Hızlı Soru - Cevap

bugra09

Çaylak Detaycı
Üye
Evet doğru diyorsun hocam ama orta kalite makine de hiç iş görmüyor, boş yorgunluktan başka bir şey değil sanki.
Einhell bt-po 1100e ve skill 1144 aa makinelerim var makinanın parlaklığa etki ettiğini düşünmüyorum. Çok fazla baskı yapıp makineyi baymayın bırakın o çalışsın. Baskı yapmak gerektiğinde einhellde devri 100-200 yükseltiyordum sorun kalmıyordu

Ozdemirli

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
kesinlikle katılıyorum. Davlumbaza bile gerek yok. İlla kullanılacaksa sulandırmak mantıklı. Geçen evde denedim aşırı kimyasal. Sizde benim gibi benzinlik tayfasınız sanırım. Ön yıkama da güzelce her tarafı pompayla geçip süngerle de elin girdiği yerleri ovalayınca mis gibi oluyor. Henü fırçam yok fırça olsa cok daha rahat temizlenir.
Tabi hocam, benzinlik candır :D bizden çok var zaten. Ben lastik ve davlumbaz temizliğini benzinliğe gitmeden yapıyorum. Benzinliğe varınca ön yıkama sıvısını (VP trus Pre Wash) basınçlı sprey şişeyle sıkıyorum. Duruladıktan sonra kova yıkamaya geçiyorum. Şansıma gittiğim benzinlikte su alacağım yer var, evden taşımakla uğraşmıyorum. Ama yakında laf ederler. Sızdırmaz bir kova bakıyorum evden su taşımak için. 20lt yoğurt kapları var satılan, kullanan da gördüm. Onlardan alacam sanırım.

architect_baki

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Tabi hocam, benzinlik candır :D bizden çok var zaten. Ben lastik ve davlumbaz temizliğini benzinliğe gitmeden yapıyorum. Benzinliğe varınca ön yıkama sıvısını (VP trus Pre Wash) basınçlı sprey şişeyle sıkıyorum. Duruladıktan sonra kova yıkamaya geçiyorum. Şansıma gittiğim benzinlikte su alacağım yer var, evden taşımakla uğraşmıyorum. Ama yakında laf ederler. Sızdırmaz bir kova bakıyorum evden su taşımak için. 20lt yoğurt kapları var satılan, kullanan da gördüm. Onlardan alacam sanırım.
sizin taktikte iyiymiş ben isparka abonmanım çok fazla temizlik yapamıyorum gitmeden anca iç aksam temizliği vs. Pompayı evden dolduruyorum bi kovaların suyunu benzinlikten tedarik ediyorum ama tip tip bakıyolar ya deli oluyorum :D aslında 5-10 litrelik su petleri de yeterli olur ağzını iyi kapayıp gidene kadar yavaş gidip devrilmezse harikulade. Ben de yakın zamanda öyle yapabilirim :D

Ozdemirli

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
sizin taktikte iyiymiş ben isparka abonmanım çok fazla temizlik yapamıyorum gitmeden anca iç aksam temizliği vs. Pompayı evden dolduruyorum bi kovaların suyunu benzinlikten tedarik ediyorum ama tip tip bakıyolar ya deli oluyorum :D aslında 5-10 litrelik su petleri de yeterli olur ağzını iyi kapayıp gidene kadar yavaş gidip devrilmezse harikulade. Ben de yakın zamanda öyle yapabilirim :D
Şu kovadan ve şu düzenleyiciden alacağım (fırçaları koymak için) herhalde yaz başında.

Detail 35

Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
İzmir
xds kodlaması ne kadar etkiler bilmiyorum ama ben de bir kontrol edeyim, illaki bir fark oluşacaktır :) esp kapatınca oluşan fark gibi bariz bi durum oluşmasa da katkı sağlayacaktır illaki :)
Polo gti da xds kodlaması olumlu dönüş saglamiyor, normal araçlardan daha güçlü yapıyor zaten normalde iken, güçlüye alınca cok fazla kesiyor ve yavaşlatıyor kanka.

Ozdemirli

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
@Ozdemirli, bende yoğurt kabı var. Üstelik 23.5 cm Lik grit guard tam oturuyor. Sızdırmaz kapak Hepsi iç içe geçiyor . Biraz sütaş reklamı yapıyorum ama olacak o kadar
İşte aradığım tecrübe :)
Nereden almıştınız? Ben silindirik olan yerine kare olanı tercih edecektim bu fırça koyulan aparatı astıpımda kolay dursun siye ama siz bir foto vs paylaşabilir misiniz?

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Selamlar bayadır kafamda 2 ürün var. Arada aracı yıkadıktan sonra el ile uygulaması ve silmesi kolay olabilecek ürünler tarzında çeyizde bulunsun istiyorum. Fiyat olarak ikiside birbirine yakın fakat sonuç olarak hangisi başarılı bilmiyorum. Düşünceleriniz önemli buna benzer ürünler seçenek varsa değerlendirebilirim tabi fiyatıda önemli :)

1- Koch Chemie Shine Speed Polish

2- Auto Glym (SRP) Super Resin Polish
Koch Chemie benim daha hoşuma gitti.

architect_baki

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Şu kovadan ve şu düzenleyiciden alacağım (fırçaları koymak için) herhalde yaz başında.

hm aklınızdakini şimdi anladım. Bunlar iyiymiş evet. İkea nın sprey şişeleri falan da çok güzel aslında sıkması yumuşak. İş yoğunluğum bir gitsin de soluğu ikea da almak istiyordum zaten bunlara da bakayım :D bilgi için teşekkürler

Ozdemirli

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
hm aklınızdakini şimdi anladım. Bunlar iyiymiş evet. İkea nın sprey şişeleri falan da çok güzel aslında sıkması yumuşak. İş yoğunluğum bir gitsin de soluğu ikea da almak istiyordum zaten bunlara da bakayım :D bilgi için teşekkürler
Bu düzenleyici meşhurmuş, ben de sora sora öğrendim.
Ben de fısfıs şişelere bakayım, bilmiyordum.

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Polo gti da xds kodlaması olumlu dönüş saglamiyor, normal araçlardan daha güçlü yapıyor zaten normalde iken, güçlüye alınca cok fazla kesiyor ve yavaşlatıyor kanka.
Bizimkinde strong'a aldım mı hatırlamıyorum ama bikaç kez bende de baya kesti. Tabi esp nin de belirgin müdahalesi ile 30-40 kmh hızlara indirdi 70-80 aralığında girdiğim keskin virajda. Havalar düzelince aynı virajda benzer hızda bir deneyimleyeyim ama sendeki kadar fark ettireceğini sanmıyorum standart bir araçta

Detail 35

Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
İzmir
Bizimkinde strong'a aldım mı hatırlamıyorum ama bikaç kez bende de baya kesti. Tabi esp nin de belirgin müdahalesi ile 30-40 kmh hızlara indirdi 70-80 aralığında girdiğim keskin virajda. Havalar düzelince aynı virajda benzer hızda bir deneyimleyeyim ama sendeki kadar fark ettireceğini sanmıyorum standart bir araçta
Prof yarış sürücüleri önermiyorlar kanka ne kadar az fren o kadar hız demek, hatırlamıyorum kapanıyor mu ama mümkünse kapatmak lazım, tabi amaç hızlı dönmek ise yoksa xds güvenlik sağlıyor. Benim şuan ya weak yada normal ayarda bağlayıp bakmam lazım. Yakında pist günü etkinliğimiz var yeniden bi bakmak lazım iyi hatırlattınız bana :) :)

ugurus

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir-Antalya
@Ozdemirli, ben hotel de çalışıyordum öyle ayarlamıştım . Hatta 2 tanesini attım bile . Restoran Cafe vs onlar çalışsa Rica edip ayırtabilirsiniz aslında . Atıyorlar zaten . Fotoğraf birazdan atayım

ugurus

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir-Antalya
@Ozdemirli, resimleri de şimdi çektim

Beyaz ve kırmızı olanı ikea dan aldım kovanın yanına takılıyor . Maşrapa da 2.5 liraya aldım gayet güzel işimi görüyorlar fırça vs koymak için . Kova içine 5litre su koyduğum İçin baya iyi boyutları .
ücretsiz fotoğraf siteleri

hardcoder

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Arkadaşlar Selamlar,

bu konularda oldukça yeniyim ve sormak istediğim bir şey var. Çok fazla ürün var ve birbirleriyle karışıyor.

Örn: neredeyse tüm markaların iç detay ve iç temizleme adı altında iki farklı ürün oluyor. Kullanılan yerler aynı mı bunu nasıl anlayacağız? Farkları nedir?

Mesela AutoFinessenin TOTAL ve SPRITZ diye iki farklı ürünü var. Ben Spritz aldım bununla torpido direksiyon gibi yerleri silebilir miyim ? Koltuklar sprizt ile silebilir mi ?

Mertcankbr

Usta Detaycı
Üye
İl
Manisa
Arkadaşlar Selamlar,

bu konularda oldukça yeniyim ve sormak istediğim bir şey var. Çok fazla ürün var ve birbirleriyle karışıyor.

Örn: neredeyse tüm markaların iç detay ve iç temizleme adı altında iki farklı ürün oluyor. Kullanılan yerler aynı mı bunu nasıl anlayacağız? Farkları nedir?

Mesela AutoFinessenin TOTAL ve SPRITZ diye iki farklı ürünü var. Ben Spritz aldım bununla torpido direksiyon gibi yerleri silebilir miyim ? Koltuklar sprizt ile silebilir mi ?
Spritz ile aracın içindeki bütün plastik yerleri silebilirsin
Koltuklara olmaz eğer koltuk temizliği için valet pro carpet cleaner ya da chemical guys fabric clean öneririm
Af total temizleyici
Spritz ise hem temizleme hem koruma özelliği olan ürün eğer yüzey çok kirli ise interior clenaer ile temizleyip korumaya almakta fayda var

fast

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Arkadaşlar yağan karlardan sonra arabanın heryeri belediyenin asfalta döktüğü tuzla doldu.

1 kapıdan 100gr tuz çıkartırım o derece :) 1 hafta tuz beklese salamura gibi düşünmeli miyiz? Malum haftasonu fakat aşırı üşeniyorum arabayı inip yıkamaya :)

ugurus

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir-Antalya
@hardcoder, haklısın baya zor anlaması. Özellikle yeni başladığında baya bi karışık oluyor .
@Mertcankbr, arkadaş gayet güzel anlatmış .

koltukları silme işini biraz araştır bence . Kaş yapayım derken göz çıkartabilirsin .
genelde ürünü sıkayım sonra sileyim olmuyor koltukta . Ben daha silemedim. alet edevat lazım. ıslak kuru vakum vs.

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Arkadaşlar Selamlar,

Tanışma bölümüne kendinizi tanıtan bir başlık açın lütfen