Hızlı Soru - Cevap

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Öne çıkan konu #14,041
Menzerna 1000 flowey 3.3 ve flowey 3.4 var. Birde befar sünger seti
Menzerna 1000 hiç kullanmadım net bir şey söyleyemiyorum ama biraz eski teknoloji bir ürün olduğunu biliyorum. Flowey ile istediğiniz sonuca ulaşmanız çok zor. Ben farklı pastalara ve yün pedelere bakmanızı tavsiye ederim yüzey çok çizik çünkü.

KaanB.

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Geçmiş olsun sonucun güzel olması tatmin edici lakin cif öneriniz için aynı şeyi söyleyemeyeceğim.
@35detailing35 arkadaşımızda kendi konusunda sihirli sünger, melamin süngeri denemiş. Renk transferi gidermek için kullanılmış.
Evet bu ürünler renk transferini giderir ama araçtan araca bir sürü vernik silsilesi var, kişiden kişiye bir sürü araç kullanım şekli var. Bu önerileriniz işe yaramıl olabilir ama az ilerde hoş olmayan sonuçlarla karşılaşmamız pek tabi.
Türkiye'nin en büyük ve en aktif forumunda bu getirisinin yanında götürüsü olan yalnış tekniklerin hala önerilmesi ve kullanılması hoş olan şeyler değil.
Bunun yöntemleri bellidir. Ve dahi nice uygulamalarda seyrettik, okuduk gördük. İnce pasta alır almazsa orta o da almazda kalın pastayla uygun bir pedle uygulama yapılır ve sonuç götürü olmadan alınır.

Belli ki bu yöntemleri sadece ucuzluğu için tercih ediyoruz. Tomarla para verdiğimiz arabalarımızı minik bir iş için hem defaatle para harcamak hemde can sıkıntısıyla sonuçlanabilecek, yahut başka başka sonuçlara gebe bırakacak yöntem ve tekniklerle uygulamalardan okuyanları men edici öneriler beklerim
Keyifli forumlar dilerim

1 ay önce seramik yapılmamış anladığım. Sadece çizik giderme ve boya koruma.
Bunun neticesinde koruma zayıflayınca fusso uyguladınız.
Her ne glaze uygularsak uygulayalım kısa süreli olacaktır, üstüne atılanda alttakinin ömrüne bağlıdır zaten malumdur.

Genellikle Aio(3in1) ürünlerde de dolgu malzemesi oluyor onlar hem lekeleri alır hem parlatır hem çizik gizler. Glazelerin bazılarında da temizlik kabiliyeti vardır. Aslında aralarındaki temel fark biri temizlemek ve çizik doldurmaya yönelik biri sadece dolgu ve parlaklığa yönelik.

Glosswork elimde var ve dolgu kabiliyeti az. Hem makine ile hem manuel olarak denedim. Güzel parlaklık katıyor sadece.
Önceki konularda konuşulmuştu @Tonyukuk07 arkadaşımız Autoglanz süpernova isimli bir glaze kullanmıştı çok iyi çizik gizliyordu.

İsmini hatırlayamadığım için af dileyeceğim başka bir forumdaşımızda 3d speed ürününü bir ürünle daha kıyaslamış ve speed diğer ürünü baya geride bırakmıştı.
Gözüken örümcek ağlarını gizleyebilecek ürünleri internetten firmanın hesaplarından video izleyerek keşfetmekte zor.
Şu durumda tavsiyem eski nesil olsa da kullandıklarım olarak 3d speed ve Autoglym srp olacaktır.
Evet, seramik yapılmadı. Autoglanz Supernova baktım fakat bulamadım. Türk satıcılarda bulduğum ürünler arasıdan seçim yapmak istedim.
Glossworkz'u listemden çıkarıyorum ozaman. Autoglym SRP deneyeceğim.
Söylediğinizden anladığım kadarı ile glaze benim pek işime yaramayacak.

Bu arada açıklamanız, ilginiz için çok çok teşekkür ediyorum.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Evet, seramik yapılmadı. Autoglanz Supernova baktım fakat bulamadım. Türk satıcılarda bulduğum ürünler arasıdan seçim yapmak istedim.

3 ü 1 Arada Wax Uygulaması

Siyahlarda kapaticilik guzel Acik renk araclarda denemedim bir inceleyin isterseniz.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Konunuzu detaylıca incelemiştim. Ürün çok olunca kafa karışıklığı da çok oluyor. Benim aracım beyaz denemek gerekir.

İlginiz için çok teşekkür ediyorum.
Rica ederim ben Pazartesi acik renkli arac denk gelirse uygularim paylasirim size :)

Celal

Uzman Detaycı
Üye

Chemical guys butter wax ve cherry wax ın.kapatıcı özellikleri var..ben önce butter daha sonra chery i denedim sanki cherry daha iyi hem kapatıcılıkta hemde parlaklıkta.denemenizde fayda var derim.

forzaGilles

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Ne fark ediyor. İkisindede kullanılan aktif maddeler farklı mı. Sanmıyorumki farklı bir bileşik kullansınlar. İçeriğindeki oranlar farklı olabilir. Sonuçta birinde temizleme özelliğide eklenmiştir. Bu değilki kaportada kullanılmaz. Sonuçta hepsinin yüzeyine saplanan demir tozunu söküyoruz.
Hocam bileşikler benzer olabilir katılıyorum fakat birinde temizlik özelliğinin oranı fazla., diğerinde demir-tozu etken madde içeriği daha yoğun., çok kez test ettim Fb kullandığım bölgeyi duruladıktan sonra aynı bölgede Rrr veya benzer bir demir-tozu temizleyici kullandığımda yüzeyde halaa demir-tozu kaldığını gördüm (morarma-kızarma dan bahsetmiyorum)., Bunu açık renk araçta daha rahat anlaşılıyor ve halaa demir-tozlarını söktüğüne şahit oldum.. benim tecrübem bu yönde...

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Hocam bileşikler benzer olabilir katılıyorum fakat birinde temizlik özelliğinin oranı fazla., diğerinde demir-tozu etken madde içeriği daha yoğun., çok kez test ettim Fb kullandığım bölgeyi duruladıktan sonra aynı bölgede Rrr veya benzer bir demir-tozu temizleyici kullandığımda yüzeyde halaa demir-tozu kaldığını gördüm (morarma-kızarma dan bahsetmiyorum)., Bunu açık renk araçta daha rahat anlaşılıyor ve halaa demir-tozlarını söktüğüne şahit oldum.. benim tecrübem bu yönde...
Rrr ile de yapsanız ikinci turda kalanlar olur. Demir tozu işleminden sonra kil aşamasında kalanlar gider zaten. Kil uyguladıktan sonra tekrar demirtozu temizleyici ile kontrol ederseniz hiçbir şey kalmadığını göreceksiniz.

Kalıcı olarak demir tozunu verniğe gömmek diye bir şey söz konusu olamaz yani.

thelordof

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara-Tokat
Cif ile varsa bir deneyin çıkartabilir pamuk yardımı ile

Başka bir arabanın tamponuna sürtmüştüm tampondaki şeyler olduğu gibi kapının yüzeyine geçti (boyaya işlemiş biraz uğraştırdı)
Sintaş ince pasta vardı onunla bir kaç kez elle pasta ile giderdim hiç iz kalmadı
En son çare cif dener artık. Ev ürünlerini arabada sağlıklı bulmuyorum. :)

carking58

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul/Kayseri
İstanbul'da hangi yakada olduğu fark etmeksizin işçiliği ve titizliği iyi bir Volkswagen ustası tanıdığı olan var mıdır acaba? Periyodik bakım ve bir kaç mekanik sorun için gitmeyi düşünüyorum. Aynı zamanda keyfi bir kaç boya işi de olacak, boyacı konusundaki önerilere de açığım :)

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
İstanbul'da hangi yakada olduğu fark etmeksizin işçiliği ve titizliği iyi bir Volkswagen ustası tanıdığı olan var mıdır acaba? Periyodik bakım ve bir kaç mekanik sorun için gitmeyi düşünüyorum. Aynı zamanda keyfi bir kaç boya işi de olacak, boyacı konusundaki önerilere de açığım :)
Selamlar hocam, periyodik bakım için gittiğim servis var çok ilgililer. İsterseniz yardımcı olayım İstanbul Avrupa yakasında. Boya tamir hepsi var.

Celal

Uzman Detaycı
Üye
Servis olarak avrupa yakasında paşa otomativ,sahibini çok eski tanırım,avek çıkışlıdır ben 15 yıldır oraya gidiyorum..boya içşnde maslak utku otoboya çok iyidir..pasa otomativ sanko sanayi sitesinde.isterseniz tlf atarım

carking58

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul/Kayseri
Selamlar hocam, periyodik bakım için gittiğim servis var çok ilgililer. İsterseniz yardımcı olayım İstanbul Avrupa yakasında. Boya tamir hepsi var.
Abi merhaba, bilgilerini iletebilirsen çok sevinirim.

Servis olarak avrupa yakasında paşa otomativ,sahibini çok eski tanırım,avek çıkışlıdır ben 15 yıldır oraya gidiyorum..boya içşnde maslak utku otoboya çok iyidir..pasa otomativ sanko sanayi sitesinde.isterseniz tlf atarım
Abi ilgin için çok teşekkür ederim. Detaylı konum ve bilgilerini iletebilirsen çok sevinirim hafta içi uğrayacağım büyük ihtimalle.