Hızlı Soru - Cevap

sajmora98

Usta Detaycı
Üye
İl
Kastamonu
Öne çıkan konu #13,321

Ozdemirli

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul

Ozdemirli

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
ürünün linkide varmıdır acaba
Hocam, bu gruptan birinden almıştım ama elindeki fırçalar bitti. Siz internette aratın, "yumuşak uçlu detay fırça" diye, bulursunuz.
Mesela şu aralar Divortex'in var 55₺. Ama kullanmadım, nasıldır bilmem.

Ya da yeni konu açın "Alış" kategorisinde. Elinde olan varsa satar.

SaNToS

Uzman Detaycı
Üye
İl
İzmir
bu piano blackten bende bıktım twisted bez bile ciziyor diyebilirim kaplama yapicam şeffaf en sonunda zarari olurmu kaplamanin ?

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
bu piano blackten bende bıktım twisted bez bile ciziyor diyebilirim kaplama yapicam şeffaf en sonunda zarari olurmu kaplamanin ?
Hayır bir zararı olmaz. Aksine faydası olur. Zemin çiziksiz güzel bir hale getirildikten sonra güzel bir kaplama ile korumaya alabilirsiniz.

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
koruma uyguladıgınız jantların rutin temizliğini nasıl yapıyorsunuz acaba?
İşin açıkçası o tip ürünleri kullandığımda da nasılsa janttır düşüncesiyle biraz argo tabir olacak ama hiç sallamadım, dikkat etmedim. En başarılısı mavi kapaklı sonax ürünü çıkmıştı. Ben artık yeter dediğim yerde halen hayatına devam edebilmişti.

caner92

Usta Detaycı
Üye
İl
istanbul
İşin açıkçası o tip ürünleri kullandığımda da nasılsa janttır düşüncesiyle biraz argo tabir olacak ama hiç sallamadım, dikkat etmedim. En başarılısı mavi kapaklı sonax ürünü çıkmıştı. Ben artık yeter dediğim yerde halen hayatına devam edebilmişti.
ben genelde rutinde su an korumasız jantıma b33 veya 1:10 koch gs ile ön yıkama yapıyorum ve flowey r1 ile de fırçalayıp duruluyorum. şimdi auto finessenin jant waxını aldım. daha hafif ürünlere yönelmem lazım. zaten wax sayesinde daha kolay temizlenmesi lazım.

Athree

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
Selamın aleyküm arkadaşlar. Yaz için parlaklığı yüksek wax bakıyorum sizce cg butter wet wax mı yoksa soft99 authentic premium carnauba wax mı daha çok parlaklık verir?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Selamın aleyküm arkadaşlar. Yaz için parlaklığı yüksek wax bakıyorum sizce cg butter wet wax mı yoksa soft99 authentic premium carnauba wax mı daha çok parlaklık verir?

İkisininde parlaklığı güzeldir ama butter wet wax'ın dayanımı daha azdır.

SaNToS

Uzman Detaycı
Üye
İl
İzmir

merhaba bu tür incecik cizik bile demem gerekirmi bilmiyorum ama nasıl duzeltirim aracimda 1 yıllık seramik ve ustunde wax var ince pasta geçsem yada ne tür bir yol izliyim

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Authentic 1-2 yıkama dayanıyor yazın daha az dayanim rüzgar ile yüzeyden kalkacak heralde abi
Yine iyi dayanmış :) Adamlar zaten 1 sene dayanır demiyor ki :D 1 ay dayanır diyor :)
Butter wet wax sürmesi silmesi kolay ve biraz çizikleri maskeleme özelliği de var. Ama authentic'ten daha az dayanımı var. :(
Luxury Gloss'da 1 ay dayanıyor ama ölüyü bile parlak gösterebiliyor birde yüzey yumuşacık olmuyor mu :) :)

Athree

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
Yine iyi dayanmış :) Adamlar zaten 1 sene dayanır demiyor ki :D 1 ay dayanır diyor :)
Butter wet wax sürmesi silmesi kolay ve biraz çizikleri maskeleme özelliği de var. Ama authentic'ten daha az dayanımı var. :(
Luxury Gloss'da 1 ay dayanıyor ama ölüyü bile parlak gösterebiliyor birde yüzey yumuşacık olmuyor mu :) :)
Teşekkürler

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul

merhaba bu tür incecik cizik bile demem gerekirmi bilmiyorum ama nasıl duzeltirim aracimda 1 yıllık seramik ve ustunde wax var ince pasta geçsem yada ne tür bir yol izliyim
Seramiğe dokunmadan halletmek imkansız. Marka modeli bilmedigim için şu pasta diyemem ama ince pasta muhtemelen yetersiz gelir buna. Orta aşındırıcı ile polisaj yapılması lazım en iyi sonuç için. Elle de deneyebilirsiniz en azından daha az görünür hale gelir

SaNToS

Uzman Detaycı
Üye
İl
İzmir
Seramiğe dokunmadan halletmek imkansız. Marka modeli bilmedigim için şu pasta diyemem ama ince pasta muhtemelen yetersiz gelir buna. Orta aşındırıcı ile polisaj yapılması lazım en iyi sonuç için. Elle de deneyebilirsiniz en azından daha az görünür hale gelir
el ile ne tavsiye edersiniz seramik artık dusunmuyorum zaten wax ile dewam edeceğim su urunler nasil yada sizin onerebileceginiz varmi ? el ile yapacagim bu arada çizik yok aracimda tırnağa gelen vs aracim vw cc

CarPro Fixer – Tek Adımda Hızlı Pasta Cila – 250ml

CarPro Reflect – Hare Giderici Parlak Cila – 250ml

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
el ile ne tavsiye edersiniz seramik artık dusunmuyorum zaten wax ile dewam edeceğim su urunler nasil yada sizin onerebileceginiz varmi ? el ile yapacagim bu arada çizik yok aracimda tırnağa gelen vs aracim vw cc

CarPro Fixer – Tek Adımda Hızlı Pasta Cila – 250ml

CarPro Reflect – Hare Giderici Parlak Cila – 250ml
Lokal olarak uygulamak için meg compound yada koch f6 tavsiye ederim cc için. Fixer hiç kullanmadım. Yine de makinesiz mükemmel sonuç beklemeyin.