Hızlı Soru - Cevap

irfan yalınay

Çaylak Detaycı
Üye
İl
istanbul

usurer

Usta Detaycı
Üye
İl
izmir
Arkadaşlar Merhaba;

buradan araştırdığıma ve tavsiyeniz üzerine Koch Chemie MotorPlast aldım. Motora 1,5 ay önce uyguladım ve hala gram toz tutmamış. Çok memnun kaldım. Ben uygulamayı beze sıkıp silerek yaptım. Herhangi bir kalıntı, parlama veya yağlı hissiyat oluşmadı.

Tabi litrelik bulamadığım için mecburen 5lt almak zorunda kaldım. Hal böyle olunca acaba aracın iç aksamında konsolda kullanılır mı diye düşünüyorum. Yoksa zamanla renk veya başka sıkıntılar çıkabilir mi?
İç trimlerde kullanmanızı pek tavsiye etmiyorum, uygulama yaparken imkanınız varsa fısfıs ile sıkıp sadece fazlalık kısımların üzerine bez bastırarak alın(beyaz renk birikinti olan kısımlar) daha sonra 1gün boyunca aracı kullanmadan kürleşmeye bırakırsanız ürünün ömrü çok daha uzun.
Fazla ürünü bölme imkanınız varsa ihtiyacınızdan fazlasını forumda satabilirsiniz

usurer

Usta Detaycı
Üye
İl
izmir

irfan yalınay

Çaylak Detaycı
Üye
İl
istanbul
Daha çok bilinen markaları tercih ederseniz ileride sorun yaşama olanağınızda azalır bence (Karcher, Bosch gibi)
Özellikler karcher için Türkiye' den de FL kolaylıkla bulabilirsiniz
Daha çok bilinen markaları tercih ederseniz ileride sorun yaşama olanağınızda azalır bence (Karcher, Bosch gibi)
Özellikler karcher için Türkiye' den de FL kolaylıkla bulabilirsiniz
İlginiz için teşekkür ederim.Karcher’ın kafamda ki resmî,ömrünün kısa olması ile çizili.Ama Bosch tabi ki değerlendirebilir.

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Merhaba arkadaslar, dün aracıma uygulama yaptiktan sonra farki gormek icin bagaj kapagina tam ortadan normal bir kagit bant cektim, islemler bittiginde banti soktugumde bantin alt kisminda kalan yerde portakal kabugu benzeri bir durum olusmustu, bantin yapiskani kimyasal bir tepkimeye girip boyaya zararmi verdi anlamadim.Sadece o kisimda ve sadece bantin yapistigi alanda olustu. Ayni banti daha once diger aracimizdada kullandim bir sorun olmamisti. Bu sekilde bir durumla karsilasan oldumu acaba, bunun cozumu nedir nasil duzeltebilirim bilgisi olan arkadaslar yardimci olursa cok sevinirim.
Açıkçası ilk defa karşılaşıyorum böyle bir durum ile. Kağıt bantların yapışkanı böyle bir tepkime yapmaz. Yapmaması gerekiyor en azından.

Ek olarak. O bölgeye uygulama yapıp tekrar gözlemlediniz mi?

ozer_85

Amatör Detaycı
Üye
İl
İzmir
Açıkçası ilk defa karşılaşıyorum böyle bir durum ile. Kağıt bantların yapışkanı böyle bir tepkime yapmaz. Yapmaması gerekiyor en azından.

Ek olarak. O bölgeye uygulama yapıp tekrar gözlemlediniz mi?
Cevabiniz icin tesekkur ederim, Evet banti soktukten sonra o bolgeye MN 400, 2500 ve 3800 uyguladim biraz azaldi fakat dikkatli bakinca hala belli oluyor ve sanki elimi surdunce cok cok hafif belli belirsiz bir kabariklik var gibi o seritte, zimparami yapsam acaba bilemedim

ercan_wrc

Acemi Detaycı
Üye
İl
ankara
İç trimlerde kullanmanızı pek tavsiye etmiyorum, uygulama yaparken imkanınız varsa fısfıs ile sıkıp sadece fazlalık kısımların üzerine bez bastırarak alın(beyaz renk birikinti olan kısımlar) daha sonra 1gün boyunca aracı kullanmadan kürleşmeye bırakırsanız ürünün ömrü çok daha uzun.
Fazla ürünü bölme imkanınız varsa ihtiyacınızdan fazlasını forumda satabilirsiniz
Teşekkür ederim. söylediğiniz gibi uygularım birdahakine. neyse fazla olması sorun değil çünkü üründen çok memnun kaldım.

es026

Usta Detaycı
Üye
İl
Eskişehir

arkadaşlar bir arkadaşım soft99 Fusso almak istiyor. Böyle bir ürün fotoğrafı attı bana Avrupa versiyon ibaresi kafamı karıştırdı. Bendeki Fusso kutusu hafif krem rengine yakın bunla arasında ne fark vardır bilginiz var mı?

Qasqai

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Kocaeli
Merhaba arkadaslar!
Şebeke suyuna takacağım hortumun başına basinc uygulayacak hortum başlığı arıyorum forumda tecrübe etmiş arkadaşların tecrubelerine ihtiyacım var. Aracı durularken yuksek performans uygulayan ürün ne olabilir?

usurer

Usta Detaycı
Üye
İl
izmir

arkadaşlar bir arkadaşım soft99 Fusso almak istiyor. Böyle bir ürün fotoğrafı attı bana Avrupa versiyon ibaresi kafamı karıştırdı. Bendeki Fusso kutusu hafif krem rengine yakın bunla arasında ne fark vardır bilginiz var mı?
sanıyorum bunlar yeni versiyonlar, genel özelliklerde fark olmamasına rağmen daha kolay uygulanıp siliniyor diye biliyorum

usurer

Usta Detaycı
Üye
İl
izmir

edward

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul

edward

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Merhaba arkadaslar!
Şebeke suyuna takacağım hortumun başına basinc uygulayacak hortum başlığı arıyorum forumda tecrübe etmiş arkadaşların tecrubelerine ihtiyacım var. Aracı durularken yuksek performans uygulayan ürün ne olabilir?
Gardena marka var biraz pahalıdır yada ucuz ürünlere bakın. Hortum tabancası yada sulama tabancası oalrak aratın çıkar. Özellikle fonksiyonlu olanlara bakın. Tabi bu ürünler bildiginiz banyoda ki duş başlıgı gibidir bir nevi hortumun ucunu elinizle daraltıp basıncı arttırmak gibi.

Normal hortumla yıkayacaksanız bu başlıklardan alın.

edward

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul

edward

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Cevabiniz icin tesekkur ederim, Evet banti soktukten sonra o bolgeye MN 400, 2500 ve 3800 uyguladim biraz azaldi fakat dikkatli bakinca hala belli oluyor ve sanki elimi surdunce cok cok hafif belli belirsiz bir kabariklik var gibi o seritte, zimparami yapsam acaba bilemedim
Dikkatli bakınca belli oluyor demişsiniz. Bence zımpara işine girmeyin. Ondan sonra bir anlık hata ile boyatmaya kadar gitmesin.
Yine de sizbilirsiniz ama bence ugraşmayın.

coskusu06

Amatör Detaycı
Üye
İl
Diyarbakır
Arkadaşlar resim ekledim. Corsa 2020 jantı siyah parlak ic kısmı ilginç bir malzeme var çok kirli kalıyor..

Bilberry aldım 500 ml forumdan ama sanırım çöp bir ürün. Jant fircalari inanılmaz pahalı 150 tl 200 tl bir jant fırçası çok fazla geliyor. Fircasiz da iyi is yapan bir Jant temizleyici arıyorum tavsiye üzerine?

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Arkadaşlar resim ekledim. Corsa 2020 jantı siyah parlak ic kısmı ilginç bir malzeme var çok kirli kalıyor..

Bilberry aldım 500 ml forumdan ama sanırım çöp bir ürün. Jant fircalari inanılmaz pahalı 150 tl 200 tl bir jant fırçası çok fazla geliyor. Fircasiz da iyi is yapan bir Jant temizleyici arıyorum tavsiye üzerine?
Temassız olarak o bölgeyi temizleyemezsiniz.