Hızlı Soru - Cevap

irfan yalınay

Çaylak Detaycı
Üye
İl
istanbul

keremakaln

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Zonguldak
selamlar valet pro apc aldım bölünmüş olarak ama gözden kaçan damlalar leke olarak kalıyor arabada biraz yapış yapış sulandırmam gerekiyor mu şişeyi yoksa sulandırılmış olarak mı yolluyolar ?

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
selamlar valet pro apc aldım bölünmüş olarak ama gözden kaçan damlalar leke olarak kalıyor arabada biraz yapış yapış sulandırmam gerekiyor mu şişeyi yoksa sulandırılmış olarak mı yolluyolar ?
Bölünmüş olarak aldıysanız sulandırılmamış üründür. Çok eski araçlarda çalışmadığım için 1:10 sulandırmanın altına hiç düşmedim üstüne hiç çıkmadım. Kendisi soft bir temizleyici olmasa saf kullanımda büyük zararlara yol açabilirmiş. Leke yapan yerlere 1:10 sulandırılmış olarak fırça ile uygulayıp silip üzerinden nemli bir bez ile tekrar silerek deneyin.

usurer

Usta Detaycı
Üye
İl
izmir
saf halde geliyor
Selamlar, çok kirli dış aksamlarda 1/10 daha az kirli yüzeylerde 1/20 yeterli olacaktır. İç göğüslük kısmında ve direksiyonda kullanmamanızı tavsiye ediyorum beyaz lekeler kalabiliyor. Böyle bir durum varsa bol sulu ıslak havlu ile birkaç kez silin.

MagicofOz

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
Abiler merhaba iyi günler. Solmuş renkteki(pembeleşmiş) kırmızı araca direk Wax (apex seal-Powerlock-kiwami den biri) uygun mudur? Yoksa önce sonax parlatıcı cila veya Srp gibi parlatıcı cila uygulayıp üstüne Wax atmak daha mı sağlıklı olur? Teşekkürler

usurer

Usta Detaycı
Üye
İl
izmir
Abiler merhaba iyi günler. Solmuş renkteki(pembeleşmiş) kırmızı araca direk Wax (apex seal-Powerlock-kiwami den biri) uygun mudur? Yoksa önce sonax parlatıcı cila veya Srp gibi parlatıcı cila uygulayıp üstüne Wax atmak daha mı sağlıklı olur? Teşekkürler
Uygulanır ancak pek fazla verim alamazsınız, en mantıklı uygulama aracın durumuna göre pasta ve cila uygulaması olacaktır

MagicofOz

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
İyi akşamlar herkese. aracımın tamamı şeffaf folyo kaplı. Ön yıkama ve kova için şampuan ile hızlı cila için ne önerirsiniz?
Ön yıkama için flowey ev13 veya Valet pro snow foam/foamula1, kova için Valet pro Concentrated, hızlı cila içinse gyeon quick detailer veya autofinesse finale öneririm. Durulama ile uygulanan hızlı cila isterseniz gyeon wet coat veya polytop Maximus tavsiye ederim

MagicofOz

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
Uygulanır ancak pek fazla verim alamazsınız, en mantıklı uygulama aracın durumuna göre pasta ve cila uygulaması olacaktır
Teşekkür ederim. Cila sonrası ipa ile yüzeyi silip Wax uygulamak uygun olur mu? Ya da Wax yerine wet coat veya maximus kullanmak mı mantıklı

Son düzenleme:

MagicofOz

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
Havalar ısınıyor malum sahil kentinde bisiklet sürüşleri başlar:) Bisiklet marka model falan filan önerisi olan var mı acaba eskiden bianchi vardı şimdi neler neler çıkmış :)
Bir bianchi kullanıcısı olarak. Kaliteli bir marka için trek öneririm fiyat performans olarak ise salcano

keremakaln

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Zonguldak
Selamlar davlumbaz takıntım var ama ne zaman yıkasam kuruduktan sonra çamurlu haline geri dönüyor endurance sürüyorum ama oda bi yere kadar kalıyor önerisi olan var mı ?

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Selamlar davlumbaz takıntım var ama ne zaman yıkasam kuruduktan sonra çamurlu haline geri dönüyor endurance sürüyorum ama oda bi yere kadar kalıyor önerisi olan var mı ?
Davlumbaz fircasi ile orayi guzelce temizlemeniz gerekiyor iyi temizlenmedigi icin kusma yapiyor tekrar eski haline geliyor orasi icin ben size Detayli olarak temizledikten sonra Meguiars Hyper Dressing öneririm Endurance ye orasi icin yazik olur

keremakaln

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Zonguldak
Davlumbaz fircasi ile orayi guzelce temizlemeniz gerekiyor iyi temizlenmedigi icin kusma yapiyor tekrar eski haline geliyor orasi icin ben size Detayli olarak temizledikten sonra Meguiars Hyper Dressing öneririm Endurance ye orasi icin yazik olur
Teşekkür ediyorum ben sünger ve şampuanla güzelce yıkıyordum ama bi fırça alıp deneyeceğim o zaman

Halil

Çaylak Detaycı
Üye
Herkese merhaba 5 litrelik tavsiye edeceğiniz lastik parlatıcı varmıdır teşekkürler