Hızlı Soru - Cevap

edward

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Öne çıkan konu #13,521
Bahsi geçen makinalardan KL yi bir kaç sefer deneyimleme şansım oldu diğerleri hakkında pek bir bilgim yok fakat güvenemedim açıkçası,ticari olarak kullanmayacaksanız tecrübe edinmek amacıylaysa ben KL önerebilirim en azından kullanıcı yorumlarıda olumlu tabi ki bir rupes,flex performansı olması beklenemez ama çoğu koşulda işinizi görecek bir makina diye düşünüyorum.
Ticari bir amacım yok.Fiyat olarak kl pro uyguna geliyor ama bir sıkıntı çıkmazsa. Zaten ticari amacım olmadıgımdan rupex flex vb makinelerin performansına ihtiyacım yok o kadar bütçemde yok.

Atlass bayılma ve ısınmasından şikayet edenler olmuş.Kl pro uygun fiyatlı görünce arada kaldım.Biraz daha fazla verip klpro riskini almaya deger mi diye düşünüyorum açıkçası

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Ticari bir amacım yok.Fiyat olarak kl pro uyguna geliyor ama bir sıkıntı çıkmazsa. Zaten ticari amacım olmadıgımdan rupex flex vb makinelerin performansına ihtiyacım yok o kadar bütçemde yok.

Atlass bayılma ve ısınmasından şikayet edenler olmuş.Kl pro uygun fiyatlı görünce arada kaldım.Biraz daha fazla verip klpro riskini almaya deger mi diye düşünüyorum açıkçası
Makina tecrübeniz daha önce olmadıysa KL sizin için daha mantıklı seçim olacaktır,daha önce bayma bayılma durumlarını duymadım hiç. Bildiğimiz üzere orbital cihazlarda yük vermek hem cihaza aykırı hemde çalışma prensibine,orbitalle finalinizin daha iyi daha temiz sonuçlar vereceğinide unutmamak lazım

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
bir aydır falan susuz yıkama olarak araçta hafif toz ve kir varsa kullanıyorum.Cila olarak kullanmadım ama susuz yıkama olarak güzel.su iticiliği de fena değil.Havalar düzelse güzel bir deneme yapardım.
çeşit çeşit amaca hizmet eden ürün olunca kullanıcı yorumları gerekiyor :D kil kaydırıcı ve detailer olarak kullanmayı düşünüyorum esasen ama iyi iş çıkarırsa tabi hızlı cila olarak da kullanılır :D yorumlarınızı bekliyorum :)

Saban46

Usta Detaycı
Üye
İl
Kahramanmaraş
Merhaba dostlar aracımla kendim ilgilenmeyi seviyorum müsaadenizle lastik parlatıcı sonax jel jant temizleyici tuğa + autoglym magma yılda 2 defa yaparım jant temizliğini şampuan autoglym bodywork cilalı memnunum genel temizlik sonax döşeme temizlik turtle wax köpük krem tarzı cila yapmaya vaktim olmuyor hızlı cilaya ihtiyacım var ne tavsiye edersiniz cebimize uygun marolex 3000 pompa kullanıyorum ön yıkama ürünlerini ve yapmayı sevmiyorum hepinize selamlar saygılar

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Kenzo Seramigi Nasil bilirsiniz ?
3 bin tl fiyat pasta cila seramik uygulama demir tozu kil vs içinde. korumasina 4 yil tr sartlarinda dedi 3 gün cikmicak araç dedi dükkan içinde kalacakmis 1 sene once gyeon one yaptirmistim memnun kaldim ama aracimda havlu cizikleri oldu 1 yılda hali ile gyeon ama birdaha yaptirmicam kenzoyu arastirdim ama yabanci sitelerde bulabildim

4 yıl gitmez malesef. Gitse bile 2 yıldan sonrasının hiç bir manası yok. Yüzey parlaklığını yitirecek, bez çizikleri olacak, kil ihtiyacı olacak.

bahtitopal

Usta Detaycı
Üye
Merhaba dostlar aracımla kendim ilgilenmeyi seviyorum müsaadenizle lastik parlatıcı sonax jel jant temizleyici tuğa + autoglym magma yılda 2 defa yaparım jant temizliğini şampuan autoglym bodywork cilalı memnunum genel temizlik sonax döşeme temizlik turtle wax köpük krem tarzı cila yapmaya vaktim olmuyor hızlı cilaya ihtiyacım var ne tavsiye edersiniz cebimize uygun marolex 3000 pompa kullanıyorum ön yıkama ürünlerini ve yapmayı sevmiyorum hepinize selamlar saygılar
koch chemie pw en basit uygulaması olan ve her yıkamada kullanabileceğiniz hızlı cila.ıslak araca sıkıp,silmeden tekrar arabaya su tutup geçiyorsunuz. 1 lt bir sene rahat gider.sulandırılabilen ürün olduğu için çok bereketlidir. internette bulabileceğiniz gibi forum yöneticilerimizden ankarada olan murat beyde en son satıyordu bölünmüş olarak. internette alacaklarınızdan daha uyguna geliyor.cila işi dipsiz kuyu sizin beklentinize göre değişir.

SM-N950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Seastar76

Acemi Detaycı
Üye
İl
Antalya
hocam, merhaba. birde noktalama işareti kullansanız...

muratalttn

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Farkındayım hocam maalesef. Aslında bendeki durum şu. Sitede oturuyorum su yok, elektrik yok, elimde pompa ile köpük yapmaya çalışıyorum, suyu kovadan maşrapa ile döküyorum ve hem çok su harcıyor hemde tam durulama yapamıyorum. Her türlü eziyet çekiyordum.

Şimdi düşüncem şu şekilde, 2.kattayım 30mt uzatma kablosu var onu aşağı salacağım. 30lt bidon da var elimde onuda artık asansör ile indireceğim ve bu şekilde yıkamaya çalışacağım.

Benzinlikteki ne kuyu suyunu ne de o kostiği kullanmak istemediğim için mecburen ucuz yollu en azından işimi görebilecek böyle taşınması kolay pratik bir çözüm bulmaya çalıştım. Artık köpüğü de sulu atsın ona razı geleceğim. Benim amacım yüksek basınç bol bol köpük değil bilerek 100bar basınç atan cihaz aldım ki elimdeki suyu az atsın ve su yetsin diye. Köpük için ise hemen akıp gitmesin bana eldiven ile girişebilecek kadar süre tanısın o kıvama yaklaştırabileyim yeterli. Su taşıma ile olacağı için kullanımın şöyle olacak

Zaten sulu köpük attığı için kuru arabaya önce hızlıca bir kat köpük ardından ufak bir durulama sonra tekrar köpük ve bu köpüğü eldivenle kir çıkarmada yayıp ardından durulamayı yapabilmek istiyorum. Maalesef eldeki koşullar bu şekilde olunca yapabileceğim çok birşey kalmıyor. Tek düşüncem en azından benzinlik kostiği ve kuyu suyu yerine iyi kötü bu şekilde yıkayabilmek.
Hocam Ankara'dasınız galiba.
Benim ufak bir oto yıkamam var orayı yazın açmayı düşünüyorum.
Çankaya Eymir gölüne yakınsanız haftaiçi malzemeleriniz ile gelip aracınızı yıkayabilirsiniz, sohbet muhabbet güzel olur :)

ercan_wrc

Acemi Detaycı
Üye
İl
ankara
Çankaya Eymir gölüne yakınsanız haftaiçi malzemeleriniz ile gelip aracınızı yıkayabilirsiniz, sohbet muhabbet güzel olur :)
Çok naziksiniz çok teşekkür ederim, sizinle uzağız ama sırf sizi tanımak ve muhabbet etmek için birgün uyararım elbette, keyifli olur :)

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Ne tarafta acaba hocam yeni yeriniz :) trt' ye yakınsınız sanırım