İyi forumlar. Yeni kaydoldum. Kendime hazırladığım ve yakın arkadaşlarımla da paylaştığım mini ürün tavsiye listesi. Çoğunu kullandım ve listeyi hazırlarken tüm alternatifleri ve fiyatları değerlendirerek hazırladım. Ben şahsen bunlar dışında bir ürün kullanmayı çok tercih etmiyorum ancak fikir ve görüşlere açığım. Sizlerle de paylaşmak istedim. İyi detaylar...
Premium Ürün
Gyeon
Gyeon bathe (foamerla kullanılabilir)
Gyeon bathe+ (yüzeyde normal cila varsa iyi sonuç veriyor yoksa çok bi numarası yok. Bathe ve yan ürün daha iyi sonuç verir.seramik kaplama varsa normal bathe kullan)
Gyeon wet coat (daha çok hidrofobi. Kışın daha iyi, aman aman parlaklık vermez)
Gyeon quick detailer (daha çok boncuk ama hidrofobi wet coattan az. Yazın daha iyi ve parlaklık veriyor )
Detay/jant Fırça
Kil ve kil kaydırıcı
Kumaş koruması fabric coat
Gyeon preserve trim koruması
Silk dryer
Softdryer
Vinly iç plastik temizleyici
Su leke giderici (beyaz sirke de aynı işi görür bence.)
Autoglym
Autoglym şampuan (foamerla kullanılmaz)
Autoglym polar blast ön yıkama köpüğü(çok kirli değilse normal yıkama için de güzel, kışın daha avantajlı olur)
Autoglym polar seal koruma şampuanı (wetcoat gibi süper hidrofobi hızlı cilaya gerek kalmıyor ama kendinden önce polar blastla veya normal şampuanla normal yıkama yapmak gerek. Sadece Basınçlı makine ile uygulanıyor.)
Autoglym eldiven
Valet pro
Normal şampuan + hızlı cila (gyeon olsa iyi olur. Olmazsa polar seal, o da yoksa turtle vax yeşil)
Prewash(içerde de kullanılır)/ snowfoam/ Foamula ön yıkama(kışın)
Poseidon (cilalı yüzeyde iyi, seramik varsa kullanma.)
Havlu
Seramik öncesi combo foam kullanılabilir
Detay/jant Fırça
Kumaş koltuk için classic carpet cleaner
All purpose cleaner Motor trim ve genel parçalar için (kumaşta da güzel)
kil ve kil kaydırıcı
Meguairs
Meguairs sarı vaxlı (yüksek parlaklık)
Meguairs hızlı cila (vaxlı şampuan varsa gerek yok. Herhangi bir normal şampuanla kullan kullancaksan)
Turtle Wax
Turtle seramik cilalı şampuan (yüksek parlaklık)
Turtle hybrid seramik boya koruma (cilalanmış yüzey için uygun.)
Turtle 3 in 1 detailer
Foamerlar
Autoglym köpük Makinesi (tazyikli makine gerek. Karcher k4 olabilir.)
Kwazar köpük Makinesi
İdeal Ürünler
Turtle vax oto şampuan (düşük pH kirli yüzey)
Turtle hızlı cila
Sonax normal oto şampuan (düşük pH kirli yüzey)
Sonax bsd hızlı cila
Sonax iç temizleyicileri(koltukta ve kapı içlerinde çok iyi, torpido ve konsolda valetpro iyi) sonax (extreme olan, gyeon preserve yerine tercih edilebilir)
Deri koltuk temizleyici
Cilalar
Menzerna cila boya koruma (3 numara parlatıcı cila, 4numara cilalı yüzeye koruma, 1 numara ağır pasta, 2 numara çizik giderici ince pasta )
Autoglym
Meguairs (koyu renklerde etkili)
Sonax normal cila
Turtle wax cila
(Cilalardan fiyat performansa göre hangisi ucuzsa onu alın)
Cam bakımı
Camlar için cam sil. Silikonlu olursa iyi olur.
Ek olarak nanolife kaydırıcı
Lastik Parlatıcı
Gyeon tire
Michelin Lastik parlatıcı (matlaştırıyor)
Sonax lastik jeli
Turtle lastik spreyi
Würth
Meguairs jel( çok pahalı)
Jant temizleyici
gyeon iron
AutoFinese iron out
Autoglym magma
valet pro bilberry
sonax
Turtle wax
Wheel whoolies davlumbaz fırçası (Jant İçin bulaşık fırçası, lastik için giysi fırçası, davlumbaz için tuvalet fırçası kullanılabilir)
Valetpro ve Gyeon kurulama bezine alternatif olarak
Michelin bez (Yıkama eldiveni de güzel)
Güderi bez(sentetik değil, doğal)
Jant koruyucu
Armorall veya Sonax Jant koruyucu sprey
Würth
Direksiyon için aktive clean
(Direksiyonunuza würh aktive clean sıkıp sihirli süngerle geçip bez ile silerseniz istediğiniz sonucu elde edebilirsiniz.)
Koltuk, fitil, tavan falan için de araç içi temizleme spreyi. (Koltukta sonax, Halı, ve trim için valet pro veya sonax extreme daha ekonomik olabilir. Ama tavan ve fitilde würth)
Balata temizleme spreyi
Motor temizleme ve motor cilası
32ML Cam sabunu( her cam suyu değişiminde bi kutu ilave edilir)
Kişisel tavsiyeler
Araba beyazsa hiç uğraşma cilalı şampuanla yıka geç. İstersen öncesindeön yıkama köpük yaparsın. Normal şampuanla yıkama, öyle olunca da beyazı hiç göstermiyor o yüzden cilalı şampuan iyi gibi.
Arabada seramik kaplama işlemi varsa sadece gyeon, valet pro veya benzer nötr pH lı oto şampuanla yıkayın. Normal bir cila koruması varsa cilalı şampuan kullanılarak koruması arttırılır.
Bence kışın şampuan artı hızlı cila, yazın cilalı şampuan
Köpükler çift kova kadar aracı temizlemez, genellikle fazla kirli yüzeylerde ön yıkama olması için tavsiye edilen ürünler veya cilalı şampuan kullanılıyorsa ondan önce kir çıkarması için uygulanır. Kendinden sonra mutlaka çift kova kullanılmalıdır.
Sıfır arabanın boyasını korumak için sene de max 2 kere yüzeysel cilalama yapılır (cila için eğer zaman ve imkan varsa önce Demir tozu temizliği sonra kil temizliği ardından cila uygulanmalı)(kil mutlaka kapalı ortamda uygulanmalı kapalı ortam yoksa kile gerek yok) (yukarda yazdığım cilalardan, kil yapıldıysa menzernada 2 numara + 3 numara, kil yapılmadıysa sadece 3 numara(duruma göre yılda 1 yapılabilir), diğer markalarda farketmez ), yılda iki kere menzerna 4 numara protection olan kullanılır, sonrasında normal yıkama ve hızlı cilalarla korunur(yazın cilalı şampuan, kışın normal şampuan artı hızlı cila)
İşlem sırası
-yıka kurula
-jant ve gövdeye demirtozu spreyi (senede max 1 kere)
-tekrar yıka
-Kurulamadan kil(kil kaydırıcı ile)
-Parlatma İşlemleri
Yukarda da belirttim. Eğer şampuan cilalıysa, hızlı cilaya çok da gerek yok.
Seramik yaptırdıysanız zaten daha uğraşmaya gerek yok.(Kaliteli bir seramik 3bin tl den uyguna zor yaptırılır. Gyeon ve G Techniq en iyi ürünler) Yılda 1 jantlara demir tozu sıkın, söylediğim şampuanlarla yıkama eldiveni + çift kova yapın. Hızlı cila ıvıra zıvıra gerek kalmaz. Belki senede max 2 kere gyeon cure sıkılır. Seramik ömrü bitince de sıfır araba için yazdığım işlemler uygulanır ya da para varsa gene seramik yaptırılır.
Öncelikle hoş geldiniz keyifli forumlar dilerim.
Eğer tavsiyeleriniz bu yönde ise yazı bizim foruma yakışmamış. Çok çelişki, yanlış uygulama tavsiyeleri birde yersiz kişisel yorumlar bulunuyor.
Her paragrafında kesintisiz herbirinde inanılmaz hatalar var ama çok uzun bir yazı olmasın diye birkaç örnek vereyim ( genede biraz uzun kaçmış olabilir

)
1-) (Araba beyazsa hiç uğraşma cilalı şampuanla yıka geç. İstersen öncesinde ön yıkama köpük yaparsın. Normal şampuanla yıkama, öyle olunca da beyazı hiç göstermiyor o yüzden cilalı şampuan iyi gibi.)
%70 beyaz araba kullanıcısının bulunduğu ve bir detay forumunda bu şekilde bir yorum yapılmaz yada kişisel yorumun söyleniş şekli bu tarz olmamalı. Ne yapsın beyaz arabaya binen arkadaşlar bıraksın mı detayı

. Ne kadar güzel siz genç yaşta öğrenmişsiniz beyaz araba için masrafa gerek yokmuş bir cilalı şampuanla bu iş çözülüyormuş. Ben hala tımarhanelik deliler gibi ürün almaya devam ediyorum

.
Bu arada forumu birazcık incelerseniz parlayan beyazlara hayran kalabilirsiniz.
2-) Mini listem dediğiniz listede 10-13 şampuan var. ( Autoglym şampuan ve Valet pro normal şampuan hangisi onu çıkaramadım

) 6 tane lastik parlatıcı var. ( meguiars yanına çok pahalı yazmışsınız ama listedeki pahalı ürün gyeon tire

) Keza fayda maliyet açısından tartışılmaya müsait 6 tane jant temizleyici var vs vs uzatabilirim isterseniz. Yani liste ne çok mini nede tavsiye niteliği taşıyor.
3-) Arkadaşlar yazmış ama bende yazayım sihirli sünger direksiyonda geri dönüşümü olmayan ciddi problemlere yol açar.
4-) (Sıfır arabanın boyasını korumak için sene de max 2 kere yüzeysel cilalama yapılır cila için eğer zaman ve imkan varsa önce Demir tozu temizliği sonra kil temizliği ardından cila uygulanmalı)
Ben Fusso dahil 6 ay koruma sağlayan bir wax yada cilaya hiç denk gelemedim yılı iki uygulama ile tamamlayacak tavsiyelerinizi merakla beklerim

. Demir tozu ve kil zaman ve imkana göre değil koruma öncesi yapılması gereken uygulamalardır.
5-) jant İçin bulaşık fırçası davlumbaz için tuvalet fırçasına girmiyorum bile.
6-) (Seramik yaptırdıysanız zaten daha uğraşmaya gerek yok.(Kaliteli bir seramik 3bin tl den uyguna zor yaptırılır. Gyeon ve G Techniq en iyi ürünler) Yılda 1 jantlara demir tozu sıkın, söylediğim şampuanlarla yıkama eldiveni + çift kova yapın.)
Seramik yaptırdık rahatladık o zaman başka bir şeye gerek yok yani çakmakta çizmiyorsa sorun zaten tamamen bitmiştir

. Birde hangi söylediğiniz şampuan valet pro normal mi autoglym şampuan mı

. Diğer bütün söylediğiniz tavsiyeleriniz gibi marka var model isim yok.
Vs vs her paragraf için uzar gider.
Tekrardan keyifli ve aktif forumlar dilerim.