Hızlı Soru - Cevap

es026

Usta Detaycı
Üye
İl
Eskişehir
Öne çıkan konu #14,241
Başlık rengi farklı görünüyor sizinkindede. Renk aynı benimki ile muhtemelen ışıktan dolayı farklı çıktı. Teşekkür ederim görsel ve yorumunuz için.

coskusu06

Amatör Detaycı
Üye
İl
Diyarbakır
Arkadaşlar malum havalar sıcak. Aracın içi hamam gibi oluyor güneste. Llumar veya Solargard vb markalardan ön cama seffaf ısı filmi çeken oldumu acaba. Llumar 1200 tl istedi ön cam için sadece. Verim alan varsa yazabilir mi?

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Arkadaşlar malum havalar sıcak. Aracın içi hamam gibi oluyor güneste. Llumar veya Solargard vb markalardan ön cama seffaf ısı filmi çeken oldumu acaba. Llumar 1200 tl istedi ön cam için sadece. Verim alan varsa yazabilir mi?
Lumar air80 kullanıyorum ön camda. Faydası var kesinlikle. Isı filtresi yüksek olan ırx seri ile kıyaslamamak lazım tabi.

keremakaln

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Zonguldak
selamlar kuzenim almanyadan türkiyeye gelicek ona malzeme söylemek istiyorum wax vs almanyada nerden alışveriş yapabilir bilgisi olan var mı

coskusu06

Amatör Detaycı
Üye
İl
Diyarbakır
Lumar air80 kullanıyorum ön camda. Faydası var kesinlikle. Isı filtresi yüksek olan ırx seri ile kıyaslamamak lazım tabi.

Ben tamamen aracın ic ısı degeri düssün ve ön gögüs direksiyon kısmı yanmasin istiyorum en iyisi irx serisi mi? Eskiye göre air 80 öncesi sonrasi ciddi fark varmı

Mertcankbr

Usta Detaycı
Üye
İl
Manisa
Irx öneririm uv filtresi llumarın en iyisi
Ön cam da ise air 80 görünüş olarak film yok gibi ama koruması üst düzeyde
10 yıllık garanti kartıyla geliyor

Qasqai

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Kocaeli
Merhaba arkadaslar, Aranıza yeni katıldım.
2020 model qasqai aracimin iç ve dış temizliğini yapmak için kovali yıkama olacak. Onereceginiz temizlik ürünleri ve malzemeleri nelerdir. Yardımcı olursanız sevinirim.

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
@Qasqai mesajınız bu başlığa taşındı.
Yıkama pedi-eldiveni, valet pro concentrated kova şampuanı, kurulama havlusu, jant temizleyici ve jant fırçası, ön yıkama şampuanı(flowey ev13, vp ansf) gibi ürünlere ihtiyacınız var.

KILIÇARSLAN

Usta Detaycı
Üye
Motorda motor verniğinin kalıntıları mevcut. Temizlik için gazyağı veya zift sökücü ürün kullansam sıkıntı olmaz sanırım değil mi. Sonrasında buhar-grandslam-buhar-greenstar-buhar ve MP yapmayı düşünüyorum.

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
Şeffaf yani yansıtıcı film yaptıracaksınız herhalde , şahsen ben öyle yaptırmıştım ama en pahalısını yaptırmamamnızı tavsiye ederim. En ön cam filmli iken tüvden geçerken çevirmelerden geçmeyebiliyor. Polisler sorun edebiliyor yani , kimisi direk çıkar , kimisi 1 hafta müddet verip çıkar kimisi de bihada filmli görürsen cezayı yazarım diyor. O yüzden çıkarırken sorun edilmeyecek boyutta bi miktar ile yapılsa daha doğru olur. 2.5 yılı geçmesine rağmen ilk defa polisler sırf onun için durdurdular fakat arkadaşlar daha ilk haftasında bile ceza yiyen olmuştu. Tabi biraz sürüşe ve arabaya da bağlı olarak

Nymphetamin

Acemi Detaycı
Üye
İl
Kırşehir
Eve temizliğe gelen yardımcı ablamız duş kabini ve fayanslardaki tüm su lekelerini çamaşır yumuşatıcı ile çıkardı. Araçta kaportada veya camlarda kalan su kireç vb lekeleri de çıkarır mı deneyen oldu mu acaba ?

Mrt

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Selamlar değerli forum üyeleri. Aracımdaki seramiğin ömrü bitti maalesef. Benzinlikçi tayfadanım ve aracı yıkadıktan sonra su,taze kireç vb. lekeleri almak( malum sıcak havalarda perondan çıkıp kurulamaya kadar olan zamanda bile su ve kireç lekesi oluyor), arabayı da hafif parlatmak için Koch chemie FSE, Koch Chemie Allaround Quick Shine tarzı bir ürün kullanmak istiyorum. Bu ürünlerden hangisini önerirsiniz veya bunların yerine kullanımı kolay önerebileceğiniz başka bir ürün var mı? Tek kriterim silinmesinin kolay olması olacak. :)

Son düzenleme:

topalu

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Jant için billberry yerine Flowey r1 öneririm hocam. Hem kabiliyeti hem fiyatıyla size başka ürün aratmaz
Hocamhiç kullanmadığım için bende sormuş olayım: Jantlarım parlak siyah ve balatadan sebep biraz yol kat edince hemen matlaşıyor haliyle. Flowey R1 bu anlamda temizlediği gibi parlaklıkda katıyor mu?

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Hocamhiç kullanmadığım için bende sormuş olayım: Jantlarım parlak siyah ve balatadan sebep biraz yol kat edince hemen matlaşıyor haliyle. Flowey R1 bu anlamda temizlediği gibi parlaklıkda katıyor mu?
Flowey R1 Alkali Jant Temizleyici

Bu başlık altında fikir alışverişinde bulunmuştuk hocam,ürünün temizleme kabiliyeti ve f/p oranı şu zamanda oldukça makul denebilir. Öncelikle jantlar derinlemesine temizlik yapılıp haftalık rutin yıkamalarda işinizi oldukça kolaylaştıran bir ürün olacağından eminim. Tabi bu yüzeyin korumasınıda eksik etmeme fikrindeyim :)

topalu

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Flowey R1 Alkali Jant Temizleyici

Bu başlık altında fikir alışverişinde bulunmuştuk hocam,ürünün temizleme kabiliyeti ve f/p oranı şu zamanda oldukça makul denebilir. Öncelikle jantlar derinlemesine temizlik yapılıp haftalık rutin yıkamalarda işinizi oldukça kolaylaştıran bir ürün olacağından eminim. Tabi bu yüzeyin korumasınıda eksik etmeme fikrindeyim :)
Derinlemesine temizlik için hangi ürün peki hocam?

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Derinlemesine temizlik için hangi ürün peki hocam?
Aracınızın durumunu tahmin yürüterek jant sökme imkanınız mümkünse şu şekilde yapardım;
-Jantların ön yıkaması
-Temaslı yıkaması (fırça,eldiven vs.)
-Flowey R10 ile Demir tozu temizliği
-Durulama ardından kontrol (zift,reçine,yapışkan )
-Soft bir kil ile kil temizliği (sizin jantta tercihim Bilt Hamber olurdu)
-Gerekiyorsa imkan varsa mini bir polisaj ile parlaklık verip
-Durulama,kurulama ve koruma uygulayarak bitirirdim

İhtiyaç duyduğunuz adımları bu şekilde takip edebilirsiniz