Öne çıkan konu
#14,461
Hangi marka seramiği kullandığınızı bilemedikleri için pahalı bir seramik zannederek böyle yazıldığını düşünüyorum hocam. Bu bağlamda paranıza, emeğinize ve vaktinize yazık etmeyin denmiş olabilir. Burada sıkıntılı gergin bir ortam yok hocam rahat olun, isterseniz önce quick detailer kullanın onun üzerine wax atın en üstünü de seramik kaplama yapın. Memnunsanız, mutluysanız gerisi teferruat 
Ben fussonun 2 ay gitmesinin teşhisini şöyle yazayım. Siz seramiğin hidrofobik etkisinin devam etmesi için bakımını yapmayı biraz ihmal ettiniz sanırım benzinlikte yıkamanızdan onu anladım. Hidrofobik etki azalınca seramik buraya kadarmış diyerek wax uyguladınız. Wax da seramiğe tutunamayınca 2. yıkamada aktı gitti. Wax için de seramik içinde quick detailer ürünler var korumanızı yenileyeceğiniz zaman ister wax olsun ister seramik olsun uygun ürün ile desteklerseniz daha iyi performans alacağınızı düşünüyorum.
Ben fussonun 2 ay gitmesinin teşhisini şöyle yazayım. Siz seramiğin hidrofobik etkisinin devam etmesi için bakımını yapmayı biraz ihmal ettiniz sanırım benzinlikte yıkamanızdan onu anladım. Hidrofobik etki azalınca seramik buraya kadarmış diyerek wax uyguladınız. Wax da seramiğe tutunamayınca 2. yıkamada aktı gitti. Wax için de seramik içinde quick detailer ürünler var korumanızı yenileyeceğiniz zaman ister wax olsun ister seramik olsun uygun ürün ile desteklerseniz daha iyi performans alacağınızı düşünüyorum.
Bu süreçte Bosch 110 luk makine, Foam Lance ve Flowey ev13 satın aldım. Ama bu ürünleri toplayana kadar araba kış şartlarında yine çamur olduğunda benzinliğe gitmek zorunda kaldım. Artık evimin önünde bidonla su indirip Bosch+Foam Lance + Flowey Ev13 ile yıkamaya başlayabildim. Benim bilgisizliğim @Berkay beyin söylediği gibi seramiği destekleyim diye solvent bazlı ürün kullanmam olmuş. Zaten seramik kaliteli birşey değildi. Ben Fusso'dan parlaklık, su iticilik, dokunma hissiyatı olarak memnun kaldım. Tekrar seramik uygulamayı düşünmüyorum. Boyayı tekrar temiz hale getirip Fusso ile devam etmek istiyorum. Arabayı wax'lamaktan yorulmam veya şikayet etmem. Ben sadece süre olarak az gidince sormak istedim. Bana 3-4 ay gitse bile yeter. Fusso'dan tek şikayetim nereye ne kadar sürüldüğünü göremem
En azından artık ev13 ile evin önünde kuyu suyu değil şebeke suyu ile doğru düzgün yıkayabileceğimden dolayı daha uzun süre performans alırım diye düşünüyorum.

Acaba kaportadaki reçine vb kalıntılardan dolayı mı öyle oldu bilemedim?
Normal kil kullanmadım hiç acaba o da mı öyle oluyor?