Hızlı Soru - Cevap

SaNToS

Uzman Detaycı
Üye
İl
İzmir
Öne çıkan konu #14,141
@Berkay @SaNToS drying aid nedir bilmiyorum ama ekstra bir şey kullanmıyorum. zaten seramik kaplama yapılmıştı. yıkamadan sonra direk kurulamaya geçiyorum.

@Mentalfeed yani aracım sedan hocam. başlarda yetiyordu hemen kuruluyordum. önceki yıkamadan kalabilecek yumuşatıcı olayı ise şöyle diyeyim, deterjan gözünde gözle görünür kalıntı olmuyor ama iç taraflarda varsa onu bilemiyorum. birer kapak sarı perwoll ve beyaz sirke ekleyip başlatıyordum.
1.5 yıldır gyeon silk dryer kullandım sertlesme oldu 1 gun sirkede beklettim tam 26 saat mikrofiber deterjan detail.35 dedigi gibi yumusatti ilk gunki performansinda ama artik o bezleri kapi aralarinda bile kullanmıyorum dublex twistede gecince kurulamayida doğal isida yapin bu arada kesinlikle oda sicakligi yada balkonda vs umarim kendine gelir beziniz klin ile purestarin kalitesi birbirine cok yakin geldi bana yan yana bakınca

Bulutan

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Adana
İyi akşamlar herkese. aracımın tamamı şeffaf folyo kaplı. Ön yıkama ve kova için şampuan ile hızlı cila için ne önerirsiniz?

carking58

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul/Kayseri

Mehmet55

Usta Detaycı
Üye
Havalar ısınıyor malum sahil kentinde bisiklet sürüşleri başlar:) Bisiklet marka model falan filan önerisi olan var mı acaba eskiden bianchi vardı şimdi neler neler çıkmış :)

SKaplan

Amatör Detaycı
Üye
Selam üstadlarım, seramiği yeni yapılmış bir aracımız var, ön yıkamasını 1:10 sulandırılmış Vp citrus prewash ile yapsam seramiği etkiler miyim diye soracaktım? Waxa olumsuz etki ettiğini biliyorum ama seramik kaplamaya etkisi var mı yok mu onu bilmiyorum.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Mertcankbr

Usta Detaycı
Üye
İl
Manisa
Selam üstadlarım, seramiği yeni yapılmış bir aracımız var, ön yıkamasını 1:10 sulandırılmış Vp citrus prewash ile yapsam seramiği etkiler miyim diye soracaktım? Waxa olumsuz etki ettiğini biliyorum ama seramik kaplamaya etkisi var mı yok mu onu bilmiyorum.

Merhaba citrus ph nötr demelerine rağmen waxı elliyor seramiğe de zamanla zarar vereceğini düşünüyorum
Onun yerine ev13 ya da ansf kullanmak daha faydalı olur

SKaplan

Amatör Detaycı
Üye
Merhaba citrus ph nötr demelerine rağmen waxı elliyor seramiğe de zamanla zarar vereceğini düşünüyorum
Onun yerine ev13 ya da ansf kullanmak daha faydalı olur
Merhaba, Sürekli kullanmıcam bir defaya mahsus diyebilirim. Ansf kullanırdım bende ama bitirdim maalesef, stokta citrus var onu kullanıcam artık.

ormancı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Havalar ısınıyor malum sahil kentinde bisiklet sürüşleri başlar:) Bisiklet marka model falan filan önerisi olan var mı acaba eskiden bianchi vardı şimdi neler neler çıkmış :)
Kron markasını öneririm f/p olarak. Parça sıkıntısı da çekilmez her hangi bir olumsuz durumda. Çok çok iyi bir marka isterseniz de ktm derim naçizane.

architect_baki

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Merhaba, Sürekli kullanmıcam bir defaya mahsus diyebilirim. Ansf kullanırdım bende ama bitirdim maalesef, stokta citrus var onu kullanıcam artık.

bence arkadaşın dediği gibi ph nötr ön yıkama şampuanı alın. 1-2 yıkama da citrua çok zarar vermez ama yine de korumayı elleyebilir. Çok kirliyse diğer şampuanlara ek olarak trafik filmine püskürtüp daha iyi kir çıkarırsa çok arada takviye amaçlı kullanılabilir

Skayn

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Adana
Makineyle bile 10 mikron incelme kolay değilken elle yapılan uygulamanın böyle bir sonuç vermesi ilginç geldi bana. 115 mikron çok az bir kalınlık değil, yeni Corolla'larda boya kalınlığının 70-90 mikron arasında olduğu söyleniyor :). Bence daha detaylı ışık altında görünen halini de atın. Daha kesin öneriler gelecektir.
o Bölgede zımpara izleri duruyor mu?
En son gittiğim detailing merkezi sen en iyisi servise götür biz de ona göre işlem yapalım dedi. Bende bugün servise götürdüm. Boya ustası bana kazalı bir araçtan şunu gösterdi.

Götürdüğüm her detailing merkezi imkansız 95 100 mikronda astar görünmez dedi ama serviste boya ustası astarın göründüğünü boyanın çok hassas olduğunu söyledi. Bende hayatımda ilk defa 0.1 mikron ile elimle astara kadar gelmiş oldum. Egea araç alacaklar bu araca aman makinayla girişmesin mümkünse elle de girişmesin. Hatta böyle boya yağmurda da akar gider kapalı otoparka çeksin :\

es026

Usta Detaycı
Üye
İl
Eskişehir
Arkadaşlar öncelikle hayırlı Ramazanlar diliyorum. Jantlar ve kaportada kullanılmak üzere f/p ürünü bereketli demir tozu sökücü önerilerinizi rica edebilir miyim?

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Arkadaşlar öncelikle hayırlı Ramazanlar diliyorum. Jantlar ve kaportada kullanılmak üzere f/p ürünü bereketli demir tozu sökücü önerilerinizi rica edebilir miyim?
Tuga Yesil
Flowey R10
Koch Chemie FB

Suan icin en ekonomik bunlar gözüküyor

irfan yalınay

Çaylak Detaycı
Üye
İl
istanbul
Arkadaşlar merhaba; Flowey firmasından alışveriş yaptım.Kargo gecikmesi sebebi ile hediye olarak R2 asidik Jant temizleyici göndermişler.Bu vesile ile kendilerine tekrar teşekkür ediyorum.
Benim siparişimde zaten R1 alkali Jant temizleyici bulunmaktaydı.Bu R2 asidik olanı hangi durum ve koşullarda kullanmamı tavsiye edersiniz ?

carking58

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul/Kayseri
Arkadaşlar merhaba; Flowey firmasından alışveriş yaptım.Kargo gecikmesi sebebi ile hediye olarak R2 asidik Jant temizleyici göndermişler.Bu vesile ile kendilerine tekrar teşekkür ediyorum.
Benim siparişimde zaten R1 alkali Jant temizleyici bulunmaktaydı.Bu R2 asidik olanı hangi durum ve koşullarda kullanmamı tavsiye edersiniz ?
Aşağıdaki başlıkta iki ürün arasında yapılmış bir karşılaştırma mevcuttu, göz atmanızı tavsiye ederim. Benim oldukça kirli jantlardaki R1 tecrübem de oldukça olumluydu ve sonuçtan memnun kalmıştım. Yanılmıyorsam R2 biraz daha agresif bir ürün.

Karşılaştırma - Flowey Jant Temizleyicisi Seçimi | R1 vs R2

DetayDeposu

Tonyukuk07
Firma Yetkilisi
Üye
Herkese selamlar. Parlatanadamlar şişesi ve sprey başlığı ile şuan beni cezbeden yeni bir marka getiriyor :) Badboys diye bir marka. Daha önce ürünlerinden deneyimleyen oldu mu acaba , alınabilirlik açısından fikir olur üyelerimize de.

Marka Badboys değildir, RR Customs(RRC) markasının Badboys serisidir.

RRC markası Avrupa’da çok uygun fiyata performanslı ürün üreten bir marka olarak bilinir. Beyaz şişeni klasik olanları harbiden F/P ürünlerdir.

ama bu klasik düşük fiyatları ürünlerini değil, onun bir üstü fiyatı yüksek tutup ürettikleri Badboys serisi ürünleri getirmişler. Bence burada bir strateji hatası yapılmış, Türkiye ekonomik olarak ucuz olan serileri için daha uygun bir ülke. Umarım beyaz şişe klasik serisi de yakın zamanda gelir. :)

Wander41

Usta Detaycı
Üye
İl
Kocaeli
Marka Badboys değildir, RR Customs(RRC) markasının Badboys serisidir.

RRC markası Avrupa’da çok uygun fiyata performanslı ürün üreten bir marka olarak bilinir. Beyaz şişeni klasik olanları harbiden F/P ürünlerdir.

ama bu klasik düşük fiyatları ürünlerini değil, onun bir üstü fiyatı yüksek tutup ürettikleri Badboys serisi ürünleri getirmişler. Bence burada bir strateji hatası yapılmış, Türkiye ekonomik olarak ucuz olan serileri için daha uygun bir ülke. Umarım beyaz şişe klasik serisi de yakın zamanda gelir. :)
Bilgilendirme için teşekkür ederim :) marka ile ilgili hiçbir bilgim yoktu daha önceden. O halde şuan getirilen bu seriye bu paraları vererek deneme girişiminde bulunmamalıyım :) daha bilindik, performansı forum üyelerimiz tarafından da kanıtlanmış nokta atışı ürünlere devam.. tekrar teşekkürler :):)