Hızlı Soru - Cevap

Detail 35

Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
İzmir
Bu tarz küçük baslikli bir cihaz ile sanırım is görür. Ben çok yeniyim amatörüm kendi cihazım yok. Polisaj yapmayı bilmiyorum maalesef ama ogrenmek için baslangic neler yapılmalı?

autofinesse tripple alıp elle uygulayın hocam hiç bulaşmayın kaş yapıcam derken göz çıkartmayalım :)

coskusu06

Amatör Detaycı
Üye
İl
Diyarbakır
Var cam seramiği veya yağmur kaydırıcı yapabilirsiniz. Cama bir şey olmaz benim tavandan kastım tavanın siyah boyalı kısımları.
O kısımlar maalesef kılcal çiziklere sahip Gyeon Silk Dryer ile kurulama yapıyorum hep. Lazer kesim kenarliksiz bezler kullanıyorum ama ona ragmen az da olsa çizildi. Kendim polisaj yapmayı bilmiyorum pasta cila boya koruma konusunu. Profesyonel bir yere yilda 1 kez yaptırsam yeterli sanırım pasta cila.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Divortex veya magurex var ama beklentinizi ne kadar karşılar bilemem
Divortex in Lastik Parlaticisi Fena degil Kokusu cok güzel Frambuazli gibi dayanimi yok Lastigi Parlatıyor 2 gün de kaliyor uzerinde gayet normal oto yikamalar icin idealdir.1/3 Sulandirilabilmeside avantaj.Bu Yil Ben Tercih ettim kendilerini birkac yerli firma arasindan en guzeli buydu Yani Fiyat/Performans ürünü diyebilirim 25 litrelik aldim.:)

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
O kısımlar maalesef kılcal çiziklere sahip Gyeon Silk Dryer ile kurulama yapıyorum hep. Lazer kesim kenarliksiz bezler kullanıyorum ama ona ragmen az da olsa çizildi. Kendim polisaj yapmayı bilmiyorum pasta cila boya koruma konusunu. Profesyonel bir yere yilda 1 kez yaptırsam yeterli sanırım pasta cila.
Bir aracin en hassa yerleri Piano Black kisimlardir.Korumasi cok zordur ne kadar dikkat etsenizde çizilmeye musaittir.Cizilmeyi en az a indirmek icin yikama esnasinda oralari farkli bir bezle veya daha dikkat ederek kurulama yapmanizi öneririm.

Wander41

Usta Detaycı
Üye
İl
Kocaeli
Merhaba herkese :) Parlatanadamlar ile görüştüm ve çok merak ettiğim Badboys neon jant temizleyicisini bölünmüş olarak almak istediğimi belirttim. Onlarda yarın satışa açacaklarını belirttiler. Benim için merak eden forum üyelerimiz varsa diye haber vermek istedim. Herkese hayırlı günler dilerim :)

architect_baki

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Merhaba herkese :) Parlatanadamlar ile görüştüm ve çok merak ettiğim Badboys neon jant temizleyicisini bölünmüş olarak almak istediğimi belirttim. Onlarda yarın satışa açacaklarını belirttiler. Benim için merak eden forum üyelerimiz varsa diye haber vermek istedim. Herkese hayırlı günler dilerim :)
bölünmüş olarak satışa cıkaracaklar mıymış?

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
Evet söylediklerine göre yarın bölünmüş olarak satışa açılacakmış. Ürünün 500 ml lik orjinal ambalajı da 45 gün gibi bir süre sonra gelecekmiş.
Nasıl yani , 45 gün sonra satılacak ürün şimdiden satışa mı sunuluyor ?

Aynı zamanda nasıl bölünüyor , bilginiz var mı acaba.İnternette bölünmüş ürün almak malesef sıkıntı, nerdeyse denediğim her site sulandırıp gönderiyor. Zaten 5 lt lik iken direk onun satışı yok mu ki biz alıp bölsek

Wander41

Usta Detaycı
Üye
İl
Kocaeli
Nasıl yani , 45 gün sonra satılacak ürün şimdiden satışa mı sunuluyor ?

Aynı zamanda nasıl bölünüyor , bilginiz var mı acaba.İnternette bölünmüş ürün almak malesef sıkıntı, nerdeyse denediğim her site sulandırıp gönderiyor. Zaten 5 lt lik iken direk onun satışı yok mu ki biz alıp bölsek
Ortak alım olursa 5 litrelik daha mantıklı fakat şöyle ;
Parlatan adamlar herkesten böyle bir talep olduğu için 5 litrelik Badboys neon jant temizleyicisinden yarın itibari ile bölünmüş olarak satış yapacağını söyledi. Fakat bölünmüş ürün kullanmak istemeyenler için şuan stokta olmayan ürünün orijinal 500 ml lik ambalajı da stoklara girecekmiş. Fakat bir sonraki partide geleceği için 45 gün sonra stoğa girecekmiş

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
Ortak alım olursa 5 litrelik daha mantıklı fakat şöyle ;
Parlatan adamlar herkesten böyle bir talep olduğu için 5 litrelik Badboys neon jant temizleyicisinden yarın itibari ile bölünmüş olarak satış yapacağını söyledi. Fakat bölünmüş ürün kullanmak istemeyenler için şuan stokta olmayan ürünün orijinal 500 ml lik ambalajı da stoklara girecekmiş. Fakat bir sonraki partide geleceği için 45 gün sonra stoğa girecekmiş
Anladım da 45 gün sonra sonra gelecek ürünü şimdiden stoğa koymak da ne bileyim, ya talep topluyor ona göre getirebilir yada bizi enayi yerine koyuyor. Aha bak ürün var ama size yok diyor. Zaten son zamanlarda biraz düşüşteydi , bu hareket ile iyice gözümden düştüler.

Wander41

Usta Detaycı
Üye
İl
Kocaeli
Anladım da 45 gün sonra sonra gelecek ürünü şimdiden stoğa koymak da ne bileyim, ya talep topluyor ona göre getirebilir yada bizi enayi yerine koyuyor. Aha bak ürün var ama size yok diyor. Zaten son zamanlarda biraz düşüşteydi , bu hareket ile iyice gözümden düştüler.
Yok hayır öyle değil yanlış anladınız :)
Şuan sitelerinde sadece ürünün 5 litrelik bidonla satışı var. Ürünün daha küçük ambalajında stoğa girmesi 45 gün sonra gerçekleşecek. Yani ürün daha ellerine geçmemiş. Faka yine de ürünün 5 litrelik bidonuna 400 küsür lira para vermek istemeyenler bölünmüş ürün talep etmişler. Bundan dolayı da şuan ellerinde bulunan 5 litrelik bidon dan bölerek satış yapacaklarmış . Ürünün 500 ml lik orijinal şişesiyle satışı şuan yok.

DetayDeposu

Tonyukuk07
Firma Yetkilisi
Üye
Piano black plastik kısımlara minik polisaj aleti uygulama sonuç verir mi?
B sütunu dış piyano siyah akşamlar gibi küçük alanlı yerler elle alınabilir. Aşağıdaki videoyu inceleyin. Eğer anlamazsanız özelden yazın Niko’nun vurguladığı önemli yerleri tercüme ederim.

ormancı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
İlk polisaj tecrübemi yaşadım.
Kaput tavan ve bagaj menzerna 1000 +flowey 3.3 ve 3.4 uyguladım. Polisaj makinesi 2,55 kg ve baskı uyguladım. Aksi halde çizikler gitmiyor yüzey ısınmıyor. Bu halde yüzey hafif ısındı ve çizikler %70 civarında aldım. Dik panellerde flowey 3.3 ve 3.4 uyguladım. Aslında kılcal çizikler gitti. Bir sefer daha menzerna 1000 uygulasam onlarda giderdi.

En son turtle wax ptfe cila uyguladım. Daha önce kullanmıştım 6 ay civarında gidiyor etkisi.

Menzerna 1000 çabuk kuruyor ve süngeri dolduruyor. Flowey 3.3 ve 3.4 böyle bir sorunla karşılaşmadım.

Araç boyası sert. Keçe arayışına girdim uygun fiyatlı 135 mm.

Bu işlemler çok yorucu oluyor bir daha günde 2 yada 3 panel yapıp bırakacağım.

Böyle olunca yorulunca kaput bagaj ve tavandan sonra üstünkörü yaptım. geçtim.
Ellerinize sağlık. İlk polisaj hep çok yorucudur. Menzerna 1000 i ufs domestic keçeyle de denedim hafif ıslatarak ama çok çabuk dolduruyor ve kuruyor sizin de dediğiniz gibi. Menz1000 için denediklerim arasında en çok verim aldığım spta nın turuncu waffle pedi oldu.