopu denk getirirsen çok daha az balans ağırlığı kullanılır hatta belki hiç takılmayabilir bile :)

Ömer88

Usta Detaycı
Üye
Benim bildiğim bunca senedir gördüğüm 0 km jantta olmaz. Lastik ile beraber balans test yapılır. Lastik takılmadan jantta balans ağırlığının ne işi olur ki.

Bir bilgiyi de şuraya bırakayım. Lastiklerde de yanaklarda renkli büyük nokta olur. O nokta ile janttaki sibopu denk getirirsen çok daha az balans ağırlığı kullanılır hatta belki hiç takılmayabilir bile :)
Paralel bir bilgide ben paylaşayım hocam, şifreli bijon da sibop ile aynı hizada olması gerekiyor.

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik

Jantlar aracın üzerinde gelmiş ve hiç yürümeden jantların üzerinden lastikler sökülmüş ise evet kurşun olur. Çünkü fabrikasyon lastik jantlar balanslı gelir. Ancak jantların üzerine hiç lastik takılmamış ve harici olarak getirilmiş ise kesinlikle kurşun olmaz.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara

informatiker

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Bugün Yasin hocanın videosunu izledim. IPA yeterli değil dedi kafamı karıştırdı. Koruma öncesi Yıkama + IPA + Prep gerekir dedi. Çok abartı değil mi bu 3 uygulama koruma öncesi temizlik için?
Koruma Oncesi Yikama yapilmasi gerekir Temasli olarak kurulama yaptiktan sonra İpa ile Pasta kalintisi vs kaldiysa temizlenmelidir daha sonra Prep uygulanmalidir yani kafaniz karismasin hocam

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Hocam İpa yağ kalıntılarını temizliyorsa Prepe ne gerek var o zaman?
İpa yi genelde ben aralarda pasta kalinti vs oluyor onlari temizliyorum bide yanlis anlama olmasin Bircok Uygulama yapan arkadaslar Prep yerine M600 ve M700 kullananda var illa ki o kullanilacak demedim.Prep i ben daha saglikli ve guvenli buldugum icin oneriyorum size Ama digerlerini de kullanabilirsiniz

Son düzenleme:

Detail 35

Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
İzmir
Hocam İpa yağ kalıntılarını temizliyorsa Prepe ne gerek var o zaman?
Bazı firmalar direk ipa kullanmanın yüzey hazırlığında doğru olmadığına inanıyorlar, zaten o yüzden gyeon prep tac oilzero carpro eraser tarzı bu iş için üretilmiş ürünler var. Ben şahsen m600/m700 tarzı ürünler kullanmanın sağlıklı olmadığını düşündüğüm için seramik kaplama öncesi mutlaka bu markalardan birini tercih ediyorum temizlikte

Selcuk45

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Balıkesir
Bazı firmalar direk ipa kullanmanın yüzey hazırlığında doğru olmadığına inanıyorlar, zaten o yüzden gyeon prep tac oilzero carpro eraser tarzı bu iş için üretilmiş ürünler var. Ben şahsen m600/m700 tarzı ürünler kullanmanın sağlıklı olmadığını düşündüğüm için seramik kaplama öncesi mutlaka bu markalardan birini tercih ediyorum temizlikte
Sulandırılmış ipa nasıl olur bende saydığınız markalardan almayı düşündüm ama ipa aldım geçtim ama daha kullanmadım

informatiker

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
İpa yi genelde ben aralarda pasta kalinti vs oluyor onlari temizliyorum bide yanlis anlama olmasin Bircok Uygulama yapan arkadaslar Prep yerine M600 ve M700 kullananda var illa ki o kullanilacak demedim.Prep i ben daha saglikli ve guvenli buldugum icin oneriyorum size Ama digerlerini de kullanabilirsiniz

Şimdi IPA veya M600 gibi ürünlerin Prep gibi ürünlerin yerini tutmayacağı görüşü olduğu gibi, aynı işlevi görüyor diyenler de var. Zira Prep gibi ürünler nedense M600 veya İpaya göre çok pahalı.

Detail 35

Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
İzmir
Sulandırılmış ipa nasıl olur bende saydığınız markalardan almayı düşündüm ama ipa aldım geçtim ama daha kullanmadım

İpa yüzeyde çabuk kurumaması için 1:1 saf su ile sulandırmak gerekiyor. Bu markaların ürünleri biraz pahalı maalesef dediğiniz gibi ama kullanmak ipaya göre bana daha çok keyif veriyor çok güzel kokan ürünler :)

Şimdi IPA veya M600 gibi ürünlerin Prep gibi ürünlerin yerini tutmayacağı görüşü olduğu gibi, aynı işlevi görüyor diyenler de var. Zira Prep gibi ürünler nedense M600 veya İpaya göre çok pahalı.
Detailingde herkesin kabul ettiği şeyler olduğu gibi insanların birbirinden ayrıldığı çok fazla nokta var. Ben temizlik tineri adı altında şişelenmiş bir ürünü kullanmayı doğru bulmuyorum. Ama bu yanlış bir şey değil, kimisi de gyeon prep vb gibi ürünler ile tamamen aynı olduğunu söylüyor ve m700 tercih ediyor, bu da yanlış bir düşünce değil. Tamamen kişisel tercihe bağlı şeyler bunlar. Fiyat konusunda gelecek olursak gyeon tac carpro türkiyede üretilmediği için avrupa fiyatlarının 5 katı şeklinde satılıyor neredeyse. Alman detailing sitelerine bakınca ipa 10 Euro ise prep 15, burda ise ipa 50 ise prep 150