Öne çıkan konu
#13,561
Üstad ben size malesef katılmıyorum burada tamamen kişisel tercih olarak sevdiginiz ürünleri tavsiye etmişssiniz burada tamamen pahalı ürün ve marka algısı oldugunu düşünüyorum o tavsiye ettiginiz ürünlerin valet pro meguiars turtle wax gibi markaların şampuanlarından ne farkı var ? Zymol ve Adams zaten Türkiye de yok diğer Carpro nun 500 ML lik ürünü 98 Tl sizce bu ürün fiyatını hakediyormu siz Test Uzmanı olarak forumda görevlisiniz ancak bu şekilde yönlendirmenizi uygun bulmadım sizin daha insanları alternatiflere yönlendirmeniz gerekiyor sizin yazdıgınız sampuanlar hiç ekonomık degil zaten buraya üye olan bircok arkadas uygun fiyat performans ürünü kullanıyor Valet Pro Flowey vs gibi herkez iyi ve marka ürün alamıyor uygun fiyatlı korumaya az zarar veren bütceye uygun ürünler arayısında ve forumun da amacı bu zaten.
Bence bu şampuanlar fiyatını hakediyor çünkü konsantrasyon oranları alacağınız ucuz ürünlerden çok çok daha iyi. Meguiar nxt ve sarı olan, 3d wash and wax, Gyeon'un tüm şampuanlarını, valetpro nun tüm şampuanlarını, sonaxın tüm şampuanlarını kullandım. Turtlewax benim için market ürünü kategorisinde o yüzden burda başka üyelerin olumlu yorum yaptıklarını ürünlerini denedim, Tyre cleaner, lastik parlatıcı, hybrid sealent gibi ancak şampuanı ile ilgili olumlu yorum olmadığı için para vermek istemedim.
Tek tek yorum yapmak gerekirse;
Meguiars nxt güzel kokuyor ancak 1.42lt için 180-200tl çok çünkü konsantrasyon oranı ve kayganlığını beğenmiyorum. Kullanıldığı zaman yüzeydeki boncukları bozuyor.
Meguiars wash and wax güzel kokulu 1.42 için 150 tl çok konsantrasyon iyi değil kayganlık ortalama boncukları bitiriyor sheeting yapıyor.
3D wash and wax kötü bir kokusu var fiyatı çok uygun boncuk namına hiç bişey kalmıyor tamamen çok yavaş bir sheeting yapıyor yüzeyde koruma ne varsa maskeliyor. kurularken bastıra bastıra kurulayınca yüzeydeki katman kakıyor.
Gyeon'un şampuanları güzel ancak hepsi çok pahalı. Sadece bathe essence fiyatını hakediyor diyebiliriz 400ml ürün ile 80 yıkama vaadi veriyor kesinlikle 80 olmasa bile en az 60 kova yıkaması yaparsınız. Köpük sıfır kayganlık iyi.
Valetpro concantrated'den daha hızlı kuruyan bir şampuan yok güneşi bırakın garaj içinde dahi kuruyor.
Valet advanced poseidon ortalama bir ürün fiyatını hakediyor, kuruma olayıortalama, kayganlık ortalama boncukları elliyor ama kabul edileblir.
Neden hidrofobiden bu kadar bahsettim? Çünkü wax sealent vb korumaların en kolay devam edip etmediğini öğrenmenin yolu hidrofobiye bakmak, pek çok üye gibi bende boncuk hidrofobi seviyorum aracıma henüz seramik kaplama yapamadım wax yapıyorum bildiğiniz gibi waxların ömürleri kullanılan şampuanlara göre uzayıp kısalıyor. Ben sadece Ceviz ile ön yıkama yaparak zymöl kova şampuanı kullanarak fussoda 8 ay dayanım yakaladım. Market ürünlerinden (sonax turtle vb.) kullansaydım muhtemelen waxın dayanımını etkileyecekti. Aynı zamanda Angelwax Enigma 12 ay dayanacak vaadine karşılık sadece gyeon bathe essence ile yıkayarak 7 ay dayandırabildim zymöl autowash a göre daha sert bir ürün.
Son olarak pahalı ürün iyi ürün algısına katılmıyorum her pahalı ürün iyi değil maalesef bunu yurtdışından yüksek kargo bedelleri ödeyerek tattım. Pahalı ürünlerin hepsi iyi değil ancak ucuz ürünlerin çoğunun kötü olduğudunu deneyimledim...
Detailing'i keyif için yapıyorum, bütçemin yettiği sürece yeni ürünler almaya çalışıyorum ürün denemeyi seviyorum, aracım benim için değerli. Neden güzel kokan kayganlık hissi güzel premium, keyif almacağım ürünleri kullanmayayım