Hızlı Soru - Cevap

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
Öne çıkan konu #13,641
hocam kapıda yazar da bende leon var 18 model , lastik boyutu da 205/60(55)/r16. Buna 35 e 34 veya hepsine 34 basıyorum yetiyor. Tabi lastik boyutu en önemli etken burda

Başka araçta 245 / 45 / r19 varken ona en az 42 basıyoruz.

cerrah

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Hocam biz şirkette 3 arkadaşla bu üründen aldık aralık ayında bi sorun olmadı zaten kendileri üretici sanırsam mağazaya bakarsanız başka sattıkları ürün yok hep yangın söndürme malzemesi satıyorlar.. tavsiye ederim.. biz bi sorun yaşamadık gelen ürün güzeldi.. biz aldığımızda 50 tl idi fiyatı ..

https://www.hepsiburada.com/tupas-1...u-p-HBV00000TK0TL?magaza=yangintupuyedekparca
Tamamdır çok teşekkür ederim:) hemen bakıyorum

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Aldığım karcher k2 makinayı denemek için bugün dış yıkama günü yaptım.2 tane 19 lt lik damacanadan su çektirdim. ilk önce secho xaomi birlikteliğinden doğan pompa ile b33 ön yıkamasını gerçekleştirdim.(foam lance aliexpresten yolda) sonrasında ev13 ile kova yıkaması yaptım.flowey r1 eşliğinde tchibo ve michelin fırçalarıyla da jant lastiği temizledim.lastikleri magic dressing ile parlattım.dış plastiklere de valet pro black to the future uyguladım.spark ve soft99 bezleri ile kurulayıp camları flowey s3 ile temizledim.en son da yüzeyi 1:1 ipa işe silip autogylm srp uyguladım.son parlaklık tatmin edici.artık bitsin diye gözüne bakıyorum :) elle uygulamak zor olsa da srp yi seviyorum:) fotoğraf çok çekemedim maalesef tek başına yıkayıp uğraşmak zor oluyor.

SM-N950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hocam elinize sağlık, maşallah kırmızı yine bildiğimiz gibi :). K2'yi Damacana ile çalıştırırken yükseğe konumlandırdınız mı damacanayı? Nasıl kullandınız tam olarak :) bende de elektrik sıkıntısı yok fakat su sıkıntısı var :D

usurer

Usta Detaycı
Üye
İl
izmir
merhaba arkadaşlar,
araç tavan temizliği için önerebileceğiniz ürünler neler var acaba, tavanda deformasyon , sarkma, leke vs yapmaması çok önemli.

ercan_wrc

Acemi Detaycı
Üye
İl
ankara
Merhaba arkadaşlar;

Foam köpükleri neden eldiven ile yıkayamıyoruz? Yani şöyle ki, Ön yıkamayı yapıp durulasak, sonra 2inci defa ev13 atsak ve onu bekletmeden eldiven ile geçsek sonunda da durulasak ne olur?

Mertcankbr

Usta Detaycı
Üye
İl
Manisa
merhaba arkadaşlar,
araç tavan temizliği için önerebileceğiniz ürünler neler var acaba, tavanda deformasyon , sarkma, leke vs yapmaması çok önemli.
Tavan da hassas temizlik yapmak istiyorsanız würth aktiv clean kullanın
Ya da carpet cleaner ile tavanı fazla ıslatmadan çift mikrofiber yöntemi ile temizleyin

Mertcankbr

Usta Detaycı
Üye
İl
Manisa
Merhaba arkadaşlar;

Foam köpükleri neden eldiven ile yıkayamıyoruz? Yani şöyle ki, Ön yıkamayı yapıp durulasak, sonra 2inci defa ev13 atsak ve onu bekletmeden eldiven ile geçsek sonunda da durulasak ne olur?
Ön yıkama adı üstünde olduğu için araç üstündeki kirlerin kabasının alınmasını sağlıyor
Çift kova yöntemi ile temaslı yıkamadaki amaç ise aracı çizmeden daha hassas temizlik yapmak
Eğer ön yıkama şampuanı ile aracı yıkıcaksanız eldiveni her panelde yıkayıp kirleri temizlemenizi öneririm

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Merhaba arkadaşlar;

Soyle soyleyeyim Cift Kova Mantigi olmaz yani ön yikamadan kalan lekeler eldivenle birlikte cizebilir aracinizi.Soylediginiz yontemi ben eger aracim hafif tozluysa ön yikamada birsey kalmazsa oyle yapiyorum arada ancak temiz kova su bulunduruyorum yanimda sorun olmuyor ama malum kis mevsimi camur,tuz ve toz eksik olmuyor o yuzden cift kova ve coklu eldiven minumum hatasiz isi bitiriyor.

DropX

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
73
hocam kapıda yazar da bende leon var 18 model , lastik boyutu da 205/60(55)/r16. Buna 35 e 34 veya hepsine 34 basıyorum yetiyor. Tabi lastik boyutu en önemli etken burda

Başka araçta 245 / 45 / r19 varken ona en az 42 basıyoruz.
Araç kapısında yazan yetersiz gibi geldi sürüş ve hissiyat olarak gözlemlediğim kadarı ile, bende öne 35 arkaya 31 bastım şu an tam kıvamında hiç ellemiyorum artık :)

bahtitopal

Usta Detaycı
Üye
Hocam elinize sağlık, maşallah kırmızı yine bildiğimiz gibi :). K2'yi Damacana ile çalıştırırken yükseğe konumlandırdınız mı damacanayı? Nasıl kullandınız tam olarak :) bende de elektrik sıkıntısı yok fakat su sıkıntısı var :D
teşekkür ederim :) evet biraz yükseğe konumlanırdım,ilk başta bir miktar su çekmesini bekleyince direk çalışıyor bir sıkıntı olmadi.sürekli bu şekilde kullanmayağım için ilerleyen dönemde sıkıntı yaşatırmı bilmiyorum. 50 lt su sarfiyatı oluştu bende.

bahtitopal

Usta Detaycı
Üye
merhaba arkadaşlar,
köpük temizleyiciler ile temizlerseniz sıkıntı oluşmaz.köpüğü sıkıp temiz bezle silerek uygulayabilirsiniz.

SaNToS

Uzman Detaycı
Üye
İl
İzmir
Soyle soyleyeyim Cift Kova Mantigi olmaz yani ön yikamadan kalan lekeler eldivenle birlikte cizebilir aracinizi.Soylediginiz yontemi ben eger aracim hafif tozluysa ön yikamada birsey kalmazsa oyle yapiyorum arada ancak temiz kova su bulunduruyorum yanimda sorun olmuyor ama malum kis mevsimi camur,tuz ve toz eksik olmuyor o yuzden cift kova ve coklu eldiven minumum hatasiz isi bitiriyor.
araca su tuttum sonrasi da marolex ile foam ev13 kullandım sonra duruladim ve sonra çift kova ile 2 eldivenle geçtim bitirdim bu yöntem mi demek istediniz sefa bey ? en guvenli daha nasil yikayabiliriz

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
araca su tuttum sonrasi da marolex ile foam ev13 kullandım sonra duruladim ve sonra çift kova ile 2 eldivenle geçtim bitirdim bu yöntem mi demek istediniz sefa bey ? en guvenli daha nasil yikayabiliriz

Aynen oyle soyledim hocam en guvenlisi cift kova coklu eldiven (2 veya uzeri Eldiven) :)

Son düzenleme:

ugurus

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir-Antalya
bu yöntem güvenli. 2 eldiven bide . 1 tık daha güvenli olmuş yani.

önce köpük tutup bekleyip durulamak , önce durulayıp köpük sıkmaktan daha etkili olur. öbür türlü köpük yüzeyde akıp gider. kuru olduğunda daha kolay yüzeye tutunup çalışır.
köpük + durulama + çift kova ve mümkünse birden fazla eldiven.

SaNToS

Uzman Detaycı
Üye
İl
İzmir
bu yöntem güvenli. 2 eldiven bide . 1 tık daha güvenli olmuş yani.

önce köpük tutup bekleyip durulamak , önce durulayıp köpük sıkmaktan daha etkili olur. öbür türlü köpük yüzeyde akıp gider. kuru olduğunda daha kolay yüzeye tutunup çalışır.
köpük + durulama + çift kova ve mümkünse birden fazla eldiven.
doğru bir detay @Sefa46 hocam atlamış burayi tesekkur ederim ikinizede

DropX

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
73

Bu tür ürünler kullanan var mı ? Bu ürün hakkında ne düşünüyorsunuz? Ya da bu tarz ne tavsiyeniz olabilir.??