Hızlı Soru - Cevap

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Öne çıkan konu #13,161
GS'yi 1/30 sulandırmada yinede iç aksamda uzun vadede zarar verir mi?
açıkçası interior cleaner olmadığı zamanlarda vp apc sulandırıp yapıyordum nolur nolmaz diyerek. fakat gs'ye güvenemiyorum malesef :( yine de deneyimleyenler varsa onların yorumları daha aydınlatıcı olacaktır elbette :)

ek olarak sarfiyat ve maliyet anlamında şöyle söyleyim, yarım lt veya birer litre koch gs ve flowey i2 alsanız yıllarca gidecektir size :) yaklaşık 2 senede yarım lt yi yeni bitirdim diyebilirim koch gs yi :) genelde bu tarz ürünleri yarım lt veya 1 lt alıyorum. tek araca uygulama yapıldığı için bitmesi uzun sürüyor, ilerde yeni ürün çıkınca yenisini alıyoruz, hepsi üst üste birikiyor :D

architect_baki

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
merhabalar.

basınçlı pompalarımız için arkadaşlarla ortak ön yıkama şampuanı alacağız. Araçlarımızda seramikte var. Kiri iyi çözen, konsantre oranı yüksek ph nötr şampuan önerileriniz nelerdir?

bizim aklımızda olanlar bunlar içinden de hangisidir sizce?

1-valet pro advenced neatural snow foam
2-good stuff snow foam
3-valet pro neutreal snow foam

Son düzenleme:

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
merhabalar.

basınçlı pompalarımız için arkadaşlarla ortak ön yıkama şampuanı alacağız. Araçlarımızda seramikte var. Kiri iyi çözen, konsantre oranı yüksek ph nötr şampuan önerileriniz nelerdir?

bizim aklımızda olanlar bunlar ama farklı önerilere de açığız. Bunlar içinden de hangisidir sizce?

2-good stuff snow foam
araçta seramik olduğu için flowey ev13'ü de bir inceleyin derim. vp foamula da aynı şekilde bunların arasına girebilir.

architect_baki

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
araçta seramik olduğu için flowey ev13'ü de bir inceleyin derim. vp foamula da aynı şekilde bunların arasına girebilir.
cevabınız için teşekkürler. Aslında çok fazla seçenek var ama araştırıp, tavsiyeleri de göz önğnde bulundurup bakacağız artık. Şuan en zorlayıcısı ilk 2 sıradakiler dediklerinizi de inceleyim yine düştük batağa :smilex::smilex::smilex:

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
merhabalar.

2-good stuff snow foam
Kiri iyi söken demişsiniz. Bu konuda ne olması gerektiği kişiden kişiye değişir ancak ne olmaması gerektiğini size çok açık söyleyebilirim. Valet pro neatreal snow foam kesinlikle iyi kir sökebilen bir şampuan değildir. Advanced ise nispeten daha iyidir.
Ben yazlık ve kışlık olarak ya da hafif kir ağır kir şeklinde bir ayrım yapıyorum. Hafif kirlerde ANSF (valet pro advenced neatural snow foam) veya flowey ev13 kullanıyorum. Ağır kirlerde veya koruma sökmek istediğim durumlarda flowey b33 veya valet pro combo2 kullanıyorum.

MagicofOz

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
Öncelikle hoş geldiniz keyifli forumlar dilerim.

Eğer tavsiyeleriniz bu yönde ise yazı bizim foruma yakışmamış. Çok çelişki, yanlış uygulama tavsiyeleri birde yersiz kişisel yorumlar bulunuyor.

Her paragrafında kesintisiz herbirinde inanılmaz hatalar var ama çok uzun bir yazı olmasın diye birkaç örnek vereyim ( genede biraz uzun kaçmış olabilir :D)

1-) (Araba beyazsa hiç uğraşma cilalı şampuanla yıka geç. İstersen öncesinde ön yıkama köpük yaparsın. Normal şampuanla yıkama, öyle olunca da beyazı hiç göstermiyor o yüzden cilalı şampuan iyi gibi.)

%70 beyaz araba kullanıcısının bulunduğu ve bir detay forumunda bu şekilde bir yorum yapılmaz yada kişisel yorumun söyleniş şekli bu tarz olmamalı. Ne yapsın beyaz arabaya binen arkadaşlar bıraksın mı detayı:D. Ne kadar güzel siz genç yaşta öğrenmişsiniz beyaz araba için masrafa gerek yokmuş bir cilalı şampuanla bu iş çözülüyormuş. Ben hala tımarhanelik deliler gibi ürün almaya devam ediyorum:yuksekaglax:.
Bu arada forumu birazcık incelerseniz parlayan beyazlara hayran kalabilirsiniz.

2-) Mini listem dediğiniz listede 10-13 şampuan var. ( Autoglym şampuan ve Valet pro normal şampuan hangisi onu çıkaramadım:D) 6 tane lastik parlatıcı var. ( meguiars yanına çok pahalı yazmışsınız ama listedeki pahalı ürün gyeon tire:utandımx:) Keza fayda maliyet açısından tartışılmaya müsait 6 tane jant temizleyici var vs vs uzatabilirim isterseniz. Yani liste ne çok mini nede tavsiye niteliği taşıyor.:D

3-) Arkadaşlar yazmış ama bende yazayım sihirli sünger direksiyonda geri dönüşümü olmayan ciddi problemlere yol açar.

4-) (Sıfır arabanın boyasını korumak için sene de max 2 kere yüzeysel cilalama yapılır cila için eğer zaman ve imkan varsa önce Demir tozu temizliği sonra kil temizliği ardından cila uygulanmalı)

Ben Fusso dahil 6 ay koruma sağlayan bir wax yada cilaya hiç denk gelemedim yılı iki uygulama ile tamamlayacak tavsiyelerinizi merakla beklerim:). Demir tozu ve kil zaman ve imkana göre değil koruma öncesi yapılması gereken uygulamalardır.

5-) jant İçin bulaşık fırçası davlumbaz için tuvalet fırçasına girmiyorum bile.:D

6-) (Seramik yaptırdıysanız zaten daha uğraşmaya gerek yok.(Kaliteli bir seramik 3bin tl den uyguna zor yaptırılır. Gyeon ve G Techniq en iyi ürünler) Yılda 1 jantlara demir tozu sıkın, söylediğim şampuanlarla yıkama eldiveni + çift kova yapın.)

Seramik yaptırdık rahatladık o zaman başka bir şeye gerek yok yani çakmakta çizmiyorsa sorun zaten tamamen bitmiştir:D. Birde hangi söylediğiniz şampuan valet pro normal mi autoglym şampuan mı:). Diğer bütün söylediğiniz tavsiyeleriniz gibi marka var model isim yok.

Vs vs her paragraf için uzar gider.

Tekrardan keyifli ve aktif forumlar dilerim.
Sanırım ben meramımı iyi anlatamamışım gene de güzel yorumlar için teşekkürler. Fiyatlandırma olarak da herkesin alım gücü bir değil. BİM’den kit alıp uno’sunu temizleyen insanı hor mu görücez o zaman. Ben beyaz arabaları beyaz eşyadan saydığım için öyle yazdım. Görüşler için tekrar teşekkürler

MagicofOz

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
Öncelikle hoş geldiniz keyifli forumlar dilerim.

Eğer tavsiyeleriniz bu yönde ise yazı bizim foruma yakışmamış. Çok çelişki, yanlış uygulama tavsiyeleri birde yersiz kişisel yorumlar bulunuyor.

Her paragrafında kesintisiz herbirinde inanılmaz hatalar var ama çok uzun bir yazı olmasın diye birkaç örnek vereyim ( genede biraz uzun kaçmış olabilir :D)

1-) (Araba beyazsa hiç uğraşma cilalı şampuanla yıka geç. İstersen öncesinde ön yıkama köpük yaparsın. Normal şampuanla yıkama, öyle olunca da beyazı hiç göstermiyor o yüzden cilalı şampuan iyi gibi.)

%70 beyaz araba kullanıcısının bulunduğu ve bir detay forumunda bu şekilde bir yorum yapılmaz yada kişisel yorumun söyleniş şekli bu tarz olmamalı. Ne yapsın beyaz arabaya binen arkadaşlar bıraksın mı detayı:D. Ne kadar güzel siz genç yaşta öğrenmişsiniz beyaz araba için masrafa gerek yokmuş bir cilalı şampuanla bu iş çözülüyormuş. Ben hala tımarhanelik deliler gibi ürün almaya devam ediyorum:yuksekaglax:.
Bu arada forumu birazcık incelerseniz parlayan beyazlara hayran kalabilirsiniz.

2-) Mini listem dediğiniz listede 10-13 şampuan var. ( Autoglym şampuan ve Valet pro normal şampuan hangisi onu çıkaramadım:D) 6 tane lastik parlatıcı var. ( meguiars yanına çok pahalı yazmışsınız ama listedeki pahalı ürün gyeon tire:utandımx:) Keza fayda maliyet açısından tartışılmaya müsait 6 tane jant temizleyici var vs vs uzatabilirim isterseniz. Yani liste ne çok mini nede tavsiye niteliği taşıyor.:D

3-) Arkadaşlar yazmış ama bende yazayım sihirli sünger direksiyonda geri dönüşümü olmayan ciddi problemlere yol açar.

4-) (Sıfır arabanın boyasını korumak için sene de max 2 kere yüzeysel cilalama yapılır cila için eğer zaman ve imkan varsa önce Demir tozu temizliği sonra kil temizliği ardından cila uygulanmalı)

Ben Fusso dahil 6 ay koruma sağlayan bir wax yada cilaya hiç denk gelemedim yılı iki uygulama ile tamamlayacak tavsiyelerinizi merakla beklerim:). Demir tozu ve kil zaman ve imkana göre değil koruma öncesi yapılması gereken uygulamalardır.

5-) jant İçin bulaşık fırçası davlumbaz için tuvalet fırçasına girmiyorum bile.:D

6-) (Seramik yaptırdıysanız zaten daha uğraşmaya gerek yok.(Kaliteli bir seramik 3bin tl den uyguna zor yaptırılır. Gyeon ve G Techniq en iyi ürünler) Yılda 1 jantlara demir tozu sıkın, söylediğim şampuanlarla yıkama eldiveni + çift kova yapın.)

Seramik yaptırdık rahatladık o zaman başka bir şeye gerek yok yani çakmakta çizmiyorsa sorun zaten tamamen bitmiştir:D. Birde hangi söylediğiniz şampuan valet pro normal mi autoglym şampuan mı:). Diğer bütün söylediğiniz tavsiyeleriniz gibi marka var model isim yok.

Vs vs her paragraf için uzar gider.

Tekrardan keyifli ve aktif forumlar dilerim.
Cümleleri yaklaşık 6 Ay önce arkadaşıma attığım için uzamaması açısından model detayına geçmemiştim valet pro nun normal şampuanı concentrated modeli autoglym de body conditioner. . Yılda iki uygulamam korumasına gelince de. Herkesin vakti olmuyor. Vakti olan en geç 3 ayda bir yapar zaten ancak günde 12 saat çalışan biri belki senede 2 yi bile yapamayacak. Detay işi sevgiden de ziyade vakit işi. Bulaşık fırçasın da gelince, 0 arabaya uygulatacak halimiz yok ancak herkesin gücü wheel woolie almaya yetmeyebilir. O zaman 131 kullanan arkadaşların hevesi kursağında kalır. İyi forumlar

MagicofOz

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
merhabalar.

2-good stuff snow foam
Foamula1 de inceleyin derim

architect_baki

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Kiri iyi söken demişsiniz. Bu konuda ne olması gerektiği kişiden kişiye değişir ancak ne olmaması gerektiğini size çok açık söyleyebilirim. Valet pro neatreal snow foam kesinlikle iyi kir sökebilen bir şampuan değildir. Advanced ise nispeten daha iyidir.
Ben yazlık ve kışlık olarak ya da hafif kir ağır kir şeklinde bir ayrım yapıyorum. Hafif kirlerde ANSF (valet pro advenced neatural snow foam) veya flowey ev13 kullanıyorum. Ağır kirlerde veya koruma sökmek istediğim durumlarda flowey b33 veya valet pro combo2 kullanıyorum.
Benim için yumuşatıp bir miktar sökmesi ve fiyatının uygun olması daha iyi ama arkadaşlar daha etkili arıyor. Ortak olacağı içinde kararsız kaldık. Bende dediğiniz gibi b33 falanda kullanın ama seramiğe yazık olur diyorum temaslı yıkama işini öğretemedim :D trafik filmi varsa zaten bir yere kadar çıkıyor, tozluysa çok sıkıntı değilde. Trafik silmini daha rahat sökecek bir ürün arıyoruz aslında nispeten

teşekkür ederim bilginiz için :)

Selcuk45

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Balıkesir
Yeni aldığım orijinal jantlara detaylı bir bakım yapmak istiyorum koruma ürünü olarak ne kullanabilirim?

Çizik Yok Polisaj düşünmüyorum sıfır gibi durumdalar

Seramik Kaplama olur mu GCT tarzı ucuz yollu yada Biraz açılıp Gyeon Rim,Gyeon cancoat ve CarPro Lite seramik ne dersiniz?

Elimde bunlar var işimi görür mü masraf etmesek?

Soft 99 Kiwami

VP Beading Marvellous

Menzerna Metal Polish jant için ne dersiniz?

Auto Fınesse Tripple

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Yeni aldığım orijinal jantlara detaylı bir bakım yapmak istiyorum koruma ürünü olarak ne kullanabilirim?

Seramik Kaplama olur mu GCT tarzı ucuz yollu yada Biraz açılıp Gyeon Rim,Gyeon cancoat ve CarPro Lite seramik ne dersiniz?

Soft 99 Kiwami

VP Beading Marvellous

Auto Fınesse Tripple

Şimdilik güzelbir temizlik, kil yapıp kiwami iyi bir seçenek. Ben yazın devamlı olarak tw sealnt ile destekledim. Çok memnun kaldım. 8. Ayın sonunda söktüğümde çiçek gibilerdi hala. Tabi rutin temizlikte önemli faktör
İleride seramik yine yapılır ya da almışken çiçek gibi olsun diyorsanız. Güzel bir jant konik polisaj süngeri, ince kesim finiş pasta, carpro, gyeon gibi güzel bir seramik ile taçlandırın

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli

Soft 99 Kiwami

VP Beading Marvellous

Auto Fınesse Tripple

Varsa çin malı ucuz seramiklerden sürülebilir. 5-6 ay ömrü oluyorlar sürekli kullanımda.

Detail 35

Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
İzmir

Soft 99 Kiwami

VP Beading Marvellous

Auto Fınesse Tripple

Direk Jant seramigi olan bir ürün tercih etmeniz faydalı olur. YouTube kanalımda Gyeon rim uygulama videom var göz atabilirsiniz. 2-3 hatta 4 kat uygulayabilirsiniz ne kadar cok kat o kadar temiz ve hidrofobik demek. Cinli dusunebilirsiniz ama ömrü cok kısa emeğinize değmez

Mertcankbr

Usta Detaycı
Üye
İl
Manisa

Soft 99 Kiwami

VP Beading Marvellous

Auto Fınesse Tripple

jantlar hayırlısı olsun @Detail 35 hocamında dediği gibi jant seramiği kullanmanız daha faydalı olucak jantlar ısındıkları için wax ve diğer seramiklerin ömrü çok kısa oluyor
gyeon rim ya da carpro dlux uygulayabilirsiniz

Selcuk45

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Balıkesir
Dedik
Şimdilik güzelbir temizlik, kil yapıp kiwami iyi bir seçenek. Ben yazın devamlı olarak tw sealnt ile destekledim. Çok memnun kaldım. 8. Ayın sonunda söktüğümde çiçek gibilerdi hala. Tabi rutin temizlikte önemli faktör
İleride seramik yine yapılır ya da almışken çiçek gibi olsun diyorsanız. Güzel bir jant konik polisaj süngeri, ince kesim finiş pasta, carpro, gyeon gibi güzel bir seramik ile taçlandırın
Cevabınız için teşekkürler polisaj düşünmüyorum jantlar yeni temizlikten sonra CarPro jant seramiği düşünüyorum eve getirip sıcakta kürleştirme fırsatım var yada garajda
Varsa çin malı ucuz seramiklerden sürülebilir. 5-6 ay ömrü oluyorlar sürekli kullanımda.
Tesekkürler Yaptığım işe değsin istiyorum jantlara da iyi para bayıldık :D çinli seramikte düşündüm araştıracağım
Direk Jant seramigi olan bir ürün tercih etmeniz faydalı olur. YouTube kanalımda Gyeon rim uygulama videom var göz atabilirsiniz. 2-3 hatta 4 kat uygulayabilirsiniz ne kadar cok kat o kadar temiz ve hidrofobik demek. Cinli dusunebilirsiniz ama ömrü cok kısa emeğinize değmez
Gyeon Rim bütçemi aşıyor CarPro jant seramiği nasıldır birkaç parça carpro ürünüm var memnunum dediğiniz gibi almışken iyi bir şey alıp kullanmak daha mantıklı teşekkürler tavsiyeniz için

Selimcanklnc

Acemi Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Arkadaşlar merhaba bagaj halısına çamaşır tozu döküldü süpürge çekmedi çekmediği gibi birazda yedirdim galiba nasıl temizlerim yardımcı olabilirmisiniz